Dodaj do ulubionych

do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3

01.09.08, 10:51
Czy ktoras z mam dokupywala moze takie nosidlo- gondolke??? Chcialabym dokupic
ale nie wiem jaka, na allegro jest mnostwo takich gondolek. Prosze o rade.

allegro.pl/item424215615_gondolka_nosidelko_do_wozka_tanio.html
allegro.pl/item427827377_gondolka_nosidelko_do_wozka.html
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 01.09.08, 10:56

chyba ciężko to zmieścić w Pliko...
      Do pliko można dokupić twardą gondolkę Navetta, tylko ze to koszt dużo większy...
      • majatusia Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 01.09.08, 23:26
        Jesli juz to kup sobie taką
        www.allegro.pl/item417125856_gondola_peg_perego_porte_enfat_jak_nowa.html
        Ta przynajmniej jest jak wpiąc do P3 by ci gondolka wraz z dzieckiem nie zsuneła się na glebę. No i ma "dno" tak wyprofilowane iż faktycznie jest idealnie płasko pod młodziutkim kręgosłupem niemowlaczka, bo rozłozone P3 tak idealnie płaskie to nie jest. Warto też wspomnieć iż z tej gondlki idzie później zrobić ciepły śpiwór więc nie sa to pieniądze wyrzucone w błoto po paru miesiącach używania.
        Z tym że rozwiązanie i tak odradzam, no chyba że rodzisz na dniach.
        Ja ten zestaw stosuje na okazyjne wyjścia lekarzowo-zakupowe. Moja córeczka ma 3 miesiace, może tak jeszcze przez miesiąc bedzie się mieścić do tej mini gondolki, ale jakby to była zima i trzeba było nosić kombinezon to pewnie już by "na wścisk" się do niej mieściła.
        • bestagnieszka Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 02.09.08, 09:59
          a czy posiadasz wlasnie Pliko P3, bo wiem ze ta gondola to jest raczej do
          Pramette chyba, nie bardzo sie orientuje. Widze ze ta aukcja na allegro sie
          skonczyla. Ja bede rodzic w styczniu, ale nie chce typowego wozka glebokiego,
          juz kiedys mialam i nie mam zamiaru go tachac. Mieszkam na 3 pietrze z winda co
          prawda ale ktora czesto sie zacina i pozostaje mi wnoszenie na gore. Poza tym
          tak patrze na ta gondolke i ona jest dosyc dluga, albo az za dluga. Mozesz mi
          napisac jak wyglada wpinanie tej gondolki, bylabym Ci bardz wdzieczna. Cena na
          allegro jest naprawde okazyjna:)
          • majatusia Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.09.08, 00:22
            hmm..ja mam w domu małą kolekcję peg-perego.
            Ta gondola jest w orginale od bliżniaczych wozkow. Ja używałam ją z At4, Atlantico i P3 - do wszystkich pasuje. Ona jest długa (ale wcale nie za długa) - ale wąska. Montuje się ja w ten sposób iz spacjalnymi klamrami dopina się ją do pasów od wozka - stabilnie się wówczas trzyma, nie ma obaw że "wyjedzie" z wózka.
            Fajne jest tez to iż gondolka ma od spodu takie "płozy" dzięki czemu nie stawia sie gondolki bezpośrednio na ziemi. Denko gondolki jest sztywne i miękko wyłożone. Poza szerokością nie mam nic jej do zarzucenia, wrecz przeciwnie była by super, gdyby była szersza ;)
            A tu masz zdjęcie pokazujace funkcje gondolki
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,1181514,2,2.html
            Pare dni temu znow jakas sie pokazala na allegro - w dziale nosidla i chusty, sprawdz moze jeszcze jest.
            • majatusia Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.09.08, 00:32
              znalazlam
              www.allegro.pl/item429572503_nosidelko_wklad_do_spacerowki_peg_perego.html
              ale na twoim miejscu to bym napisała do tych ludzi ze starej aukcji, sprzedawali 2 gondolki i chyba żadna nie znalazla nabywcy. Te gondolki nie są znane u nas
              • aguskin Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.09.08, 17:32
                wiesz ja miałam takie zwykłe nosidło, od jakiegoś polskiego wózka, w
                sklepie przymiezałam do kilku wózków, i do większości tego typu co
                ppp3 pasowała, nie wypadało mi dziecko, przy pokonywaniu
                krawężników, bo raczej w drugą stronę przechylasz, a tam buda dobrze
                trzyma,sisz tylko przy wnoszeniu, żeby nie przewazyć, ale używałam
                tylko awaryjnie, jak mi się nie chciało kolumbryny wyciągać, synek
                od 3 do 6 miesiąca tak jeździł,
                minusem to, że nic nie widzisz co się w wózku dzieje, i trochę
                ciasno, bo te boczki jednak ściśnięte, ale lepsze to niż dzwiganie,
                • aguskin Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.09.08, 17:43
                  jeśli chcesz prześlę Ci zdjęcie na maila jak to wygląda w użyciu,
                  • bestagnieszka Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.09.08, 09:36
                    Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. Czy moglabys mi wyslac aguskin zdjecia na
                    maila jak to wyglada??? Prosze pisz na adres nestusia@gmail.com
                    • bestagnieszka Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.09.08, 09:39
                      Tez mam wlasnie typowy wozek gleboki, na nasze chodniki swietny, ale kupuje
                      gondolke z tego wzgledu zeby do sklepu czy do znajomych nie targac wielkiej
                      kolumbryny.
                • majatusia Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 07.09.08, 01:19
                  "a tam buda dobrze trzyma"
                  no ja bym raczdej nie ufała w to iż 2 zatrzaski mocujące budke do oparcia wozka zabezpieczą gondolkę przed zzsunieciem się. Trzeba być dużym optymistą, by wierzyć iż w razie czego te zatrzaski wytrzymają cieżar zsuwajacego sie 5 czy 7 kg malucha.

"minusem to, że nic nie widzisz co się w wózku dzieje,"
                  no w Pliko to tego problemy nie bedziesz miala, bo w Pliko jest przekładalna budka więc mozesz ja tak zamontować iż dziecko bedzie w swej gondolce leżało przodem do Ciebie.

• aguskin Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 08.09.08, 08:47
                    fakt, że 4 zatrzaski, 2 bezpośrednio z tyłu, ale to nosidło, jest
                    tak wciśnięte, że raczej nie rusza się,
                    a napy nigdy mi się nie odpieły, co z tego, że buda przekładana,
                    jeśli nosidło przełożyłam w drugą stronę, miał główke niżej niż
                    nogi, jeśli pod nosidło podkładałam poduszkę, żeby wyrównać poziomy,
                    to wtedy konstrukcja nie była tak pewna( łatwiej mogło się
                    wysunąć ), nam nigdy nic się nawet nie przesuneło, bo to nosidło o
                    te górne boczki od oparcia mocno było zaparte, wciśnięte,
                    zresztą to nie był wymysł na normalne długie, wertepowe spacery, to
                    był super patent, na jazde autem,( małe gabaryty po złożeniu ppp) po
                    sklepach, na krótkie wypady, przelecieć do koleżanki itp.,
              • bestagnieszka Re: do uzytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.09.08, 09:44
                Majatusia, dziekuje Ci za swietne zdjecia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka