Dodaj do ulubionych

spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwości

10.10.08, 11:37
Dziewczyny, które z Was mają spacerówkę ustawianą tylko przodem do kierunku jazdy bez możliwości przestawienia jej w stronę osoby prowadzącej wózek? Zdecydowałam się wstępnie na wózek chicco trio tour 4, ale tam właśnie nie ma opcji przekładanej rączki tak, żeby spacerówka mogła być zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Jak myślicie (a może z własnego doswiadczenia) czy to ma duże znaczenie? Jak dziecko jest małe chyba lepiej żeby jechało przodem do osoby prowadzącej wózek? Czy niekoniecznie? Dzięki za wszelkie opinie :)
Obserwuj wątek
    • kiniak22 Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 11:43
      ja mam takie spacerowki i dla mnie to nie stanowi roznicy :) do wszystkiego
      mozna sie przyzwyczaic :)
      • marcowa_anula Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 11:56
        A może inny trójfunkcyjny wózek zamiast chicco? Ta firma
        zdecydowanie nie cieszy sie dobrą opinia na tym forum... Warunek
        konieczny-wózek musi być lekki, stąd padło wstępnie na chicco.
        • kalizma Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 12:00
          Jak dziecko jest małe to ma gondolkę a potem jest tak ciekawe świata, że jazda
          przodem do mamy jest mało atrakcyjna bo nie widać nic:)

Co do chicco to nie są to złe wózki, rzecz w tym jakie masz wymagania, napisz do
          jakiej kwoty, jaki ma być to wózek, lekki czy nie , jakie koła( małe duże,
          piankowe pompowane)itp
          • etxxx Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 15:16
            ja miałam dwa wózki z funkcją przód tył bebe confortu trophy i
            loolę i dla małego dziecka nie wyobrażam sobie inaczej dopiero
            trzeci wózek dla ponad dwu latka mam maclarena volo bez tej funkcji.
            • kalizma Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 19:22
              A ja mam normalny wózek casualplay i brak przekładanego siedziska i moje dziecko
              nie narzeka:)Moja koleżanka ma przekładane siedzisko i teraz po 10miesiacach
              jazdy przodem do mamy są awantury i płacze...
              A moja pociecha sobie świat ogląda i już zaczyna biegać.

Myślę, że to czy siedzisko jest przekładane czy nie to nie najważniejsza rzecz.

Inaczej to rzecz gustu:)
              • pstrabiedronka Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 20:16

Jeśli byś chciała wozić w tego typu spacerówce zupełnego noworodka to kiepsko,
                ale jeśli taka spacerówka (bez przekładanego siedziska) ma być jako wózek po
                gondoli (czyli dla dziecka średnio półrocznego) to nie ma problemu.

To niektóre mamy mają potrzebę patrzeć na dziecko a nie odwrotnie. Jeśli od
                początku dziecko się przyzwyczai że mamy na spacerku nie widac tylko świat to
                nie będzie protestować.
                Ale ja oczywiście nie potępiam mam, które mają potrzebę widzieć maleństwo -
                jeśli Ty też czujesz, że masz te potrzebę i będziesz się na spacerze denerwować
                to od razu kup taka z przekładanym siedziskiem.

Ja miałam bez tej funkcji i nigdy mi nie przyszło do głowy że to wada wózka :)
      • zabka11 Re: spacerówka tylko w jednym kierunku-wątpliwośc 10.10.08, 20:14
        Ja też tak mam, ale czy to źle...raczej nie:)
        Z głębokiego x-landera w wieku 7msc,wskoczyliśmy w spacerówkę PP
        pliko i moim zdaniem dzidzia jest już taka wtedy duża, że właśnie
        chce, widzieć świat. Na paszczę mamy to się i tak napatrzy, przez
        większośc czasu:)
        Pozdrawiam;)
        • marcowa_anula a może inny lekki wózek zamiast chicco... 10.10.08, 21:05
          Dzięki dziewczyny za opinie. Przekonalyście mnie, że taki
          jednostronny układ spacerówki jest ok. Teraz tylko zastanawiam sie
          czy chicco to dobry wybór... Strasznie podobają mi się wózki firmy
          bebecar czy peg perego, wyglądają na solidne, mają duże pompowane
          koła...ale ich waga niestety dyskwalifikuje je w moim przypadku już
          na starcie. To musi być lekki wózek, będę go dosyć wysoko wnosiła i
          znosiła i znów wnosiła i tak w kółko... Macie jakieś swoje typy?
          Pozdrawiam,
          Ania
          • kalizma Re: a może inny lekki wózek zamiast chicco... 11.10.08, 12:03
            Hmmmm.... nie ma lekkiego wózka:) Chyba, że mowa o samej spacerówce typu
            Maclaren, Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip

Co do Bebecara to moja koleżanka ma IP- OP i jest bardzo mega zadowolona (
            przekładane siedzisko, szerokie, duże tylne pompowane koła, obszerna gondola z
            unoszonym dnem) Cena nie jest mała, ale to dobra firma tyleż ,że on leciutki nie
            jest w sumie 10-16kg. To i tak mało jak na tego typu wózek, ale na wnoszenie po
            schodach się nie nadaje.....

Ja mam Casuala S4 i po 2 miesiącach dyrdania na 4p z małym i gondolka oraz
            stelażem ( waga ok 10-11kg) odpadłam i dałam sobie święty spokój przypinając
            łańcuchem do skutera na dole:)

Ponoć dobre są Silver Cross głęboko-spacerowy Linear i waga przyzwoita ok 12kg.

Nowe CasualPlay z nową gondolką - ulepszona wersja. Waga wózka ok 11kg
            Jane Nomad - polecane na forum!
            Concord Fusion!
            Bertini Z1 - ma moja koleżanka też zadowolona waga ok 11kg
            Brevi Ovo wersja spacerówki ok 11kg a głęboka chyba 15kg.

Z polskich wózków Implast ( nowy Pulse 4 kołowy) nie wiem jaka waga.

wszystkie wózki znajdziesz na bobowozki.com.pl bo zerkałam i są.
            www.babyelephant.pl/ jakaś nowa strona z wózkami.

Ogólnie polecam pompowane koła i najlepiej cztery bo wózek jest stabilniejszy.
            Może w czymś Ci pomogłam:)pozdr

• marcowa_anula Re: a może inny lekki wózek zamiast chicco... 12.10.08, 16:42
              Wielklie dzięki kalizma, pomogłaś bardzo. Zaraz zajrzę na stronkę i
              poszukam wózków, o których pisałaś :)
              • rubi88 Do kalizma! 12.10.08, 20:43
                Czy mogłabyś prosić koleżankę o recenzję Bertini??Bardzo mi się
                podoba, ale mam wątpliwości co do tych kół styłu.No i jak z
                amortyzacją.
                • kalizma Re: Do kalizma! 13.10.08, 11:01
                  Koleżanka ma to Bertini jakieś 4- 5 miesięcy , wcześniej jeździła Peg Perego Pliko p3 z gondolą ale okazało się ze gondolka jest mała i niewygodna. po miesiącu użytkowania sprzedała wózek i kupiła Z1.

Pisałam ,że jest zadowolona bo jest:) gondola duża i jej córa ma sporo luzu. co do spacerówki to jej 2,5 letni synek mieści się bez problemu:)

Pytałam o te koła, a więc wózek jest zwrotny i o dziwo nawet Gocha nie kopie nogami w koła. Czemu Z1....bo był najlżejszy:)
                  Jeśli chodzi o wysokość siedziska to tak jak w bebecar czy bebe confort jest wysoko i trzeba liczyć się z tym, ze maluch w początkowej fazie schodzenia i biegania sam tego rady nie da zrobić ( ale coś za coś ).Wózek jest wygodny i fajny jak za te pieniądze.
                  • niezapominaj.ka Re: Do kalizma! 19.10.08, 16:57
                    Kalizma mogłabyś spytać tą koleżankę o rozstaw kół przednich i
                    tylnich? Bo nie mogę znaleźć tych danych na internecie. Jeśli
                    mogłaby zmierzyć to byłabym wdzięczna.

Kurcze nastawiłam się na ten wózek Bertini Z1, choć nie widziałam go
                    na żywo i mało opinii o nim na internecie.

Pozdrawiam.
                    • kalizma Re: Do kalizma! 19.10.08, 17:48
                      65cm przód a 38 tył jeśli dobrze pomierzyła:)
                      • niezapominaj.ka Re: Do kalizma! 19.10.08, 19:06
                        Kalizma wielkie buziaki za tak szybką odpowiedź. :) Jesteś wielka!

Pozdrawiam.
                        • niezapominaj.ka Re: Bertini Z1 21.10.08, 12:54
                          RUBI88 i jak z Bertini Z1? Decydujesz się? Widziałaś go może na
                          żywo?

KALIZMA czy siedzonko spacerowe w tym wózeczku nie jest kubełkowe?

Zwariuję niedługo z tymi wózkami :(
                          Pozdrawiam.
                          • kalizma Re: Bertini Z1 21.10.08, 15:06
                            z tego co wiem to nie.
                            • niezapominaj.ka Re: Bertini Z1 21.10.08, 15:11
                              Uff, ulżyło mi. Na zdjęciach nie wygląda na kubełkowe, ale wolałam
                              zapytać. Kolejny raz dziękuję za odpowiedź. Wiem, że cię męczę, ale
                              jesteś jedyną osobą, od której mogę się dowiedzieć o tym wózku.

Pozdrawiam.
                              • kalizma Re: Bertini Z1 21.10.08, 15:16
                                ja na drugie dziecko kupie silver cross sleepover linear:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka