Dodaj do ulubionych

Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy?

14.09.06, 04:08
Witajcie, czy ktoś ma porównanie tych dwóch wózeczków? To już chyba ostatni
mój dylemat. Z początku chciałam się zdecydować na Chicco CT 0,1 do czasu ,aż
go sobie na żywo obejrzałam. Skłaniam się bardziej do PP jednak Inglesiny nie
widziałam czy są duże różnice? Wydaje mi się że w PP może być troche wąskie
siedzisko (chociaż u mnie to nie problem dzidzia jest fit, ale zima się
zbliża...). Prosze o podpowiedź. A może ktoś wie gdzie w Bydgoszczy mogłabym
Inglesine zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • kamilla29 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 14.09.06, 10:39
      Ja jeżdziłam co prawda krótko bo po tygodniu i pp p3 i inglesiną max-czyli
      poprzednikiem zippy.Wybrałabym zippy,bo pp jest po prostu fatalne w pobijaniu
      na wszelkie krawężniki i ma zerową amortyzację-no po prostu nie umiałam tym
      wózkiem jechać i szybko go sprzedałam.
    • mamaama4 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 14.09.06, 21:03
      Dzięki, nadal mam problem z dotarciem do Inglesiny w Kujawsko-pom.
      • kamilla29 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 14.09.06, 21:28
        Bierz w ciemno z Allegro, są teraz w dobrych cenach wystawione, nie będziesz
        żałować.Wiem na pewno gdzie mozna je w Gdansku obejrzeć ,ale to chyba za daleko
        dla Ciebie.A w ogóle to chyba mozna towar zakupiony w sklepie internetowym
        zwrócic w ciagu 10 dni,jeżeli jest nieuzywany.Poprzymierzasz w domu i zawsze
        masz wyjscie ,że oddasz ,a stracisz tylko koszt przesyłki.
    • kamilla29 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 14.09.06, 21:35
      tu np.zapewniaja mozliwość zwrotu
      www.allegro.pl/item126686631_wozek_zippy_06_inglesina_od_www_bobowozki_pl.html
      a ci są korzystniejsi cenowo ,ale nie wiem jak ze zwrotem
      www.allegro.pl/item126970695__wielka_promocja_inglesina_zippy_.html
      • mokrtys Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 21.09.06, 10:55
        Miałam dokładnie ten sam dylemat, długo zastanawiałam się nad wyborem
        zamęczając właścicieli sklepu, w którym robię zakupy dla dzieci. Ostatecznie
        wybrałam Inglesinę Zippy z powodu fantastycznego systemu rozkładania i
        składania wózka. Można to rzeczywiście robić jedną ręką na drugiej trzymając
        dziecko. Dla mnie to ma znaczenie bo dużo jeżdżę z dziećmi i kwestia szybkiego
        złożenia wóżka i wrżucenia go do bagażnika jest istotna. Wózek w tymże
        bagażniku zajmuje mało miejsca. Z normalnego "spacerowego" użytkowania też
        jestem zadowolona. Łatwo się prowadzi, bez trudu pokonuje nierówności terenu.
        Mała może w nim pospać. Poza tym jest teraz na etapie biegania obok wózka, i
        nie mam problemu z prowadzeniem go jedną ręką i asekurowaniem córci drugą.
        Ogólnie rzecz biorąc sprawdza się i jestem b. zadowolona
        • monika_wroclaw Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 21.09.06, 12:32
          Ja dodam tylko, że siedzisko i oparcie w peg perego p3 jest dużo szersze niż w
          inglesina zippy ( około 4cm )

Nie wiem, który łatwiej się prowadzi, bo zippy nie prowadziłam, z peg perego
          pliko nie miałam problemów.

I nie ma co porównywać Inglesiny max i zippy, bo to nie są takie same wózki...

Najlepiej jakby udało Ci się obejrzeć te wózki na żywo.
    • monika_wroclaw Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 21.09.06, 12:37
      Inglesinę mają w Bydgoszczy w sklepie Mona, na ul.Glinki 51, telefon 052
      3968181 - informacja ze strony www.inglesina.pl

Najlepiej zadzwoń i zapytaj czy mają na stanie Zippy

pozdrawiam
    • anitawalc Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 21.09.06, 22:05
      Ja uzywam od 4 miesiecy Peg Perego i Maly go
      uwielbia, wozek bez zarzutow. Nad Iglesina
      sie zastanawialam, fajny wozek, ale wybralam peg
      perego, bo znajomi byli zadowoleni.
      • mamaama4 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 21.09.06, 23:27
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Jeszcze się zastanawiam. Postaram się zebrać
        moje wątpliwości i może ktoś jeszcze coś dorzuci. Jak już zlokalizowałam Zippy
        okazało się,że w Kujawsko-pom. nie ma Peg Perego P3 (może ktoś widział w
        Bydgoszczy?) !!! (widziałam go w Warszawie).
        Spotkałam na spacerze babcie kt. była zadowolona z P3 chociaż mówiła, że ciężko
        się go
        -podbija pod krawężniki i nie ma mowy o
        -łatwym cofaniu(tego nie wypróbowałam jak miałam okazję)i że kiepska
        amortyzacja,
        - przymierzałam córcie do Zippy i zwróciłam uwagę na pasy- o ile się nie mylę
        (?)są na stałe przypięte do oparcia (szczupłe dziecko albo nie usiądzie albo
        się wysunie z nich) w P3 jest możliwość wypięcia z oparcia,
        - próbując Zippy wydawał mi się trudny w podbiciu, za to prawie sam jeździł,
        - w obu daszek wydaje mi się dość mały może to dlatego, że jestem
        przyzwyczajona do dość dużego,
        - i w sumie nie wiem czy w P3 można wypiąć pałąk nie pozostawiając na widoku
        dziwnych wpięć.
        Podobno mam być przygotowana na to ,że spacerówkę generalnie prowadzi się
        gorzej niż wózek głęboki. Myślałam,że sobie ułatwiam życie.?. Poradźcie.
        • majatusia Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 22.09.06, 22:47
          Co do daszka w PP to nie masz racji. Budka jest sporawa. W pozycji siedzącej to
          da się ją naciągnąć niemal do pałąka. Do nowych PP są zalślepki do monotawania
          po wypięciu pałąka. Tak swoją droga to nie uważam zeby w PP po wypięciu pałąka
          pozostawały "dziwne wypięcia". Moim zdanie to ze barakuje "czegoś" z przodu
          jest mało widoczne.
        • anitawalc Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 25.09.06, 10:26
          Peg Perego prowadzi sie bardzo lekko, krawezniki pokonuje po nacisnieciu noga
          na podnozek przeznazony dla rodzenstwa i no prob.Wycofac faktycznie jest
          czasami trudno, ale jakos mi to specjalnie nie przeszkadza. Peg Perego kupilam
          jako opcje do mojego ciezkiego Hartana Racera i jestem zadowolona. Daszek jest
          spory, przy pozycji siedzacej mozna go dociagnac do palaka i jest ochrona
          przeciwsloneczna i przeciwdzeszczowa. Pasy odpinane od siedziska sa rewelacyjna
          rzecza, Maly nie jest "wbity" w siedzenie tylko wybiera sobie pozycje wygodna
          dla niego i barzdzo mu sie to podoba. Na poczatku wydawal mi sie malo stabilny
          w porownaniu z masywnym Hartanem, ale zmienilam zadanie, wozek sprawuje sie
          bardzo dobrze i jest czesciej w uzyciu niz Hartan i zastanawiam sie powaznie
          czy Hartana nie sprzedac i jesli trafilo by nam sie natepne poomstwo to moze
          dokupilam bym tylko Navette do Pliko.
          • hanula12 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 25.09.06, 13:05
            ja mam p3 i jestem bardzo zadowolona. synek tez dobrze sie w nim czuje i wcale
            nie jest w nim wąsko, ja bym nawet powiedziała, że szeroko. idealnie sie
            prowadzi, mało miejsca zajmuje w bagażniku czy w domu, budka spora. wózek, moim
            zdaniem naprawdę fajny. opinia subiektywna, bo inglesiny nie miałam w ręku.
            • mamaama4 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 25.09.06, 20:19
              Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Jestem w trakcie polowania na PP na
              moim osiedlu. Raz mi mignął. Szkoda, że nie ma go w okolicznych sklepach.
              Pozdrowienia i miłych spacerków.
    • aniata Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 25.09.06, 21:10
      Czy zdajesz sobie sprawe, że to trwa tylko 3 lata?
      • mamaama4 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 26.09.06, 23:26
        Hmmm, pewnie tak w przypadku dzieci w 100%zdrowych... jednak nie zawsze bywa
        tak, że dzidzia rośnie jak na drożdżach i wyskakuje z wózka po roku. Moja ma
        chyba nadaktywny gen młodości i wszystko trwa 2* dłużej.
    • anitawalc Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 03.10.06, 23:42
      W Inglesinie wykryto trujace substancje.Poczytaj, jest pare watkow na forum.
    • koma.edziecko Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 04.10.06, 14:08
      ZIppy nie jeździłam,wiem że ma węższe siedzsko od P3.
      W P3 jest super okrycie na nogi i budka opuszczana aż do pałąka ale uwazam że
      to wózek przereklamowany,stelarz ma roklekotany,rączki się trzęsą jakby miały
      odpaść i beznadziejnie podbija się przednie kółka gdy moja córka ważyła tak ok
      10 kg zaczęły się problemy z podjeżdżaniem pod krawężniki,amortyzacja też przy
      cięższym dziecku przestaje być wyczuwalna.
    • joan75 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 07.10.06, 14:54
      Miałam ten sam dylemat i dość długo nie wiedziałam który z tych wózków wybrać.
      W końcu po przewiezieniu córeczki w obu i dokładnym porównaniu zdecydowałam się
      na Inglesinę. Ma większe kółka, wygodniej się składa i rozkłada, dużo
      wygodniejsze do zapinania szelki (w Peg Perego moim zdaniem fatalnie
      zamocowane), a przede wszystkim lepiej się jeździ. Kiedy oglądałam te wózki dwa
      miesiące temu nie czułam różnicy. Teraz moja córcia waży ponad 10 kg i w Peg
      Perego miałam problem z podbijaniem wózka. Za to Inglesina jeździ sama. Jedyne
      co bardziej podobało mi się w Peg Perego to zapinany na suwak ocieplacz na
      nóżki. Znajomi, którzy używali obu wózków również byli bardziej zadowoleni z
      Inglesiny.
      Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
      • mamaama4 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 08.10.06, 17:05
        Witajcie, jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Rozumiem,że wyniki badań często
        zależą od tego kto je zleca i często bywa tak,że robi to konkurencja. Jednak
        się zasugerowałam i przez te trujące substancje zdecydowałam się na PP. Chociaż
        ze względu na jego kiepskie podbijanie miałam wybrać Inglesinę...
        • kasia_rubacha Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 10.10.06, 14:57
          Witam Mam prosbe bo ejstem w tym samym punkcie co ty przy tych dwóch wózkach
          Prosze cie jak juz pojezdzisz troche tym PP to daj mi znac czy warto bylo
          kupic. Ja co drugi dzien decyduje sie na inny i juz sama nie wiem ktory wybrac
          Czekam na jakas podpowiedx Kaska
          • clio1979 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 24.11.06, 21:24
            No ja po doświadczeniach z poprzednim PP (pękł stelaż) zdecydowałam się ( po
            długich poszukiwaniach) na Zippy.
            Wózek, jak dla mnie, prawie bez zarzutu:
            - super składanie/ rozkładanie
            - dość duże kółka, dobra amortyzacja
            - pasy zapinam na dole i dziecko jest szczęśliwe
            - w zestawie jest folia i bardzo ciepłe okrycie na nóżki
            Minusy:
            -brak regulacji rączek ( mamy takie baaardzo stare, działkowe chicco i tam
            kręcą się dookoła)
            - płytki kosz na dole
            Poza tym ideał.
            • clio1979 Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 24.11.06, 21:27
              Zapomniałam dodać, że w międzyczasie mieliśmy jeszcze PP Venezia (chyba
              wyparłam to z pamięci) i to był dopiero kiepski wózek. Szczerze nie polecam.
    • magia Re: Peg Perego P3 czy Inglesina Zippy? 25.11.06, 22:32
      Mialam ten sam dylmat 1.5 roku temu.
      Wybralam PPP3 bo mial szersze siedzisko, nieprzytwierdzone pasy, masa
      akcesoriow do kupienia (wtedy zalezalo mi na torbie, w ktora moge wozek podczas
      podrozy zapakowac), niezniszczalnosc wg opinii innych (co z reszta potwierdzilo
      sie w praktyce).
      Wozek ma teraz poltora roku i wiele przeszedl (kilka porzadnych podrozy
      polaczonych z kilkunastogodzinnym jezdzeniem dziennie, 2x wypadl z smolotu
      podczas ładowania) i nic mu nie jest. Nawet glupiej srubki nie musialam nigdzie
      dokrecac. Fakt, ze jest moze troche rozklekotany, ale bez problemu sluzy teraz
      z nalozona gondolka mojemu drugiemu dziecku i mam nadzieje, ze jeszcze jakis
      rok posluzy.
      I jeszcze jeden duzy plus, ktory wyszedl w praktyce - pojemny i wytrzymaly kosz
      z dobrym dostepem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka