Dodaj do ulubionych

jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve ?

15.05.07, 16:57
Ponieważ córka z tych co mają "parcie na samodzielne chodzenie" i niewiele
już w wózku jeździ ( ew. gdy jest zmęczona po całym dniu w parku i nie
dolezie do domu ), a ja chciałabym jeszcze jakiegoś wózka spróbować - pytam
jak w tytule.
Moje wymagania to: waga tak do 6 kg i chociaż trochę opuszczane oparcie do
leżenia, ew. koszyk na zakupy i możliwość wieszania siatki na rączce ( tego
brak w zappie ), no i kółka nie takie miniaturowe, a właściwie to mi się nie
podobają takie podwójne.
Britax Verve jest fajny i nie mam do niego zastrzeżeń, ale tak mi żal, że to
już ostatni nasz wózek. Mąż się zgodził na koleny pod warunkiem sprzedania
posiadanego Verve'a i mam już 3 zainteresowane nim osoby, a jak nie to go
wystawię na allegro. Jest niespotykany to się sprzeda ( lepiej lub gorzej -
trudno ).
Na zimę zostawiam jeszcze terenówkę Quinny Formula, więc jestem
zabezpieczona, gdyby się córce odwidziało chodzenie.
Wiem, że jesteście super zorientowane więc podpowiedzcie mi coś fajnego.
Może Mutsy Spider ?
Obserwuj wątek
    • betty1234 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 15.05.07, 21:19
      Spidera nie kupuj ;-) - sugestia po moich doświadczeniach.
      A nie myślałaś o buggsterze?
      Ja mam prawie 3latka i też z żalem myślę, że wózek już idzie w odstawkę.
      Sprzedaliśmy ostatnio naszego buggsterka i spidera. Został nam zapp i mutsy
      easyrider a na ewentualną drugą pociechę czeka buzz i pliko p3.
      • lolka33 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 15.05.07, 22:19
        Dzięki Betty1234 - za krótka ale treściwą opinię o Spiderze - ostudziłam się :-)
        Tym bardziej, że po Vervie chciałabym mieć wózek z pałąkiem, a Spider taki mało
        zabudowany i bez pałąka.
        Ja Buggstera oglądałam tylko na niemieckiem ebay'u na tych ich
        zdjęciach "katalogowych" - wyjątkowo niefortunnych, ale teraz spojrzałam na
        allegro na Twojego ( w zakończonych ) i na zdjęciach w realu dużo bardziej mi
        się podoba. Tak właściwie to ma wszystko o co mi chodzi:-)
        Trzy małe pytanka:
        1. czy prowadzi się podobnie do zappa ?
        2. do czego jest to kółko z przodu z numerkami 1 - 2 ?
        3. czy łatwo się składa ?
        Gdybyś miała chwilkę czasu to odpowiedz proszę :-)
        • betty1234 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 15.05.07, 22:28
          Mam akurat chwilkę. Właśnie dostałam quinny speedi i chyba zostawię sobie na
          wakacje dla Oskara :)Jeżeli chodzi o buggsterka to był ekstra. Nowa
          właścicielka też jest zadowolona. Aż mi teraz żal, że już go sprzedaliśmy no
          ale po co nam tyle wózków zajmujących tylko miejsce w pokoju ;-) Całe
          szczęście, że mieszkamy w domku i mamy do nich specjalny pokój (na tą chwilę
          nazywam go magazynkiem bo można znaleźć tam wszystko).
          Prowadzi się podobnie, kółka nie huczą, jest chyba trochę bardziej stabilny niż
          zapp i ma większe siedzisko. Te numerki i kółko to do blokowania skrętnego
          koła. Składa się łatwo i o wiele szybciej i sprawniej niż zappa.
          Dwie rzeczy, które nie do końca mi się w nim podobały to materiał tapicerki i
          to, że był większy niż zapp po złożeniu ale to było do przejścia. Super sie
          prowadzi, ma wielgaśny kosz na zakupy. Naprawdę bardzo go polecam.

Spidera aż tak nie polecam.
          • lolka33 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 15.05.07, 22:56
            Betty1234 - jeszcze raz dzięki, że znalazłaś czas na odpowiedź.
            Mnie wielkość po złożeniu nie przeszkadza, bo ja go mało składam, też mam
            miejsce w domku do trzymania wózków :-), a mąz używa Formulę bo nie lubi
            takich "maluchów". Verve się składa łatwo, ale zapp to porażka - przynajmniej
            ja sobie słabo z tym radziłam. W Verve'ie mnie się też na początku nie podobał
            gatunek tapicerki, ale okazało się, że jest rewelacyjna do utrzymania w
            czystości więc jednak plus.
            Mnie przeraził Zapp jak na chwilę zawiesiłam na rączce swoją torbę a on się
            wywrócił do tyłu i córka się wystraszyła i rozpłakała ! Dobrze, że się nic nie
            stało.
            Mam straszliwą ochotę na zielonego Buggstera !!!
            Właśnie szukam wątku bo którąs taki ma i muszę wypytać o ten kolor :-)
            • mlubik Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 16.05.07, 10:42
              Witam! Ja mam niebieskiego buggstera, więc akurat w tym ci nie pomoge(tzn. w
              kolorkach), ale mam prównanie z Britax Verve w prawdzie tylko go porównywałam
              w sklepie, ale kilka swoich uwag moge Ci napisać :) buggster jest wiekszy,
              stabilniejszy, spory ma kosz na zakupy oraz co było dla mnie najwazniejsze to
              szerokie i głębsze siedzisko. Ja buggsterem jezdze na zakupy i po naładowaniu
              całego kosza i nawet na rączkach torebki jest stabilny.
      • mamatie Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 16.05.07, 12:03
        Mogę poprosic o szerszą opinie o Mutsy Spider.
        Ciekawi mnie co z nim nie tak ijakiej wielkości są te kółka.
        Pozdrawiamy.
    • larvva buggster vs Britax Verve 25.05.07, 15:23
      lolka, masz juz buggstera? moze go ogladalas na zywo?
      ja nadal przed zakupem (kiedys mi przysylalas fotki verve) jestem niemal
      zdecydowana na britaxa... ale teraz przykul moja uwage bug.
      masz juz porownanie miedzy nimi??
      • lolka33 Re: buggster vs Britax Verve 25.05.07, 18:14
        Nie mam jeszcze Buggstera bo nie mogę go zamówić dopóki chociaż nie wystawię
        Britaxa na allegro - małż mi zabronił. Mówi, że to ma mnie zmobilizować i
        powiem Ci, że wie co mówi. Inaczej by mi się nie chciało :-)))
        • larvva Re: buggster vs Britax Verve 25.05.07, 19:27
          doskonale cie rozumiem - mialam podobne ultimatum - wlasnie sprzedalam pliko p 3
          :-)))

mieszkamy teraz w moskwie i w naszej dzielnicy sa dosc ciezkie warunki do
          jezdzenia, dlatego szkoda mi bylo pliko (znakomitego zreszta, ale na polskie
          warunki) i lepiej mi sie tu jezdzi terenowym at4 (zreszta jedno dziecko jedzie w
          wozku, a w bagazniku wioze zabawki drugiego;-) wiec jest co wozic)

potrzebuje teraz malutkiej spacerowki na wypady weekendowe autem. gdzies do
          parku podskoczyc, czy nawet na zakupy. oraz do podrozowania metrem tutejszym...
          at4 jest zbyt ciezki i duzy...

a mi sie tak w ogole zachcialo czegos nowego ;-)

britax jest niemal kilo lzejszy, to jego plus. buggy wazy niewiele w sumie mniej
          niz pliko ktore sprzedalam;-)

a jak roznice w rozlozeniu oparcia. bugg ma 150 stopni, ile ma verve? i nigdzie
          nei moge doszukac sie info o wielkosci kol... mialam juz to info przed oczami -
          nie wiem czy to nei ty mi nawet pisalas... ale mi teraz umknelo i nie moge
          odnalezc...
          • alendep Re: buggster vs Britax Verve 25.05.07, 23:33
            larwa - masz tu kilka linkow ze stron rosyjskich, sa tam dosc dokladne opisy, i
            wymiary kol buggstera
            mamadoma.ru/p2_10863.htm
            mamadoma.ru/p2_15152.htm
            W Moskwie rzeczywiscie rzeczywiscie przydalaby sie terenowka:)) Mam
            doswiadczenie w metro Moskiewskim nie tyle z wozkami, co z walizkami, ale zawsze
            mnie wkurzalo ze na niektorych stacjach metro, nawet jak sa wszedzie schody
            ruchome, zawsze jest gdzies w przejsciu kawalek zwyklych schodow i to bez
            zadnego podjazdu!!! No i nie ma rady - trzeba wtedy wnosic.

lolka33 -dzieki wielkie za zdiecia verve!! Ale tez mi maz powiedzial ze musze
            najpierw pozbawic sie naszego pliko i ze w ogole nie rozumie po co zmieniac
            wozek:))) Moze faceci maja jakis ogolnoswiatowy (lub ogolnopolski) spisek
            przeciwwozkowy??? W kazdym razie musze wystawic na sprzedaz nasz ukochany pliko,
            ale jakos nie moge za to sie zabrac.. Dodam ze mamy Pliko Pramette, ktory jest
            odrobine ciezszy od zwyklego Pliko, no i troche mi szkoda ze ta funkcja gondolki
            u nas sie marnuje, bo maly ma juz 18 m...
            • larvva Re: buggster vs Britax Verve 26.05.07, 11:09
              alendep - dziekuje.
              chodzilo mi po prawdzie o kolka verve;-)
              mam wrazenie ze gdziej czytalam... 15-15,5??
              ale moge sie mylic... mzoe mi sie kartki posklejaly;-)

do jazdy po moskwie absolutnie terenowa;-)
              wlasnie wrocilam z maratonu po okolicy z jednym dzieckiem w wozku, drugim
              obok... pfff ;-)

wiem ze moglabym kupic jescze lzejszy wozek typu mclaren volo...
              ale tamten ma napewno male kolka (11,5)
              no i ksztalt

a mi sie citronella z verve podoba tak ;-)
    • larvva zamowilam... 31.05.07, 21:27
      buggstera...
      zielonego...
      mam nadzieje ze jest na stanie i dotrze:-)
      i ze sie spisze ;-)
    • ma_n Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 26.06.07, 11:49
      stoję przed wyborem Britax Verve (zresztą chyba zielony) czy TFK Buggster (tez
      zielony) i nie wiem co zrobić? moja córka ma teraz prawie 2 i pół roku, do tej
      pory jeździła Quinny Buzz, ale Buzz jest dla mnie coraz mniej wygodny (za
      cięzki), dlaczego zmieniasz Britax'a na Buggstera ?
      bardziej podoba mi się Britax, bo nie lubię takich rączek jak ma Buggster, ale
      nie wiem czy czasem siedzisko Britaxa nie będzie dla mojej córki już za małe
      poradź, który wybrać :)
      • mamatie Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 26.06.07, 12:33
        Jeśli mogę to sie podłączę.
        Ciekawa jestem tego Britax'a Verve. Interesują mnie wymiary (siedzisko, wys.
        rączek, kółka...)jeśli ktoś wie i ma czas to poproszę. Ja wciąż poszukuję. A
        Britax'a dopiero teraz wypatrzyłam.
        • lolka33 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 27.06.07, 19:48
          Do mamatie: wózek juz sprzedałam, a wczoraj wywaliłam kartkę z wymiarami, ale
          podawałam je już na forum chyba w jakimś wątku, może w "jeśli nie zapp to co?"
          czy coś takiego.
          Ponieważ wysyłałam dziewczynom te wymiary w mailach muszę poszukać jak znajdę
          to podam tutaj.
          • mamatie Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 28.06.07, 18:16
            ok dzięki poszukam i pozdrawiam
      • lolka33 Re: jaka spacerówka po Quinny Zapp i Britax Verve 27.06.07, 19:46
        Więc tak, zmieniam wózek z nudów, żeby sobie poprawić humor itd
        zwróć uwagę, że zielenie w tych wózkach są baaaardzo rózne, buggster soczysty a
        verve wpadający w oliwkę.
        Moja 20-miesięczna córka miała w Vervie jeszcze zapas a młodszy chłopczyk
        znajomych, grubasek nie.
        Myślę ze Buggster posłuzy jednak dłużej, a co najlepsze córka już w ogóle nie
        chce jeżdzić w wózku.
        Chociaż nadal optycznie bardziej podoba mi się Verve, a jak masz małe dziecko
        to buggster rozkłada się dużo bardziej.
    • larvva lolka 27.06.07, 16:51

i jak buggster? masz juz?
      • julkast6 Re: gdzie zamawiacie britaxa i buggstera 04.07.07, 15:30
        Dajcie jakies namiary na sklepy internetowe sprawdzone gdzie monza kupic wozek
        buggster albo britax
        z gory dzieki
        • grakasia Re: gdzie zamawiacie britaxa i buggstera 06.07.07, 15:30
          www.akpol.com.pl
          tam kupiłam britax verve. dostawa kurierem gratis. I chyba tylko tu można go
          kupić.
        • xixx Re: gdzie zamawiacie britaxa i buggstera 06.07.07, 23:25
          www.malutek.pl - ja tam kupiłam swojego Buggstera. Co prawda reklamowałam go już
          ale okazało się, że to była prosta naprawa mechanizmu składania. Sklep polecam,
          zarówno przy zakupie jak i reklamacji zachował się na poziomie :-)
    • sylki czy britax verve rozkłada sie na płasko ? 10.07.07, 12:11

• lolka33 Re: czy britax verve rozkłada sie na płasko ? 10.07.07, 13:37
        niestety nie, rozkłada się mniej niż buggster;
        ogólnie rozkłada się minimalnie, jest dla większych dzieci, a to rozkładanie
        jest awaryjne jak dziecko zaśnie, ale do spania normalnego w wózku na spacerze
        to się nie nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka