vi-23 03.02.08, 16:34 dziewczyny ktory wozek byscie wybraly? mam jeszcze jedno pytanie-lepsze kola piankowe czy pompowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi88 Re: CASUALPLAY S4 czy QUINYY SPEEDI ??? 03.02.08, 18:05 Jeżeli chodzi o koła to wiadomo, że lepsze pompowane bo komfort jazdy jest super.Piankowe nie są złe ale raczej na równe alejki i ubite drogi,a nie nadają sie na spacer po lesie(ale i to da się pokonać:p).Z tym że wiadomo koła pompowane dodają ciężaru wózkowi. A co tych modeli to oba wózki są do siebie funkcjonalnie podobne.Oba słyną z niedużych gondolek, w obydwu nie da się ustawić oparcia do pionu tylko do pozycji półleżącej.Mi wizualnie bardziej podoba się S4 podobnie jego tapicerka jak i kolory.Po drugie S4 jest lepiej osłonietym wózkiem, speedi jest bardziej "otwarty".Ja zakochałam się w niebieskiej wkładce do S4 którą widziałam tylko na www.baby.com.pl Powinnaś przejść się do sklepu i pooglądać te wózki.Podobne wózki, które możesz sobie oglądnąć to Jane Slalom, Peg Perego GT3 Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: CASUALPLAY S4 czy QUINYY SPEEDI ??? 03.02.08, 22:49 dzieki :) mi tez bardziej podoba sie casualplay i tez ten niebieski :) oba wozki sa w podobnej cenie i tak samo polecane dlatego pytam bo na podjecie decyzji mam jeszcze troche czasu, narazie zbieram informacje :) ale decyzja juz raczej podjeta bo wozek wybieram juz ze 2 m-ce... za quinny przemawia to ze ma o 7cm szersza gondolke ale te gondolki teraz przewaznie sa male, jezeli chodzi o kola to zdecyduje sie na te pompowane bo mieszkam przy lesie takze spacery przewaznie beda po "trudnych" terenach :) co do oparcia to powiem szczerze ze nie zwracam uwagi na to czy rozklada sie do pionu czy nie, mysle ze to zalezy od dziecka, moja siostra miala zwykly wozek peg perego z ktorego byla BARDZO zadowolona, kola nie pompowane, oparcie nie bylo do pionu a dziewczynkom bylo bardzo wygodnie i ona byla bardzo zadowolona, takze mysle ze teraz trudno trafic w wozek idealny, Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoed Re: CASUALPLAY S4 czy QUINYY SPEEDI ??? 04.02.08, 09:52 Ja mam Casualplay S6. Koła piankowe. Jeździłam po różnych powierzchniach. Na początku wydawało mi się, że wózek na piankowych kołach jest strasznie "twardy", ale mój synek śpi na spacerach jak aniołek nawet jak jadę po "kocich łbach" :) Zdecydowałam się na S6 również dlatego, że nie wyobrażam sobie wjeżdżania po schodach na trójkołowcu. Cztery koła jakoś wpasuje na podjazd a trzy? To tylko taka drobna sprawa, którą może warto wziąść pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
emarchewa Re: CASUALPLAY S4 czy QUINYY SPEEDI ??? 06.02.08, 10:11 Ja mam S4 od 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolona z tego wózka. Jakieś dwa tygodnie temu przesiadłyśmy się z moją córeczką na spacerówkę i też jest ok. Jeśli chodzi o trzy kółka, to też trochę obawiałam sie jak to będzie na podjazdach, ale bez problemu daję sobie radę i nie jest to jakieś utrudnienie. Także jeśli się zastanawiasz nad tym wózeczkeim to jest to dobry wybór, będziesz zadowolona. Acha, gondolka nie jest zbyt duża, ma to lekkie przewęzenie, bo jest przysosowana do przewożenia w samochodzie, ale moja córcia jeździła w niej pół roczku (a nie należy do malutkich dzieci) i trochę by jeszcze w gondoli pojeździła, tylko że już trochę świata chciała widzieć, więc jeździmy w spacerówce:) Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a do posiadaczek CASUALPLAY S4 06.02.08, 12:43 Dziewczyny, powiedzcie proszę czy można nie kupowac godnolki. Dziecko urodzi się w marcu, wózek jest reklamowany jak sapcerówka dla noworodków, gdyż rozkłada się do poziomu na płasko... W sumie kwiecień, maj to już ciepłe miesiące, może gondolka nie jest potrzebna... Czy wózek jest poręczny? będę go musiała taszczyć na II piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
1-anulinek Re: do posiadaczek CASUALPLAY S4 06.02.08, 23:11 można spokojnie ,ta mini gondola jest większa od niektórych gondol,moja przyjaciółka woziła córe 6 msc i potem do spacerówki, fotelik jest całkowicie płaski jest super polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
1-anulinek Re: CASUALPLAY S4 czy QUINYY SPEEDI ??? 06.02.08, 23:07 casualplay s4 ma koła pompowane duża gondola, duża spacerówka rozkładana na płasko do spania,składa się do małych rozmiarów quinny speedi najmniejsza gondola na rynku, spacerówka nie rozkładana na płasko do spania, nie mozna w niej też posadzić zupełnie prosto maluszka co jest dużym minusem ja polecam casualplay jesli jestes ze Szczecina zobacz w sklepie MY BABY na wyzwolenia koło fali tam panie są w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 jestem z wawy-gdzie kupic? 11.02.08, 10:38 dzieki dziewczyny za wszytskie informacje, widzialam casuala tak chwilowo w centrum handlowym i bardzo mi sie spodobal, dzis chcialam go obejrzec bardziej dokladnie, bylam w dwoch sklepach - w swiecie dziecka w markach i kolo jupitera w warszawie - ale niestety nie bylo tam tych wozkow, gdyby ktoras z was wiedziala gdzie mozna kupic ten wozek w warszawie bylabym bardzo wdzieczna za adresy sklepow, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena02 Re: jestem z wawy-gdzie kupic? 11.02.08, 10:47 Ja kupowalam swoj wozek w sklepie Eurobaby na ul. Jubilerskiej (na tylach Reala). Bardzo duzy lokal, wiec masz gdzie wozkiem pojezdzic, maja duzy wybór i dostalam rabat (nie pamietam 5 lub 10%) Osluga tez fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: jestem z wawy-gdzie kupic? 11.02.08, 11:18 dzieki wielkie, ktoregos dnia sie tam wybiore :) a czy kolory wozkow w internecie roznia sie bardzo od tych w rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś