mama_marysi11 07.02.08, 23:54 bardzo proszę, napiszcie co sądzicie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as_wysocka Re: graco trekko opinie 11.02.08, 22:39 witam, jestem posiadaczką takiego wózka od niecałego roku, więc mogę trochę napisać o jego plusach i minusach. generalnie do zakupu tego wózka zachęciła mnie marka, trzy kółka i stosunkowo niewygórowana cena. nie jest to szczyt marzeń, jednak ma swoje zalety. niewątpliwym plusem tego wózka jest obszerne, wygodne siedzisko dla dzieciaczka jak również to, że dziecko nie wyciera pupą chodnika (siedzisko jest naprawdę wysoko nad ziemią - dzięki temu dziecko nie jest narażone na zdeptanie czy też wdychanie wszelakiego przygruntowego dziadostwa). kolejnym plusem wg mnie jest jego niesamowita zwrotność i lekkość prowadzenia (pomimo wagi), jak również bardzo pakowny koszyk, gumowe duże niepompowane koła, solidna rama (wydaje się niezniszczalna). ma też fajną osłonkę przeciwdeszczową i mobilną budkę - bardzo skutecznie chroni przed słońcem. minusy: siedzisko tylko w kierunku jazdy (sprawa dyskusyjna - ja na to nie narzekałam, chociaż bywały momenty że wolałam mieć z dzieckiem kontakt wzrokowy), nieamortyzowane przednie kółko - przez to jest trochę "twardy" w prowadzeniu, ciężka regulacja oparcia - obniżanie oparcia jest mało płynne i trzeba się bardzo napocić żeby obniżyć, w drugą stronę nie ma tego problemu. tyle na ten moment mi przychodzi do głowy. wg mnie ten model jest jednym z lepszych jakie wymyśliło graco. jeszcze nadmienię, że moja córa zaczęła w nim jeździć gdy skończyła 3 miesiące - teraz kończy 15. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marysi11 Re: graco trekko opinie 12.02.08, 00:08 bardzo dziękuję za obszerną odpowiedź, czy wózek ten, wg Ciebie nadaje się na trudny teren? Jak się podbija? Bez problemu podjeżdża pod krawężniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
as_wysocka Re: graco trekko opinie 12.02.08, 21:16 jeżeli chodzi o "trudny teren" to jeździłam jedynie po zasypanych śniegiem drogach i zlodowaciałych chodnikach - po zablokowaniu przedniego koła było całkiem ok. nie wiem czy Łazienki w Warszawie i Las Kabacki można uznać za trudny teren - drużki leśne, kocie łby, lekkie wzniesienia - jeździ się całkiem komfortowo. jak już wspominałam przednie koło nie jest amortyzowane - nie ma "bounce -ingu" więc trochę twardo się prowadzi, jednak krawężniki pokonuje bez przeszkód:) właściwie to zastanawiam się nad sprzedażą mojego wózka - jeżeli byłabyś zainteresowana to daj mi znać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś