Dodaj do ulubionych

MAMY POMOZCIE!!!!

18.07.07, 14:35
Witam,
Przymierzam sie do kupna lekkiej spacerowki dla mojego synka i mam malo
czasu Moj maly ma prawie roczek i wazy 10.5 kg, jest tez dosc wysoki tak
jak zreszta i ja wiec dobrze aby raczka byla regulowana. Zalezy mi tez aby
wozek byl lekki poniewaz mieszkam na 3 pietrze bez windy. Bagaznik w
samochodzie tez mam niewielki.
Mieszkamy w Egipcie wiec dobrze by bylo aby tapicerka nie byla zbyt gruba ze
wzgledu na temperatury.
Prosze o rady mam bedacych juz w posiadaniu wozka z ktorego sa zadowolone.
Bede baaardzo wdzieczna bo mam juz metlik w glowie, od dwoch dni tkwie na
forum i probuje cos znalezc :)
Obserwuj wątek
    • agular Re: MAMY POMOZCIE!!!! 18.07.07, 14:59
      polecam Maclarena xt myslę że spełni Twoje oczekiwania, a jesli chcesz z
      okryciem na nogi to Maclarena xlr..te dwa wózki są rewelacyjnie i super się
      prowadzą..są idealne dla dziecka w wieku Twojego brzdąca :)
      • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 18.07.07, 15:46
        agular bardzo dziekuje. Jednak widzialam ze te wozki sa dosc drogie (ceny znam
        tylko z allegro) a w moim poscie zapomnialam dodac ze szukam czegos ok 600 zl.
        • agular Re: MAMY POMOZCIE!!!! 18.07.07, 16:40
          szkoda bo to naprawdę świete wózki :) a może na ebay poszukaj widzialam tam
          mase maclarenow uzywanych a to są wózki nie do zdarcia wiec może Cię
          zainteesują bo mozna juz za 400zł dostać...
    • familyexpert Re: MAMY POMOZCIE!!!! - to może takie 18.07.07, 18:45
      Równie dobry jest Maclaren Quest (mniejsze kółka, ale i lżejszy od Techno XT,
      nieco mniejszy zakres regulacji oparcia ale dla Pani dziecka w zupełności
      wystarczy - zaraz zaczniemy chodzić - prawda?).
      www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=350
      Cena tylko 636,00 a jakość doskonała.
      Albo
      Coneco Polo
      www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=413
      Cena 335,00. Funkcjonalnie to samo co Maclaren TechnoXT +pałąk ochronny i
      okrycie na nóżki - to ostatnie w Egipcie nie będzie chyba potrzebne.
      Pozdrawiam,
      Marek Gajdziński
      www.familyshop.com.pl
    • manayupka Re: MAMY POMOZCIE!!!! 18.07.07, 23:01
      Hej, wysłałam Ci maila. Przeczytaj :)
    • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 12:36
      dziekuje za odpowiedzi! jak a razie wnioskuje ze nie ma wozka nad maclarena ale
      co z innymi firmami, chicco, graco, mutsy ...? nic dla dzieciaczkow od 1 roku w
      gore? coneco jakos mnie nie przekonal..
      • betty1234 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 12:49
        A co myślisz o mutsy easyriderze? Nasz Oskar co prawda ma już 3 lata ale
        ostatnio pożyczałam go koleżance, której mała za tydzień kończy roczek i była
        zadowowlona z jazdy.
        --------------------------------------------------------------
        Mój łobuziak Oskar
        Ozzy rośnie i rośnie
        • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:03
          a gdzie mozna go kupic? na allegro nie spotkalam. znasz moze jakis sklep online?
          pozdrawiam cieplutko
          • betty1234 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:13
            Naszego kupiła dla nas jedna z koleżanek z forum w normalnym sklepie ale
            znalazłam je tutaj:
            esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=538
            www.tosia.pl/product_info.php/info/p299_Easyrider.html--------------------------------------------------------------
            Mój łobuziak Oskar
            Ozzy rośnie i rośnie
            • betty1234 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:18
              Tylko nie wiem czemu te wozki na zdjeciach katalogowych maja biale kolka. W
              sklepach sa z czarnymi takimi jak nasz ma
              img59.imageshack.us/img59/8994/p1030611ke3.jpg
              • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:21
                ooops ma male kolka !!! :) fajny. a czy raczka jest regulowana oraz oparcie?
                jak z amortyzacja kolek bo u mnie na tych wertepach pustynnych to wazne. acha
                jeszcze co z torba na zakupy?
                • betty1234 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:26
                  Rączek niestety nie można regulować. Oparcie rozkłada się za pomoca pasków no i
                  nie jest tak usztywnione jak w maclarenie. Co do torby to ja mam dokupiona
                  fajna na rączki z ebaya angielskiego i w połączeniu z koszykiem pod wózkiem
                  sprawdza się ok. Hmm co do amortyzacji to uważam, że jest dobra jak na wózek z
                  takimi małymi kółkami. Mam też maclarena techno i mutsy wydaje mi się bardziej
                  miękki i przyjemniej mi się go prowadzi.
        • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:18
          a wlasnie znalazlam ale maja chyba zbyt duze kolka. ja mam w tej chwili quinny
          buzz ale nie miesci sie w moim bagazniku....wic matsy chyba tez sie nie zmiesci.
          pozdr
          • betty1234 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:22
            No nie wiem, właśnie go zmierzyłam i złożony w parasolkę ma ok. 103 cm długości.
    • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 13:27
      a czy ktos ma doswiadczenie z Inglesina??? co myslicie o tym wozku:
      dino.sklep.pl/nowy/espresso-p-23.html
      • agular Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 14:39
        inglesina którą pokazujesz napewno zajmie Ci sporo miejsca w bagażniku a
        maclaren techno miesci się do bagaznika nawet Matiza :)
        • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 15:03
          kurcze chyba skrzykne rodzinke na zrzutke na m.techno :) jak okaze sie taki
          super to osobiscie zaloze Fan Club albo kolko "adoracyjne" wielbicieli tej
          firmy hihihihi
          no nie mam wyjscia! musi byc maclaren.....choc tak z pewna niesmialoscia chce
          jeszcze zobaczyc graco :)
          pozdrawiam cieplutko
          • agular Re: MAMY POMOZCIE!!!! 19.07.07, 15:15
            jasne! z Maclarena techno w 100% bedziesz zadowolona i ja jako pierwsza
            zapisuję się do koła adoracji :)
          • india78 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 20.07.07, 00:09
            Czy ja jestem jedyną, ktorą maclaren nie urzekł? Mnie tez udzielil sie
            entuzjazm z forum. Pojechalam do sklepu z zamiarem kupna techno xt ...i nic.
            Wystające śruby na stelazu, buda zamontowana byle jak. Uczciwie powiem, ze
            podbijal sie dobrze, ale dolozylam i kupilam pliko p3. Zadowolona tez nie
            jestem. Ale chociaz maly ma wygodnie. Dlatego odradzam kupowanie wirtualne
            wozkow, ktorych sie nie widzialo. Najlepiej najpierw obejrzec. Kazdy przeciez
            ma swoje indywidualne wymagania.
            Pozdawiam
            • india78 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 20.07.07, 00:11
              I jeszcze jedno. Warto wiedziec o tym tescie:
              www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/trujace_wozki.html
              • kasha44 Re: MAMY POMOZCIE!!!! 21.07.07, 13:34
                no i masz ci los! :) tzn to generalnie nie dobrze ze takie swinstwa znajduje
                sie w wozkach dla dzieci. wlasnie ktos mnie przelicytowal na allegro w aukcji
                na maclarena. w ostatniej minucie! no i chyba dobrze...faktycznie, przylece do
                polski to poszukam i przymierze malego, w koncu to bedzie jego wozek i niech
                sam wybiera! :) a do samolotu w chuscie. jakos damy rade.
                pozdrawiam
                • ewcians Re: MAMY POMOZCIE!!!! 22.07.07, 23:22
                  Ja Ci serdecznie polecam wózek firmy Concord model Fusion.
                  ssl.allegro.pl/item217729154__concord_fusion_nowosc_2007_.html
                  Używam takowych dwóch i jestem bardzo bardzo zadowolona.
                  Wielkie siedzisko, świetne materiały wykończeniowe, budka odpinana z
                  możliwością przysłonięcia Dziecku słonka padającego prosto na twarzyczkę. Folia
                  przeciwdeszczowa zintegrowana z wózkiem (ukryta w kieszeni na budce), do tego
                  osłona prtzeciwwiatrowa w pałąku. Wózek lekki (sama wynoszę wózki po schodzach
                  i nie sprawia mi to problemu), bezproblemowo podbija się na krawężnik (jedną
                  ręką bez problemu nawet na wyższe krawężniki), poza tym oparcie
                  regulowane "paskowo" co pozwala owe ustawić w najbardziej optymalnej pozycji
                  dla Dziecka. Kosz na zakupy z regulowaną głębokością. Rączka reguluje się aż w
                  ośmiu pozycjach.
                  Dodam jeszcze, że moja Córcia ostatnimi czasy została rozpieszczona przez jedną
                  z Babć i za Ciny Ludowe w wózku siedziała nie będzie - więc mam Małą na ręce i
                  wózek muszę pchać jednocześnie - i żadnego problemu mi to nie sprawia - nawet
                  przy braku blokady na skrętne koła przednie - wózek jedzie tam gdzie ja chcę a
                  nie tam gdzie on sobie życzy:). Dodatkowo mój odwieczny problem w postaci
                  mokruteńkich Maluszków w upalne dni przeszedł do historii - w Concordach Dzieci
                  są suchutkie nawet w największe upały - to zasługa wyściółki spacerówek.
                  Reasumując: uważam, że ten wózek naprawdę wart jest swojej ceny - osobiście
                  miałam kilka wózków sapcerowych i żaden nie sprawował się tak jak ten.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka