Dodaj do ulubionych

emmaljunga CITy CROSS

18.06.08, 15:28
czy jest na forum ktos, kto uzywa tego wozka? :)
Obserwuj wątek
    • annie123 Re: emmaljunga CITy CROSS 18.06.08, 21:46
      Czesc,
      Nie posiadam tego wozka ale w swoim czasie rozwazalam jego zakup. Z
      tego co pamietam zniechecilo mnie waskie siedzisko w spacerowce
      (chyba 28 cm) no i chyba kiepsko usztywnione.
      Pozdrawiam.
      • annie123 Re: emmaljunga CITy CROSS 18.06.08, 21:50
        Przepraszam, pomylka. Cechy o ktorych napisalam powyzej posiada
        model City Jet.
        • kropelka08.2008 Re: emmaljunga CITy CROSS 18.06.08, 22:03
          > Przepraszam, pomylka. Cechy o ktorych napisalam powyzej posiada
          > model City Jet.

no wlasnie
          city jet ma bardzo waskie siedzisko.
          ale on ma siedzisko kubelkowe wiec moze dlatego wydawalo Ci sie malo usztywnione? ;)
          • mamanikosia Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 14:53
            Witam. Użytkowałam ten wózeczek przy pierwszym dziecku i byłam bardzo
            zadowolona. Bardzo dobra amortyzacja, lekki bo ma aluminiowy stelaż i piankowe
            koła,mieszkam na 4 piętrze bez windy więc wiem co mówię. Siedzisko w spacerówce
            uważam za bardzo duże, oparcie rozkłada się na płasko, uważam że spacerówka dla
            dziecka jest bardzo komfortowa. Teraz spodziewam się drugiego dziecka i raczej
            nie będę zmieniała wózka. Chociaż ostatnio oglądałam Mutsy Slider i bardzo mi
            się podoba.Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Wiola.
            • kropelka08.2008 Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 16:31
              hej
              dziekuje za bardzo cenny wpis :)
              czy wozek z gondolka nie jest zbyt ciezki? chodzi mi o odczuwalnosc wagi podczas prowadzenia wozka z dzieckiem

czy jest szansa abys wyslala mi jakies zdjecia na maila? zalezy mi na ogolnym wizerunku tego wozka - jak wyglada z boku, chodzi mi glownie o kola czy sa bycze czy przy designie tego wozka nie widac az tak tej wielkosci (w niektorych modelach wozkow ta wielkosc sie gubi a w niektorych wyglada to obrzydliwie..)
              i zalezy mi bardzo na wnetrzu gondolki - czy rzeczywiscie wymiary sa takie jak podaje producent? 75x33x19 bo nie wiem czy poodaje wewn. czy zewn. Czy nie jest to za malo dla dziecka?

kropelka08.2008@NOSPAM.gazeta.pl (oczywiscie bez antyspamu ;))

na pewno wpadna mi do glowy jakies pytania i na pewno zapytam :)
              super, ze sie odezwalas :)

• kropelka08.2008 Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 16:41
              juz wiem o co jeszcze chcialam zapytac
              ten wozeczek nie ma skretnych kol prawda?
              czy bez tego dobrze sie nim manewruje?
              (gondola, spacerowka)

jak to moj maz stwierdzil, jak sa skretne kola to mozna 1 reka prowadzic wozek
              a bez to sobie mozna odciskow narobic :)
              ale my na wozkach sie nie znamy wiec wole zapytac ;)

www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=602
              • mamaly Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 17:45
                Hej, to ja może a propos tych kółek. Emmaljungi to świetnie wyważone
                wózki, bardzo dobrej jakości, więc skręcanie nimi nie stanowi
                problemu (są miękkie, więc bardzo łatwo je podbić do skrętu, nie
                wymaga to wysiłku a już napewno nie zrobią się od tego odciski).
                Wózki na kołach obrotowych są super skrętne i świetnie się nimi
                manewruje na gładkich powierzchniach i łatwo nimi skręcać np. w bok
                (i tu pewnie emmaljunga takie porównanie przegra bo jednak trzeba ją
                nacisnąć ), jednak np. przy podjeżdżaniu na krawężniki rzecz często
                ma się inaczej. Wózki z obrotowymi lub skrętnymi kołami (obrotowe i
                skrętne w obsłudze też się różnią) mają często o wiele twardsze
                stelaże, więc podbicie na krawężnik takiego wózka jest o wiele
                trudniejsze niż emmaljungi. Twardość zawieszenia ma też wpływ na
                wygodę dziecka.
                Ja miałam dla starszej córki emmaljungę classic i uwielbiałam ten
                wózek. Prowadzenie go nie stanowiło dla mnie problemu. Teraz dla
                drugiej tak dla odmiany kupiłam Teutonię fun i jeszcze jej nie
                zaczęłam używać (czeka na pasażerkę do lipca) a już kręcę męża ,
                żeby sobie jeszcze emmę dokupić. Teutonia jest naprawdę super
                skrętna (koła obrotowe), ale amortyzacja w niej w porównaniu do
                emmaljungi to porażka. Poza tym jakoś ta emmaljunga taka mi się
                przytulniejsza wydaje, choć Teutonia też mi się podoba. Nie wiem
                może mam taki senstyment do Emmaljungi, że muszę znowu ją mieć :)

Pozdrawiam,

A.
                • mamanikosia Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 19:19
                  Wózek pomimo braku skrętnych kół prowadzi się bardzo dobrze, super sie
                  podbija.Jest lekki i z gondolą naprawdę dobrze się go prowadzi, mogę powidzieć
                  że jedną ręką. U nas sprawdził się na śniegu, lodzie i podobnych warunkach zimą.
                  Gondolkę na razie mam w piwnicy, jak będę przy okazji to zmierzę i podam
                  wymiary. Gondolka jest takiej powiedziałbym średniej wielkości.Ja urodziłam
                  swojego synka w styczniu i spokojnie mieścił sie w nim w grubym śpiworze i
                  oczywiście był oprócz tego ubrany dość grubo jak to w styczniu czy lutym tzn.
                  kombinezon. Ja osobiście nie lubię bardo dużych wózków typu np. Roan czy nawet
                  emmaljunga clasic, a ten jest właśnie taki zgrabny. Oczywiście jest to moja
                  subiektywna ocena. Duże koła według mnie nie rażą w tym wózku, nie wygląda żle.
                  Prześlę Ci jakieś zdjęcia na e-mail. Duzy plus to jeszcze duży i naprawdę
                  wytrzymały kosz na zakupy. Mieści się w nim naprawdę dużo. Pozdrawiam i służę
                  odpowiedzią jak coś się jeszcze przypomni.
                  • kropelka08.2008 Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 21:30
                    dzieki za odpowiedz :)
                    bede wdzieczna za jakies zdjecia
                    a wymiary to przy okazji ;)

pozdrawiam
                    kropelka08.2008@gazeta.pl
                • kropelka08.2008 Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 21:30
                  dzieki za wypowiedz :)
                  teutonia z gondolka fun tez bardzo nam sie podoba :)
    • mamanikosia Re: emmaljunga CITy CROSS 20.06.08, 19:49
      jeszcze może dodam że ja osobiście nie mam porównania do innych wózków bo
      żadnego innego z gondolą nie używałam. Niektóre mamy mają kilka wózków więc mają
      jakieś porównanie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka