maksymalnie_zarobiona 03.01.07, 13:59 w wózku. Myślałam że to się nie zdarza a tu masz... Czy to się jakoś naprawia? Jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: złapałam gumę :-( 03.01.07, 15:45 Możesz iść z kółkiem do normalnej wulkanizacji gdzie bez problemu załatają Ci dziurkę lub dokupić dętkę w sklepie rowerowym. Odpowiedz Link Zgłoś
paulapo Re: złapałam gumę :-( 03.01.07, 20:10 ja też złapałam :) Pech chciał, że byłam daleko od domu. No ale jakoś dotarłam... (z trudem). Odkręć kółko i idź do wulkanizacji. Jeśli dętka nie będzie za bardzo "zmasakrowana" zakleją i po problemie. koszt - parę groszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: złapałam gumę :-( 04.01.07, 16:15 ja załapalam gumę już ze trzy razy na początku też próbowałam w wulkanizacji, ale nie zrobili tego zbyt dobrze bo powietrze i tak schodziło. zamówiłam zapasowe dentki (Quinny) w sklepie internetowym "calineczka". nie był to jakiś wielki koszt Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: złapałam gumę :-( 04.01.07, 22:32 Witam. My tez. Zanczy schodziło mi powietrze. Łatalismy zestawem do roweru ale na niewiele się zdało. W koncu kupiłam nowa dętkę. W sklepach z wózkami są często dość drogie, a zreszta naszych nie było. Jeśli to 12 cali to powinni miec w sklepah rowerowych , bo takie mają rowerki. Ja miałam 10 cali i kupiłam na allegro u człowieka co ma różne dziwne rzeczy do wózków ( detaka za 10 zł). www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1067847 Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: złapałam gumę :-( 05.01.07, 10:58 Trochę pracochłonne, ale skuteczne: zdemontować kółko, wyjąć oponę. Przyciąć ze starej oponki (np. rowerowej), ale nie dziurawej:-) kawałek gumy, zaokrąglić jego brzegi nożyczkami. Inaczej - łatka w formie zaokrąglonej:-) Następnie średniomiałkim papierem ściernym wyczyścić (dorpwadzić do porowatej powierzchni) fragment na który ma być naklejona łatka. Łatkę także oczyścić. Powierzchnia oczyszczona na dziurawej dętce od wózka rzecz jasna musi być nieco większa od powierzchni łatki. Nie dopuszczać do zabrudzenia tłuszczem (choćby z rąk) obydwy powierzchni (udszkodzonej dętki z kółka wózka, jak i łatki). Ma to być sterylne. Następnie butaprenem lekko posmarować obie powierzchnie (łatanej dętki, jak i łatki). Pozostawić do lekkiego obeschnięcia kleju (butaprenu) na ok. 10-15 min. Po czym złożyć delikatnie (nie dotykając powierzchni klejonych) i pozostawić pod naciskiem na jakąś godzinę. Dętkę można włożyć z powrotem w koło i exploatować. Czy są jakieś pytania? Czy coś jest niejasne?:-) Odpowiedz Link Zgłoś