Dodaj do ulubionych

złapałam gumę :-(

03.01.07, 13:59
w wózku. Myślałam że to się nie zdarza a tu masz... Czy to się jakoś naprawia? Jak?
Obserwuj wątek
    • koma.edziecko Re: złapałam gumę :-( 03.01.07, 15:45
      Możesz iść z kółkiem do normalnej wulkanizacji gdzie bez problemu załatają Ci
      dziurkę lub dokupić dętkę w sklepie rowerowym.
    • paulapo Re: złapałam gumę :-( 03.01.07, 20:10
      ja też złapałam :) Pech chciał, że byłam daleko od domu. No ale jakoś
      dotarłam... (z trudem). Odkręć kółko i idź do wulkanizacji. Jeśli dętka nie
      będzie za bardzo "zmasakrowana" zakleją i po problemie. koszt - parę groszy.
      Pozdrawiam
    • ania2425 Re: złapałam gumę :-( 04.01.07, 16:15
      ja załapalam gumę już ze trzy razy
      na początku też próbowałam w wulkanizacji, ale nie zrobili tego zbyt dobrze bo
      powietrze i tak schodziło.
      zamówiłam zapasowe dentki (Quinny) w sklepie internetowym "calineczka". nie był
      to jakiś wielki koszt
    • beatazet Re: złapałam gumę :-( 04.01.07, 22:32
      Witam.
      My tez. Zanczy schodziło mi powietrze. Łatalismy zestawem do roweru ale na
      niewiele się zdało. W koncu kupiłam nowa dętkę. W sklepach z wózkami są często
      dość drogie, a zreszta naszych nie było. Jeśli to 12 cali to powinni miec w
      sklepah rowerowych , bo takie mają rowerki. Ja miałam 10 cali i kupiłam na
      allegro u człowieka co ma różne dziwne rzeczy do wózków ( detaka za 10 zł).
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1067847
    • walek_z_lasu Re: złapałam gumę :-( 05.01.07, 10:58
      Trochę pracochłonne, ale skuteczne: zdemontować kółko, wyjąć oponę. Przyciąć ze
      starej oponki (np. rowerowej), ale nie dziurawej:-) kawałek gumy, zaokrąglić
      jego brzegi nożyczkami. Inaczej - łatka w formie zaokrąglonej:-) Następnie
      średniomiałkim papierem ściernym wyczyścić (dorpwadzić do porowatej
      powierzchni) fragment na który ma być naklejona łatka. Łatkę także oczyścić.
      Powierzchnia oczyszczona na dziurawej dętce od wózka rzecz jasna musi być nieco
      większa od powierzchni łatki. Nie dopuszczać do zabrudzenia tłuszczem (choćby z
      rąk) obydwy powierzchni (udszkodzonej dętki z kółka wózka, jak i łatki). Ma to
      być sterylne. Następnie butaprenem lekko posmarować obie powierzchnie (łatanej
      dętki, jak i łatki). Pozostawić do lekkiego obeschnięcia kleju (butaprenu) na
      ok. 10-15 min. Po czym złożyć delikatnie (nie dotykając powierzchni klejonych)
      i pozostawić pod naciskiem na jakąś godzinę. Dętkę można włożyć z powrotem w
      koło i exploatować. Czy są jakieś pytania? Czy coś jest niejasne?:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka