Dodaj do ulubionych

do posiadaczek Jane Slalom

08.09.06, 18:34
Zamierzam kupić Jane Slalom - oglądałam go w sklepie i pani sprzedawczyni
poinformowała mnie, że poszycie wprawdzie się odpina, ale twardych części na
siedzisku i plecach nie wyjmuje się - zostają one w odpiętym poszyciu.
Niestety, nie udało mi się dowiedzieć, z czego są zrobione te twarde elementy
(plastik?)
Jak czyścicie takie poszycie? Pani w sklepie mówiła, że można przecież
przetrzeć gąbeczką.....
Może da się to wyprać ręcznie? Czy ktoś już próbował?
Obserwuj wątek
    • ela-e22 Re: do posiadaczek Jane Slalom 09.09.06, 08:32
      Ktoś już próbował wyprać to w całości, pisała o tym jakaś dziewczyna na forum,
      ale nie był to najlepszy pomysł. Ja się jeszcze nie odważyłam , bo nie było
      takiej konieczności.Z tego powodu zdecydowałam się na ciemny kolor, zabrudzenia
      przecieram szmatką i co jakiś czas czyszczę z kurzu i okruchów (
      ciasteczkowych) odkurzaczem. Te usztywnienia chyba nie są z plastiku raczej coś
      w rodzaju dykty (?).
      • jowitak1 Re: do posiadaczek Jane Slalom 09.09.06, 08:44
        Jam to uczyniła:)))Miałam Slaloma w kolorze Oxford i po nieudanych próbach
        wyprania siedzenia w pralni chemicznej(wg.zaleceń)wpakowałam go do wanny.Ale
        jeszcze szybciej wyciągałam bo zaczęła lecieć brązowa woda.Tam w środku jest
        jakaś płyta-jak pilśniowa,czy podobna.
        • joannna4 Re: do posiadaczek Jane Slalom 09.09.06, 10:47
          Dziękuję za informacje - kurczę, muszę się jeszcze zastanowić nad zakupem....
          Choć wózek spełnia wszystkie moje wymagania (waga, rozmiary, szerokość
          siedziska, koła,...) to pamiętam, że przy starszej córeczce prałam to poszycie
          kilka razy. Ale wtedy miałam Graco i chyba jedynymi jego zaletami były: waga i
          właśnie odpinane poszycie.
          W każdym razie uwaga o wyborze koloru jest bardzo cenna - myślałam o takim
          szaro - niebieskim, ale w takiej sytuacji ten zestaw kolorystyczny odpada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka