isabel_o 23.03.09, 17:41 Widzę, że te dwa wózki ostro zachwalacie. Aż mnie zaraziłyście tym entuzjazmem. Tylko w takim razie, który lepszy zarówno dla prawie roczniaka jak i kilkulatka... ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrabiedronka Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 17:49 dla kilkulatka to pewnie oba tak samo dobre ale dla niespełna roczniaka to bym brała Bugstera. Nóżki nie będa wisiec a w Arii raczej tak bo nie ma podnóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
polijanka Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 17:54 Buggstera - dla starszego chyba (?) szerszy, np gdy dziecko w kurtce. Aria - masz dylemat:) też fajna, ale może podnóżek wygrać u Buggstera. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 17:59 buggster ma podnóżek? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 18:04 magda79pn napisała: > buggster ma podnóżek? nie rozkładany co prawda ale podnóżek jest, a przynajmnej fragment materiału pod katem na którym dziecko nóżki opiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylver80 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 20:53 Hmmm, no nie wiem, jak z tym buggsterem dla starszego dziecka... Mój przestał całą zimę u rodziców i jak w zeszłym tygodniu wsadziłam do niego dwuletnią córcię, to przy złożonej budzie dotykała główką do jej brzegów... Trochę głupio to wyglądało :-/ Córcia ma ok. 90 cm i waży 12 kilo, więc jakaś ogromna nie jest. W każdym razie ja swojego sprzedaję, zostawiam tylko UJ i jeszcze jeden jakiś mniejszy (jeszcze nie wiem, który :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 21:03 Ups:( A myślałam że buggster starczy do3 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
sylver80 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 21:05 Też tak myślałam... Tak poza tym, to buggster jest naprawdę super, szeroki i wygodny dla dziecka, tylko ta buda mogłaby byc inna :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kacpmiko Re: do Sylver80 23.03.09, 22:04 Chętnie kupię od Ciebie wózeczek, jeśli już komuś nie sprzedałaś Odpowiedz Link Zgłoś
sylver80 Re: do Sylver80 23.03.09, 22:49 Nie sprzedałam jeszcze. Jak chcesz więcej info, to pisz na sylver80@o2.pl, bo na gazetową pocztę nie wchodzę. Pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 23:02 Sylver, zaskoczyłaś mnie tym dotykaniem złożonej budki, moja 20 miesięczna córka jest wagowo/wzrostowo taka jak Twoja córeczka a nawet w czapce i kapturze od zimowej kurtki nie ociera o materiał złożonej budki. Ciekawa jestem jak to będzie jak jeszcze trochę podrośnie, póki co to wózek jest i dla niej i dla mnie idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 21:29 coś Wam powiem. zanim kupiłam arię (tak dla jaj notabene) byłam strasznie napalona na buggstera. nawet odbyłam jazdy próbne dzięki jedne z Forumek i nie powalił mnie tą swoją wielkością. małemu nie do końca podobało się siedzenie w nim a mi prowadzenie. a do arii sam wsiada:D nie wiem kto powiedział, że dzieciom to osławione miejsce (czyli rozszerzająca się powierzchnia siedziska) w buggsterze pasuje aż tak bardzo. zobaczcie, Pinik kupiła arię specjalnie bez boczków i jej synek nie miał się gdzie wtulić. zmieniła model i małemu bardziej pasuje. dzieci lubią przytulnie z tego co widzę. ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:04 A jak się nazywa ten model Arii z boczkami? Skąd będę wiedziała zamawiając przez net, który jest ten lepszy? :/ Byłam dzisiaj w świecie dziecka, ale nie mają Arii i nie bardzo wiem gdzie w Wawie mogę go zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
trufelka7 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:18 aria OH ma boczki Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:23 moja mamas&papas (nie OH) też ma boczki ale moją są takie jakby miękkie że bez problemu się rozchylają a jak rozłożę oparcie do spania to niema ich wcale ponieważ one są tak wymyślone/zaprojektowane że mi się boczny materiał w pozycji siedzącej układa w boczki :) nie umiem inaczej tego wytłumaczyć mam nadzieję że wiecie o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:24 Słuchajcie a czy Aria nie jest jakoś podobna do pp UNO. Ja miałam UNO i nie mogłam znieść tej płytkiej budy, która nie osłaniał wogóle przed wiatrem więc go sprzedałam jak tylko mały zaczął siadać. Wogóle jakoś mu niewygodnie w niej było. Zsuwał się itd... Szkoda mi było tylko tej tacki bo to fajny patent dla dzieciaczka. Gdy kupiłam pp pliko switch to nie miał problemu z siedzeniem. Dlatego obawiam się, że jeśli Aria jest podobna do UNO to mogę mieć znowu te same zastrzeżenia... Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:40 nie, nie jest podobna do uno. uno zamówiłam, przysłali i jeszcze tego samego dnia odesłałam. co do budy to masz u mnie w galerii obok pliko, które odpadło w przedbiegach w stosunku do arii. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:45 Chętnie obejrzę! No cóż, wstyd się przyznać ale nie mam pojęcia jak wejść na Twoją galerię :( Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:48 bo to stosunkowo skomplikowane jest. trzeba iść na fotoforum i po użytkowniku szukać. masz tu link: fotoforum.gazeta.pl/5,2,leila78.html Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 22:58 Dzięki:) Super porównanie! Zastanawiam się poważnie nad sprzedaniem pliko switch i kupnem arii. Martwi mnie tylko to opuszczanie oparcia. Chyba mniej wygodne niż w pliko... Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 23:03 jeszcze co do budy to jest jedna różnica. w pliko odpinała się "po środku" na zamek i nak słońce świeciło można było przegiąć. tu są tylko zatrzaski przy oparciu, które wszakże i tak można odpiąć;) a regulacja oparcia to kwestia przestawienia się. też obsługujesz jedną ręką. mi to w pliko chyba z dwa razy zacięło się (bolec wyleciał z wajchy). a i dziś przetestowałam i rozkładanie wózka jedną ręką i rozkładanie oparcia jedną ręką, wszystko ze śpiącym synkiem na rękach (dzieć 13,5 kg). poszło super! Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 23:12 Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Mocno pomyślę nad tym wózkiem:) Na razie mały w switchu jeździ jeszcze przodem do mnie. Ale jak się zrobi ciepło to myslę, że się przejdziemy na drugą stronę. A w arii pociąga mnie ta tacka... Oczami wyobraźni już widzę jak mały sobie coś na niej ustawia i bawi się... :) Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 23:21 tylko pamiętaj, że w arii podnóżek nie rozkłada się ale za to siedzisko głębsze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 23.03.09, 23:25 Wiesz co w pliko switch mam większą kichę. Switch różni się od zwykłego pliko nie tylko tym, że można odwrócić siedzonko. Ale niestety też tym, że w switchu podnóżek zakończony jest plastikową podpórką na nózki.... Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: No dobra, ale który lepszy Aria czy Buggster? 24.03.09, 11:34 No to się zdecydowałam. Sprzedaję pilko switch i kupuję Arię w kolorze papaya, a co tam!;) Odpowiedz Link Zgłoś