Dodaj do ulubionych

który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecyduje:(

26.02.07, 08:58
Moj synek ma 8 miesiecy i potrzebuje dla niego spacerówki.Ale mam straszny
dylemat.Błagam poradzcie.Moje typy:
1.Maclaren techno .dużo osob go chwali,strasznie mi sie podoba!! ale nie wiem
czy moj synek nie jest za maly na niego.I do tej pory jezdził na pompowanych
kołach więc nie wiem czy za bardzo go nie wytrzesie.No i najwiekszy
minus.strasznie drogi:( czy opłaca się wydać na niego tyle kasy?może jest coś
porównywalnie fajnego a tańszego??
Jak jest z amortyzacją w tym wózku?
2.Inglesina zippy.wchodzi w gre uzywana.Mam upatrzoną fajną ale nigdzie nie
moge znaleźć informacji na temat serwisu tych wózków.Boje sie ze potem bedą
problemy.
3.Inglesina espressso.mozna kupic za 450 zl nowa.Minus że nie ma podnóżka.czy
to bardzo przeszkadza dziecku???
4.baby design Tiny lub sprint.Niedrogie i niezbyt ciężkie.Ale jednak juz nie
tak ładne
5.chicco ct O4. podoba mi sie wizualnie i duze kola ma.Ale trochę ciężki ten
wózek i dużo miejsca zajmuje po złożeniu.A to duzy minus.no i niewiele opini
znalazłam o nim.Czy jest awaryjny itp.

Plizz poradzcie bo mam mentlik.
Obserwuj wątek
    • brzoska80 Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 26.02.07, 21:48
      ???
      • kaaaroo Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 09:05
        Gdy moja córka miała 8 miesięcy wahałam się pomiędzy ct 0.4 a Espresso. Po
        dokładnym obejrzeniu i przymiarkach do obu wózków, odrzuciłam Inglesinę chociaż
        bardzo, bardzo mi się podobała - głównie ze względu na ten brak podnóżka,
        młodej wisiały nogi i widziałam, że jej niewygodnie, a gdzie tam jeszcze do
        podpórki. Ten wózek jest dobry dla szczupłego dzieciaczka, który ma co najmniej
        półtora roku - moim zdaniem. Baby Design też bym raczej odrzuciła, ale głównie
        ze względu na ich gorszą klasę (nie ta jakość ;) ). Wybierałabym pomiędzy
        Maclarenem, Zippi i Chicco. Ja sama mam ct 0.4 w dużej mierze ze względu na
        cenę, ale jestem z niego zadowolona. Jego największy minus to znikoma
        amortyzacja. Ma duże koła szeroko rozstawione, waga niemała bo 9.5 kg, jednym
        to odpowiada, ale nie każdy tego oczekuje po spacerówce.
        • monismonis Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 09:14
          Ja ostatnio miałam podobny problem tylko inne typy :) i wybrałam Inglesine trip
          i jestem bardzo zadowolona. Pomyśl o niej! naprawde fajny wózeczek !
          • brzoska80 Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 10:28
            Dzieki za odpowiedzi.
            po namysle baby design odpada.mam juz jedna lipe wózkowa w domu wiec wole cos
            lepszego jednak kupic.

Kaaaroo
            no wlasnie ta waga chicco mnie najbardziej odstrasza.No i skoro ma kiepskie
            amortyzatory to chyba zrezygnuje.
            zastanawiam sie wiec nad ta inglesina zippy.no ale uzywana, w dobrym stanie i
            ładna to tez wydatek ok 450 zl.a jednak serwisu ani gwarancji nie ma:((

Monismonis
            nie rozważałam inglesiny trip bo wydawało mi sie ze jest dla starszych
            dzieci.Uwazasz ze dla 8-9 miesieczniaka bedzie odpowiednia?I czy ona nie ma
            bardzo miekkiego oparcia.Bo na zdjeciach tak wyglada.

Maclaren bardzo mi sie podoba ale mąż kreci nosem na cenę.Czy w maclarenie jest
            dobra amortyzacja?? czy bardzo trzesie? prosze uzytkowniczki tego
            wozka,podajcie mi jakies dobre argumenty to moze mąż się da przekonać:))

• smeagoul chicco Ct 0,4 27.02.07, 13:40
              mam chicco CT 0,4 i mimo iz nie jest to "miękki wózek" to fajnie się podbija
              przed kraweznikiem a to moim zdaniem wystarcza- w przynajmniej nie trzeszczy ,
              nie skrzypi itd. wygodny dla dziecka i wogóle. mam go rok i bede go z bóle serca
              sprzedawała bo mały woli bardziej aktywne spacery woli już chodzić dlatego
              kupiłam sorento- zwykłą przewozówkę- jak chcesz to przeslę fotki Ct 0,4-wózek
              wygląda jak nówka, stelaż nie porysowany, materaiał nie wypłowiały nie
              zmechacony itd. używany srednio, poniewaz dużo jeździmy autem. a tak to wzykle
              po osiedlu i co dziennie do żłobka i spowrotem ok 200 metrów w jedną stronę- -
              ma jeszcze gwarancje prawie do konca kwietnia.
          • olka_krakow Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 14:23
            W jaki sposob sie rozklada oparcie w Inglesinie Trip, tzn. wiem ze sa takie 2
            przyciski po bokach. Ale czy rozkladanie jest wygodne szczegolnie z dzieckiem w
            srodku?

Wlasnie ten wozeczek mi wpadl w oku jako spacerowka na jakies dluzsze wyjazdy,
            bo jest lekka i fajnie sie sklada.
            • koma.edziecko Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 16:32
              W inglesinie Trip podnosi się dwie dźwigienki z boku,gdy dziecko opiera na
              oparcie jest to bardzo łatwo zrobić,jedno pociągnięcie i praktycznie oparcie
              opada do samego końca.
              • monismonis Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 17:43
                Dokładnie :) Rozkłada sie tak samo jak w kazoo pod wpływem cięzaru dziecka łatwo
                sie rozkłada. Ja jestem bardzo zadowolona, ale może rzeczywiście jak dla tak
                małego dziecka jest on nieodpowiedni. Mój synek ma prawie póltora roczku dlatego
                juz na to sie przesiedliśmy. Przede wszystkim tobie był by chyba potrzebny
                pałąk, a te parasolki takiego nie posiadają. Najlepiej jakbys pojechała do
                sklepu i posadziła dzieciątko do tych wózeczków. A co do oparcia to jakoś tak
                strasznie miękkiego nie ma, chyba porównywalny do innych wózków
                spacerówko-parasolek.
                • marcia19 Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 19:57
                  My mamy Baby design Sprint i bardzo sobie chwalimy.
                  • brzoska80 Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 27.02.07, 22:28
                    a co myslicie o tym?
                    www.allegro.pl/item170840857_inglesina_super_wozek.html
                    czy to nie za wysoka cena jak na uzywany wozek model 2004??

hm...no i wyczytalam o tych szkodliwych substancjach w wozkach Inglesiny.ten
                    chyba ma ten daszek z pcv??To o ten model chodzilo czy nie???
                    • agular Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 28.02.07, 15:24
                      koleżanka używała Maclarena Techno jak jej córcia miała właśnie 8 mieś i było
                      ok :) wiec polecam
                      • agular Re: który wózek wybrać?pomocy bo sama nie zdecydu 28.02.07, 15:26
                        a o zaletach Maclarenka jest cała masa napisana w wątku "powyżej" a jesli
                        chodzi o cenę to napisz do Detinki z tego forum lub z forum zakupy bo ona daje
                        rabaty na te wozki dla uzytkowniczek forum :)
                        • brzoska80 a moze ten 28.02.07, 17:34
                          znalazłam wozek podobny do chicco ct 04 ale duzo lzejszy-Chicco Enjoy.
                          www.allegro.pl/item169561573_nowy_spacerowy_wozek_chicco_enjoy_2006_od_ss.html
                          prosze o opinie na jego temat bo malo jest w necie.
                          No to mam 3 typy.Albo maclaren xlr albo chicco enjoy albo inglesina zippy(ale
                          uzywana bo juz za droga by byla nowa).
                          To ktora najlepsza dla 8 miesieczniaka??? i zeby juz posluzyla do konca bo nie
                          bede raczej kupowac kolejnego wozka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka