Dodaj do ulubionych

spacerówka na duzych kołach z przekładana rączką

14.08.08, 19:48
czy jest w ogóle realne kupienie takiego wózka??? mieszkamy pod
miastem, w zime małe kółeczka sobie nie poradzą, przydałaby sie tez
ta przekładana rączka, oststnio spodobał mi sie Graco Trekko, ale
włąsnie on nie ma przekładanej raczki.... pomóżcie:)
Obserwuj wątek
    • saimirka teutonia mistral 14.08.08, 20:03
      • m_damska Re: teutonia mistral 15.08.08, 10:43
        hmmm... fajna jes, ale mąż chyba nie przełknie ceny... a na używany
        raczej nie ma co liczyć:(
        • helginia Re: teutonia mistral- na dniach bede sprzedawac 15.08.08, 12:26
          witam, bede sprzedawac na dniach mistrala używanego rok (kupiony pod koniec
          sierpnia 2007). kolor zielony + tapicerka czerwona. (uywalam na przemian 2
          tapicerki wiec żadna sie nie zniszczyla, bo nie miala kiedy). MAm do niego
          torbę, okrycie na nożki, moskitierę, przedłużenie siedziska, i oczywiście folię
          przeciwpeszczową (jest w standarcie) i jeszcze śpiworek na zimę (nie
          oryginalny). Jak by co daj znac. Tak czy inaczej wózek polecę każdenu, nbo jest
          naprawdę rewelacyjny. Obecnie kupilam concorda fusion i uważam, ze nie ma
          porownania. Teutonioa to na prawdę rewelacyjna firma. Moj wózek ma gwarancję do
          sierpnia 2009.
          • m_damska Re: teutonia mistral- na dniach bede sprzedawac 15.08.08, 18:56
            hej, rozumiem, ze to wersja tylko spacerowa?? bez gondoli?? a jaką
            cenę proponujesz???
            • helginia Re: teutonia mistral- na dniach bede sprzedawac 15.08.08, 20:41
              nie wiem, czy się orientujesz, ale teutonia ma takie przedłużenie siedziska, które w połaczeniu ze spacerówka rozłozoną na płasko tworzy taki jakby wozek głęboki. Jest do tego okrycie na nóżki, co daje zabudowaną wersję głęboką. MOżna by bylo dokupić jeszcze materacyk (ja nie posadam) i w ogole masz 100% gondolkę. Przyczym jeśli potrzebujesz prawdziwą gondolę i/lub na stelażu wózka montować fotelik samochodowy to mistral się nie nadaje. (nie ma możliwości zdemotować spacerówki, siedzisko ze stelażem tworzą całość). Zobacz na stronie teutonii dokładny opis i poogledaj akcesoria. Jeśli nadal bedziesz zainteresowana wyślę ci zdjęcia i cenę (jeszcze nie myślałam, bo planowałam się za to zabrać za kilka dni, hehe), daj tylko znać na jakiego maila.
              Pozdrawiam.
              • helginia Re: teutonia mistral- na dniach bede sprzedawac 15.08.08, 20:50
                Gwarancję ma do sierpnia 2010, bo kupiony w 2007 a gwarancja 3 lata (sorry za
                pomyłkę)
                • kuku1978 Re: teutonia mistral- na dniach bede sprzedawac 15.08.08, 21:46
                  Ja tez jestem zainteresowana :) - poproszę o zdjęcia: michuk1@interia.pl
                  • helginia do kuku1978 15.08.08, 22:11
                    zdjęcia poszły
                    • saimirka i ja polecam Mistrala mojej siostry :-) 16.08.08, 08:48
                      www.allegro.pl/item415599531_terenowa_teutonia_mistral_z_gwarancja_.html
                      • pstrabiedronka Re: i ja polecam Mistrala mojej siostry :-) 17.08.08, 23:51

inny rewelacyjny z przekładaną rączka i na dużych kołach to Emmaljunga Cerox:
                        www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=196&products_id=1082
                        cena też nie niska... ale za to na allegro jest całkiem sporo używanych.
                        Emmaljunga to tez bardzo dobra firma i nie bałabym się kupić używany wózek tej
                        firmy. One mają reputacje "pancernych" czyli nie do zdarcia :)

z takich sporo tańszych to może takie:
                        Jedo Pati www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=196&products_id=854 to
                        polska firma, ma dobre opinie.
                        Albo inny ich model - Vedi
                        www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=196&products_id=1008 ale ten juz
                        ma przednie koła małe - ty takich nie chcesz i masz rację, bo kiedy one sa z
                        tyłu wózek źle sie prowadzi.
                    • kika27 Re: helginia 07.09.08, 13:10
                      Proszę o zdjęcia i cene tego wózeczka :)
    • ewrzostar Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 05.09.08, 12:23
      Emmaljunga City Cerox 360 - moim zdaniem bezkonkurencyjna. Nie tylko wytrzymala,
      ale zwrotna, pojemna, wygodna i prosta w obsludze. Moje dziecko nie wie co to
      wyboje i trzesawka. Jak na taka klase to calkiem malutko wazy (ponoc najlzejszy
      z wozkow tej firmy).
      Inna sprawa ze szukalam "swego" wozka niemal pol roku!
      Trzeba uwazac, poniewaz na polskim rynku jest mnostwo tanszych podrobek
      Emmaljungi - jakosc i bezpieczenstwo zwykle w czyms takim to bujda, legenda i
      nawet nie na resorach bo ich zwyczajnie nie maja ;)
      Moim zdaniem na wozku nie wolno oszczedzac. Inaczej zamiast wozka dostaniesz
      rozwalajacego sie szrota i ani dziecko ani Ty nie bedziecie tym zachwyceni.
      Zapewniam ze to nie reklama, w razie watpliwosci moge udowodnic, mieszkam w Wwie
      i w Londynie (a to, ze czesto podrozuje tez zadecydowalo o kupnie tego akurat
      wozka - lekko i latwo sie sklada).
      Jedyna wada to ze chyba bym jednak poprawila te przekladana raczke.
      A Teutonia ma malutka gondolke i kiepskie wykonczenia, mniej wytrzymale - jednak
      przyznaje ze raczka prostsza w obsludze.
      Pozdrawiam!
      Ewka
      • helginia Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 05.09.08, 21:04
        Jaka jest gondolka w teutonii to nie wiem, bo nie używałam, ale co do
        wykończenia to sie z tobą nie zgodzę. teutonia jest świetnie wykończna,
        przemyślana i bardzo wytrzymała. ( a porwonanie mam bo przerobilam już peg
        perego young, britax vervem concorda fusion i maclarena - i wiem jedno, ze
        teutonia to na prawdę dobre wozki
        • pstrabiedronka Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 06.09.08, 08:54

Teutonie sa bardzo dobrze wykończone - to akurat jedna z ich podstawowych zalet :)

City Cerox 360 nie jest akurat najlepszym wyborem na wertepy... Kupiłabym
          klasycznego Ceroxa, a nie 360. Po przełożeniu rączki w taki sposób, że małe
          kółka będą z tyłu, Ceroxa 360 prowadzi sie zdecydowanie gorzej... Ja bym wybrała
          Ceroxa, który ma wszystkie 4 koła takie same.

A najlżejsza Emmaljunga to Cangaroo, potem City Cross, potem Nitro City i chyba
          dopiero potem Cerox :)
          • ewrzostar Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 06.09.08, 14:58
            Otoz opinie o poprzednim ceroxie byly negatywne! Ponoc prowadzil sie fatalnie,
            niczym zardzewialy czolg. I to potwierdzam, testowalam w sklepie. Zas Cerox 360
            to balsam na dusze, absolutna odmiana - niebo a ziemia. Proponuje rozejrzec sie
            po tym lub innym forum, jest o tym tego troche.
            Zas na stronie Emmaljungi z wyliczen wynika, ze to cerox 360 jest najlzejszy a
            jego poprzednik wlasnie jako jeden z ciezszych.
            Teutonia - niby fajna, lekka, prostsza ale... mniejsza gondolka, i to wrazenie
            ze ma w sobie duzo plastiku. Jakos mnie nie zachwycila specjalnie, w
            przeciwienstwie do Ceroxa nowszej generacji.
            Ale! Kazdy ma swe wrazenie, tak jak kazde dziecko jest samo w sobie
            indywidualnoscia.
            Proponuje nie narzucac ludziom opinii opartej tylko na przeslankach.
            • pstrabiedronka Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 07.09.08, 19:00

po tym forum "rozglądam" się od roku każdego dnia :))))))
              otóż ze strony Emmaljungi wynika, że Najlżejsza jest Cangaroo 9,8 kg, potem
              NitroCity 12,4 kg, potem CityCerox 360 14,2 kg na równi praktycznie z
              CityCrossem, który waży o 0,02 kg więcej niż Cerox 360.

Skoro ktoś potrzebuje wózka na wertepy z przekładaną rączką to nie może to być
              wózek miejski a takim jest właśnie Cerox 360.
              Przekładana rączka w tym modelu to tylko bajer, mało przydatny w terenie bo po
              przełożeniu rączki prowadzi się wózek źle.

Tez go testowałam :) Kupiłam w końcu Emme klasyczną ale Cerox 360 był poważnym
              kandydatem, co oznacza, że go przetestowałam w każdą stronę. Nie wypowiadam więc
              opinii na podstawie przesłanek :))))
              • ewrzostar Re: spacerówka na duzych kołach z przekładana rąc 08.09.08, 08:34
                Cerox 360 poki co, na terenie sprawdza sie swietnie - bez wzgledu na kolka, w
                obie strony jedzie bez roznicy.
                Widocznie wybor wozka jest po prostu bardzo indywidualny. Oto mamy przed soba
                dowod, ze zadawanie pytan o kupno jakiego wozka i domaganie sie nazw modeli jest
                bezcelowe. Mozna najwyzej rekomendowac ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka