Dodaj do ulubionych

Maclaren XT, Loola Up, Peg Perego Aria - co wybrać

22.04.08, 11:01
Zastanawiam się który z tych wózków wybrać. Każdy ma plusy i minusy. Loola super się składa i ma pałąk ale ta waga i cena... Aria nie ma regulowanego podnóżka i mało jest o niej słychać (chyba to nowość). XT niby super ale ma dwie rączki i ze względu na długość nie wiem czy mi się zmieści do bagażnika. Proszę pomóżcie. Jeśli macie któryś model podzielcie się uwagami. Jak wam się sprawdziły i czy jesteście zadowolone
Obserwuj wątek
    • helginia mam maclarena xt 22.04.08, 11:56
      i wcale nie jestem nim az tak zachwycona. Owszem wozek fajny, bo dobrze sie
      podbija i prowadzi, mimo tych 2 rączek. Ale jest dość spory po złozeniu. Fajna
      budka i dobra waga. Teraz wady: moj synek (roczny - wysoki, ale drobniutki) ma
      tragiczna pozycje w tym wózku. Nie ma o co oprzeć głowki, bo wszędzie tylko
      metalowe rurki powleczone materiałem. Oparcie "podnosi się" samo, tzn, jak mały
      się wychyli, to juz nie moze wrócić do pozycji "wyjściowej", bo oparcie wraz z
      nim od razu ustawia sie do pionu. Podnóżek jest, ale mały kopiąc nóżkami, ciągle
      go składa. Moje zadowolenie z wózka nie jest zbyt duże i sądzę, ze albo za mało
      go używam (to nasz wózek samochodowy), albo synio jest po prostu do niego za
      mały. Na dzień dzisiejszy xt nie sprawdził mi się. No i cena nie zachwyca.
    • erichdaniken Maclaren XT 22.04.08, 22:16
      Zalety:
      -duże budka z mozliwością powiększenia
      -łatwe podbijanie
      -bardzo skretny
      -dosć lekki (7.8kg z wyposażeniem)
      -kieszonka na drobiazgi
      -duzy kosz jak na parasolkę
      -wysokie rączki z mozliwoscia wydłużenia(mam 172 i jak dla mnie super)

Wady:
      -terkoczace kółka
      -brak materiału zaslaniajacego okienko w budce (jak mala spi to razi słonko, musze wtedy rozciągać budke do przodu, czyli zaradzic można:)
      -podnózek, który potrafi samoistnie sie trochę wsuwać jak dziecko sie rusza
      -cena

ogólnie jest jednak zadowolona, zastanawiałam sie tez nad chicco 04 ale odstraszył mnie brak budki (płytka)i wieksza waga
    • pstrabiedronka Re: też Maclaren :) 22.04.08, 22:33

ja tez mam Maclarena i jestem z niego zadowolona.
      Podejrzewam, że Aria tez będzie terkotać bo ma podwójne kółka.
      Looli nie znam - tylko ze zdjęc.

Ciężko tu na forum o jakieś opinie o Arii - kiedyś szukałam i jest chyba mało
      popularna, albo tu jest mało użytkowników. Znalazłam chyba tylko jedną opinię że
      to "wózek bardziej dla lalek niż dla dziecka" - ale co autorka tego stwierdzenia
      miała na myśli - nie wiem :)

Wracając do Maclarena - to XT powinien sie mieścic do większości bagażników. Mi
      terkotanie kółek nie przeszkadza, tak naprawdę ten terkot to cecha praktycznie
      każdej parasolki, czyli wózka na małych, podwójnych plastikowych kółkach.
      Jeździ sie nim bardzo wygodnie, jest lekki i zgrabny, mojemu dziecku wygodnie,
      bardzo dobra jakoś materiału, budka całkowicie nieprzemakalna - moja córka
      okropnie buntuje sie na folię, praktycznie nie da założyć bo zaraz kopie w nią i
      wrzeszczy :) Ostatnio w czasie deszczu nie zakładałam więc folii tylko osłoniłam
      na ile było można budką i doceniłam jej nieprzemakalność.

Generalnie ja w nim wad nie znajduje - jak na wózek w swojej klasie czyli w
      parasolkach - dla mnie idealny.
      No - byłby juz cud miód malina gdyby w jakis sposób bardziej był osłonięty po
      bokach - wtedy w zimie lepiej by sie sprawdzał. Bo jak dla mnie to był pewnie
      problem - miałam wrażenie, że mojej wtedy rocznej córce wieje, a ubrana w
      kombinezon i zapięta w śpiwór miała trochę ciasnawo.

Ale na obecna porę roku - ja jestem bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka