Dodaj do ulubionych

Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie.

21.06.07, 01:22
Bardzo podoba mi się ten wózek, a raczej ma wszystko to co wymagam. Mam
pytanie jak się go prowadzi , konkretnie chodzi mi o podbijanie na
krawężnikach i czy oś skrętna jest blokowana? Jestem osobą niską 158cm, i nie
wiem czy sobie z nim poradzę. Proszę o jego ogólą ocenę- wady i zalety.
Obserwuj wątek
    • marta2202 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 21.06.07, 12:09
      Nikt go nie zna???
      • mlubik Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 21.06.07, 16:40
        Witam! ja ma jaguara 4 traxxa :) oś przednia, która jest skretna się nie
        blokuje, ale to akurat w niczym nie przeszkadza (jak dla mnie). Napisz
        konrętnie o co chcesz zapytać to Ci odpisze :)))
        • marta2202 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 21.06.07, 18:25
          Jestem ciekawa czy wózek bez problemu podbija się na krawężnikach (jestem
          niska), czy dobrze się prowadzi. I czy ogólnie jesteś z niego zadowolona.
          • marta2202 i jeszcze jedno... 21.06.07, 18:32
            czy oparcie pozkłada się na płasko?
    • marta2202 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 23.06.07, 00:13
      Czekam na odpowiedź:)
    • marta2202 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 23.06.07, 15:37
      nikt już nie posiada tego wózka???
      • mlubik Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 23.06.07, 17:21
        Witam! Już odpisuje na pytania: podbija się nim bardzo łatwo, super kieruje,
        możliwość regulacji kierownicy się przydaje, ja mam 166cm wzrostu i używam ją
        na średnim stopniu :)czyli jeśli chodzi o jazdę i wygodę dziecka to oceniam na
        bardzo dobry, siedzenie rozkłada sie na płasko, wózek posiada duży kosz na
        zakupy. Wady: waga wózka, gondolka (ja mam tą miękką z usztywnianym dnem) nie
        jest duża (ale ja mojego sporego synka przerzuciłam do spacerówki rozłożonej na
        płasko jak juz wyrósł) :), budka nie posiada wywietrzników( ale to mi nie
        przeszkadzało) i trzaska przy składaniu_mój mały nie reagował na to. Jakieś
        jeszcze pytania to pisz.
        • marta2202 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 23.06.07, 17:28
          Czy ta waga bardzo przeszkadza w prowadzeniu wózka. I czy prowadzi się on tak
          samo dobrze jak dziecko jest tyłem do kierunku jazdy? Kupowałaś go w sklepie
          czy przez internet? Ciężko mi się zdecydować , bo wydaje mi się on super tylko
          ta waga no i nie widziałam go na żywo. Szczerze to ja szukam wózka już na zimę,
          mój obecny wózek to porażka.
          Dziękuję za poprzednie odpowiedzi.
          • mlubik Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 24.06.07, 18:22
            Waga nie przeszkadza w prowadzeniu (raczej to zaleta jeśli chodzi o stabilność,
            tylko we wnoszeniu :( wózek lekko sie prowadzi- jak dla mnie sam "płynie';) jak
            dziecko jest tyłem do kierunku jazdy to bardzo dobrze sie prowadzi(ja w
            wiekszosci tak jezdziłam). Kupowałam go na allegro (mam kolor ICE). Na zime
            pompowane kółka są super :). Obecnie będę musiała go sprzedać, bo musze kupić
            wózek podwójny :) właśnie zostałam mamą dzieci rok po roku :))) pozdrawiam!!!
            • marta2202 Ale jestem wścibska... 25.06.07, 13:34
              Bardzo dziękuję z odpowiedzi, ale mam jeszcze pytanie. Czytałam na innym forum,
              że gdy w tym wózku są koła skęcone (przy postoju)wózek jest wywrotny? A i że
              spacerówka prawie nie ma boków? Nie wiem czy mnie zrozumiesz. Sorry że jestem
              taka ciekawa wszystkich szczegułów, ale nie chcę kupić kolejnego wózkwego
              bubla:)
              Pozdrawiam i gratuluję dzieciaczków, rok po roku to nielada wyzwanie-podziwiam:)
              • mlubik Re: Ale jestem wścibska... 25.06.07, 17:13
                jeśli chodzi o te skręcone koła to jestem w szoku, bo mi się takie coś nie
                zdarzyło. Sprawdziłam i to akurat jest bzdura, wózek jest bardzo stabilny!!!
                spacerówka nie ma boków to fakt, ale mi to akurat nie przeszkadzało. Mały był
                ok. 2 mies. w gondoli, potem przerzuciłam go do spacerówki rozłożonej na płasko
                (przodem do mamusi)-były wtedy upały więc ulżyłam dziecku :) i tak do
                wiosny "na płasko" a potem już przodem do świata ;).
                P.s. Pytaj, pytaj mi to nie przeszkadza :))) pozdrawiam!
                • marcia19 Re: Ale jestem wścibska... 25.06.07, 21:12
                  Hej!
                  Przepraszam, że się tak wtrącam!
                  Hehe!

Ale też mam ochotę na ten wózek.
                  W tej chwili mam w domu dwa: spacerówkę Brevi B-Max On The Road i wózek
                  wielofunkcyjny (waga 20 kg)!
                  Chciałabym sprzedać ten wielofunkcyjny i kupić Traxx'a.
                  Synek w lipcu kończy rok.

Proszę o radę czy to dobry pomysł i czy polecasz ten wózek dla rocznego dziecka.
                  Boję się poprostu zostać tylko przy spacerówce, bo wątpię żeby te koła
                  przejechały np. śnieg.

Proszę napisz jaka jest całkowita długość siedziska razem z podnóżkiem i czy
                  budka dobrze osłania dziecko np od wiatru i deszczu.

PS.
                  Zauważyłam, że chcesz sprzedać ten wózek.
                  CZy tak?
                  • aventura1 Re: Ale jestem wścibska... 25.06.07, 22:04
                    przepraszam, ze sie wtrace, ale tez ma taki wozek, kolor braz z czerw., budka
                    jest olbrzymia, jak sie ja rozlozy to siega na prawie cale dziecko, gruba
                    tkanina, dobrze oslania
                    • marta2202 Bardzo dziękuję za odpowiedzi... 26.06.07, 14:48
                      jeśli jeszcze jakieś uwagi to bardzo proszę pisać:)
    • marta2202 do mlubik 26.06.07, 15:51
      Czy wózek zajmuje dużo miejsca po złożeniu chodzi o bagażnik samochodu? A i czy
      można dokupić folie i okrycie na nóżki bo nie jest we wszystkich ofertach na
      allegro tzn.czy pasują uniwersalne?
      • mlubik Re: do mlubik 26.06.07, 20:08
        wózek sporo zajmuje miejsca w bagażniku, ale to też zalezy od tego jaki
        bagażnik mamy ;) ja mam z folią i jako okrycie-śpiworek można zastosować tą
        miękką gondolkę (po wyjeciu usztywnienia)- nie sprawdzałam, bo mały jezdził w
        grubym kombinezonie i dodatkowo brałam gruby kocyk. Wydaje mi sie, że
        uniwersalne będą pasować (folia i okrycie także).
    • marle200 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 27.06.07, 10:18
      zajrzyj na ten link
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=58719772&v=2&s=0
    • marta2202 :((((((((((((((((((((((((( 27.06.07, 18:43
      No to ja już nie wiem co mam robić:((( Byłam już na niego zdecydowana a tu taki
      poast. Moje dzieciątko ma już 10tyg i chciałam kupić samą spacerówkę. Ja już na
      prawde nie wiem co robić!
    • marta2202 A inne posiadaczki wypowiedzcie się... 27.06.07, 19:17
    • marle200 Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 28.06.07, 12:35
      marta2202 przepraszam że cię nastraszyłam, osobiście nie mam zastrzeżeń do
      jazdy wózkiem, prowadzi się świetnie, jednak oś skrętna jest problemem bo gdy
      silnie wieje to musisz przekładać siedzisko całe a jak dziecko nie chodzi to
      nie dasz rady siedziska przekładać w trakcie spaceru, nie da się też prowadzić
      wózka ciągnąć ze sobą bo koła się wykręcają.
      Stelaż jest olbrzymi i ciężki 17 kg, w bagażniku jest spory problem żeby go
      zapakować nawet po wypięciu kół.
      Nie polecam ciemych kolorów bo latem jest cholernie gorąco.
      Mój syn ma obecnie 10 miesięcy i waży prawie 12 kg, tak jak wcześniej podałam
      producent podaje na instrukcji że waga dziecka nie powinna przekroczyć 13 kg,
      choć nie wiem jak jest dopuszczone w normach polskich może do 19 kg.
      Materiał wózka powoduje duże pocenie, w każdym razie mój syn strasznie się
      poci, nawet nie pomagają podkładane kocyki pod plecy.
      Brak osłony na nogi wg. mnie jest dużą wadą. Zwłaszcza że moje dziecko jeździło
      już w tym wózku od stycznia kiedy miał zaledwie 4 miesiące bo w gondoli już się
      nie zmieścił. Na allegro teraz można kupić uniwersalną osłonę do tego wózka w
      kolorze czarnym lub czerwonym.
      Siedzisko ma swoje wady i zalety, zaleta to że rozkłada się do pozycji leżącej,
      wada to szerokość, zaledwie 30 cm, moje dziecko już się w nim prawie nie
      mieści :(.
      Przyjżyj się również bokom w spacerówce mają zaledwie 3 cm wysokości, czyli
      właściwie wogóle ich nie ma, dziecko gdy jeszcze nie stabilnie siedzi to nie ma
      się o co opierać i kiwa się na boki jedynie co go trzyma to dogięta do dziecka
      barierka lub pasy..
      Buda gdy jest dopięta do stelaża wtedy siedzisko jest tyłem do kierunku jazdy
      nie opada i jest ok, jeżeli siedzisko jest przodem to niestety gdy jest złożona
      spada, szybko się wyrabia mechanizm.
      Obecnie kupiłam chicco ct 0,4 i jest zadowlona i mały też nie wiem co zrobię
      zimą bo śpiwór + moje dziecko już się nie zmieszczą do tego wózka :( (mam na
      myśli jaguara)
      to moja opinia na temat tego wózka który użytkuję od sierpinia 2006, dziś wiem
      że nie kupiłabym go ponownie, ze wzgląd na wagę, śmiesznie małe wymiary gondoli
      i siedziska, oraz bardzo sztuczny materiał, który trochę już wypłowiał, mama
      kolor lime.
      • mlubik Re: Wózek JAGUAR 4 TRAXX- proszę o opinie. 28.06.07, 14:55
        witam! ciągnąć za sobą wózka nie można, to fakt, ale ja nie przekładałam
        siedziska w trakcie spacerów, jak wiało no chyba że byłam z mężem na
        spacerku :) no niestety nie ma przekładanej rączki:(
        jeśli chodzi o pakowanie do samochodu to wyciągam kółka i daje rade, a nie mamy
        autka kombi :) ja mam kolor ice i nie wypłowiał, a jak wyprałam tapicerkę to
        wygląda jak nowy :) jeśli chodzi o materiał to mój syn jeżdził całe lato w
        spacerówce na płasko (od czerwca ubiegłego roku) i podkładałam bawełnianą
        poszewke,żeby nie leżał bezpośrednio :) wada siedziska to fakt nie ma prawie
        boków i szer.30cm (mój synek jezdził w pozycji siedzącej jak już był stabilny w
        siedzeniu). Ja nie mam problemów ze spadającą budką :)
        Dla mnie najwazniejsza wada jest waga wózka :( no i to ż w tej chwili nie można
        zrobić z niego podwójnego :) ale to już inna bajka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka