kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 08.04.08, 21:33 oczywiście chicco multiway. Chce kupić, zastanawiam się nad topazio albo miarge.Proszę o rade, mój synek ma jasną karnacje, dużo ciuchów ma w kolorze niebieskim, boję się, że kolor topazio jest za intensywny do błękitu. Jesli chodzi o mirage to wydaje on mi się za wyblakły i jakiś mdły. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco mutiway-nowe opinie 08.04.08, 22:29 Ja też rozmyślałam nad tymi kolorami bo ciemnych wózków nie lubię i kupiłam mirage bo miałam titanium spider niebieski który wyglądał podobnie jak topaz i powiem ci że po 2 miesiącach używania strasznie mi się znudził ten kolor... poza tym piszesz że synek ma ciuszki kolorowe, mój też i np jak mu ubrałam pomarańczową bluzkę, a ma takich kilka (oczywiście z idolem bobem budowniczym:))) to wyglądał jak w cyrku, a jak pojechałam do sklepu po miltiwaya to mieli same ciemne i ten beżowy więc go kupiłam i jestem zadowolona bo to bardzo uniwersalny kolor, cokolwiek bym mu założyła to nic się nie gryzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: chicco mutiway-nowe opinie 08.04.08, 22:35 Ja mam topazio i jestem zachwycona tym kolorem. Widziałam już parę wózków w tym kolorze i bardzo fajnie sie prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 08:00 ja kupiłam ten wózek wyłączie ze względu na kolor topaz, który mnie zachwycił. a mam już kilka innych wózków. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 08:45 Jak kupowałam były wszystkie 7 kolorków. Odpadły discovery i manhatan - mam już czarny w domu a granatu dość. Lolipop duzo różu i bardzo dla dziewczynki. Pomarańczowy strasznie odważny - jak dla mnie. Topazio się bałam bo zawsze jak miałam coś intensywnie niebieskiego to szybko mi się nudziło. Mirage ładny uniwersalny ale wydawał mi się zbyt blady. W efekcie wziełam fuego i badzo mi sie podoba (w zasadzie wszystkim też za wyjątkiem mojej babci, która twierdzi ze nigdy by nie kupiła). Odpowiedz Link Zgłoś
otusiowa Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 10:38 Ja mam topazio, co prawda dlugo czekalam zeby go zdobyc, bo nigdzie nie bylo! Nawet bylam zdecydowana na mirage ale maz i tak sie uparl na topazio. W koncu w sklepie internetowym kupilismy, troszke duzo dalismy bo 469zl z przesylka ale warto bylo, bo mam wozek jaki chcialam a synus wyglada w nim cudownie! Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 11:17 tu jest mój :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=77439391 Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 11:48 też mam topazio i jest śliczny Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 12:20 ja właśnie dzisiaj kupiłam fuego i teraz tak myślę, czy będzie ładny...na żywo ani na real fotkach go nie widziałam, ale na zdjęciu katalogowym mi się podoba...jak tylko dostanę mogę wrzucić fotki:) no chyba,że ktoś kto już ma, zrobi to pierwszy, z miłą chęcią też bym zobaczyła:) mam też nadzieję,że w użytkowaniu będzie oki Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 16:57 magda twoje zdjęcia już dawno widziałam, tysiąc razy je otwierałam i kolor mirage mi się bardzo spodobał, chyba topazio jest dla mnie za ciemny i za bardzo odważny. Byłam dzisiaj w sklepie, u nas są obydwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: chicco mutiway-nowe opinie 09.04.08, 17:04 Fotki czerwonego fotoforum.gazeta.pl/u/kornnella.html Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra chicco mutiway-sunrise 10.04.08, 08:15 Widziałam na allegro kolor sunrise. Ma ktoś? Prosze o fotki Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-sunrise 10.04.08, 20:21 wiecie co, dzisiaj znowu oglądałam ten wózek, wsadzałam Staśka do topazio, ale jakoś mi się zupełnie nie widział ten wózek, na dzień dobry nie mogłam pasów zapiąć, przeszkadzał mi ten zagłówek. Ogólnie jestem rozczarowana Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-sunrise 10.04.08, 22:46 kasienka_84 a gdzie go oglądałaś bo ja nie mogę go nigdzie dostać :( Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: chicco mutiway-sunrise 10.04.08, 22:47 No ja tez bylam mocno napalona, bo mi sie ten kolor straszliwie spodobal i kolka jego, ale w praktyce byl dla mnie niewygodny (to podbijanie, pasy..). Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: chicco mutiway-sunrise 11.04.08, 08:28 Multiway jest wg producenta od 0 msc i ma fabrycznie ustawione pasy specjalnie dla maluszków. Dla dzieci od 6 msc trzeba zdjąć ten ogranicznik-poduszke i pasy wypiąć z górnych zaczepów. No chyba że dziecku pasuje inne ustawienie. Fakt że pas kroczny mógłby być dłuższy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-sunrise 11.04.08, 10:25 ja mieszkam 60 km od Warszawy, jeśli chce Ci się jechać, to kolor topazio na pewno wczoraj jeszcze był. Tak dla mnie te pasy, to też jest duży minus, według mnie pasy to podstawa i powinny być porządne. Podnóżek myślałam, że będzie dłuższy, ale i tak nóżki kawałek wystają. No nie wiem, ja zaczęłam się wachać. Odpowiedz Link Zgłoś
blackbitch Multiway lollipop 11.04.08, 12:08 Ja jestem użytkowniczka Mutiwaya od paru dni,jak narazie jestem zadowolona.Chociaż mimo tego że mam 168 wydaje mi sie ze raczki sa jak dla mnie za wysoko ale moze z czasem sie przyzwyczaję,pierwszego dnia cały czas wchodziłam na tylne koła teraz juz go troche wyczułam i jest lepiej,kosz na zakupy marny,z tymi pasami macie rację ale mi jakoś nie przeszkadzają,jak dla mnie cięzko się go podbija,ale prowadzi się super i na chodnikach czy kostkach fajnie jedzie nie trzęsie,nie lata,ma szerokie siedzisko,moja córeczka ma rok i 7 miesięcy i spokojnie się w nim mieści i ma jeszcze duzo miejsca,wózek mimo tego że sprawia wrażenie dużego wcale nie jest ciężki ale już z 12 kg dzieckiem w środku niestety jest.Mieszkam na 4 piętrze i znoszenie go było tragedią o wnoszeniu już nic nie mówie a wiadomo że zawsze ma się jakąś torbę czy zakupy,dlatego zostawiam go w piwnicy,mamy w bloku miejsce na wózki ale niestety tydzień temu ukradli mi z tamtąd coneco solara więc już wolę nie ryzykować Nie wiem czy dobrze wstawiłam linka,ale jeśli tak to obejrzyjcie sobie Multiwaya w kolorze Lollipop z moją córeczką w środku :) fotoforum.gazeta.pl/5,2,blackbitch.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Multiway lollipop 11.04.08, 14:07 zdjęcia super, dzięki za wklejenie. ja mam pytanie w związku z tym, żebyś porównała chicco z coneco, jaka jest różnica, bo ja jak nie kupię chicco to chyba coneco. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Multiway lollipop 11.04.08, 14:12 do Kasienki_84 dostałas moją wiadomosc? Odpowiedz Link Zgłoś
blackbitch Multiway lollipop 11.04.08, 16:21 Hej mogę sie tylko wypowiedziec na temat Coneco Solar innych modelów tej firmy nie znam,Jakie są różnice: coneco zdecydowanie niższy i mniejszy chociaż waży o 2 kg więcej niż multiway ale chyba bardziej mi pasował na wysokość jak narazie do chicco nie mogę się przyzwyczaić,ale za to coneco tragicznie zachowywał się na chodnikach strasznie telepało w ogóle nie miał amortyzacji multiway pod tym względem jest o niebo lepszy ma 4 tylne koła a nie 2 jak w solarze no i jak dla mnie ma te koła gigantyczne ale to raczej na plus, siedzisko solar ma jakies takie jak by zapadniete,no i węższe niż chicco.I budka w solarze mało co chroni przed słońcem jakaś taka przykrótka jest.W sumie nie polecam drugi raz bym go juz nie kupiła jest o 100zł droższy od multiwaya ale wcale nie jest wart tych pieniędzy,po jakims czasie zaczeły szwankować mi hamulce,miałam problemy ze złożeniem i rozłożeniem,rozerwał mi się kosz na zakupy. Zajrzyj do galerii dodałam zdjęcia solara sprzed roku z 7 miesięczna Mają fotoforum.gazeta.pl/5,2,blackbitch.html Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Multiway lollipop 11.04.08, 16:30 Po przeczytaniu recenzji wychodzi na to że w sumie dobrze ze Ci go ukradli. Zartuje oczywiście ;). A tak poważnie to straszne świństwo jest wózek ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Multiway lollipop 11.04.08, 17:25 jolenka77 maila dostałam i odpisałam to faktycznie coneco nie zaciekawie wypadło. A ja już jestem taka zkołowana i nie wiem co wybrać. Chyba czegoś lepszego w tej cenie od chicco nie ma, z tego wychodzi...nie ma wózków idealnych, trzeba poprostu zaakceptować niektóre rzeczy:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Multiway lollipop 11.04.08, 21:10 kasienka_84 dziękuje :) dzięki Tobie mamy juz topazio :) a co do coneco to też przy poszukiwaniach wózka brałam go na początku pod uwage ale złe opinie mnie zniechęciły Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Multiway lollipop 12.04.08, 12:30 hwej super, że macie topazio, przynajmniej mnie nie będzie kusiło, i ostatecznie będzie kolor Mirage. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Multiway lollipop 12.04.08, 13:10 ja obcięłam ten pasek w kroczu i dokupiłam w pasmanterii taką samą taśmę i doszyłam 15cm i jest super, mój duży dwulatek się mieści nawet w kurtce zimowej!!! teraz pas sięga mu do pasa a przedtem do bioder :) Uważam że jak za 400zł to wózek jest SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Multiway lollipop 12.04.08, 18:10 a ja mam jeszcze pare pytań... odnosnie hamulców, czy lekko chodzą i czy są osobne na każde tylnie koło, i jaki jest materiał, czy się łatwo zdjęmuje i czy łatwo się pierze, i czy ten ochraniacz na nóżki to jest w formie śpiworka, czy tylko taki przypinany. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Multiway lollipop 12.04.08, 18:48 Hamulce połączone na oba koła, chodzą lekko raczej ale przyznam ze mało używam. Ochraniacz jest na nóżki tylko przypina sie na rzepy koło budki. Chociaż chyba będą jakieś warianty zimowe bo w instrukcji opisują sposób użycia śpiworka rozsuwanego. I z boku są jakieś zatrzaski do których chyba można przypiąć górną część tego zimowego śpiworka (CHYBA jak ktoś wie do czego one są to proszę napisać) Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Chodzi Ci może o kolor sunflower? 12.04.08, 19:21 Jak tak to właśnie go dziś kupiłam i jestem zachwycona. Ten kolorek jest śliczny, nie tak intensywny jak topazio i nie tak blady jak mirage, taki w sam raz :) Widziałam praktycznie każdy kolor na żywo, jadąc do sklepu byłam zdecydowana na topazio albo mirage ale akurat wczoraj dostali tego sunflowera i się w nim zakochałam :) Te kolorki są dużo jaśniejsze niż na zdjęciach katalogowych, żółty jest dość mocny ale nie odblaskowy tylko taki słoneczny Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 12.04.08, 21:14 ja nie mam zatrzasków na pokrowcu na nóżki !!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 12.04.08, 23:17 Wklej fotki tego sunflower jak możesz. Przy okryciu na nóżki mam rzepy, ale z boku pod budą wiszą mi jakieś tasiemki z zatrzaskiem z obu stron. Do niczego mi nie pasują i tak wymysliłam po przeczytaniu instrukcji ze moze są do zimowej wersji śpiworka (z która w sumie sie nie spotkałam). Jak macie pomysł do czego one są to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 09:29 mi w sumie sunflower tez się podoba, choć może jest taki troche nijaki, ale prosze wklej zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 11:13 my jeszcze na spacerku nie bylismy bo rozchowalismy się z męzem..Ola póki co ma tylko katar-i mam nadzieję, że na tym się skończy. Topazio jest śliczny! a co do zimowego śpiworka to ct04 sprzedawali z takim zimowym spiworkiem, który po odpięciu jest zwykłym okryciem. Byc moze na zimę też w multiwayach będą taki sprzedawać. co do sunflower to w katalogu mi sie nie podoba a na żywo nie widziałam. Topazio też mi sie srednio podobał w katalogu a na żywo jest śliczny. Co do pasów to u nas narazie nie ma tego problemu ale Magda sprzedała dobry pomysł mozna go kiedys wrazie co wykorzystac :) Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 18:31 Mnie się w katalogu też nie podobał a w realu i owszem, wcale nie jest nijaki, te kolorki są bardzo żywe według mnie :) Mogę zrobić jakieś fotki ale nie umiem ich wrzucić bo pierwszy raz jestem na tym forum... Mogę ewentualnie którejś z Was podrzucić na maila i niech ona wrzuci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 18:34 to mi podeślij kasienka_84@gazeta.pl ja postaram się wrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 18:43 A co do wózka, zaliczyłam właśnie pierwszy spacerek i jestem zachwycona! Jestem dość niska (jakieś 165 cm) ale jak dla mnie rączki są na bardzo dobrej wysokości (jestem przyzwyczajona do wysokich a przynajmniej od czasu do czasu będę mogła wysłać na spacer mojego męża i nie będzie narzekał że nie może bo nie dostaje do rączek...) i podbijanie nie sprawia mi żadnych problemów, robię to nawet jedną ręką. Pasy na razie też ok z tym że mój synek ma dopiero niecałe 9 miesięcy, później przewiduję problemy ale myślę że można im zaradzić. Wózek jedzie jak czołg, bez problemu przejeżdża przez wertepy, przynajmniej takie mniejsze bo po większych nie miałam okazji jechać. Kółka turkocą ale mnie to nie przeszkadza, a mojemu dziecku pasuje - szybko usypia przez ten hałas :) Zresztą nie widziałam jeszcze cicho jadącej spacerówki. No i jak dla mnie świetna jest możliwość pociągnięcia budki do przodu praktycznie aż do pałąka, dzięki temu nie trzeba kupować parasolki. Torbę mam taką najzwyklejszą (taki czarny chlebak turystyczny za 20 złotych, z mnóstwem kieszeni), powiesiłam na rączkach i pasuje jak ulał. Bez torby ani rusz, do koszyka mieści się folia przeciwdeszczowa i okrycie na nóżki, no i to zajmuje prawie cały kosz... Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:15 Wysłałam zdjęcia do Kasieńki. Robiłam je naprędce i do tego w ciemnym pokoju bo mi słońce dziecko raziło, ale kolorki wyszły chyba w miarę podobnie, a najbardziej na tym zdjęciu ze spacerku (tylko że tam mało widać) i na tym zbliżeniu budki. Ten żółty nie każdemu się musi podobać ale uważam że na lato jest fajny, taki słoneczny... W sklepie miałam zarezerwowanego tego szarego mirage ale uznałam że jest bardzo jasny, no i przez to chyba troszkę mało praktyczny, bałam się że się będzie za bardzo brudzić Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:29 Zdjęcia: u góry po prawej w oknie logowania jest opcja "dodaj zdjęcie", w zasadzie przeprowadza sam przez etap dodawania fotek trzeba tylko wybrac i wgrać zdjęcia można je ew podpisac. Jak naciągacie bude do pałąka? W sumie próbowałam teraz i jest raczej normalna po rozłożeniu a napewno nie siega tak daleko. Macie dziewczyny z boku te zatrzaski? Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:34 Sięga, mi to pani w sklepie Chicco pokazała bo sama bym na to nie wpadła, bałabym się że coś urwę :) Tylko trzeba odczepić tył z tych rzepów, no i wtedy śmiało ciągnąć budkę do przodu, dochodzi prawie do pałąka. Jak jest pozycja najbardziej leżąca to to się chyba nie sprawdzi bo braknie materiału z tyłu, ale dziś testowałam na spacerku jak mały siedział - pociągnęłam żeby go nie raziło słońce i działa bez pudła :) Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:47 Usunełam cały tył i próbowałam i nic :(. Jutro do sklepu potupie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:57 Nie trzeba usuwać tyłu, tylko odczepić z rzepów bo inaczej one trzymają. Chwyć sobie za tę sztywną część na kraju budki, jak patrzysz od przodu to tam gdzie kończy się przysłona jest taka sztywna część która leci do stelaża. Chwyć za to i ciągnij śmiało do przodu, na pewno się nie urwie :) Tylko pamiętaj o tych górnych rzepach z tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 20:19 Wysłałam jeszcze do Kasi zdjęcia z rozłożoną przysłoną i z budką pociągniętą do przodu (to nie jest skrajne położenie, można pociągnąć jeszcze dalej ale wtedy dziecko będzie mało widzieć) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.b26 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 03.05.08, 14:26 czy mogę również prosić o zdjęcia wózeczka z rozłożoną budką? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 03.05.08, 15:35 A co sadzicie o kolorze rainbow?Nie moge sie zdecydowac jaki kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 14.04.08, 08:34 Budke przesunełam, faktycznie lekko sie przesuwa. Dzieki za rady :). Uniknełam dzięki temu wizyty w sklepie i wypytywania super-sprzedawców. Ładny kolorek i ten żółty w śpiworku bardzo dobrze wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:36 A co do zatrzasków to mam, po przeczytaniu instrukcji doszłam do wniosku że będzie na pewno jakaś wersja zimowa ze śpiworkiem a nie tylko okryciem na nóżki, no i po to te zatrzaski. Może będzie można kupić sam śpiwór, zobaczymy. Kasienka_84 dostała zdjęcia (jak nie doszły to daj znać!) i ma wrzucić, jak nie wrzuci to będę kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 19:51 Nie zauważyłam że miałam złożoną tą przysłonę przeciwsłoneczną i na zdjęciach robionych w domu jej nie widać. Ale wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu ze spacerku, czyli kończy się żółtą obwódką Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 22:55 wklejam linki, przepraszam, że tak późno fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155626,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155628,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155634,2,3.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155635,2,4.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155618,2,5.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155619,2,6.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155620,2,7.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155621,2,8.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1155622,2,9.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 22:56 według mnie wszystko działa.Czy zdjęcia są wszystkie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 23:00 fajne te kolorki są, ten żółty szczególnie. U mnie w ciemnym sklepie wyglądał zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: Chodzi Ci może o kolor sunflower? 13.04.08, 23:13 Chyba wszystkie. W rzeczywistości ten żółty jest chyba jeszcze odrobinę jaśniejszy niż wyszedł na zdjęciu, ale pewności nie mam bo na moim laptopie zdjęcia w ogóle dość ciemno widać... Moim zdaniem kolor jest super. Babka w sklepie rozłożyła mi też mirage ale wypadł bardzo bledziutko przy tym sunflowerze, tak nijako, a topazio kiedyś też widziałam na żywo i jak dla mnie był za intensywny. Aczkolwiek obiektywnie rzecz biorąc całkiem ładny :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-nowe opinie 14.04.08, 07:13 W Warszawie w kilku miejscach kolor sunflower można dostać jeszcze natomiast topazio-bez szans. Kolorystyka to rzecz gustu...dlatego dają kilka mozliwości by każdy znalazł coś dla siebie. Dla mnie kolor mistral jest bardzo intensywny... a co do przesuwania budki do pałąka to fakt działa..tyle, ze to dobry pomysł dla mniejszych dzieci..w przypadku mojego dziecka to na pewno się nie sprawdzi bo nie bedzie mieć ochoty mieć budki przed samą twarzą a te zatrzaski to w którym miejscu dokładnie? bo jakoś nie mogę ich zlokalizować Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 14.04.08, 08:48 dziewczyny a czy sunflower pasuje do błękitu, bo ja już sama nie wiem. I jak jest z tą tapicerką?czy zdejmuje się ją do prania?Bo jak się zdecyduje na mirage to pranie tapierki będzie dość częste. Mam nadzieje, że wam nie przeszkadzają moje pytania, ale musze rozwiać swoje wątpliwośći, nie śpieszy mi się z kupnem wózka, bo wiem jak było z poprzednimi, ten już chcę mieć do końca. dziewczyny a co do śpiworka na zime, to może od poprzedniego modelu będzie dobry, może te zapięcia są w tym samym miejscu. Aha i jeszcze chciałam zapytać jak działają zatrzaski od ochraniacza, bo w moim sprincie jest koszmar z zapięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: chicco mutiway-nowe opinie 14.04.08, 09:09 Co do pasowania nie bede dyskutować bo do kolorków każdy ma inny gust. Jak dla mnie sunflower ładny i ten żółty fajnie żywy i wesoły. Tapicerke pewnie sie zdejmuje ale nie próbowałam jeszcze. W ten sam sposób myślałam o mirage tzn bałam się ze bedzie się brudził a najgorzej nie lubie jak po złożeniu kółka brudza budke. Mam granatowy wózek wykończony jasnym na obrzeżach i wieczny problem. Śpiworek uniwersalny z wycięciem na 5-punktowe pasy pasuje bo wsadzałam. Ja mam taki gdzie górna część zasuwa się zamkiem. Do ochraniacza nie ma zatrzasków on sie na rzepy przypina. Te zatrzaski o których piszemy sa prawdopodobnie do zimowej wersji multiwaya. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-nowe opinie 14.04.08, 09:54 tapicerka sie zdejmuje a co do tych zatrzasków na paskach przy wózku to owszem są tyle,ze są przypięte do stelaża wózka. Zimowy spiwór montuje sie na pasach wkładając je w otwory śpiworka. Odnosnie kolorów to rzeczywiscie rzecz gustu..jednemu sie topazio podoba a innym sunflower czy mirage..jak dla mnie (choć widziałam tylko na zdjęciach) sunflower jest za smutny..ale to jak pisałam rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 21:05 Jeszcze jedno - co do tapicerki to w instrukcji jest napisane że "obicia wózka nie można zdjąć. Elementy z tkaniny czyścić przy pomocy wilgotnej gąbki i delikatnego mydła, zgodnie z zaleceniami przytoczonymi na wszywce"... Więc wygląda na to że jednak się nie zdejmuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 14.04.08, 15:49 Jak chcesz to mogę później przyłożyć do wózka kilka niebieskich ciuszków i zrobić im fotki, podeślę Ci wieczorem na maila... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 20:32 wklejcie jakieś zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 20:34 a ja jeszcze chciałam zapytać jak się ogólnie jest ze składanie wózka i rozkładanie. Czy da się to zrobić z dzieckiem na ręku? Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 21:02 Nie próbowałam ale myślę że przynajmniej z rozkładaniem powinno się udać. Generalnie potrzebna jest do tego jedna ręka i jedna noga :) Ciągniesz ręką za wajchę z tyłu wózka aż się odrobinę podniesie taki krzyżak z tyłu, wtedy naciskasz z prawej strony nogą na dźwigienkę i pchasz wózek do przodu, aż zaskoczy automatyczna blokada. W sklepie wystarczyła mi do tego jedna ręka z tym że akurat dziecka na drugiej nie trzymałam :) Trzydzieści sekund roboty zakładając że nie masz wprawy, potem powinno być lepiej ;) Nie jestem pewna jak z rozkładaniem... Jak masz wózek złożony na ziemi, to musisz chwycić za rączki i ciągnąć do góry aż go postawisz w miarę na stojąco. Potem dalej już spoko bo tylko naciska się nogą na taki pedał żeby zaskoczyła blokada, ale nie wiem czy samo podniesienie jedną ręką się uda (czy czasem nie zacznie się podnosić cały wózek a nie tylko ta część z rączkami). Z tym że pewnie w razie czego można sobie spróbować przytrzymać resztę jakoś nogą żeby się nie podnosiła... Jak na mój gust tak czy inaczej jest to możliwe, ale lepiej niech sie wypowie ktoś kto to robił bo ja na razie składałam tylko raz, w sklepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 21:09 A ileż Ty tych zdjęć potrzebujesz żeby się zdecydować? :) Jak tak dalej pójdzie to Ci wszystkie fajniejsze kolory wykupią i problem sam się rozwiąże :P Jakieś konkretne zdjęcia chcesz czy tak tylko lubisz sobie pooglądać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 15.04.08, 21:36 nie śpieszy mi się z kupnem, bo i chce sprzedać mojego sprinta wcześniej, no i Stasiek mógłby jeszcze trochę podrosnąć do parasolki. W sumie to interesują mnie kolory, bo naprawde musze dobrze wybrać, żeby już kolejnego wózka nie zmieniać. No a zdjęcia też lubie oglądać:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna2262 Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 08:49 A ja mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś zrobić zbliżenie tych gwintów od budki, na których się ją przyciąga do przodu, bo wydaje mi się, że u mnie są one jakieś dziwnie przyblokowane i się nieda. Wydaje mi się, że jest to tam trochę przyblokowane. Bardzo proszę pomóżcie bo już tyle się siłowałam, a boję się, że coś zepsuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 09:47 Justyna musisz odpiąć rzepy z tyłu i dopiero ciągnąć jak rzepy są zapięte to blokują ten daszek Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 10:00 Dokładnie tak jak napisała dziewczyna kilka postów wyżej po odpięciu rzepów ciągnij za budke ona bardzo miękko się przesunie. Też sie bałam i popychałam tak dziwnie ta budke a ona nic. Dopiero jak pociągnełam za daszek to poszło Odpowiedz Link Zgłoś
justyna2262 Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 14:04 Kurcze nawet po odpięciu rzepów nie daję rady. Może ten mój jest jakiś inny , ma inne mocowane budki? Jak patrzę na ten mechanizm tej budki to wydaje mi się, że tam niema miejsca aby ją pociągnąć, bo ogranicza ją taki plastik. Jeżeli ktoś mógłby zrobić zbliżenie na to mocowanie to byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
blackbitch Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 15:21 Wiem o co ci chodzi z tymi plastikami nie zwracaj na to uwagi i pociagnij budke w strone pałąka,chociaz wam powiem ze ja nie jestem dokonca pewna czy mozna tak robic w instrukcji nic nie jest napisane na ten temat,a jak to zrobilam to teraz nawet jak budka jest zlozona to mi lata nie trzyma sie sztywno tak jak by sie cos tam poluzowało. Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 16:59 Mnie ten numer z budką pokazała sprzedawczyni w sklepie firmowym chicco podczas prezentacji możliwości wózka, więc zakładam że jednak tak można chociaż w instrukcji nic o tym nie napisali :) Aczkolwiek nikogo nie namawiam żeby tak robił żeby potem nie było że się przeze mnie zepsuło... Do tej pory nic mi się nigdzie nie poluzowało chociaż już mnóstwo razy szarpałam budką we wszystkich kierunkach, tak na próbę żeby nie zapomnieć jak to się robiło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bts80 Re: chicco mutiway-nowe opinie 16.04.08, 17:10 Wypytywałam tę kobitkę w sklepie czy na pewno nic w ten sposób nie zepsuję, ale ona wyraźnie powiedziała że nie ma takiej możliwości żeby coś urwać bo ta budka po prostu ma taką funkcję... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 17.04.08, 15:34 sprzedawcy, którzy mają rzeczy chicco przechodzą szkolenia, które organizuje firma chicco, wieć na pewno jest tak z tą budką. Odpowiedz Link Zgłoś
atwar1 Re: chicco mutiway-nowe opinie 17.04.08, 16:13 Przeczytawszy Wasze rady spróbowałam z tą budką i faktycznie działa :)Mam tylko nadzieję ze nic nie zepsułam. A ja właśnie jestem nad morzem i od tygodnia testuję wózeczek w warunkach terenowych- radzi sobie całkiem nieźle poza plażą oczywiście bo na niej to chyba żadna parasolka sobie nie poradzi. No i coraz bardziej jestem zadowolona z mojego kolorku- Discovery (czarny z zielonymi dodatkami)- dla chłopca pasuje idealnie- pewnie gdybym kupowała wózek dla córeczki nie wybrałabym go ale dla synka jest super Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 17.04.08, 17:34 to wklej jakieś fotki, bo chyba nie ma zdjęć discovery w realu na forum, a chciałabym zobaczyć, bo u nas akurat tego nie ma w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
atwar1 Re: chicco mutiway-nowe opinie 17.04.08, 20:17 Jestem jeszcze przez dwa tygodnie nad morzem i nie ma kabelka do aparatu więc na razie nie mogę wkleić. Ale może mąż w międzyczasie przywiezie Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-nowe opinie 17.04.08, 23:14 Kasiu ten widziałaś :) ale wklejam :) fotoforum.gazeta.pl/u/jolenka77.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: chicco mutiway-nowe opinie 18.04.08, 15:35 dzięki za fotki, powiem szczerze, że w tym naszym ciemnym sklepie kolor wyglądał zupełnie inaczej, był według mnie jakiś bardziej zielony niż niebieski. a ja mam jeszcze pytanie czy dziecko się nie zsuwa w wózku?Bo w moim sprincie Staśka musze podciągać co jakiś czas, nie wiem czy to wina materiału czy materacyka, ale denerwuje mnie to strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: chicco mutiway-nowe opinie 22.04.08, 11:32 nie zauważyłam zeby Ola sie zsuwała..widać ,ze dobrze jej się siedzi,,, o niebo lepiej niz w x-landerze Odpowiedz Link Zgłoś
mariken jaka średnica kółek? 22.04.08, 14:48 może któraś z was zmierzyć kółka w multiway? dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Jeśli chodzi o budkę... 23.04.08, 09:26 to jak dla mnie nie powinno się tak robić... próbowałam tak jak pisałyście i faktycznie idzie ale jest to na siłę przez te plastiki, ta budka nie jest do tego przystosowana... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Jeśli chodzi o budkę... 28.04.08, 15:50 gdzie jest w Warszawie największy sklep z wózkami chicco? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: Jeśli chodzi o budkę... 07.05.08, 08:53 ja się jednak zdecyduje na ct. 4 Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Jeśli chodzi o budkę... 07.06.08, 20:53 Kasiu i jaki wózek kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś