mycha79 01.02.09, 23:22 Czy to prawda, że z tego fotelika nie da się wyjąć wkładki dla noworodka i dziecko musi jeździć ściśnięte? Bo aż mi się to wydaje niemożliwe, a takie informacje otrzymałam na forum wózkowym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarci Re: fotelik JANE STRATA 10.02.09, 20:08 Polecam zajrzeć do sklepu, jak masz możliwość, z tego co pamiętam wkładkę wyjmujesz, zostaje tylko zagłówek. Odpowiedz Link Zgłoś
driver_ka Re: fotelik JANE STRATA 18.02.09, 22:31 Poza tym zagłówek podnosi się do góry czyli rośnie razem z dzieckiem. Ja jestem zadowolona z fotelika. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pati291 Re: fotelik JANE STRATA 14.04.09, 10:28 Wyjmuje się wkładkę. I tak jak napisała poprzedniczka jest regulacja wysokości fotelika. Maluch nie jeździ ściśnięty. Ma bardzo dobrze zabezpieczoną główkę. Może właśnie o to chodziło. Mój synek spokojnie się mieści. Ma 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_poli Re: fotelik JANE STRATA 09.03.10, 23:15 Jak Dzidzius jest mały, to jezdzi z wkladka. A pozniej sie ja wyciaga. Fotelik jest super. Mielismy maxi cosi citi, moja siostra przyslala z Niemiec, ale wydawal mi sie jakis duzy jak dla takiego 4 kilogramowego Maluszka. Sprzedalam przez allegro. Moj maz poczytal troche i zdecydowal, ze strata od jane jest mega bezpieczna. Ja sie tak nie znam, ale maz mowi, ze wypadl jako superbezpieczny w testach ADAC i wspomaga rozwoj pluc dziecka. Ok, tym lepiej, bo mi sie spodobal z wygladu :-) Zaluje, ze sie bardziej nie zainteresowalam tymi tematami przed urodzeniem dziecka, to bym sobie kupila caly komplet z jane. A tak to dokupywaliśmy po kawalku... Fotelik przypina sie bez problemu na stelaz i juz jest wozek :) Miesci sie bez problemu do bagaznika. Dla mnie wazna byla wygoda - wyciagam fotelik, przypinam na stelaz i wio na zakupy :) Acha, no i maz sie uparl, ze musi byc ta baza izofix. I dobrze, bo sie sprawdza. Powoli jednak corcia wyrasta i chyba kupimy exo, tez od jane. Moj maz szaleje za momo, ale to za jakies dwa lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pracujaca Re: fotelik JANE STRATA 10.03.10, 21:15 Tak, też słyszałam o tych testach ADAC, a ten fotelik to jest najbezpieczniejszy w tej kategorii. Nam zależało przede wszystkim na wygodzie w samochodzie no i wiadomo-spacery. Do tego fotelika mają taką baze STRATA, która poprawia bezpieczeństwo i wygodnie się mocuje fotelik w samochodzie. Maleństwo siedzi sobie swobodnie, ma dodatkowy zagłówek i zapina się go pięciopunktowymi szelkami bezpieczeństwa, które jednym przyciskiem sobie regulujesz chcąc na przykład zmienić ich wysokość. Fotelik jest naprawdę wygodny. Ma też blokadę pasa bezpieczeństwa no i bajeranckie okienka wentylacyjne, a to jest akurat fajne, bo dzidziuś nie siedzi taki "zduszony" :). Maleństwo siedzi naprawdę wygodnie i bezpiecznie. Tak do bagażnika się mieści-pałąk ma regulację, potem wpinasz fotelik na stelaż i na spacer :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: fotelik JANE STRATA 10.03.10, 21:22 www.youtube.com/watch?v=s9brnUNrWKs Odpowiedz Link Zgłoś
wreszcie_mamma Re: fotelik JANE STRATA 11.03.10, 20:48 Też mam Jane, bo na swoją Aurelie musieliśmy z mężem chwilkę poczekać i dlatego teraz na nia chuchamy i dmuchamy:) O fotelikach czytałam jeszcze w ciąży, bo mąż "rajdowiec" i stale się gdzieś przemieszczamy, więc to było ważne żeby nasza dzidzia mogła bezpiecznie podróżować z nami. Przeczytałam, ze Jane uzyskał maksymalną ilość punktów w europejskich testach bezpieczeństwa i to zadecydowało o zakupie. Używam go już drugi miesiąc i jak na rtazie jestem bardzo zadowolona. Dzidzia zadowolona - nie ściśnieta, a my spokojni, że nic jej się nie stanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gralinka3 Wyjmowana wkładka???? 17.03.10, 14:08 chciałam zapytać koleżanek czy są pewne że wkładka jest wyjmowana, bo z tego co ja wiem to nie mozna jej wyciągnąc!!! Daltego niektórzy maja problemy z włożeniem dziecka, ale własnie dlatego jest tez tak bezpieczny ( ***** ADAC) Chyba ze teraz jakis nowy model, wiem ze mozna rozsunąc tzn 2 pozycje do 4 m-cy i powyzej ale wkłądki -zagłówka sie nie wyciaga ( nie dam sobie ręki odciąć ) ale prosze tych co posiadaja STRATE o sprawdzenie!! Znajomi mieli problem, ja teraz chce kupic i nie wiem na co sie zdecydowac strata czy Rebel Odpowiedz Link Zgłoś
wreszcie_mamma Re: Wyjmowana wkładka???? 25.03.10, 23:33 gralinka3 napisała: > > chciałam zapytać koleżanek czy są pewne że wkładka jest wyjmowana, > bo z tego co ja wiem to nie mozna jej wyciągnąc!!! > > Daltego niektórzy maja problemy z włożeniem dziecka, ale własnie dlatego jest t > ez tak bezpieczny ( ***** ADAC) > > Chyba ze teraz jakis nowy model, wiem ze mozna rozsunąc tzn 2 pozycje do 4 m-cy > i powyzej ale wkłądki -zagłówka sie nie wyciaga ( nie dam sobie ręki odciąć ) > ale prosze tych co posiadaja STRATE o sprawdzenie!! > > > Znajomi mieli problem, ja teraz chce kupic i nie wiem na co sie zdecydowac stra > ta czy Rebel To jest tak - wkładka, czyli jakby wnętrze się wyciąga i można je prać, natomiast z tyłu fotelika jest jeszcze takie coś do regulacji pozycji zagłówka, co również reguluje pozycją dziecka w miarę jego wzrostu (do 4 miesięcy powinno bardziej leżeć, natomiast później siedzieć). Ja zanim kupiłam ten fotelik, obejrzałam sobie filmiki instruktażowe na youtube - podsyłam Ci link:) www.youtube.com/watch?v=anwW4zUYFdc&NR=1 rzeczywiście moge potwierdzić, ze się tak łatwo montuje jak obiecali. Nie mam też specjalnych problemów z zapięciem w niego mojej Aurelii. Obejrzyj ten filmik, to powinien Ci wiele wyjaśnić. Jesli chcesz mozesz też do niego dokupić bazę isofix, ale nawet zapięty w same pasy też jest bardzo bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_poli Re: Wyjmowana wkładka???? 30.03.10, 23:43 na 100% ta wkładka jest wyjmowana, wiem, bo sama uzywam tego fotelika :) Odpowiedz Link Zgłoś