Dodaj do ulubionych

Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was?

05.03.08, 18:46
witam,
ponownie proszę o pomoc.
Chcę kupić ten wózek. Problem polega na tym żę nie widziałam go w
realu. W całej Łodzi nie znalazłam sklepu który go ma na stanie.
Opierając się na renomie tej firmy jestem bliska zakupu przez net
jednak baaardzo chciałabym przynajmniej poznać opinię użytkowniczek(-
ków).
Jak się sprawdza? czy macie jakieś zastrzeżenia?
z góry bardzo dziękuje

Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 05.03.08, 19:01
      Emmalijunga to bardzo dobre wózki.
      Scooter mi się nie podoba.Paskudne koła ma jak na mój gust.Ale o
      gustach się nie dyskutuje:)
      • imka1 Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 05.03.08, 20:04
        dziękuję. Zgadzam się że emmaljunga to marka, ale wiesz- ten wózek
        jest b. tani jak na tę firmę i stąd moje wątpliwości.
        pozdr.
        • jokka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 28.04.08, 16:23
          podbijam
          czy znajdzie sie jeszcze uzytkowniczka tego wózka?
          jakie opinie?
          • pstrabiedronka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 28.04.08, 21:05

wczoraj go widziałam w sklepie. Tzn ja stałam w kolejce i obok mnie ludzie z
            dzieckiem w tym wózku.
            Oczywiście to żadna opinia na podstawie samego patrzenia, ale to co widziałam to
            napiszę - wyglądał bardzo porządnie, materiały na pewno ok, budka była rozłożona
            i bardzo przyjemnie wyglądał ten materiał w środku. Siedzisko duże, obszerne -
            jak w większości Emmaljungi.

Koła przykuły moja uwagę niestety... tez uważam że są brzydkie i jakieś takie...
            niepasujące do całości, wyróżniają się.

Faktycznie jest tani.
            Myślę, że to może dlatego że nie ma do niego żadnej gondolki, choć podejrzewam,
            że miękką można włożyć - do każdej spacerówki można włoży takie gondolo-nosidło.
            Nie ma żadnych bajerów - podejrzewam, że to po prostu wózek z podstawowymi,
            niezbędnymi funkcjami za to porządnej jakości.
    • ronja_m Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 02.05.08, 10:59
      Mam ten wozek, co prawda od niedawna, ale jak na razie jestem bardzo zadowolona.
      Prowadzi sie bardzo dobrze, latwo sie sklada, jest dosc lekki (ok 12-13 kg)i
      poreczny przy wnoszeniu, nie jest gabarytowo duzy, ale ma bardzo wygodne,
      glebokie siedzisko, dlugie oparcie na plecy i dlugi podnozek - wygodnie zmiesci
      sie tam nawet starsze dziecko - chyba jako jedyny wozek Emmaljungi przeznaczony
      jest dla dzieci az do 4 lat. Analizowalam troche wymiary oparc i podnozkow
      innych wozkow, i nigdzie nie znalazlam wiekszych.
      Tapicerka jest dobrej jakosci i latwo zdejmuje sie ja do prania (odkreca sie
      tylko 2 srubki), budka tez latwo sie zdejmuje - trzyma sie raczki na 4
      zaczepach, mozna tez regulowac jej wysokosc. Latwo zmienia sie nachylenie
      oparcia i podnozka. Bardzo przydatny jest pokrowiec przeciwdeszczowy. Generalnie
      wozek jest bardzo solidnie wykonany. Jesli mialabym jakies zastrzezenia, to brak
      mozliwosci obnizenia oparcia do pozycji lezacej (jest tylko pozycja pol-lezaca,
      pod katem ok 45 stopni)oraz dosc niskie polozenie siedzenia (w ruchu miejskim
      dziecko jest blizej spalin), ale jest to chyba wysokosc podobna jak w innych
      mniejszych spacerowkach. Nie ma tez zdejmowanej barierki, co moze przydac sie
      przy starszym dziecku.
      Generalnie - polecam!
      • erlenmeyerka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 29.06.08, 10:05
        Podbijam!
        • sonka3 Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 02.07.08, 10:56
          szkoda że oparcie nie rozkłada się do pozycji leżącej, ...
          • capriglione Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 02.07.08, 12:23
            I również szkoda, że barierka nieodpinana. A wydawać by się mogło, że to standard...
            • erlenmeyerka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 04.07.08, 20:58
              Nom, nie rozkłada się na płasko, natomiast rozkłada się do pozycji na oko
              wygodnej :)

• jokka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 29.10.08, 10:32
                podbije raz jeszcze, może ktoś ma i by zdjęcie wkleił? z dzieckiem w
                środku? i z rozłożonym oparciem? Będe wdzięczna. A jaki jest rozmiar
                siedziska? jaka budka? itp? jak z amortyzacją?
                • jokka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 31.10.08, 11:15
                  up
                  może ktoś się ulituje i jakies zdjątko wklei
                  • marcowa_nadzieja Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 31.10.08, 12:35
                    W necie coś takiego znalazłam - to jest chyba ta pozycja półleżąca
                    i271.photobucket.com/albums/jj152/johanna-79/IMG_0237.jpg
                    • jokka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 31.10.08, 14:00
                      dzięki, qurcze to troche wysoka ta pozycja półleżaca
                      ach jo, to chyba jednak poszukam czegoś bardziej leżacego
                      • mama_smoka Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 09.11.08, 13:46
                        Oglądałam ten wózek w sklepie. Nie wygląda źle, nawet te koła mnie jakoś nie
                        zmartwiły (tym bardziej, że to ma być moja kolejna spacerówka). Co do oparcia,
                        to na moje oko ta pozycja powinna być wygodna dla śpiącego dziecka. Moja córka
                        ma 6 miesięcy i nie chce spać na płasko. Martwi mnie tylko tapicerka.
                        Zastanawiam się czy nie będzie "parzyła" malucha w upały. Proszę o odpowiedź
                        mamę, która ten wózek wypróbowała w lato.
    • justyszda Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 09.11.08, 20:48
      A tych kół nie da się zdjąć i zamienić na pompowane?
    • drobinka_ewa Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 11.11.08, 13:06
      ciekawe też dla mnie.
      • justyszda Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 23.11.08, 19:16
        Podbijam z tą zamianą, bo w sumie jakby zamienić to nawet nawet by wyglądała ta
        Emma...
    • agusia_h Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 21.12.08, 23:22
      Ten wózek jest najfajniejszy na świecie :)

Fakt - jak zobaczyłam wózek pierwszy raz to zdębiałam (wygląda inaczej niż
      inne), ale teraz to po prostu go kocham: koła i w ogóle cały ten wózek.

Koła się oczywizda zdejmują i możliwe że zwykłe pompowane by się dało tam
      wpasować (miejsce jest, nie wiem jak z mechanizmem zaczepu) - ale ja bym w życiu
      tego nie robiła bo by zepsuło cały urok wózka.

Jestem strasznie wymagająca co do wózków, miałam 3, testowałam chyba z
      kilkadziesiąt, zaczepiałam mamy na ulicy, w sklepach, pytałam,
      rozmawiałam,nawiązałam kontakt z Polką mieszkającą w Szwecji co by poczytała na
      szwedzkich forach o Emaljungach, w ogóle czytałam wszelkie możliwe fora, i po
      miesiącach poszukiwań okazało się, że tylko Scooter spełnia wszystkie moje
      wymagania.
      • mada-jul Re: Emmaljunga scooter - ma ktoś z Was? 23.02.09, 15:19
        Bardzo podoba mi sie scooter i szukam o nim opinii. Jako użytkownika proszę o
        zdanie na temat poruszania sie po śniegu. czy takie warunki jak są dziś są
        straszne dla scootera jak dla wszystkich wózków ( i nie ma cudów) czy faktycznie
        łatwiej nim jechać. Prosiłabym też o wymiar siedzonka szczególnie długości
        oparcia. dziekuję i pzdr mada-jul
      • dagis.1 Re: Emmaljunga scooter - w testach 14.04.09, 21:19
        chwalicie okej...

a ja mam inne dane - emma scooyer najgorszym wozkiem roku 2008 w szwecji:/

jakby komus przyszlo do glowy kupowac ta spacerwoke odradzam.
        na poczarku odlosili w szwecji wyiniki testow wozkow - emmaljunga scooter dostala
        najmniej punktow - w testach wypadla bardzo zle nie tylko z powodu
        niepraktycznosci ale takze dlatego, ze wozek moze byc niebezpieczny (mozliwosc
        przytrzasniecia palca kilka innych niedopatrzen producenta)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka