neptunka 12.03.07, 08:50 Gdzie przesmarować skrzypiące koło w tej spacerówce? Te koła są chyba nierozbieralne - jak dojść w takim razie do łożyska??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 12.03.07, 09:37 Psiknąć silikonem w sprayu,napewno pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes783 Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 12.03.07, 12:25 jestes zadowolona z tego wózka? ja sie zastanawiam czy go kupić. Dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 12.03.07, 12:52 moim marzeniem byłaby spacerówka na pompowanych, ale nie tak dużych, jak w głębokim wózku, kołach ct.04 używam od niedawna - jeździłam nim dosłownie kilka razy jest to duża zmiana wobec używanej uprzednio kobyły w postaci wózka głębokiego, ale w sumie nie mam zarzutów jestem bardzo zadowolona z obrotowych przednich kół - w ogóle nie blokuję kółek, jeżdżę tylko w tą opcją minus na pewno jest taki, że ma dwie rączki, więc jedną ręką wózkiem nie wymanewrujesz syn bardzo go lubi, w domu wciąż się nim bawi, chce, żeby go sadzać i jeździć nawet po domu :) a kółko skrzypiące zostało wypsikane olejem silikonowym w sprayu - zobaczymy, z jakim efektem Odpowiedz Link Zgłoś
agnes783 Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 12.03.07, 12:57 cięzki jest? słyszałam że ma krótkie oparcie i główka dziecka może z czasem wystawać.. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 12.03.07, 13:29 mój syn ma rok, wzrostem dorównuje dzieciom 1,5 rocznym i mieści się bez problemu na wysokosć wózek waży 9,5 czy 10 kg - dla mnie po 20 kg kobyle to piórko :) ale ja nie muszę go dźwigać na piętro, bo mieszkam w wieżowcu, więc jest winda Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 14.03.07, 14:01 wypsikałam koło silikonem w sprayu - i nadal skrzypi :( jaki jest kolejny etap? GDZIE, JAK bądź CZYM psikać, by uzyskać efekt? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 14.03.07, 14:13 Wstaw do wanny złożony wózek u najpierw umyj porządnie kołą,pewnie się piasek dostał a potem po wyschnięciu znowu popsikaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dec2005 Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 15.03.07, 20:30 Potraktuj WD 40,powinno pomóc,potem silikonem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 15.03.07, 20:39 Mnie też od czsu do czasu kółka piszczą, czyszczę wtedy najdokładniej jak się da lekko wilgotną szmatką wszystkie zakamarki, do których udaje mi się dotrzeć, a potem solidnie spryskuję samym silikonem w sprayu. Pomaga natychmiast :) Nie dość, że nic nie piszczy przez długi czas, to jeszcze wózek praktycznie sam jedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 08:41 ja nie czyszczę, bo nie mam z czego - wózek był raptem chyba 5 razy na spacerze i po piachu nie jeździłam. Wypsikałam koło sprayem, byłam z wózkiem wczoraj i nadal piszczy, tzn. piszczało jakieś 5 pierwszych minut spaceru i 5 ostatnich, kiedy wózek się zatrzymywał przy wjeździe do bloku, potem ruszał, zatrzymywał się, ruszał... Zostało mi spróbować wd40 :). Co za cholerstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 10:02 Na początku użytkowania wszystkie ct-czwórki piszczą, musi się bardziej rozjeździć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 10:39 może coś w tym jest mój mąż też mówi, ze musimy nim pojeździć, zanim będziemy reklamować tylko jak jeździć, jak uszy więdną od skrzypienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 10:45 neptunka cierpliwości życzę ;) hania024 - średnica kół to ok. 19 cm, a grubość pojedynczego kółka 5 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
hania024 Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 10:05 Dziewczyny mam pytanie jaka jest średnica kółka w tych wózkach. Bo chce go kupić właśnie ze względu na duże kółka,ale jetem ciekawa czy znajde może inny z takimi kołami. Z góry dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dec2005 Re: Skrzypiące koło w Chicco ct.04 16.03.07, 19:55 Ja nie miałam cierpliwości ,na pierwszym spacerze zakupiliśmy wd 40 i ten koszmarny pisk odszedł w niepamięć :) Odpowiedz Link Zgłoś