marta2202 27.07.07, 16:43 Spodobał mi się ale juz go chyba nie produkują? Proszę o opinie o tym wózku. Przede wszystkim jak się podbija, prowadzi i ogólnie wady i zalety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta2202 Re: Wózek Quinny Freestyle 4XL. 30.07.07, 18:30 Nikt nie używa tego wózka? :( Odpowiedz Link Zgłoś
edytanawrocko2.pl Re: Wózek Quinny Freestyle 4XL. 05.08.07, 21:04 Mi się on również strasznie spodobał ponad rok temu, ale już wtedy go wycofywali, przechodzili na trzykołowe wózki,które mi się natomiast nie podobają.Ale udało mi się po długich poszukiwaniach w internecie jeszcze kupić ten wózeczek.Jest rewelacyjny !Ja kupiłam spacerówkę 4XL,gondolę i fotelik do kompletu wszystko w kolorze żywej czerwieni Fotelik montuje się również do stelażu spacerówki tak jak gondolę.Mam do tego wszystkiego jeszcze folie przeciwdeszczowe i moskitierę i wiele innych gadżetów.Ogólnie jest bardzo bardzo praktyczny.Marka Quinny mówi sama za siebie.Wykonany z super materiałów ,na których widać niewielkie ślady użytkowania. Aż ciężko się mi z nim rozstać ale mój synek już z niego wyrósł,muszę teraz kupić jakąś małą spacerówkę typu parasolka.Właśnie porobiłam zdjęcia quinny i przymierzam się do wystawienia go na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: Wózek Quinny Freestyle 4XL. 04.09.07, 00:03 ja również mam Quinny Freestyle 4XL i uważam, że jest rewelacyjny. Łatwo się prowadzi, podbija i mimo swoich gabarytów jest bardzo zwrotny. Używałam z fotelikiem i gondolką, teraz już tylko spacerówka bo synek ma 17 mies. Mimo, że kupiliśmy też paasolkę (4XL nie składa się jedną ręką ;-)) na razie nie zamierzam się rozstać z naszą karocą. Przed nami kolejna zima, a co za tym idzie kopny śnieg lub plucha na chodnikach... Podczas wakacji sprawdził się też świetnie nad morzem, oprócz tego, że stosunkowo łatwo jeźdił po plaży to jeszcze w koszu mieścił się cały nasz plażowy ekwipunek. Podczas gdy nasi znajomi szli na plażę obładowani jak "juczne osły" my szliśmy z wolnymi rękami. Mi udało się go kupić w internecie (w pieknym granatowym kolorze), ale rzeczywiście były to już ostatnie sztuki. jeżeli bardzo Ci zależy to możesz go kupić na amerykańskim ebayu w bardzo atrakcyjnej cenie: cgi.ebay.com/NEW-MAXI-COSI-QUINNY-FREESTYLE-4XL-JOGGING-STROLLER- NIB_W0QQitemZ120157553766QQihZ002QQcategoryZ66700QQssPageNameZWDVWQQr dZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting nie wysyłają do Polski ale można skorzystać z: www.shipsmartusa.com/ a i tak nie będzie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Wózek Quinny Freestyle 4XL. 04.09.07, 15:09 Bardzo dziękuję za informacje. Mam jeszcze pytanie- czy da się wózkiem pojeździć w miejscu przód, tył-czy koła się nie skręcają? I czy nie ma problemu ze zjazdem z krawężnika, wózek nie staje demba? Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: Wózek Quinny Freestyle 4XL. 05.09.07, 23:48 wprawdzie mój synek od początku zasypiał bez lulania i wożenia w wózeczku, ale nie zauważyłam problemów przy ruchach tył-przód. Jeżeli chodzi o krawężniki, to przy tych kołach i gabarytach nawet ich nie zauważysz ;-)). Aha zapomniałam napisać, że wózek polecałbym osobom raczej wysokim. Bardzo podobał się mojej (niskiej - miej niż 160cm) koleżance, ale gdy się do niego przymierzyła zrezygnowała - wygladała i czuła się jak mała dziewczynka z wózkiem - ostatecznie kupiła speediego. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 :(((((((((((((((((( 05.09.07, 23:54 to załamka ja mam zaledwie 158cm. Ale chciałam tylko spacerówkę. Nie no niewytrzymam!!!! A czy ten wózek to nie jest coś takiego, takich gabarytów jak x- lander czterokołowy? Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: :(((((((((((((((((( 06.09.07, 00:11 ale czy nie miała by ta niska koleżanka trudności z jego prowadzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: up... 10.09.07, 12:13 tak, tak jest podobnej wielkości jak X-lander 4-kołowy. Myslę nawet, że ten X-lander jest podróbką 4XL. Napisałam o tej niskiej koleżance bo zawsze lepiej się przymierzyć. Ta sama koleżanak nie kupiła później Maclarena XLR z tego samego powodu. A na forum dziewczyny pisały, że nawet niewysokie mogą się przyzwyczaić i potem są zadowolone. Jeżeli dobrze Ci się prowadzi X-lander to 4XL będzie jeszcze lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: up... 10.09.07, 12:21 przeciez w Xlanderze rączkę mozna opuścić tak nisko, że nawet dziecko moze prowadzić ten wózek... nie rozumiem więc problemu - no chyba że były to względy estetyczne - rozumiem, że ktos może nie lubic zestawu drobna osóbka+duzy wózek. Co innego Maclaren - faktycznie ma trochę wysoko rączki (posiadałam Xlandera a teraz jeżdżę Maclarenem) do do Quinny 4XL - koleżanka ma taki. Bardzo zadowolona. Jeśli ktos ma miejsce w domu na trzymanie go i nie musi pokonywać np. schodów w bloku to wózeczek super. Bardzo wygodny dla dziecka. Ta koleżanka jest baaaardzo szczuplutka i zadowolona z wózka - stąd wnioskuję że nie ma problemu z pokonywaniem np. krawężników :). Odpowiedz Link Zgłoś
aniam123 Re: up... 10.09.07, 13:04 dokładnie tak było jak piszesz, chodziło o względy estetyczne. dziewczyna źle się czuła z tak dużym wózkiem. Wogóle jest bardzo wyczulona na puncie swojego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: up... 10.09.07, 13:15 :) to chyba, że tak :) dla mnie akurat taki widok byłby słodki - ale o gustach sie nie dyskutuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś