Dodaj do ulubionych

TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się!

06.01.09, 08:39
Witajcie!
Podjęliśmy decyzję o kupnie tego właśnie 3-funkcyjnego wózka. Będę
wdzięczna za wszelkie opinie i uwagi na temat Teutonii Spirit S3.
Mój synek urodzi się w maju -napiszcie proszę co z akcesoriów
powinnam dokupić. Zastanawiam się m.in. nad polecanym przez
teutonię śpiworkiem- ale jaki wybrać.
Aha - dam radę bo wtargać na 3 piętro?:)
Pozdrawiam cieplo
Obserwuj wątek
    • eliza181 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 06.01.09, 08:45
      I jezszce jedno pytanie:) Czy wiecie w jakim sklepie można taką
      teutonię upolować najtaniej. góry dziękuję za odpwoiedź
      • zielono_mi_15 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 06.01.09, 09:07
        Aha i weź pod uwagę, że na Teutonie się czeka ok 6 tygodni :)
      • szarlotka77 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 19.01.09, 21:24
        Mój synek urodzi się na początku marca i tez kupiłam mu Teutonię
        Spirit S3 z hamulcem ręcznym. Polecam CI sklep Piotruś Pan w
        Warszawie, bardzo miłą obsługa, dobre rabaty. Do wózka zamówiłam
        torbę, moskitierę, parasolkę a cały wózek jest beżowy. Co do
        nosidełka samochodowego my kupiliśmy maxi cosi carbo fix (chyba tak
        ale moze pokręciłam coś w nazwie) też w tym sklepie bo ten
        oryginalny teutonii jest dosyć wąski i szybko dzieci z niego
        wyrastają albo jak np dziecko będzie w kombinezonie to się nie
        zmieści a będzie jeszcze za małe na kolejny fotelik.
        • wilk132 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 27.06.09, 13:27
          Wielkie dzieki za podpowiedź.
          Byliśmy wczoraj z żoną w Piotrusiu Panu i zamówiliśmy Spirita S3.
          Żeczywiście można tam bez problemu dostać rabat. Zapłacimy ok. 500
          mniej niż gdziekolwiek indziej. Cena przekonała nas ostatecznie.
          Pani prowadząca sklep, jest mila kompetentna i chętnie odpowiada na
          wszelkie pytania.
          UWAGA na wózek trzeba czekać ok 10 tygodni.
    • zielono_mi_15 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 06.01.09, 09:06
      Ja co prawda mam Teutonię MIstral S ale siedzisko gondole i wyposażenie sa takie
      same we wszystkich teutoniach. Polecam sklep internetowy i stacjonarny w
      Warszawie Piotruś Pan.
      Jak ja kupowałam to tam było najtaniej (ale trzeba pytać o rabaty a nie
      sugerować się cenami na necie)
      ALe Cię troche zmartwie, to bardzo porządnie wykonane wózki ale naprawdę
      ciężkie. Ja sobie nie wyobrażam byś sobie poradziła sama znieśc Teutonie z
      maluchem w środku (no chyba, ze z 10 cioma przystankami. Ja mieszkam w domu i
      znosiłam wozek z 8 schodków i było ciezko.
      także jest to bardzo dobry, stabilny dobrze zaamortyzowany wózek ale jesli bym
      miała go non stop wnosić to kupiłabym sobie fun system. Jak kupowąłm to mi taki
      dorazano, ale co tam nie posłuchałam sie ;( a juz teraz dokupiłam drugi lżejszy
      na krótkie spacery i do samochodu!
      NO i dla mnie duża wada, która odkryłam teraz to brak regulowanych pasów w
      spacerowce. Maluch jest bardzo wiercący się, więc pasy musi miec zapięte - a
      pasy ma pare centymetrów nad głową ...
      Najlepiej jakbyś zadął jakies konkretne pytanie... bedzie łatwiej odpowiedzieć
    • aleksandra1977 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 06.01.09, 10:45
      moge zaoferowac Ci nowy, nieuzywany, Spirit S3 za 1980zl; wersja z
      hamulcem recznym 2050zl. Pokrywam koszty transportu.
      Z akcesoriow proponuje parasolke, moze torbe na akcesoria z
      przewijakiem, dodatkowy daszek przeciwsloneczny (Color-It).
      Z fotelikow np. Teutonia Tario z adapterami za 650zl.
      • comfi Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 19.01.09, 15:45
        a jaka jest rzeczywista wielkość gondoli? Chodzi mi o długość i szerokość
        materacyka gondoli wewnątrz?
        • aleksandra1977 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 19.01.09, 20:48
          chodzi Ci o gondole Fashion?
          Jesli tak, to wewnetrzne wymiary sa nastepujace:
          długość: 74cm
          szerokość: 36cm
          wysokość: 20cm
          waga: 3,5kg
          • asik_24 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 20.01.09, 12:46
            do targania ciężki i niewygodny. Na zimę to koszmarny wózek-po
            śniegu nie pojedziesz.
            Zarąbisty jest na gładkie drogi bez wybojów, typu asfalt, kostka
            brukowa,centum handlowe. Wożenie noworodka moimi chodnikami było
            straszne. To tyle.
            Ogólnie fajny wozeczek, ale drugi raz bym go nie kupiła, szczególnie
            że cena wysoka
            • gg4040 do asik i innych posiadaczek spirit s3 18.02.09, 15:57
              Napiszcie proszę coś więcej na temat wózka spirit s3, szczególnie
              chodzi mi jakosc prowadzenia i wygodę dziecka podczas jazdy po
              górach, dołkach, wybojach, Asik dlaczego jestes nie zadowolona? Jak
              się sprawuje zawieszenie wózka i koła piankowe na wertepach?
              Wózeczek strasznie mi się podoba, jestem zachwycona,tylko jestem
              zaniepokojona jak będzie się prowadził po moich polnych dziurawych
              drogach, gdzie chodnika nie uświadczysz.
              Ps. A zawsze zarzekałam się,że nigdy nie kupię trókołowca, a odkąd
              wczoraj w sklepie śmigałam nim między alejkami z innymi wózkami,
              jestem pewna,że ten i tylko ten.
              • sally29 Re: do asik i innych posiadaczek spirit s3 18.02.09, 17:01
                ja tez mialam zamiar kupic spirita s3 choc bylam przeciwna
                trojkolowcom ten model bardzo bardzo mi sie spodobal. tez smigalam
                nim w sklepie i super skretny i wygodny, super kolorystyka i
                spacerowka tez solidna ale po przemysleniach, przeczytaniu forum i
                objechaniu chyba 10 sklepow z wozkami w waszawie zdecydowalam sie na
                mure 4. cena podobna a kola pompowane co jest podobno wazne na takie
                wyboiste drogi i ciezki teren. spirit ma piankowe a do tego 3 wiec
                gorzej sie jedzie po lesnych czy polnych drogach. chcialam tez zeby
                wozek byl skretny i dobrze sie nim manewrowało a mura 3 czy 4
                prowadzi sie rownie doskonale. sprzedawca poradzil mi jednak 4
                poniewaz jest stabilniejsza i składa sie do mniejszych rozmiarów.do
                tego naprawde duza gondola.wczoraj spotkałam rano mame na spacerze z
                dzieckiem w murze 4 i bez problemu pokonywałam sniezne drogi a
                warszawa jest mocno zasypana szczegolnie na bocznych uliczkach i
                osiedlach.oczywiscie wozek ma pewne wady ale 3 sprzedawcow
                powiedzialomi ze konstrukcja mury jest o niebo lepsza od teutonii
                • maroco1977 Re: do asik i innych posiadaczek spirit s3 18.02.09, 18:21
                  Odradzam kupowanie trojkolowca!latwo jest go wywrocic, trzeba wciaz pamietac, ze
                  nie mozna go podniesc za raczke, czyli jesli wchodzicie tylem np do pociagu to
                  latwo o wywrotke. Sa inne modele teutonii na czterech kolach i sa wygodniejsze
                  (nie polecam jednak gondoli do tetutonii fun system bo jest bardzo mala i
                  niestety przy duzym dziecku posluzyc moze nie dluzej niz 3miesiace), osobiscie
                  mamy zakupionego mistrala s. Co do mury, jest duzo ciezsza od tetutonii, a
                  rozstaw kol tak szeroki, ze w przypadku starszych wagonow tramwajow i autobusow
                  nie wjedzie sie przez drzwi i trzeba czekac az przyjedzie nowszy model. Teutonia
                  jest o niebo wygodniejsza do prowadzenia. Odnosnie cen, najlepiej zamawiac
                  wprost od producenta w Niemczech, gdyz jak mialam przyjemnosc sie przekonac to
                  po przeliczeniu z euro na zlote wozki te w obu przypadkach sa od 1000 do 1500zl
                  drozsze w Polsce. Co uznalam za oburzajace chocby porownujac zarobki Polskie, a
                  Niemieckie. Termin wysylki z Niemiec 6do8tyg. chyba, ze ktos ma znajomych,
                  ktorzy moga kupic wozek w Niemczech i przetransportowac. Wozki kazdej z firm
                  testowalam w wielu wersjach w sklepie osobiscie.
                  A co do fotelika w obu przypadkach wpina sie do wozka fotelik maxi cosi cabrio
                  fix, kazda dostepna wersja.
                  • sally29 Re:do maroco 18.02.09, 18:41
                    do mistarla s rowniez sie przymierzałam. starsznie mi sie podoba i
                    rzeczywiscie prowadzi sie super ale kazdy na lesne i polne drogi
                    doradza mi kola pompowane a teutonia ma piankowe. gdyby nie to tez
                    pewnie kupiłabym mistarlas. ma bardzo fajna spacerówke a gondola
                    bodajze alvi jest spora.jak mistral sprawuje sie na takim
                    wertepowatym terenie? co do zakupu w niemczech to jak z gwarancja?
                    trzeba zgłaszac sie do nich czy mozna do przedstawicielstwa w polsce?
                    • gg4040 Re:do maroco 18.02.09, 19:25
                      Też rozważałam mistrala s, ąle obawiam się ,że na wertepach może być
                      gorzej niż spirit mistral s ma przecież mniejsze przednie koła. Może
                      ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z autopsji odnośnie spirita i
                      wertepów.
                      • anna.pl.se Re:do maroco 18.02.09, 20:16
                        Ale ma też przekładane siedzisko i rączkę,więc małe koła na spacer
                        po lesie przekładasz sobie na tył.
                        Też rozważam zakup mistrala s i sama niewiem...bo synek ma już
                        roczek a my mieszkamy na 2 piętrze w budynku bez windy.Jest co
                        prawda wozkownia na parterze ale niewiem jak długo tam wózek postoi:(
                    • maroco1977 Re:do maroco 18.02.09, 20:39
                      Odpowiadam hurtowo: Teutonia w modelu z 2009 roku czyli najnowszym posiada juz
                      takze kola pompowane do wyboru i koloru. Co do wertepowego terenu, zaleta
                      mistrala s jest przekladana raczka, co powoduje, ze przednie kola sa tymi
                      wiekszymi co sprawdza sie w warunkach lesnych. Z reszta jesli chcecie to mozecie
                      zakupic mistrala P albo mistrala w obu wypadkach ma przednie i tylne kola tej
                      samej wielkosci. Gondolka jak pisalam mala jest tylko w fun system. Gwarancja
                      obowiazuje wszedzie, nie trzeba wysylac wozka do Niemiec w wypadku jakiejs
                      szkody. W dodatku z gwarancja niemiecka jest tak zmyslnie pomyslane, ze jej czas
                      jest liczony nie od dnia zakupu, ale od dnia urodzenia dziecka. Przedstawia sie
                      metryke. O ile wiem w Polsce takiej opcji nie ma i w wypadku zakupienia
                      wczesniejszego gwarancja leci.
                      • maroco1977 Re:do maroco 18.02.09, 20:49
                        Aha zeby nie bylo, ze jestem jakas przedstawicielka teutonii na Polske, albo
                        cos:D Moj maz jest Niemcem wiec mam fory odnosnie niemieckich wozkow:D Jedyny
                        problem jaki widze przy zamawianiu jest problem kolorystyczny, gdyz zdjecia
                        katalogowe czy internetowe nie oddaja tego tak jak powinny. Osobiscie podobal mi
                        sie jeden kolor, ale gdy zobaczylam go w rzeczywistosci to mi sie odwidzial. A
                        co do kolorow jeszcze to w kolekcji 2009 jest mozliwosc komponowania wlasnych
                        zestawow kolorystycznych, to dla pan, ktore lubia byc niepowtarzalne i miec
                        niepowtarzalne rzeczy:)oczywiscie przy wlasnych zachciankach trzeba poczekac
                        dluzej na przesylke, cena jest o ile wiem niezmienna, ja zamawialam standardowe
                        kolory, ale jakby ktoras z was chciala to moge sie spytac czy faktycznie przy
                        wlasnej inwencjii nie trzeba doplacac. Tak czy inaczej oszczednosc jest duza.
                        • saimirka Re:do maroco 18.02.09, 21:00
                          ja też jesli chodzi o ceny Teutonii polecam Piotrusia Pana, dają
                          duże rabaty i i nich wychodzi najtaniej. Z resztą nie tylko
                          Teutonia. Akcesoria do Mutsy mają tanie :)
                          • sally29 Re:do maroco 18.02.09, 21:19
                            rzeczywiscie opcja przekładanej raczki mi sie podoba i Pani w
                            sklepie prezentowała mi wlasnie mozliwosc jazdy po wertepach z
                            przednimi kolami wiekszymi ale poinformowala mnie ze nie ma
                            mozliwosci wyboru koł pompowanych. jezeli tak jest to znow bym miala
                            dylemat. mistral p nie ma obrotowych przednich kół i gorzej mi sie
                            prowadził.
                            • maroco1977 Re:do maroco 18.02.09, 21:56
                              > mozliwosci wyboru koł pompowanych.

bo pani ma pewnie dostawe z 2008 roku jeszcze i katalog takze

sa trzy rodzaje piankowych i trzy rodzaje pompowanych, mam przed soba katalog
                              • maroco1977 Re:do maroco 18.02.09, 22:16
                                Dla tych ktore maja w planach bardziej ''wyczynowe'' korzystanie z wozka
                                polecilabym mimo braku skretnych kol przednich MISTRALA P. Ja mam MISTRALA S, bo
                                mieszkam w miescie i nie planuje zbyt czestych lesnych wycieczek. Miedyz tymi
                                modelami sie zastanawialam. Uwazam tez osobiscie kola piankowe za wygodniejsze
                                niz pompowane, ale to juz zalezy kto co lubi. Odradzam tylko i wylacznie
                                trojkolowca jak dla mnie on sie ani do lasu ani po miescie nie nadaje do jazdy
                                ze wzgledu na latwosc wywrotki, ktora opisalam wczesniej. Ale moze w sumie gapa
                                jestem, bo jak nim jezdzilam po sklepie to mi sie dwa razy wywalil:D moj M
                                powiedzial stanowcze nie trzem kolom widzac moje wyczyny:D no ale ladny jest
                                trzeba mu to przyznac:P
                              • pinik Re:do maroco 19.02.09, 14:33
                                Zobacz maroco, co napisalas:

To pisala jakas inna forumka:

> przednimi kolami wiekszymi ale poinformowala mnie ze nie ma
                                > > mozliwosci wyboru koł pompowanych.
                                TA dziewczyna pisze napewno o wersji S, bo pisze o roznej wielkosci
                                kol. Na co ty jej odpowiadasz:

>
                                > bo pani ma pewnie dostawe z 2008 roku jeszcze i katalog takze
                                >
                                > sa trzy rodzaje piankowych i trzy rodzaje pompowanych, mam przed
                                soba katalog

TAk napisalas, jakby w nowym katalogu Mistral S mial inne rodzaje
                                kol do wyboru, a tak nie jest. I to chcialam poprawic.
                                • maroco1977 Re:do maroco 19.02.09, 22:03
                                  > > > mozliwosci wyboru koł pompowanych.
                                  > TA dziewczyna pisze napewno o wersji S, bo pisze o roznej wielkosci
                                  > kol. Na co ty jej odpowiadasz:
                                  >

przednie kola wieksze ma mistral i mistral P mistral s ma przednie mniejsze,
                                  moglysmy sie nie zrozumiec co najwyzej
                          • maroco1977 Re:do maroco 18.02.09, 22:03
                            Patrzac na ceny nawet w najtanszym Piotrusiu Panu a w niemieckich sklepach to i
                            tak przebitka cenowa jest bardzo duza. Tu sama spacerowka kosztuje wiecej niz ja
                            dalam za caly wozek ze spiworkiem, gondola, wkladka, torba itd.
                        • swienta Re:do maroco 20.02.09, 21:53
                          Witam, proszę podaj jakieś namiary na niemieckie sklepy internetowe,
                          wybrałam już wózek i chciałabym za Twoją radą zakupić go w
                          Niemczech. pozdrawiam Kasia
                          • maroco1977 Re:do maroco 20.02.09, 22:46
                            Poniewaz niemieckie sklepy internetowe maja rozne ceny, takze te dotyczace
                            wysylki dlatego najlepiej zrobisz wpisujac po prostu w google : kinderwagen
                            teutonia online shop (mozesz tez wpisac odrazu wybrany model) np. kinderwagen
                            teutonia spirit s3 online shop

wyswietli ci paredziesiat propozycji sklepow i musisz poszukac gdzie maja
                            najtaniej, zmienia sie to z minuty na minute, bo wciaz wprowadzaja obnizki.

nie wiem co prawda jak u ciebie z niemieckim, ale pare stron ma tez angielska wersje

pisze ogolnikowo, bo nie chce wprowadzic cie w blad i podac adresu jednego
                            sklepu po czym okaze sie, ze w innym wybrany przez ciebie model dostaniesz
                            jeszcze taniej, albo tansze beda dodatkowe rzeczy torba czy spiworek

ewentualnie mozesz tez sprobowac na niemieckim www.ebay.de tez sie zdarzaja
                            prawdziwe okazje, szczegolnie jak male sklepy wystawiaja towar
                            • swienta Re:do maroco 21.02.09, 19:44
                              raczej angielski, ale dam radę. bardzo Ci dziękuję :)
                              • maroco1977 Re:do maroco 21.02.09, 22:34
                                Nie ma za co, po prostu uznalam za karygodne, by dawac Polskim sklepom zarabiac
                                takie ogromne sumy, 1000, 1500zl na wozku, to po prostu rozboj w bialy dzien. Co
                                jest jeszcze bardziej irytujace jak sie porowna pensje Polskie, a zagraniczne.
              • asik_24 Re: do asik i innych posiadaczek spirit s3 20.02.09, 20:46
                wózeczek mam od urodzenia maluszka.Mieszkam na wsi, blisko lasu.
                Chodniki nie są z kostki tylko z kafli dużych, bardzo nierówne. Nie
                było szans,żeby prowadzić wózek bez nerwów po takim chodniku, nie
                mówię już o spacerku w lesie(chyba że porządnie wydeptaną ścieżką)
                Telepało małym jak cholera, tylko łebek podskaskiwał, a mnie serce
                bolało,że dziecko jakiegoś wstrząśnienia mózgu (bez przesady
                oczywiście) się nabawi. Nie wiem, może mnie jakiś kiepski model się
                trafił.
                A, nie piszę o śniegu, bo to koszmar jakiś. Nie idzie go prowadzić
                po ciut większym śniegu i nie piszę tu o jakichś zaspach. Poprostu
                przu ciut większych opadach i nie odśnieżonej na maksa drodze nie ma
                jak iść.
                W wózku byłam zakochana bardzo długo, ale jedno wiem: w życiu nie
                kupiłabym go drugi raz, właśnie ze względu na powyższe.
                Nawet nie próbuję dać wózka w taką pogodę mojej mamie, bo za żadne
                skarby nie da rady go poprowadzić(Śnieg). A nie jest niestety już 50-
                latką.
                Zastanawiałam się na Murą i chyba źle wybrałam.
                Oprócz tego wózeczek jest ok (no,może ta budka trochę wkurza,jak
                oparcie jest w pozycji siedzącej, ale może jakoś z tym sobie
                poradzę). Dla mnie osobiście te wady dyskwalifikują wózeczek,
                przynajmniej tak drogi wózeczek. To są moje odczucia, absolutnie nie
                chcę nikogo zniechęcać, ale skoro pytracie, piszę swoje zdanie.
                Do miasta jest przewspaniały, ale niestet nie na wieś (wcale nie
                taką zabitą dechami:))
                • gg4040 Re: do asik i innych posiadaczek spirit s3 21.02.09, 23:50
                  Asik, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
    • gg4040 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 19.02.09, 09:40
      A czy w przypadku spirita s3 też jest możliwość wyboru kół
      pompowanych?
    • pinik Troche poprawek 19.02.09, 10:04
      Maroko, nie wszystko, co tu piszesz, sie zgadza.

Np. Fun wcale nie ma mniejszej gondolki niz inne teutonie. Do fun'a
      rowniez mozesz uzywac wszystkich czterech gondolek, ktore proponuje
      teutonia (najwieksza czyli alvi tez pasuje!!!).

Co do pompowanych kolek do mistrala S: to tez sie NIE ZGADZA!!!

Do Mistrala S, do funa, cosmo i spirita z tego co wiem, mozna tylko
      wybrac kola 50 lub 60. Oba sa kolami poduszkowymi, lekkimi. Ja
      uwielbiam te kola teutonii. Mialam kiedys wiele ich modeli takze z
      pompowanymi (Y2K, Mistral zwykly, Primus, Elegance) i byly ciezkie,
      robily sie dziury i je przeklinalam. Ale to chyba co kto lubi.

Ja uwielbiam tez wozki trojkolowe i jezdze takimi od lat (glownie).
      Jeszcze nigdy mi sie zaden z nich nie wywalil (mialam takze teutonie
      spirit).
      • gg4040 do pink 19.02.09, 10:23
        Pink, napisz proszę o Twoich wrażeniach odnośnie spirita i trudnego
        terenu, komfortu prowadzenia. Dam radę czy polegnę na wybojach?
        Wiem, namolna jestem, ale po rekonesansie- spacerówka + dodatki,
        wyszła spora sumka i chcę mieć pewność, że dokonałam trafnego
        wyboru.
      • maroco1977 Re: Troche poprawek 19.02.09, 14:08
        p. Fun wcale nie ma mniejszej gondolki niz inne teutonie. Do fun'a
        > rowniez mozesz uzywac wszystkich czterech gondolek, ktore proponuje
        > teutonia (najwieksza czyli alvi tez pasuje!!!).

Ale w sprzedazy jest z ta najmniejsza, fun, ktorej nie polecam, jesli ktos ja
        zmieni to nie ma problemu, ale wieksze gondolki dziwnie, moim zdaniem wygladaja
        na tym stelazu.

Co do pompowanych kolek do mistrala S: to tez sie NIE ZGADZA!!!
        >
        mialam na mysli mistrala i mistrala P z mozliwoscia pompowanych kol i tego
        drugiego wlasnie poradzilam do lesnych przechadzek

W modelu Spirit s3, Lambda, Mistral S, Fun, Cosmo, Team alu s4,nie mozna
        pomowanych kol wybrac to sie zgadza.

odnosnie trojkolowcow kazdy ma swoje zdanie mi sie wywalal i byl dla mnie
        nieporeczny, jestem bardzo drobna, mialam wrazenie ze prowadze taczke

czy teraz sie zrozumielismy?
        • pinik Re: Troche poprawek 19.02.09, 14:31
          maroco1977 napisała:

> p. Fun wcale nie ma mniejszej gondolki niz inne teutonie. Do fun'a
          > > rowniez mozesz uzywac wszystkich czterech gondolek, ktore
          proponuje
          > > teutonia (najwieksza czyli alvi tez pasuje!!!).
          >
          > Ale w sprzedazy jest z ta najmniejsza, fun, ktorej nie polecam,

W jakiej sprzedazy? Przeciez teutonie sie kupuje (przynajmniej w
          Niemczech) zawsze jako stelaz i siedzonko spacerowe. Gondole sobie
          mozna wybrac jaka sie chce. Akurat w sklepie, w ktorym pracuje, stoi
          fun z gondola alvi. Ale mozna sobie kupic, jaka sie chce.

>
          > Co do pompowanych kolek do mistrala S: to tez sie NIE ZGADZA!!!
          > >
          > mialam na mysli mistrala i mistrala P z mozliwoscia pompowanych
          kol i tego
          > drugiego wlasnie poradzilam do lesnych przechadzek

To cie zle zrozumialam. Przepraszam. NIe chodzilo mi tu o jakies
          pouczanie cie. NIe to zupelnie mialam na mysli. Tylko, ze juz ktoras
          dziewczyna sie dziwila z tymi kolami i pomyslalam, ze sie jakies
          dziwne plotki potworza i napisalam "poprawki".

>
          > odnosnie trojkolowcow kazdy ma swoje zdanie mi sie wywalal i byl
          dla mnie
          > nieporeczny, jestem bardzo drobna, mialam wrazenie ze prowadze
          taczke

TAk, wiem, ze niektorzy nie lubia. Ale to sprawa dosc subjektywna.
          Jest wiele osob, ktore nie ma problemu z trojkolowcami. TYlko to
          chcialam dodac.

> czy teraz sie zrozumielismy?

Jak pisalam: nie zamierzalam Cie urazic.
          • maroco1977 Re: Troche poprawek 19.02.09, 22:13
            W jakiej sprzedazy? Przeciez teutonie sie kupuje (przynajmniej w
            > Niemczech) zawsze jako stelaz i siedzonko spacerowe. Gondole sobie
            > mozna wybrac jaka sie chce. Akurat w sklepie, w ktorym pracuje, stoi
            > fun z gondola alvi. Ale mozna sobie kupic, jaka sie chce.

no to ja chyba w innych sklepach bylam, bo tam wlasnie wszystkie teutonie byly
            juz z gondolkami a spacerowa wersja stala obok. Nie wazne, jakby nie patrzyl ten
            jeden model gondolki jest bardzo malutki, choc super zgrabny.

Co do kol pompowanych to ja z kolei sie zgadzam z toba, ze sa mniej wygodne i
            ciezsze, nie wiem dlaczego, ale w Polsce utarlo sie, ze najlepsze sa pompowane i
            wszyscy byli oburzeni jak powiedzialam, ze mam wozek w ktorym kola nie sa
            pompowane:D jestem ciekawa czemu tak:D no juz nie przesadzajmy, chodniki w
            Polsce moze do najcudowniejszych nie naleza, ale tez lesnymi traktami nie sa:D
            wiec skad ten nacisk na pompowane kola, nie wazne czy w miescie czy na wsi?

ja sie nie urazam, faktycznie czasem czlowiek pisze cos w pospiechu i moze miec
            co innego na mysli, a co innego wyjdzie...tym bardziej jesli nad glowa cwierkaja
            mu w innym jezyku:D przepraszam jesli moja nieskladnosc pisarska mogla kogos
            wprowadzic w blad. Teraz juz wszystko razem sprostowalysmy i moze pomoglysmy
            paniom w wyborze:)

jestem zakochana w teutonii:)
            • evi26 Re: ja jestem zadowolona 20.02.09, 11:07
              Ja mam sprita i jestem zadowolona nie zamieniłabym na inny
              wózek.Prowadzi sie super nawet przy takiej pogodzie,miałam chicco s3
              i bez porównania.A co do wagi to jest to jeden z lzejszych wózków 3
              w jednym,mistral wg strony producenta jest cięższy.
              • gg4040 Re: ja jestem zadowolona 20.02.09, 13:01
                To super. Evi, a jak z tymi dołami, spirit ładnie sobie radzi?
    • eliza181 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 22.02.09, 09:25
      A ja ciągle nie wiem którą gondolę wybrać - alvi czy fashion.
      Wizualnie bardziej podoba mi się fashion, jest też lżejsza i ma
      wygodną rączkę do przenoszenia (a będę gondolę wnosić codziennie)ale
      jakaś taka mała, no i nie ma siateczki we3ntylacyjnej a mój syn
      urodzi się pod koniec maja. Alvi jest niżej instalowana (a jesteśmy
      z meżem wysocy) i wygląda jakoś tak porządniej no i ta siateczka,
      kieszonki, a przede wszystkim długość. Prosze doradźcir, pomóżcie
      którą wybrać? Jaką macie i czy jesteście zniej zadowolone.
      Pozdrawiam
      • maroco1977 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 22.02.09, 12:21
        Fashion jest sliczna, ale malutka,chcialam ja kupic, ale dzien wczesniej mialam
        USG i okazalo sie, ze chlopak duzy bedzie i z tej gondolki to po 3miesiacach
        nogi mu wystawac beda:D nasz urodzi sie na dniach wiec wzielismy po prostu z
        torba do przenoszenia, jakos nam sie wygodniejsza wydala. Na twoim miejscu
        kupilabym Alvi.
        • eliza181 Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 22.02.09, 13:52
          Maroco 1977 - dziękuję serdecznie! W takim razie wemę alvi - nasz
          syn też ma należec raczej do tych większych - tak przynajmniej
          wynika z usg:)
          • aga.bur Re: TEUTONIA SPIRIT S3 - zdecydowałam się! 22.02.09, 16:01
            Witam,

Ja mam dużego półrocznego synka, wczoraj byłam w sklepie po nowy
            wózek bo ze starej gondoli wyrósł i chcemy kupić spacerówkę.
            Wkładałam go zarówno do gondoli Alvi i Fashion zmieścił się do obu.
            Różnica między nimi jest 3 cm a z wyglądu bez porównania.
            Jak mogę polecić to Fashion.
            • evi26 Re: gondola 24.02.09, 12:15
              Ja mam gondole fashion mój synek jak sie urodził we wrzesniu miał
              58cm i 4300g teraz ma 5,5 miesiaca dlej jezdzi w gondoli w gruby
              kombinezonie i sie miesci.
              A z wybojami wózek rodzi sobie bez problemu mam jeszcze zamontowana
              dostawke dla córci i tez sie super prowadzi.
              • zoyka-yoga Pytanie 25.02.09, 12:56
                Szukałam na niemieckich stronach, ale niczego poniżej w przeliczeniu
                2500zł (gondola + spacerówka) nie znalazłam. A to jednak drożej niż
                w Polsce. Możecie polecić stronę z tańszymi wózkami?

I jeszcze jedno pytanie: jakie dodatki dokupić? Rodzę w maju, więc
                na pewno kupię moskitierę i parasolkę. Ale nie wiem, czy i jaki
                kupić śpiworek albo mini-nest. Dziecko pewnie na jesieni przesiądzie
                się do spacerówki. Czy np. to przedłużenie spacerówki jest przydatne?
                • julek_one koła 50 a 60 16.04.09, 22:51
                  cześć

wiecie może jaka jest różnica pomiędzy kołami 50 a 60 do mistrala s?
                  opony piankowe mają różny przekrój i nie wiem czemu to ma służyć.

jeśli coś słyszeliście na ten temat to proszę dajcie znać.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka