06.01.07, 18:41
Czy w wozkach graco quattro tour nie ma możliwości podnoszenia podnózka?
Słyszałam ze nie ale na stronie GRACO w wersji demo widać jakieś paski pod
podnużkiem więc zastanawiam się czy to może jakieś dziwne urządzenie w tym
celu stworzone? Osoby które mają GARCO może podzielą się informacją czy brak
regulowanego podnózką bardzo utrudnia życie?
Obserwuj wątek
    • hanka2501 Re: GRACO 06.01.07, 21:57
      No chyba ktoś ma graco i jakieś doświadczenia?
      • aurinko Re: GRACO 07.01.07, 12:41
        W nowych modelach tego wózka jest regulowany podnóżek. Nie wiem tego z własnego
        doświadczenia, ale ze sklepu, bo akurat wózkami Gracco interesowałam się bliżej
        (kupuję Gracco Quattro deluxe).
    • margarita30 Re: GRACO 07.01.07, 16:28
      jest regulowany
      • twojahanus Re: GRACO 07.01.07, 19:56
        Graco to cięzkie i mało funkcjonalne wózki. Zastanawiałam się nad tą firmą,
        ale każda kolezanka która użytkowała wózek tej firmy mi go odradza. Przypominam
        sobie nawet kiedyś jakmi się ledwo zmieścił nie złożony do Citroena Berlingo!!!!
        Po złożeniu i tak zajmują dużo miejsca
        • aurinko Re: GRACO 07.01.07, 20:06
          twojahanus napisała:

> Graco to cięzkie i mało funkcjonalne wózki. Zastanawiałam się nad tą firmą,
          > ale każda kolezanka która użytkowała wózek tej firmy mi go odradza.
          Przypominam
          >
          > sobie nawet kiedyś jakmi się ledwo zmieścił nie złożony do Citroena
          Berlingo!!!
          > !
          > Po złożeniu i tak zajmują dużo miejsca

To zależy od modelu. Ten, który wybrałam waży 15kg i ma wszystkie wymagane
          przeze mnie funkcje. Do samochodu nie musi mi się mieścić, bo nie mam auta ;-)
          Ja akurat poza sklepem mialam możliwość wypróbowania tego wózka u koleżanki i
          bardzo mi się spodobał. Nie generalizujmy więc, bo wszystko zależy nie tylko od
          firmy ale także konkretnego modelu :-)
          • twojahanus Re: GRACO 07.01.07, 20:10
            15 kg to i tak dużo. Jakbym miała coś takiego wnieść na 3 pietro to dziękuję
            • agamamaani Re: GRACO 07.01.07, 22:00
              15 kilo spacerówka?? Graco z tego co wiem ma tylko spacerówki ew z wkładką dla
              noworoda.. dodaj do tego 11 kilo dziecka rocznego ijużmasz 26 kilo do noszenia
              po schodach lub nawet do podbijania pod krawężnik..
              moja gondola od deltima focusa wazy 11 kilo i to jest dla mnie cieżkie już.. !!
              • aurinko Re: GRACO 08.01.07, 01:19
                agamamaani napisała:

> 15 kilo spacerówka??

W pełnym zestawie tyle waży. Dla mnie to nie jest dużo w porównaniu z
                np.cięższym Deltimem Voyager 005.

> Graco z tego co wiem ma tylko spacerówki ew z wkładką dla
                > noworoda..

I właśnie o taki mi chodzi, nie podobają mi się wózki głębokie, zależy mi na
                spacerówce z gondolką dla noworodka.

> dodaj do tego 11 kilo dziecka rocznego ijużmasz 26 kilo do noszenia
                > po schodach lub nawet do podbijania pod krawężnik..

Roczne dziecko nie jeździ w gondolce tylko w samej spacerówce, która jest
                lżejsza niż z całym osprzętem dla noworodka ;-)

> moja gondola od deltima focusa wazy 11 kilo i to jest dla mnie cieżkie
                już.. !!

Jest lżejszy ale niestety dla mnie zbyt "głęboki" model.
            • aurinko Re: GRACO 08.01.07, 01:19
              twojahanus napisała:

> 15 kg to i tak dużo. Jakbym miała coś takiego wnieść na 3 pietro to dziękuję

Ja nie muszę wnosić :-)
              • e.giza Re: GRACO 08.01.07, 22:31
                Ale 98 % z nas musi wnosić i 15 kg plus dziecko to dużo. Dlatego wybrałam
                leciutki Mutsy. Też myślałam nad Graco, ale naprawdę to duży i mało wygodny
                wózek. Średnio dobrze się prowadzi. Koleżanki- użytkowniczki Graco- odradzają
                • patatajowa Re: GRACO 08.01.07, 22:45
                  haha dobre... leciutki Mutsy.....a jaki model???bo wszystkie widziane przeze
                  mnie w sklepie ciężkie jak diabli. i o tym samym piszą też dziewczyny tutaj na
                  forum.można poszukać w archiwalnych.Ja wiem że należy dbac o kręgosłup, nie
                  przemęczać się za bardzo. Ale po lekturze tego forum często odnosze wrażenie że
                  większość mam zaraz po urodzeniu wolałaby wozić swoje dziecko w mini
                  parasolce-no góra po 3 miesiącach ;))
                  a ten graco nie jest zły, sama sie przymierzałam do niego,pozdr
                  • patatajowa Re: GRACO 08.01.07, 23:06
                    Dane ze slepu internetowego calineczka o mutsy:Waga podwozia: 11,75 kg, waga
                    gondoli: 4,5 kg, waga spacerówki: 4,5 kg. Wymiary podwozia po złożeniu - bez
                    kół: 98,5 x 52 x 17 cm. Wymiary podwozia po złożeniu (z kołami): 103 x 65 x 30.
                    I juz masz ponad 16 kg czy to ze spacerówka czy gondolą...I nie zdiwilabym sie
                    jakby waga też była podana bez kół ;))
                    • lukbeson Re: GRACO 09.01.07, 19:14
                      Nie porównywałabym Graco do Mutsy. To tak jak Fiat do Mercedesa. Mutsy można
                      prowadzić jednym palcem dosłownie.
                      • monstermama.no1 Re: GRACO 09.01.07, 19:58
                        Caaały dzień szukam odpowiedniego wózka dla dziecka od 0 - do ile wlezie :)
                        Myślalam, że dowiem sie czegos ciekawego na forum...
                        Jakies porady może... jaki Waszym zdaniem sie nadaje?
                        Pozdr
                        • mamuk1 Re: GRACO 10.01.07, 16:13
                          Ja chyba zdecyduję się na Volanta. Nie jest powornie drogi, waży ok 13kg i
                          zamierzam nim przejeździć następną zimę. Opinie na forum ma różne, ale raczej
                          dobre. Kiedyś miałam Graco i nie byłam w pełni zadowolona. Latwo się składał i
                          był zwrotny, ale nie miał amortyzacji, nie był zbyt trwały, kolory blakły i
                          dziecko tak w nim jakoś krzywo siedziało. Nie wiem, ile ważył. Tyle pamiętam.
                          Acha, jeszcze miałfajny fotelik, którego zresztą zamierzam używać przy drugim
                          dzecku. Nakładało się go po prostu na spacerówkę, bez żadnych przeróbek i adaptorów.
                          Pozdrawiam.
                      • patatajowa Re: GRACO 09.01.07, 20:14
                        lukbeson napisał:

> Nie porównywałabym Graco do Mutsy. To tak jak Fiat do Mercedesa. Mutsy można
                        > prowadzić jednym palcem dosłownie.
                        ja wiem że to dwie różne półki ;)) nie porównywalam jakośći, ceny,ani wygody
                        tylko wagę.wcześniej ktoś napisał że mieszka na 3 pietrze i dlatego kupił
                        "leciutki" mutsy a nie "ciężki" graco. Odniosłam sie tylko do wagi tych dwóch
                        wózków i kwesti wnoszenia na 3p.
    • e_er Re: GRACO 09.01.07, 20:12
      moja znajoma miała graco i narzekała na zawieszenie (prawie 0 amortyzacji)
      ciężko się prowadzi po tych chodnikach z drobnej kostki
    • e_er Re: GRACO 09.01.07, 20:27
      jeszcze sobie przypomniałam, że w Graco są krótkie siedziska, szybko dzieciom
      wystają nóżki i np. wystają prosto a podparcie jest tylko do połowy łydki,
      potem jak urosną ważam, że to utrudnia i zbytnio obciąża kręgosłup.
      Sama zastanawiam się nad wózkiem Coneco Astral bo jest lekki, łatwo się
      prowadzi, ale...w spacerówce jest jakoś wąsko. Zresztą sama zobacz www.coneco.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka