Dodaj do ulubionych

W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚCIE?

02.01.09, 12:00
Dziewczyny posiadam 3 wózki Bebecar Vector, Zooper Twist i joggera Baby Trend (właściwie nieużywanego). Synek ma 13 miesięcy i dobrze chodzi od miesiąca. Chciałam sprzedać na wiosnę Bebecara i kupic wózio lekki, który posłuży nam do końca. Co robić???? Myślałam o Buggsterze, ale po głowie zaczął chodzić mi Dazzle Silver Cross. Jest tańszy o prawie 200zł, otrzymał mnóstwo różnych nagród a SC to firma z tradycjami i dobrą opinią - wiem,że nie ma za duzo opinii o tym wózku, jednak te które go mają chwalą. Czytałam,że rączki są wygodne a jego wygląd (do czego najczęsciej są zastrzeżenia na forum ;)) bardzo mi sie podoba, macałam. Wózkowe ekspertki powiedzcie mi, czy taki Dazzle starczy jako jedyny wózek dla takiego Bobaska? Jeżdzę tylko po mieście, synek śpi 2 razy po 1,5 godziny dziennie, na spacerach rzadko,ale wózek musi być wygodny do spanka jakbyśmy np cały dzień siedzieli w parku. A DAZZLE ma chyba bardziej rozkładane oparcie niz Buggster.Do tego widziałam Buggi uzywane na Allegro juz za 300zł, więc czy w ogóle warto tyle płacić za nowego? Chodzi tez o to, czy jak będę gdzieś z synkiem szła to czy wygodnie będzie tachać SC pomimo,że waży 6,8 kg czy i tak będę musiała kiedyś kupic Questa??? Chociaż przeciez na dłuższe wyjścia będzie siedział w wózku jak będę szła coś załatwic czy na zakupy a na spacerku powoli mogę wózeczek prowadzic obok lub ciągnąc, co myslicie??? Trochę zamotałam ale licze na Was Kobietki bardzo!!!
Obserwuj wątek
    • didilinka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 02.01.09, 17:50
      Najlepiej spróbuj chociaż na chwile pojeździć sobie nim np w sklepie i
      koniecznie z obciążeniem. Ja w święta woziłam w nim swoje dziecie podczas pobytu
      u kuzynki w Anglii i bolały mnie ręce. Te rączki są jak dla mnie niezbyt udane.
      Mam dość duze dłonie a nie mogłam objąć ich tak jakby po zewnętrznej a jak
      trzymałam w środku tego "oczka" to było mi niewygodnie, może dlatego że one
      jeszcze na dokładke są kanciaste. Może innym to nie przeszkadza. A moja kuzynka
      też z tych rączek średnio zadowolona
      Na plus bardzo mi sie srebrny kolorek podobał :)

A to, że firma uznana to nic nie znaczy. Oni są znani głównie z wysokiej
      klasy/patrz maxi drogich pojazdów głębokich, którymi paradują celebrities.
      • zuzablu Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 15:44
        Patrzyłam na rączki Dazzle i jakoś nie zauważyłam, żeby były
        kanciaste. Ale muszę przyznać, że ekspertem w tej dziedzinie nie
        jestem :P Myślę, że są owalne. Są pod kątem, ale chyba rączki
        większości dobrych spacerówek takie są? Dzięki temu wózek łatwiej
        się prowadzi - tak na moje laickie oko.
        I nie jest wcale taki drogi - kilkaset zł.
        A co do firmy nie jestem jakąś szczególną fanką marek, ale przyznam,
        że mam do niektórych słabość :) i podobnie do Cate Blanchett a tu
        ona z Dazzlem:
        www.celebrity-gossip.net/celebrity_gallery/image_full/71384/
        jak dla mnie marzenie :D
        • nieztejbajki Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 16:46
          w sumie... tylko dzieciaki na rekach, a nie w wózkach hmmmm... ale tak serio, sama nad tyn wózkiem myślałam, ale nie mam możłiwości zobaczenia go na żywo... ide za tłumem i kupię maclarena
    • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 16:35
      Qurcze no włąsnie, dużo sławnych i bogatych je wybiera... tutaj Marcia Cross z dwoma Dazzlami ;)
      www.babble.com/CS/blogs/famecrawler/archive/tags/Stroller/default.aspx
    • vi-ka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 17:27
      Ja właśnie kilka dni temu byłam w siedzibie importera wózków Silver
      Cross i ze względu na to, że interesują mnie spacerówki oglądałam
      Dazzla dość szczegółowo. Powiem szczerze, że mi się ten wózek
      wizualnie nie podoba. Stylistyka bardzo odważna, kolory też. Co do
      prowadzenia, to próbowałam nim pojeździć po sklepie i prowadzi się
      super, wykonanie też jest solidne. Jeżeli nie przeszkadza Ci
      specyficzna stylistyka i to, że w cenie nie ma żadnych dodatków, to
      myślę, że wózek jest wart swojej ceny. Ja w każdym razie
      zdecydowałam się na Maclarena techno XT :-)
      • fajnytatus Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 19:43
        Myślałem, że kobiety lubią wyróżniać się z tłumu... A tu widzę, że wolą iść za
        tłumem starą szarą utartą ścieżką.
        • kornnella Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 20:09
          e tam lubią w tłumie i bez pchać lekko i wygodnie swoje pojazdy tak, żeby ich
          ręce nie bolały ;)
          • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 22:05
            Tak wyglądają 17 miesięczne dzieciaki Marcii Cross w Dazzle :
            img2.timeinc.net/people/i/cbb/archive/2008/07/28/marcia_cross_cbbjpg.jpg
            Znalazłam fajna stronkę : www.silvercross.com.au/blog/ (odpowiednik polskiego bloga SC).
            Wychodzi na to,że Dazzlem jeżdżą:
            Minnie Driver, Gillian Anderson, Usher, Matt Damon, Tobey Maguire, Matthew McConaughey, Jack Black, Chris Noth (M. big :D), Cate Blanchett, jakaś Bec Hewitt. Jake Gyllenhal na zdjęciu ciśnie Freeway Linear Pram a Naomi Watts wybrała 3D Pram System. daje do myslenia...
            • pstrabiedronka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 22:18
              hercia83 napisała:

> Wychodzi na to,że Dazzlem jeżdżą:
              > Minnie Driver, Gillian Anderson, Usher, Matt Damon, Tobey Maguire, Matthew McCo
              > naughey, Jack Black, Chris Noth (M. big :D), Cate Blanchett, jakaś Bec Hewitt
              > . Jake Gyllenhal na zdjęciu ciśnie Freeway Linear Pram a Naomi Watts wybrała
              > 3D Pram System. daje do myslenia...

a moim zdaniem nie powinnyśmy się sugerować tym, czym jeżdżą "gwiazdy".
              Po pierwsze - oni wszystko robią pod publikę - muszą - w końcu w ich zawodzie PR
              to podstawa. Musza więc byc trendy, także jeśli chodzi o wózki.
              Po drugie - nie sądzę aby taka gwiazda chodziła na spacery tak jak my - często
              długie, może komunikacją; nie sądzę aby woziła w koszu zakupy.

Dla mnie to, że oni mają te wózki wcale nie jest dowodem, że sa to wózki
              wygodne. Sa modne - to na pewno, wyróżniające się - to na pewno (dlatego gwiazdy
              je posiadają).
              Czy wygodne do pchania - wcale nie jest to pewne...

To tak jak np. z Viktorią Beckham - może i ubiera się modnie ale czy komfortowo?
              Ja bym się zachlastała gdybym wyszła tak ubrana jak ona załatwiać swoje sprawy
              przez cały dzień...

Ja mam inny tryb życia niż celebrities i nie jest wcale powiedziane, że wózek
              jaki oni używają będzie odpowiadał moim potrzebom.

Taka jest moja opinia :)
              • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 22:21
                No rzeczywiście teraz to trochę mi zabiłaś ćwieka ... Oczywiście w znaczeniu pozytywnym :)Eh co u zrobić...
                • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 22:36
                  mi się on nawet podoba od pewnego czasu :) , rączki ma rzeczywiście o przekroju
                  kwadratu, tylko teraz na aukcji allegro za 699zł przeczytałam że ma on wysokość
                  (chyba rączek) 94cm, to strasznie mało.
                  Mi się bardzo podoba silver cross pop i poważnie się zastanawiam czy sobie nie
                  kupić :))) w kolorze czarno zielonym :))) doczytałam że ma regulowaną wysokość
                  rączek ale zastanawiam się czy faktycznie tak jest i jaki ten wózek jest szeroki
                  wewnątrz...

czy ta choroba mi kiedyś minie??? ;)
                  • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 10:40
                    silver cross pop niema regulacji rączek na www.dino.sklep.pl coś pomylili... a
                    szkoda
              • fajnytatus do pstrabiedronka 08.01.09, 01:26
                Jednej podoba się Honda drugiej Toyota. Obie firmy są z górnej półki. Ale
                argumentu przeciwko gwiazdom nie rozumiem. Gwiazdy wyznaczają trendy - to na pewno.

Przesadzacie z tymi rączkami. Są ok. Dla mnie jest istotne, żeby mój dzieciak
                miał wygodny wózek. Zarówno Dazzle, jak i Maclaren spełniają moje wymagania.
                Choć, jeżeli chodzi o mnie, przypadł mi do gustu Silver Cross Pop.
                • pstrabiedronka Re: do pstrabiedronka 08.01.09, 08:18
                  fajnytatus napisał:

> Jednej podoba się Honda drugiej Toyota. Obie firmy są z górnej półki. Ale
                  > argumentu przeciwko gwiazdom nie rozumiem. Gwiazdy wyznaczają trendy - to na pe
                  > wno.
                  >
                  > Przesadzacie z tymi rączkami. Są ok. Dla mnie jest istotne, żeby mój dzieciak
                  > miał wygodny wózek. Zarówno Dazzle, jak i Maclaren spełniają moje wymagania.
                  > Choć, jeżeli chodzi o mnie, przypadł mi do gustu Silver Cross Pop.

o podobaniu nigdy nie pisze ani słowa - gustu się nie komentuje. Nie rozumiem
                  więc dlaczego do mnie to piszesz :)

Ja piszę o funkcjonalności. Moim zdaniem rączki to BARDZO istotna sprawa w wózku
                  i moim zdaniem w tym modelu są nieudane.
                  Ja bym nie kupiłam wózka za duze pieniądze, który jest niewygodny do pchania.
                  Płacac większe pieniądze niz przeciętnie oczekuje od produktu ze będzie na maxa
                  komfortowy - dla dziecka i dla mnie.
              • pawimi455 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 30.01.09, 05:58
                a tu taka mala dygresja ktora wprost cisnie mi sie na usta po
                przeczytaniu tego komentarza...Rozsmieszyl mnie post ktory mowi ze
                niby celebryci kupuja wozki tylko na pokaz i w sumie to nie woza w
                nich swoich dzieci...hmmm, moze prosze osoba ktora tak twierdzi
                najpierw przyjedzie i zobaczy jak to jest naprawde i dopiero
                wyglasza stwierdzenia. Faktycznie moze maja nianki i sluzbe ale
                wiecie co? ja tez mam i nianke i sprzataczke i pracuje po 50 plus
                godzin w tygodniu prowadzac prezna i czasochlonna firme mimo
                wszystko majac czas na zycie prywatne i jezdzenie wozkami z moimi
                pociechami. Celebryci poza szklanym ekranem prowadza normalne zycie
                prywatne, jezdza na zakupy ze swoimi wozkami (dla przykladu -
                ostatnio supermodelka Heidi Klum pokazana byla jak cala upocona z
                minimalnym makijazem i rozciagnietych ciuchach robi zwyczajne zakupy
                w supermarkecie Target - to polski odpowiednik Tesco albo tym
                podobny, obarczona trojka wlasnych dzieci z czego jedno wisialo jej
                na rekach, drugie wylo a na wozku raczki obwieszone reklamowkami z
                zakupami... do tego dwie nianie pchaly potezne kosze pelne artykulow
                spozywczych i kosmetykow codziennego uzytku....), chodza na spacery,
                do parkow, do kin i do muzeow ze swoimi dziecmi. Tak, Victoria
                Beckham tez :) Nie wiem skad ten mit o ich super specjalnych
                magicznych nadprzyrodzonych zyciach w samych przyjemnosciach.
                Ogolnie zycie w USA jest calkiem inne niz w Polsce...lzejsze i w
                innych wymiarach, wiec moze zacznijmy od tej strony. Moje zycie
                wyglada inaczej niz przecietnej Polki chociaz celebrytka nie jestem :
                ( haha...Oni tez sa rodzicami i testuja nowe produkty..tak, maja
                latwiej bo majac ich zasoby mozna miec dostep do wielu rzeczy. I
                odgraniczmy zycie zawodowe i ciagly flash aparatow od bycia
                rodzicami i starania sie prowadzenia w miare najnormalniejszego
                zycia. Zycia poza uciazliwym okiem papparazi. Prosze darujcie sobie
                komentarzy ze ktos pcha Dazzle bo jest celebrity i nie obchodzi go
                czy wozek jest dobry czy zlomiasty. Wlasnie ONI nie beda uzywac
                felerow i ryzykowac wygody wlasnych dzieci dla image, bo ich na to
                stac.
        • nieztejbajki Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 21:34
          jak kogoś stać to i wyróżnia się w tłumie kolorym, krzykliwym silver crossem, i może wygodnie wozić dziecko satrym, dobrym sprawdzonym Maclarenem..., na tygodniu inny wózek, a na weekend inny...
          ehhhh niektóryz to mają ... a ci co nie mają wybierają jeden , no może góra dwa ;) wózki.
          • pstrabiedronka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 21:41

mnie nikt nie przekona ze te rączki są wygodne.
            Są kanciaste. Owalny jest kształt w jaki są wygięte. Ale same rurki, które
            trzeba chwycić dłonią mają przekrój kwadratu, a przecież, jak coś obejmujemy
            ręką to najwygodniejszy jest kształt obły, zaokrąglony, tak jak ma 99% wózkowych
            rączek.

Na krótkim dystansie pewnie się tego nie czuje ale po dłuższym spacerze na pewno
            czuje się dyskomfort. A chyba nie po to kupuje się wózek z raczej wyższej półki
            cenowej, żeby czuć dyskomfort.

Taka moja opinia, choć mówię uczciwie, że nie poparta doświadczeniem - nie
            miałam tego wózka, tylko oglądałam w sklepie.
            • anusia_kra Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 21:47
              są kanciaste i są niewygodne -sprawdzone w sklepie. Miałam takie 7 lat temu przy
              pierwszym dziecku i przeklinałam ani nie ma jak chwycić ich po zewnętrznej a jak
              chwytasz w ten otwór to też niewygodnie.
              PS: rzuccie okiem na fotki Marcie
              • kazia-online Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 21:29
                anusia_kra napisała:

> są kanciaste i są niewygodne -sprawdzone w sklepie. Miałam takie 7 lat temu prz
                > y
                > pierwszym dziecku i przeklinałam ani nie ma jak chwycić ich po zewnętrznej a ja
                > k
                > chwytasz w ten otwór to też niewygodnie.
                > PS: rzuccie okiem na fotki Marcie

7 lat temu? Dazzle pojawił się rok temu. Jak można porównywać coś co zostało
                zaprojektowane w 2007 roku do wózka, który zrobiono przed 2000 rokiem? Warto
                obejrzeć wózek na żywo i wypróbować. Kanciaste? Tego kompletnie nie czuć,
                ponieważ uchwyty są zaokrąglone i bardzo wygodne.
    • vi-ka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 07.01.09, 21:37
      Poza tym nie każdy ma potrzebę wyróżniania się na siłę i kupowania
      rzeczy, które się nie podobają, ale są "trendy" i fotografują się z
      nimi gwiazdy.. Ja zdecydowanie wolę być szara, ale zadowolona z
      rzeczy (w tym wózka) które użytkuję. Jeżeli natomiast Dazzle
      rzeczywiście się komuś podoba, to nie mam nic przeciwko. Każdy ma
      inny gust.
    • anusia_kra do Hercia 07.01.09, 21:43
      "...i joggera Baby Trend (właściwie nieużywanego)" możesz wrzucić jakieś
      szczegóły n/t ew foty? I dlaczego nie używasz - bedziesz?

A co do dazzle jak dla mnie niezbyt ładny taki monotonny kolorystycznie. Na
      dokładke w Polsce mało popularny teudno go potem bedzie sprzedać.
      • hercia83 Re: do Hercia 07.01.09, 22:13
        Nie chodzi o to,żeby kupować to co gwiazdy!! Przeciez Maclarenami tez jeżdża gwiazdy i teraz mamy się nasmiewać z mam,,które kupią Maca, bo jeżdzi tez nimi Jolie i napewno kupiła go z tego powodu? ;>Po prostu kusi mnie ten wózek, mało o nim opinii a skoro wybierają go znani, którzy mogą mieć wszystko, a jednak jeżdżą nim to nie może być niewypałem; zebrał tez jakieś nagrody przyznane przez mamy. Dla jednych krzykliwy a mnie się podoba - widziałam na żywo i uważam,że jest naprawde ładny a za krzykliwą i tandetną się nie uważam ;) To tak jakby teraz krytykowac Maca,że nie jest najpiękniejszy (mnie sie akurat podoba) a nie uznawać jego zalet. chciałam kupic wózeczek dla synusia, który będzie dla niego wygodny i sie poprostu sprawdzi - czyt. nie rozleci. Podoba mi się tez jego mega szerokie siedzisko 46cm i to,że sie mocno rozkłada.
        Co do Joggera Baby Trend - sprzedałabym Ci go od ręki za niewielką cenę , tylko,że ja dostałam go od sąsiadów i będe musiała go zwrócić... :(
        • hercia83 Re: do Hercia 07.01.09, 22:18
          Ah i jeszcze- nie używam bo to starszy model bez skrętnego koła i nie manewruje sie nim jakos super, chociaż źle tez nie jest. Jest fajny,ale do niedawna synek się w nim gubił;) miał aż za duzo miejsca, pasy nie trzymają go super pewnie a nie jest terz w nim bardzo osłonięty. Pomimo ogromniastych pompowanych kół wybrałam jednak bebe na spacery, a wózeczkiem po domciu jeździmy bo syneczek bardzo pod tym względem go lubi bo i trzymamy na wyjazd w teren. buziaki
          • pstrabiedronka Re: do Hercia 07.01.09, 22:21

wygląd - to całkowicie kwestia gustu więc o tym się nie powinno dyskutować w
            ogóle...
            Dla mnie rączki dyskwalifikują ten wózek.
            O gwiazdach napisałam moje przemyślenia wyżej :)
            • hercia83 Re: do Hercia 08.01.09, 21:24
              Pstrabiedronko, a gdybyś miała pominąć te nieszczęsne rączki, to jaki na Twoje oko jest Dazzle??
          • hercia83 Re: do Hercia 07.01.09, 22:23
            miało być "teraz" a nie terz, zjadło mi 'a' :)
    • anm-aj Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 12:40
      A mnie sie dazzle strasznie, stasznie, strasznie podoba i pewnie latem go kupie
      jako wozek na krotke przejazdzki, bo choc raczki w sklepie byly dla mnie bardzo
      wygodne, na dluzszym spacerku faktycznie moze byc inaczej. a jak juz kupie to
      szczegolowo zdam relacje
      • jokka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 14:21
        no właśnie mi tez się bardzo podoba
        i tak sie zastanawiam czy nie sprzedać maca spitfire a kupic dazzle
        dobrze myśle ze siedzisko ma dazzle szerokie?
        a może jest obecna na forum użytkownicza tego wózka? może namierzyłyście jeszcze
        jakies zdjęcia z dziećmi
        gdzie najtaniej można kupić ten wózek?
        • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 15:06
          na tą chwilę według allegro najtaniej w poznaniu, 699zł kolor pomarańczowy
        • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 21:23
          Ja znalazłam takie posty uzytkowniczki o nicku tu_nia:

ja wczoraj kupilam model duzzle-super lekki zajmuje b.malo miejsca po zlozeniu,
          oparcie rozklada sie do spania plynnie za pomoca paska-super latwy w obsludze,
          wybralam go-a zastanawial sie nad maclarenem bo ma szersze siedzisko co jest
          b.wazne jak dziecko urosnie.jestem b.zadowolona.cena byla ta sama.790zl.bardzo
          wazne jest zobaczenie wozka na wlasne oczy i porownanie na zywo.kupowanie bez
          mozliwosci sprawdzenia dotkniecia zlozenia posadzenia dzicka w wybranym wozku to
          kupowanie kota w worku. wiem bo sie juz raz sparzylam.

wczoraj kupilam model duzzle-super lekki zajmuje b.malo miejsca po
          zlozeniu,b.latwo sie sklada wogole super prosty w obsludze-skladanie intuicyjne
          oparcie rozklada sie do spania plynnie za pomoca paska-super lato
          wybralam go-a zastanawial sie nad maclarenem bo ma szersze siedzisko co jest
          b.wazne jak dziecko urosnie.jestem b.zadowolona.cena byla ta sama.790zl.kolor
          silvergery-b.elegancki i super skretne kola,obszerne siedzisko.bardzo
          wazne jest zobaczenie wozka na wlasne oczy i porownanie na zywo.kupowanie bez
          mozliwosci sprawdzenia dotkniecia zlozenia posadzenia dziecka w wybranym wozku to kupowanie kota w worku.- wiem bo sie juz raz sparzylam kupujac wozek przez internet.a wczoraj mala mierzyla wlasna pupa maclareny,chicco,graco i duzlle
          byla dla nas naj.

ja uzytkuje taki wozek-kolor silver grey-od 3 miesiecy i jestem baaardzo
          zadowolona.lekki latwo skladalny super do auta i do wnoszenia razem z dzieckiem
          po schodach, wozek typowo miejski,nie do jazdy po weterpach.bardzo skretne
          kolka,fajne pasy bezpieczenstwa,i duzo miejsca w srodku, szerszy niz maclaren.

Mój problem polega na tym, że ja chcę wymienić moją wielka spacerówkę właśnie na Dazzle, poza tym mam Zoopera Twista. Tylko czy mi się takie Dazzlesprawdzi w zimie? :/ Ogólnie jak to jest w zimie z większą ale jednak parasolką? Synek będzie miał wtedy dwa lata, w dalekie trasy sie w zimie nie będę zapuszczać, myslę,że wtedy będziemy krążyc w okolicy z sankami lub na nóżkach bliziutko (miszkam w Katowicach blisko centrum). A do autobusu lub na krótszy spacer np. do sklepu po ośnieżonych chodnikach dam radę?? Czy źle myślę? Bo jak coś myślałam nawet nad kupnem takiego np Graco Spree na zimę, niecałe 300zł kosztuje, lub jakis inny tani obszerniejszy wózeczek typowo na zimę kupić - czy musze to w ogóle robić? help :(
          • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 21:55
            kurcze, nie wiem co ci doradzić... ja mogę na żywo zobaczyć silver crrosy... mam
            zamiar jechać obejrzeć POP bo mi się podoba i z tego co wyczytałam ma oparcie
            wysokie na 47cm, siedzenie 20/34cm, to 2cm szerzej niż triumph, dla mnie
            zbawienne 2cm... które w rzeczywistości mogą okazać się 3cm (podejrzewam że
            odległość między rurkami to 35cm skoro siedzenie jest szerokie 34cm) mój syn w
            marcu będzie miał 3 latka, sam chodzi po schodach więc problem znoszenia go we
            wózku mam z głowy, noszę pusty wózek, on już coraz mniej jeździ wózkiem chociaż
            szczerze mówiąc trudno to jednoznacznie stwierdzić ponieważ codziennie jest
            inaczej, są dni że w ogóle nie siedzi a są takie że w ogóle nie chce iść, wózek
            na pewno posłuży nam do końca sierpnia, chociaż podejrzewam że we wrześniu
            również bo starszy syn idzie wtedy do zerówki i będziemy musieli zasuwać 2 razy
            dziennie w obie strony, od dłuższego czasu szukam szerokiej parasolki i ta
            byłaby chyba ok. DAZZLE jest fajniejszy ale droższy i mi już teraz nie warto,
            drugą sprawą jest to że namówić mojego męża na "nowość" graniczy z cudem ;) tak
            więc pozostaje mi "tradycyjna" parasolka.
            Chcę wybrać się do tego sklepu pooglądać silver crossy, mogę zdać ci relację ale
            pojadę tam najwcześniej w poniedziałek.
            • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 23:30
              Będę czekac z niecierpliwością :-) jak ocenisz Dazzle. Ja go tez kiedyś widziałam na zywo, akurat byłam przymierzac synka do Inglesiny - szukałam niedrogiej parasolki i tylko łypnęłam na niego okiem i pomyślałam,że jest super szkoda,że nie moge go kupić. Ale teraz jak mam wymienić mojego Vectora to byłby jak znalazł! Tylko martwi mnie ta zima ;/ Napiszcie swoje spostrzeżenia proszę... Aa zapomniałabym Popa tez widziałam na żywo i powiem Ci,że zrobiła na mnie b. dobre wrażenie, co do szczegółow to nic więcej nie wiem, bo odpadł wtedy ze względu na cenę - kupiłam wtedy tego Zoopera, którego mi doradziłaś :-) Wiem, że wózki nie są (narazie)zbyt popularne, ale kto wie,może właśnie okazą się strzałem w 10?? (podobnie jak buggster, zoopery itp..)
              • anm-aj Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 23:38
                Hercia83, a gdzie widzialas popa(tez jestem z katowic) i nie wiem gdzie sa,
                dazzle jest w ala ma kota. Jak go kupimy to bedziemy chyba jedynymi z takimi
                wozkami, bo na ulicy w Katowicach i okolicy jeszcze nikogo nie widzialam. tylko
                nie wiem czy to dobrze czy nie, ach i jaki chcesz kolor,bo ja zdecydowac nie moge
                • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 23:58
                  Tego Popa widziałam w Ene Due Rabe na Brynowie (Ala ma kota i Ene Due Rabe są jakos ze soba powiązane, nie wiem czy nie jest jeden właściciel czy cuś) Tylko,że ja gowidziałam tam chyba ze 4 miesiące temu... Ja knuję,żeby kupić Dazzle , myśle o kolorach niebieskim albo pomarańczowym.Popik mnie sie wydaje fajny tez zielony a czarny tez nie jest zły, choć na tych białych plamkach może być widać nasz katowicki brud :/ A tutaj jeszcze wklejam cosik:
                  "Mother & Baby: POP najlepszy w swojej klasie
                  Autor: admin, kategoria: Nagrody, Recenzje, TOP 10, Wiadomości

Spacerówka POP firmy Silver Cross wzięła udział w teście porównawczym lekkich spacerówek magazynu Mother & Baby i okazała się najlepsza. Otrzymała cztery gwiazdki oraz niezwykle pożądany tytuł „Najlepsza cena w stosunku do jakości”.
                  Test przeprowadziły trzy mamy na 6 spacerówkach różnych producentów. Brały pod uwagę takie kryteria jak waga, praktyczność, styl/ wygląd oraz ogólna relacja jakości [...]"

"Dazzle zbiera pochwały portali internetowych
                  Autor: admin, kategoria: Recenzje, Wiadomości

Dazzle, spacerówka firmy Silver Cross, zbiera coraz więcej pozytywnych opinii dzięki kolejnym recenzjom na stronach internetowych Gurgle, Kidstyle File i Growing Your Baby. Wcześniej Dazzle była oceniana przez Babyzone, Babygadget oraz Coolmompicks.
                  Gurgle.com, brytyjska witryna dla rodziców, tak pisała o Dazzle: „Zaprojektowana dla nowoczesnych rodziców ma niezwykły elegancki styl i będzie się cieszyła popularnością wśród osób, [...]"
                  • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 08.01.09, 23:59
                    Spacerówka POP firmy Silver Cross wzięła udział w teście porównawczym lekkich spacerówek magazynu Mother & Baby i okazała się najlepsza. Otrzymała cztery gwiazdki oraz niezwykle pożądany tytuł „Najlepsza cena w stosunku do jakości”.

Test przeprowadziły trzy mamy na 6 spacerówkach różnych producentów. Brały pod uwagę takie kryteria jak waga, praktyczność, styl/ wygląd oraz ogólna relacja jakości do ceny. Oto, co mamy poproszone przez czasopismo Mother & Baby powiedziały na temat POP:

Gemma: “Wkładanie do wózka i wyjmowanie z niego mojej córeczki było trywialne. Wózek ma właściwą wysokość, nie ma znaczenia wzrost rodzica.”

Charlotte: “Łatwo się toczy, jest trwały, a gondola odpowiednio duża. Dobrze przemyślane są pozycje, do jakich można odchylić oparcie wózka. Łatwo jest też regulować pozycję, w jakiej siedzi dziecko bez wyjmowania go ze spacerówki.”

Stacey: “Nie ma kłopotu z pchaniem wózka, bardzo gładko się toczy. Uprząż jest prosta w obsłudze, łatwo zakłada się pokrowiec przeciwdeszczowy i równie łatwo można rozłożyć siedzenie do pozycji leżącej.”

W podsumowaniu magazyn Mother & Baby napisał: “Dobra relacja jakości do ceny; spacerówka bardzo się podobała naszym testerkom!”
                  • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 00:01
                    Dazzle, spacerówka firmy Silver Cross, zbiera coraz więcej pozytywnych opinii dzięki kolejnym recenzjom na stronach internetowych Gurgle, Kidstyle File i Growing Your Baby. Wcześniej Dazzle była oceniana przez Babyzone, Babygadget oraz Coolmompicks.

Gurgle.com, brytyjska witryna dla rodziców, tak pisała o Dazzle: „Zaprojektowana dla nowoczesnych rodziców ma niezwykły elegancki styl i będzie się cieszyła popularnością wśród osób, które chciałyby mieć samochód rekreacyjny z nutką sportowego charakteru!”

W swojej recenzji redaktor Growing Your Baby stwierdził: „Mnie osobiście podobają się miękkie, śmiałe tkaniny wykończenia, w jakich oferowana jest spacerówka. Takie nazwy jak Blueberry, Cosmic Black, Grape, Pumpkin czy Silver Grey sprawiają, że nieomal natychmiast chce się pobiec do sklepu!”

Z kolei australijska witryna Kidstyle File napisała tak: „Firma Silver Cross naprawdę odnowiła swój wizerunek w ostatnich kilku latach. Jej lekka spacerówka Dazzle to nowa ikona stylu – dowodzi świeżego, odważnego podejścia do projektowania i jest po prostu piękna. Oto wózek, który stanie się klasykiem.”

Portale internetowe Babyzone, Babygadget, Coolmompicks i Growing Your Baby przetestowały spacerówkę Dazzle firmy Silver Cross. Testy trwały kilka tygodni i zebrały pochlebne opinie.

Witryna internetowa Babyzone podkreśliła walory estetyczne Dazzle, stwierdzając, że brytyjska spacerówka jest najlepsza dla „matek szukających atrakcyjnych wizualnie wózków, które są przystępne cenowo i łatwe w transporcie.” Ponadto eksperci portalu napisali, że „ta niezwykle zgrabna, minimalistyczna spacerówka wygląda tak, jakby jej miejsce było w muzeum, a nie w Twoim domu”.

Babygadget napisał, że Dazzle jest „niezwykle zgrabna i lekka”. Zdaniem portalu spacerówki można używać od samych narodzin dziecka.

Coolmompicks docenił nowoczesny design: „Silver Cross Dazzle oszałamia! Elegancki styl, atrakcyjne zakrzywione linie i nowoczesna kolorystyka są świetne!”

Growing Your Baby określiła Dazzle jako elegancką, lekką spacerówkę na szybkie wycieczki do centrum handlowego lub na Karaiby.

hmmm czyli co, na codzienne spacerki to już nie??
                    • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 00:03
                      Dazzle została uznana za najlepszy produkt, biorąc pod uwagę relację jego ceny do możliwości. Jurorzy podkreślili wyjątkowe walory spacerówki i określili jako najbardziej ułatwiającą życie mamom.

Tytuł jest przyznawany przez ekspertów z branży dziecięcej i jest uważany za najważniejszy w konkursie pisma Mother & Baby. W tym roku rywalizacji była niezwykle ostra. Złote logo Mother & Baby to najwyższa aprobata, jaką może uzyskać produkt i najlepsza rekomendacja dla rodziców, planujących zakup dla swojego dziecka.

• anm-aj Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 00:46
                        Ja tez chce dazzle, a zatem kupujemy(ja dopiero latem) i zbieramy na Karaiby :)
                        Ja pomaranczowy, albo rozowy, Magda79 jezeli ogladalabys je w sklepie prosze
                        zwroc uwage na ile kolory sa rzeczywiste z fotkami w necie, ja widzialam tylko
                        ten rozowy i na zywo wydawal sie delikatny fiolet? ach i jeszcze prozba o
                        zmierzenie oparcia. Prosze, oczywiscie jezeli to nie bedzie kłopot
                        • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 09:19
                          ok, jak uda mi się dotrzeć do sklepu w poniedziałek to dam znać, z tego co widzę
                          na allegro to u nas mają tylko pomarańczowy dazzle, a pop czarny w kropki i
                          różowy, mi się podoba tylko ten z zielonym więc pojadę zobaczyć jak one
                          wyglądają a zamówić będę musiała w necie. No i jeszcze pozostaje sprawa
                          sprzedaży triumpha, bo dwa takie same prawie wózki mi niepotrzebne.
                          • jokka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 13:27
                            Mam prośbe jeszcze - a zmierzyłabys jaką ma szrokość oparcie
                            siedziska?

P.s. Magda muszę kupić miarke i policze jaki duży ma być ten
                            koszyk ;) (sorki za prywate ;)
                            • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 09.01.09, 18:00
                              Znalazłam opinie na forum brytyjskim
                              www.babyworld.co.uk/information/reviews/product.asp?id=629
                              :/
                              • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 19:37
                                mam wymiary ale nie byłam w sklepie bo oczywiście mi nie pasowało
                                DAZZLE
                                szerokość oparcia i siedzenia 34cm
                                wysokość oparcia 49cm
                                głębokość siedzenia 20cm a z podnóżkiem 32cm

POP
                                szerokość oparcia i siedzenia 33cm
                                wysokość oparcia 48cm
                                głębokość siedzenia 20cm a z podnóżkiem 38cm

różnica niewielka...
                                • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 19:40
                                  znalazłam aukcję używanego pop na allegro
                                  allegro.pl/item485041983_super_okazja_wozek_silver_cross_pop.html
                                  ciekawe dlaczego go sprzedali i czy ta wkładka widoczna na zdjęciu jest do
                                  kompletu???
                                  • anm-aj Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 21:31
                                    wow, fajne te siedziska, spore. Dziekuje Magdo79 i co decydujesz sie na popa?
                                    • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 23:29
                                      cały czas się zastanawiam, jak już napisałam wcześniej nie mogę teraz kupić
                                      drugiego wózka, najpierw musiałabym sprzedać triumpha ale za bardzo go lubię :)
                                      i nie mogę się zdecydować...
                                  • hercia83 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 21:55
                                    Kobitki! Napisałam maile do tej osoby, która Popa sprzedała i Popa kupiła z prośba o opinie nt wózeczka! Czekam na odpowiedź jak coś przyjdzie zaraz wklejam! Co do Dazzle chyba rezygnuję... Te opinie z forum usa podziałały na mnie jak zimny prysznic trochę... A Pop miał dobre opinie uzytkowników! Gdyby mój Bartuś był starszy to kupiłabym Dazzla (albo rzeczywiście Popa już), ale czeka nas jeszcze nast zima w wózku i jednak jest za mały żeby b. dużo chodzić na spacerach a byłby to mój głowny wózek.... Chociaż kto wie;-) mam jeszcze troszke czasu, chcę zmienić wózeczek na wiosnę , może nawet już za miesiąc, zobaczymy jak się sprzeda mój Vector..
                                    • anm-aj Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 22:17
                                      Hercia, a co bylo takiego strasznego na forum amerykanskim o dazzle, bo ja
                                      niezbyt z angielskim
                                      • pstrabiedronka Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 13.01.09, 15:21
                                        anm-aj napisała:

> Hercia, a co bylo takiego strasznego na forum amerykanskim o dazzle, bo ja
                                        > niezbyt z angielskim

dużo wypowiedzi jest pozytywnych ale u tych, którzy mieli zastrzeżenia powtarza
                                        się ten sam problem - po kilku miesiącach jest problem z kółkami, wózek zaczyna
                                        sie bardzo trudno pchać i manewrować, kółka zacinają się.
                                        • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 13.01.09, 17:57
                                          a użytkownicy POP na co narzekali w tym wózku?
                                          szczerze mówiąc to tymi kołami w dazzle się załamałam...

dzisiaj jak jechałam triumphem to stwierdziłam że za lekko to on nie jedzie no
                                          ale chyba z takim obciążeniem to już żadnym wózkiem nie będzie lekko...

Dostałam maila od silvercross.pl że za ok miesiąc podniosą ceny silver crossa o
                                          ok 100zł, ciekawe czy piszą prawdę, czy chcieli mnie skłonić do szybkiego zakupu...
                                        • fajnytatus Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 14.01.09, 16:19
                                          pstrabiedronka napisała:

> anm-aj napisała:
                                          >
                                          > > Hercia, a co bylo takiego strasznego na forum amerykanskim o dazzle, bo j
                                          > a
                                          > > niezbyt z angielskim
                                          >
                                          >
                                          > dużo wypowiedzi jest pozytywnych ale u tych, którzy mieli zastrzeżenia powtarza
                                          > się ten sam problem - po kilku miesiącach jest problem z kółkami, wózek zaczyna
                                          > sie bardzo trudno pchać i manewrować, kółka zacinają się.
                                          >

Akurat o koła trzeba dbać w każdym wózku. Jak nie posmarujesz, to nie pojedziesz.
                                          PS. O tym, że Amerykanie nie dbają o produkty i nie potrafią je prawidłowo
                                          obsługiwać krążą legendy. Ale kryzys może ich nauczyć prawidłowo konsumować, a
                                          nie kupować jeden wózek, później rzucać i kupować następny tylko dlatego, że
                                          koła przestały szybko się kręcić po spacerze na plaży w słonecznej Kalifornii. :)
                                          • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 14.01.09, 17:34
                                            pewnie trochę racji w tym jest...
                                        • pawimi455 Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 30.01.09, 05:38
                                          a co do za amerykanskie strony krytykuja ten wozek? przeczytalam
                                          caly watek i nigdzie nie moge dopatrzec sie linku do tych
                                          ocen....jedyne co widze to brytyjska strona z ocenami silvera
                                          pop...ktora jest wprost zachwycajaca :) prosze naprowadzcie mnie
                                          ktore to forum zawiera wypowiedzi ze skargami na kola? Ja jestem
                                          uzytkowniczka Dazzle i uwazam ze jest rewelacyjny. Mam tez Maclarena
                                          i o niebo preferuje Dazzle. Wlasnie ze wzgledow stylistycznych i
                                          jakosciowych. Kwadratowa raczka absolutnie mi nie przeszkadza, kolka
                                          sa nieco wieksze niz w maclarenach i maja amortyzacje (licha bo
                                          licha ale czegoz sie spodziewac w parasolce?) na cztery kola.
                                          Idealny wozek na shopping i krotkie wypady, doskonaly na podroze
                                          samolotowe. Kolory monotonne? Tak widzialam tu cos
                                          takiego...hmm,jesli ten wozek ma monotonne kolory to nie wiem jak
                                          mozna nawac kolory innych wozkow. No coz...
                                    • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 12.01.09, 23:36
                                      hi hi, ja też napisałam :) mam odpowiedź od tej co kupiła, a ta co sprzedała nie
                                      odpisała :)
                                      gdzieś już wkleiłam ten tekst chyba tam gdzie temat o silver cross, napisała że
                                      ma go zbyt krótko i była 2 razy na spacerze bo ma jeszcze 2 inne wózki bardziej
                                      odpowiednie na zimę :) i generalnie wózek ok.

Mi tylko ta wkładka w aukcji nie daje spokoju :) czy ona jest do wózka czy
                                      dokupili osobno.
                                      Szczerze mówiąc jeśli miałoby być jakość=cena to on jest trochę tani żeby mógł
                                      być taki super jak reklamują... ale z drugiej strony to wygrał w jakimś
                                      konkursie za najlepszą jakość w tej cenie...

rączki chyba nie są regulowane chociaż na stronie producenta
                                      www.silvercross.co.uk podają wysokość rączek 102-107cm więc nie wiem o co tu
                                      chodzi...
                                      • magda79pn Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 13.01.09, 10:53
                                        przed kupnem popa powstrzymuje mnie brak opinii po dłuższym użytkowaniu, np czy
                                        da się go prowadzić 1 ręką (chociaż przy takim dużym dziecku jak moje to
                                        maclerenem też już jest ciężko) i czy da radę z dzieckiem ponad 15kg?
                                        wiadomo że chciałabym zamienić na wózek nie gorszy od maclarena... co najmniej
                                        taki sam jakościowo.
    • mesiopota Re: W sumie dlaczego nie Dazzle? ZARYZYKOWAŁYBYŚC 15.06.09, 14:29
      Witam,
      mam do sprzedania różowy wózek dazzle z wkładką dla noworodka (szara) i
      akcesoriami. Zainteresowwane osoby prosze o kontakt mesiopota@gmail.com

wózek jest na gwarancji, uzywany 2 tygodnie. posiadam wszelkie instrukcje,
      opakowania itp.

chce go sprzedac, gdyz kupilam go dla za malego dziecka. coreczka wyrosla juz z
      nosidla (jest bardzo dluga), a na spacerowke jest jeszcze za mala (ma 4 miesiace).
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka