Dodaj do ulubionych

problem z Pliko P3

23.07.07, 15:16
Dziewczyny moze bedzie mogly mi cos poradzic
Jestem zalamana moim Pliko P3. Podbijanie przebolalam. Jestem silna wiec
jakos daje rade. Najgorszą wadą tego wozka jest brak podporki na nozki. W
moim starym at4 nie musialam malego przypinac. Nawet jak schodzilismy ze
stromego kraweznika to maly siedzial w nim pewnie. Glownie przez dobrą
podporke na nozki. W sobote chcialam zejsc z kraweznika (wcale nie
najwyzszego) i maly mi zjechal z wozka. Wystraszylam sie okropnie. Teraz za
kazdym razem juz go przypinam. Nawet jak musze przejechac pare metrow.
Zastanawialam sie, czy nie zrobic domowym sposobem taki podnozek. Uniwersalne
nie bedą pasowac do P3 (
www.allegro.pl/item217441341_czesci_zamienne_podnozek_do_laski_.html )
Moze macie jakies sugestie?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • magia Re: problem z Pliko P3 23.07.07, 17:12
      Nie rozumiem, jak to mozliwe, zby Ci zjechal? Przeciez max podniesiony podnozek
      jest ciut powyzej poziomu siedizska, do teog jest paląk.
      • india78 Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 00:09
        A jednak zjechal:) Ja podnozka mu nie podnosze. Jest duzy i nózie ma opuszczone
        na dol. Skoro nie mial podparcia pod stopki, to przy pochyleniu wozka
        wyslizgnal sie. Czy wasze dzieciaczki opierają stopki o podporkę?
    • agni71 Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 00:20
      Czegos tu nie rozumiem? W moim Pliko P3 jest podnóżek! Po drugie, co to za
      pomysł, żeby nie przypinać dziecka. Akurat w Pliko pasy, a raczej szelki, są
      tak fajne, że aż szkoda ich nie uzywać :-)

aga
      • india78 Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 00:45
        Moze ja za bardzo zapetlilam. Ostatnio mam problem z przekazywaniem mysli:) A
        wiec po kolei. Uscislijmy moje maslo maslane. Podnozek to czesc ruchoma, ktorą
        sie podnosi do gory np. jak dziecko spi (tego sie nie czepiam). A podstawka pod
        nozie to czesc plastikowa.
        (np taka:
        www.allegro.pl/item217441693_czesci_zamienne_podnozek_plastikowy_do_laski
        .html)
        Moim zdaniem w pliko ta podstawka jest za gleboko zamontowana. To bardziej
        element konstrukcyjny wozka niz podstawka sluzaca dziecku. Wszystko byloby
        super gdyby ta podstawka byla taka jak podest sluzący do przewozenia starszego
        dziecka.
        Dlatego własnie gdy podnioslam wozek zeby zjechac z kraweznika maly nie mial o
        co oprzec stopki i zjechal pod paląkiem. Zlapalam go w locie, zanim zawisl
        szyjką na pałąku. Stąd moje zdenerwowanie (wiem, ze to glownie moja wina). W
        at4 nie mialam takich problemow.
        Calkowicie sie zgadzam z tym, ze trzeba przypinac dziecko:) Czasami tylko
        wydaje sie, ze jak trzeba przejsc pare metrow to zwyczajnie nie oplaca sie.
        Teraz juz przypinam nawet na pare metrow.
        • magia Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 10:05
          Hmm, a moze skoro dziecko duze to mu wytlumacz, zeby stawial nogi na tej
          podstawce.
          Moj syn nie mial takiego problemu, max opuszczony podnozek odslania miejsce
          wolasnie tej podstawce i moje dziecko nie ma problemu z postawieniem tam nog.
          IMO jest on na takiej glebokosci na jakiej powinien byc. W kolanach jest wtedy
          kat mniej wiecej 90 stopni.
          Problem do zalatwienia chyba, jesli dziecko pojetne. A jesli nie udaje mu sie
          postaweic, to moze on za maly jeszcze jest na ta podstawke (choc dla mnie to
          tez jest podnozek :) ).
          • india78 Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 13:38
            Mały jest pojętny, ale nauczony jest stawiać całą stopę na podstawke w at4, a
            tu jak juz sie uprę to podeprze jedynie piety.
            Dziwne, bo nawet w fotelikach do karmienia (np w moim chicco polly) jest duza
            podstawka na stopki.
            Tak sobie mysle, ze zrobie zdjecie jak to wyglada. Moze lepiej mnie zrozumiecie.
            Bede tez myslec nad jakims rozwiazaniem. Pobawie sie w pomyslowego dobromira:)
            Pozdrawiam
            • agni71 Re: problem z Pliko P3 24.07.07, 23:37
              A może nie jest za mały, tylko za duzy do pliko, tj może nogi sa za długie,
              żeby mógł je wygodnie oprzeć na podnóżku/podstawce (czy jak to zwał). Moja
              średnia córka, jak jeszcze jeżdziła w Pliko, to czasem stawiała nogi na tym
              podnóżku, ale faktycznie on jest dość mocno cofnięty względem siedziska...

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka