ksiezniczka_ewelajda 28.08.08, 22:23 MOZE TITANIUM SPIDER? ALBO COS INNEGO W ROZSADNEJ CENIE- NIE WIęCEJ NIZ ZA ZAPPA??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrabiedronka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:24 Zdecydowanie Maclaren Volo. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:26 czy moge zapytać jakie sa jego atuty??? moze w porównaniu z quinny??? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:30 ksiezniczka_ewelajda napisała: > czy moge zapytać jakie sa jego atuty??? > moze w porównaniu z quinny??? Funkcje ma takie same a nawet lepsze - obydwa nie rozkładają się do spania. A tak to moim zdaniem Volo ma same zalety: lżejszy (waży 4 kg), ma całkiem spory koszyk na zakupy, ma fajny pasek do przenoszenia np. jak się wnosi po schodach to można zarzucić na ramię. Obie firmy bardzo dobre, jakościowo super. Aha - zaletą Zappa jest możliwość wpięcia fotelika Maxi-Cosi w stelaż ale to tylko jeśli planujesz kolejne dziecko, bo przy obecnym to już Ci się nie przyda ta opcja :). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:26 moze ktoś ma coś takiego??? ProKids First Class Fantasy www.allegro.pl/item419109435_wozek_prokids_first_class_fantasy_black_supercena.html Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:26 na allegro wybór Volo ogromny - juz za 299 zł kupisz te z najnowszej kolekcji www.allegro.pl/search.php?string=volo&from_showcat=1&category=11844&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:30 nie wiem , ale wydaje się mało stabilny- jeśli chodzi o wygląd przynajmniej???porównując z quinny zappem na którą swoją drogą mówiąc strasznie się napaliłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:36 Jesli chodzi o stabilność to obydwa - i Zapp i Volo mają tą samą "wadę" - nie można na ich rączkach wieszać ciężkich zakupów bo się wywrócą jak dziecko wysiądzie. Z dzieckiem w środku obydwa są stabilne. Jeszcze - jak dla mnie to Zapp jest za niski. Ale to musisz sama przymierzyć jak Ci się go będzie prowadziło. Zrobisz jak zechcesz - Zapp może ma taki "kosmiczny" czyli fajny wygląd ale jak dla mnie to jest mega ciężki wózek, biorąc pod uwagę, że się np. nie rozkłada do spania. Volo waży blisko połowę mniej. No i w Zappie dziecko ma mało miejsca na nóżki - ten podnóżek jest maleńki. Ale zrobisz jak zechcesz. Z Zappopodobnych to dobre opinie miała Zia Petite Star - do kupienia chyba na niemieckim ebayu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 28.08.08, 22:52 > Z Zappopodobnych to dobre opinie miała Zia Petite Star - do kupienia chyba na > niemieckim ebayu. > > dzieki za wiadomość o nim jeszcze nie słyszałam- właśnie patrzę- na niemieckim ebayu nie ma ale za to na angielkskim stoi za jakies 100Ł a wlasnie w czwartek sie tam wybieram wiec moze cos znajde:)) zapytam tylko jeszcze o opinie o nim:) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 29.08.08, 09:52 ja też zastanawiałam się czy nie kupić zappa (dla teraz 2,5 latka- napaliłam się już rok temu) ale jednak będzie to volo bo: jest lżejszy, zappa nie wniosę sama np do tramwaju bo ma bardzo szeroki rozstaw tylnych kół no i chyba nie dałabym rady go dźwignąć z dzieckiem w środku (w sumie ok 25kg) do tramwaju a często jeżdżę, poza tym to chyba byłby za niski. na forum naczytałam się że te 3 koła ciężko jadą po nierównościach lepiej kupić zappa 4 kołowego ten jednak już mi się tak bardzo nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 29.08.08, 09:53 titanium miałam i nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
didilinka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 29.08.08, 10:00 zapp naprawde jeździ jak walizka na kółkach, tzn tak go słychać :( w tej cenie kupiłabym buggstera - w Polsce 820, nieco tańsze na ebayu ew w niemieckich sklepach (zmieścisz sie w cenie zappa). Odpowiedz Link Zgłoś
didilinka Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 29.08.08, 10:03 i co najważniejsze to w buggsterze jest niewielka ale wygodna pozycja spoczynkowa. A jak pamiętam to moje starsze 1,5 roczne już w wózku nie spało za to na wakacjach w południowych upałach głowka momentalnie opadała Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 29.08.08, 15:05 Mialam zappa jako stelaz pod fotelik. W porownaniu z drugim wozkiem uzywanym tedy - emmaljunga classic byl genialnie zwrotny. Wady: 1.b. ciezko i niewygodnie sie sklada - moze to byla wada mojego egzemplarza, 2.nie ma koszyka lub torby w standardzie, mozna dokupic koszyk lub torbe na ebayu lub allegro, ale drogie. Ja przyczepilam na plecach wozka zwykla siatke do parlasolek, ale nie mozna bylo do niej wkladac ciezkich i kanciastych rzeczy. 3. jest b. niewygodny w przenoszeniu - nie ma uchwytow 4 nic sie nie rozklada - komfort ewentualnej drzemki taki sobie. Teraz mam maclarena techno. jezeli kupowalabym jeszcze jakis wozek to wzielabym volo lub questa Odpowiedz Link Zgłoś
cui Britax Verve 30.08.08, 14:19 Jesteśmy użytkownikami Britaxa, modelu Verve www.allegro.pl/item426123195_britax_verve_wozek_w_dwoch_kolorach_st.html Zastanawialiśmy się nad Zappem, ale zrezygnowaliśmy właśnie z tego względu, że siedzisko się nie rozkłada. Gdybym miała pewność, że mój synek nie będzie spał na spacerach to w ciemno zdecydowałabym się na Zappa. Verve jest również fajnym wózeczkiem, siedzisko się rozkłada (co prawda minimalnie, ale jednak) i synek może spokojnie w nim spać. Nie jest to wymarzona pozycja do spania i zazwyczaj podkładam mu coś z jednej strony główki, ale jednak udaje mu się zdrzemnąć. Verve nie składa się tak, jak Zapp, ale dla osób, które nie podróżują jakoś intensywnie samolotem (gdzie rzeczywiście tak składający się wózeczek jest ogromnym plusem) nie jest to chyba aż tak ważne. Ważne, że jest lekki, bardzo zwrotny, ma coś jakby resory przy kółkach, rączka nie jest regulowana, ale jest dość wysoka - generalnie polecam. W stopce link do mojej galerii - można tam zobaczyć mojego synka śpiącego właśnie w Verve. My sprowadzaliśmy wózek z USA, gdyż mamy tam przyjaciół. W Polsce dystrybuuje go Roemer ( www.roemer.pl/Verve.htm ). W USA można zakupić tylko sam wózeczek, w Polsce dodatkowo jest folia przeciwdeszczowa no i jest dostępny w większej ilości kolorów. No ale cena w USA i Polsce nieporównywalna... Odpowiedz Link Zgłoś
dafniss2 Re: CZY WARTO KUPIć QUINNY ZAPP??MOżę JAKIS ZAMIE 31.08.08, 19:07 Polecam Jogger City Mini, kupilam go wlasnie zamiast Zappa. Mozna go kupic np. na brytyjskim ebayu. Jest lekki, sklada sie bardzo latwo, oparcie rozkladane, raczka pojedyncza i dosc wysoko, super zwrotny. Min usem jest to,ze nie ma podnoszonego podnozka,ale Zapp tez nie ma. Zreszta, jak juz pisalam na tym forum, mozna podlozyc kocyk albo podusie. fotoforum.gazeta.pl/k/joggercity.html Odpowiedz Link Zgłoś