Dodaj do ulubionych

spacerówka rozkładana na płask i duże koła jaka??

26.07.07, 21:06
Szukam wózka spacerowego który spełniałby następujące wymagania:
- rozkładany na płask- bo synek ma 3 miesiące, do gondolki sie juz nie miesci;/
- duże koła bo zima tuż tuż

Doradzcie prosze...
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 26.07.07, 23:27
      Emmaljunga wersja spacerowa, posłuży dłuuugo :)
    • india78 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 00:01
      Mialam taką samą sytuację. Moj synek tez tak szybko wyrosl z gondoli. My
      kupilismy Peg perego at4. Sprawdzil sie rewelacyjnie. Po sniegu jezdzil
      genialnie. Ma 3 biegi na 3 rodzaje podłoża i piankowe koła. Dokupilismy do
      niego spiworek ocieplony polarkiem i maly mial bardzo przytulnie (okrycie na
      nozki przy tak malym dziecku nie sprawdza sie) Niestety ma tez trzy minusy -
      waga, gabaryty (zajmuje duzo miejsca w bagazniku)i brak przekladanej rączki.
      Peg perego ograniczylo sie ostatnio do produkcji trojkolowcowz tej serii,
      jednak i na at4 mozna jeszcze sporadycznie trafić.
      Zauwazylam, ze mamy na forum chwalą tez teutonię. Taki wygląda bardzo solidnie:
      www.teutonia.pl/primus.htm
      albo taka Emmaljunga familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=429
      Moim zdaniem jednak najlepiej obejrzec wozek "na zywo". Pomacac, sprawdzic jak
      rzeczywiscie rozklada sie siedzisko.
      Zycze powodzenia. Daj znac co wybralaś. Pozdrawiam!

Pozdrawiam
    • moniaj77 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 00:10
      ciekawa jestem jaki miałaś wózek że syn tak szybko wyrósł? Moja Iza urodziła
      się ze wzrostem 59 cm i w gondolce jeździła 8 miesięcy.
      Dlatego też wszystkim polecam wózki roan marita są wygodne dla matki i dla
      dziecka i przede wszystkim mają dużą gondolę
      • sylki Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 11:28
        moniaj77 napisała:

> ciekawa jestem jaki miałaś wózek że syn tak szybko wyrósł? Moja Iza urodziła
        > się ze wzrostem 59 cm i w gondolce jeździła 8 miesięcy.
        > Dlatego też wszystkim polecam wózki roan marita są wygodne dla matki i dla
        > dziecka i przede wszystkim mają dużą gondolę

Moja córcia 18 sierpnia skończy 3 miesciące i też przestaje sie miescic w
        gondoli (mamy x landera) Zresztą na zdjęciach widać, że zimy nie przejeździ w
        gondoli na bank
      • india78 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 11:28
        8 miesiecy! I nie protestowala? Ze spacerowki lepiej widac swiat. Ja zalowalam,
        ze gondolke uzywalam tylko 4 miesiace, bo swietnie sie prowadzila, ale 8
        miesiecy? Podziwiam. Moj syn, tez mial 59 cm jak sie urodzil. A moja gondolka
        byla porownywalna do roana. Wiedzielismy, ze dziecko bedzie duze, wiec
        zwracalismy na to szczegolną uwage. Wybralismy gondole young na stelazu 4classe
        z peg perego. Ja wiem, ze niektorym to sie wydaje nieprawdopodobne, ale
        niektore dzieci tak szybko rosną. Jak moj Macius konczyl pol roku, to wyrastal
        juz z bodziakow rozm. 80. Na szczescie pozniej przystopowal troszke. Na
        szczescie bo tak szybki wzrost czasami powoduje rozne komplikacje(np. bole
        stawow). Pozdrawiam
        • moniaj77 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 12:35
          ogólnie moja córka od noworodka nie przepadała za spacerami i najczęściej
          wychodziliśmy na śpiocha:)
          a jeździła w gondolce do marca kiedy to skończyła 8 miesięcy, w roanie w
          gondoli jest oparcie które można podnosic i posadzic dziecko kiedy się obudzi
          dla mnie te wózki z małymi gondolkami są bez sensu szkoda na nie pieniędzy
          skoro mają poslużyc tylko 3 miesięce
          także dziewczyny zastanawiajcie się przed zakupem moim zdaniem nie tylko moda
          jest ważna
          • sylki Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 23:46
            wybacz ale dla mnie wózkek typu roan czy inne badziewie nie ma racji bytu i
            tyle. Potrzebowałam wózka zwrotnego i taki, który zniose z 2p. Tak więc ja się
            zastanawiałam bardzo nad zakupem :)
            • moniaj77 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 00:18
              a dlaczego roany uważasz za badziewie?
              ja za takie uważam wózki z małymi gondolami
              roan waży 16 kg a x-lander 13,5 nie jest to aż tak kolosalna różnica
              • sylki Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 18:40
                to ze szybciej zniose x landedra a z roanem miałabym problem i tyle.
                Dla mnie te wózki rzadna rewelacja i tyle, nie rozumiem tych ochów i achów nad
                nimi. Nie mówię też, że x lander to super wózek bo taki nie jest, zresztą nie
                ma super wózków nawet, gdybym wydała na niego 4000 zł.
            • india78 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 00:32
              Z grubej rury ten tekst o badziewiu. Mysle, ze obrazilas nim kilka osob. Nie
              kazdego stac na wozki z wyzszej półki. Poza tym niektorzy uwazają, ze wydawanie
              tylu pieniedzy na gondole to glupota. Kazdy ma to co lubi lub to na co go stać.
              I tyle.
              A tak na marginesie to x-lander wcale nie jest jakims tam cudem. To Polski
              wozek. Jak czesi przeprowadzili testy to uznali go za wozek "niebezpieczny".
              Niestety nie znam czeskiego wiec nie wiem czy chodzi o zawartosc ftalanów czy o
              konstrukcje ( www.novinky.cz/ekonomika/kontrola-kocarku--deset-z-
              dvanacti-ohrozuje-deti_108286_l87vh.html )
              • sylki Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 18:44
                nie napisałam ze x lander jest cudownym wózkiem, bo ma wiele wad, ale pisanie
                dlaczego ktos kupuje z małą gondolą wózek tez jest ne fair. Dla mnie to badziew
                i tyle to moja opinia, nie skierowana we włascicieli wózka tylko w sam wózek.
                Czy napisałam, ze posiadacze tych wózków to tacay, a tacy - nie tak więc nie
                wiem kogo miałam obrazić
                Napisze jeszcze raz NIE MA WÓŻKÓW IDEALNYCH, a x lander no cóż nie jest z
                górnej półki jak piszesz. Koszt za spacerówke z gondola 1300 zł to nie dużo
                wręcz porównywalnie do roana czyż nie?
                Aha i jeszcze jedno nigdy nie napisze, że mój wózek jest taki cudowny, że pieje
                z zachwytu
                • india78 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 29.07.07, 01:52
                  Sylki kazda z nas ma troche racji:) Pozdrawiam!
                  • sylki india 29.07.07, 10:53
                    masz racje każda ma.
                    Uwierz bardzo długo zastanawiałam sie nad wózkiem gondolowym, w moim przypadku
                    byłby to wiekszy nie wypał niż x lander
                    pozdrawiam :)
    • gosia2122 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 27.07.07, 07:06
      Jak kupiłam 2 tyg. temu wozek spacerówke firmy Probaby-Model Nevada.Producenten
      jest firma Babywelt.Oparcie rozkłada sie do pozycji leżacej, ma solidna bude i
      srednie koła pionkowo-plastikowe.Posiada bardzo cieplutkie okrycie na nozki i
      ogromny kosz na zakupy.Regulowana raczke.Zdecydowałam sie na takie koła
      poniewaz lepiej sie wozek prowadzi i nie trzepie tak wozkiem i dzieckiem. Takze
      wiem ze w zieme nie bedzie problemu z jazda.Jestem bardzo zadowolona, poniewaz
      jest to niemiecki wozek.Material bardzo dobry jaksciowo, solidny i mocny.Cena z
      kosztami przesyłki wyniosła mnie 250 zł.
      link do wozka, jak mam inny kolor (z nowej kolekcji_
      esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=29&products_id=527
    • femian Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 00:59
      Jeśli mogę cos doradzić, to sugerowałabym kupienie nawet używanego wózka ale
      dobrej firmy niż wydawać podobną sumę na tzw badziewie. Jest jeszcze inne
      wyjście dla osób z mniejszyi funduszami, mianowicie kupic wózek z górnej półki
      np Emmaljungę, Teutonię, Hartan a potem sprzedać za 2/3 lub 1/2 ceny zakupu.
      Część kosztów na pewno sie zwróci, może więc warto zaryzykowac taka inwestycję?
      Ja bym nie kupowała tanich wózków, głównie ze wzgledu na obawy przed
      substancjami chemicznymi jakie mogą zawierać. Wygoda dziecka i moja takkże nie
      jest mi obojetna.
      • india78 Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 28.07.07, 15:38
        Zgadzam sie, jednak nie kazdy drogi wozek daje nam pewnosc, ze nie ma w nim
        ftalanow. Przyklad? Bebecar (tak wyszlo Czechom). Szkoda, ze w Polsce nikt nie
        robil takich testow. Z drugiej strony kazdy wozek powinien byc testowany. Bo
        to, ze peg perego x-lite jest wolne od chemii (jak wyszlo Niemcom) wcale nie
        daje mi 100% pewnosci, ze w moim P3 jej nie ma.
        Pozdrawiam
        • maja.komosinska Re: spacerówka rozkładana na płask i duże koła ja 29.07.07, 12:47
          ja od przeszło 3 lat uzytkuję Teutonie Mistral, uważam swój wybór za bardzo
          trafiony. Moje dziecko które ma 3 latka uwielbia w nim jeździć a dzisiaj na
          spacerze załadował się do niego i poszedl spać, wózek jest solidny i duży więc
          naprawde długo może służyć.
          • apolonina13 też polecam babywelt 31.07.07, 20:49
            probaby nevada-wózek może nie wygląda super nowoczesnie ale służy mi ponad rok
            bez problemu a do tego zamiast barierki można dokupić tackę od wózka graco(30zł):)
            mała pzresiadla sie do niego jak miała 4mce(nie chciała jeździć w nosidle na
            płasko)-wózek jest nie tylko rozkładany na płasko ale siedzisko i oparcie są
            gładkie-bez zadnych dupowatych wytłoczeń itp-wg mnie niewygodne
            regulowane podnózki(plastikowy dla starszego dziecka i ten z siedziska dla
            młodszego),pasy,duża budka z okienkiem,wielki kosz(otwierany po bokach-super
            opcja),duże koła...mogłabym jeszcze popisac o nim trochę:D

teraz czekamy na drugie dziecko i już wiem,że dokupić mozna do niego
            nieorygialne nosidło dla noworodka(50zł) więc będe miała wielofunkcyjny wózek
            ważący 10kg:)
            potem będzie pewnie zmiana ale kto wie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka