dronka3 18.09.08, 16:59 nie znalazłam wielu opinii na forum, czy ktoś z Was spotkał się już z tym wózkiem? poproszę o opinie aukcja.onet.pl/show_item.php?item=440101462 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quikm Re: vedi firmy jedo 18.09.08, 19:25 Ja mam ten wózek, ale jeszcze nie wypróbowany czeka az sie dziecko urodzi:) Mogę Ci podać, jakie były moje główne kryteria wyboru wózka i tylko Vedi spełnił je wszystkie (ach, ja mam z fotelikiem Maxi cosi cabrio fix, który montuje się za pomocą adapterów): -Pompowane koła -bardzo dobra amortyzacja -duża gondola -łatwy w prowadzeniu, manewrowaniu -spacerówka montowana przodem lub tyłem do kierunku jazdy -możliwość montowania frotelika Maxi cosi to jest jeden z nowszych modeli, więc jeszcze nie ma zbyt wielu użytkowników. Inny model tej firmy Bartatina (ten na 4 duzych kołach) ma same pozytywne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: vedi firmy jedo 18.09.08, 19:54 tutaj też jest fotelik z adapterami, ale nie maxi cosi - czy to znaczy, że jest zły? mówią, żeby nie brać 3w1, że coś musi szwankować ja już sama nie wiem mam jeszcze trochę czasu do porodu, ale to jeden z pierwszych zakupów ma być... Odpowiedz Link Zgłoś
serret Re: vedi firmy jedo 18.09.08, 21:48 > mówią, żeby nie brać 3w1, że coś musi szwankować > ja już sama nie wiem To większość musisz sobie odpuścić, bo coraz więcej producentów wózków zdaje sobie sprawę, że rodzice dzidziusiów mają auta ;) A poważnie, do Vedi możesz montować Deltima Grillo, Maxi Cosi, ichni firmowy wózek i chyba Romera i CAMa. Nie wiem. W każdym razie Maxi Cosi to bardzo dobry fotelik i myślę, że dlatego moja przedmówczyni sie na niego zdecydowała. Ja mam Romera (na Teutonię). Z tymi fotelikami to jest tak, że te "lepsze" sa niestety droższe, ale jakośc wykonania jest nienajgorsza. Mam w domu jeszcze Deltima Grillo (miałam kupić Vediego, naszło mnie na Teutonię) i Romer już na pierwszy rzut oka wydaje sie być z fajniejszego materiału, ma lepiej zabudowane boki i ogólnie sprawia lepsze wrażenie... no i w testach wypada lepiej :D Zresztą, nie jestem ekspertem, tutaj masz wątek o foteliku. Co prawda jest o Bartatinie, ale "uchwyty" (to, na co montujemy gondolę, spacerówkę i adapter) Vedi ma takie same, więc może się przydać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=82298465&a=82326796 Odpowiedz Link Zgłoś
waiting_for Re: vedi firmy jedo 18.09.08, 23:02 mamy ten wózek, czeka na synka :) do tej pory przetestowaliśmy go raz, z dzieckiem znajomych. jeździł równie dobrze po osiedlowych alejkach, jak i po lesie :) amortyzacja rewelacja, zwrotny bardzo, duża gondola. do tego przekładana rączka :) jak dla mnie to ma po prostu WSZYSTKO :D zresztą, to właśnie quikm mi go poleciła jakiś czas temu tu na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: vedi firmy jedo 18.09.08, 23:08 > zresztą, to właśnie quikm mi go poleciła jakiś czas temu tu na forum ;) Pamiętam:), tylko nam nie udalo się kupić z tej limitowanej serii, bo u nas nie było i w końcu zdecydowaliśmy się na gondolę classic 111, też fajna:) Odpowiedz Link Zgłoś