Dodaj do ulubionych

Pytanie o Mistral S teutonia

18.07.09, 17:10
Dziewczyny chce kupić mistrala i zastanawiam się nad sensem kupowania do niego
gondoli....? Czy jak dokupię przedłużenie wózka i włożę materacyk alvi będzie
ok? Myślę o tym wózku też poniekąd w perspektywie bo jestem w 11tc i mam
roczną córkę. Mieliśmy Bebecara z którego bardzo byłam zadowolona jeśli chodzi
o zestaw stelaż+gondola tak niestety spacerówka nie spełniła moich
oczekiwań....teraz mam Zappa ale na nasze okoliczne warunki jest niestety zbyt
miejski a Bebecara już sprzedałam bo nadarzyła się okazja chcę jej kupić teraz
Mistrala który zostanie dla Malucha potem ale zastanawiam się nad tą gondolą....
Obserwuj wątek
    • aniakoles Re: Pytanie o Mistral S teutonia 18.07.09, 19:05
      moja koleżanka ma ten wózek, z gondolą wyjmowaną (kładziona na rozłożonej
      spacerówce)jej się sprawdza, ale ona ur. pod koniec marca, więc na zimę i tak
      już w spacerówce będzie wozić. na zimę polecam jednak normalną gondolę-jest
      bardziej zabudowana na pewno.
      co do tego wózka, to wg mnie jest za ciężki (ja go odradzałam koleżance, ale i
      tak kupiła - teraz już się zastanawia nad sprzedażą...) a w spacerówce pasy są
      beznadziejne - jak przymierzyłam swoją 1,5 roczną córkę, to pasy jej się w szyję
      wrzynały, nie mam tam żadnej regulacji wysokości. i hamulec jest beznadziejny,
      już jej się rozwalił.
      • ela-e22 Re: Pytanie o Mistral S teutonia 18.07.09, 21:03
        Mistral S jest strasznie ciężki. Najlżejszy i jeden z ładniejszych
        jest Cosmo. Zauważ ,że boczki w spacerówce są bardzo niskie, dla
        porównania zobacz w Emmaljundze. Po założeniu przedłużenia ta niby
        gondolka jest bardzo płytka i długa . Woziłam tak synka od ok. 4 m-
        ca i było ok. Ale pomyśl o innym modelu. Przekładana rączka w
        Mistralu jest bez sensu , bo gdy małe kółka są z tyłu wózek jeździ
        jak chce, a podbicie go graniczy z cudem.
        Teutonia ma porządne wózki, ale Mistrala S po raz drugi bym nie
        kupiła.
        • lamciad Re: Pytanie o Mistral S teutonia 19.07.09, 14:49
          Hmmm...koleżanka miała z twarda gondolą,spacerówki używala bardzo
          krótko.Obecnie jest w 25tc,w domu ma jeszcze 1,5 roczna
          corkę.Sprzedała właśnie mistrala,chce kupic emmaljungę,bo potrzebuje
          porządnego wozka na zimę,gdzie przez śniegi i pachy przejedzie bez
          problemu(teutonią nie dawała rady).Poza tym jest codziennym gościem
          placu zabaw,wiec nijak teutonią by nie dała rady.
    • mamusiajaska Re: Pytanie o Mistral S teutonia 20.07.09, 22:44
      jeżdżę mistralem s od 7 miesięcy. kupiłam z gondolą fashion bo syn zimowy i nie wyobrażałam sobie innego rozwiązania. JAk mały skończył 4 miesiące, była wiosna przeniosłam go go spacerówki, dodatkowo kupiłam przedłużenie siedziska i muszę powiedzieć że się przydało. wózek był jak głęboki a dodatkowo bardziej przewiewny. Gdybym miała kupować 2 raz wózek to bym się zastanowiła nad mistralem. bardzo chciałam przekładaną rączkę (przy starszym synu miałam voyagera z deltima i bardzo była pomocna) oraz obrotowe koła przednie. ale teraz wiem, że nie mozna mieć wszystkiego:-(( Wózek jeżdzi super kiedy małe kółka są z przodu, po przełożeniu rączki nie da się jechać prosto, może to kwestia wprawy. nie pomaga nawet blokowanie kółek obrotowych. kiedy są z tyłu przy jeżdzie cały czas zjeżdżają do środka, wyginają się i co jakiś czas trzeba je podnieść żeby się wyprostowały. Mogłam kupić wózek z możliwościa zamontowania siedziska przodem lub tyłem. do zalet wózka należy: duża budka z siatką wentylacyjną, regulowany podnóżek, duża kolorystyka (jak będziesz wybierać kolor podejdź z próbnikiem koloru do światła dziennego, bo te kolory zmieniają intensywność), łatwośc prowadzenia. pozdrawiam
      • aga_marc_amy Re: Pytanie o Mistral S teutonia 21.07.09, 00:02
        Dzieki Dziewczyny:) w takim układzie przemyślę jeszcze zakup Mistrala i przyjrzę
        się jej innym modelom z Teutoni albo zdecyduję się na Mutsy w szczególności
        zmartwił mnie tu brak regulacji pasów..i to że jednak musiałabym dokupić tą
        gondolkę....cena wózka za taki zestaw jest całkiem spora a z tego co piszecie
        chyba nie jest tego wart...
        • zielono_mi_15 Re: Pytanie o Mistral S teutonia 21.07.09, 14:13
          Wózek jest cieżki i duży po złożeniu. No i te pasy w spacerówce to rzeczywiście
          porażka. Jeśli już się zdecydujesz na jakąś teutonię (bo jakość wózka jest ok,
          nic nie piszczy nie skrzypi, nie odkształca się) to ja polecam jednak dołożyć te
          parę groszy na gondolę (cena materacyka alvi + przedłużenie siedziska to już
          połowa ceny za gondolę) a wygoda nieporównywalna.
          • m0jo Re: Pytanie o Mistral S teutonia 31.08.09, 18:09
            Witam,
            Używamy Mistral S od kwietnia (gondolka alvi), jestem mega zadowolona. Jest
            wózkiem stosunkowo lekkim, nie mam problemu załadować go do bagażnika samochodu,
            jest stabilny, ma szeroko rozstawione koła, zwrotny. Jeśli chodzi o małe kółka,
            podłączam się do przedmówczyń-trzeba czasami z nimi "powalczyć".
            Uważam, że wózek wart swojej ceny. Kolorystyka od wyboru do koloru..
            Gondola głęboka i stosunkowo duża. Materiały trwałe i łatwo czyszczące się.
            (A przede wszystkim 3 lata gwarancji..ale obym nie musiała..)

Pozdrawiam
            • karolinkak110 Re: Pytanie o Mistral S teutonia 30.11.09, 13:52
              Używam Teutonię Mistral S od października ubiegłego roku. Przedtem miałam dwa
              wózki - Mutsy i nieszczęsny Buzz - z obu nie byłam w pełni zadowolona i w końcu
              trafiłam na wózek, który mi podpasował i bardzo polecam :)
              Ktoś wcześniej pisał, że ciężki - no wiadomo, że tego rodzaju wózki swoje ważą.
              Lekkie, to są parasolki, które kupuje się dla starszych dzieci. Ja właśnie
              rozglądam się już za parasolką ale po Mistralu, to ciężko mi się przestawić na
              inny wózek, bo zawsze coś mi nie pasuje.
              Mistral jest bardzo dobrze wykonany - jokść bez zarzutu. Używam go już długo,
              nigdy nie był smarowany, jeździ po krzywych chodnikach i po lesie, zjeżdża i
              wjeżdża po schodach z dzieckiem, jednym słowem nie cackam się z nim a jeździ
              cichutko, nic nie skrzypi, rączka nie jest luźna a stelaż ma się świetnie (mam
              porównanie z wózkami koleżanek, chociażby ABC Design, który jeździ tyle samo
              czasu a rupieć już z niego okropny). Prowadzi się leciutko. Przekładana rączka
              jest świetna i nigdy bym z niej nie zrezygnowała. Minus jest taki, że kiedy małe
              kółka są z tyłu, to gorzej się manewruje, bo nie ma już skrętnych kółek z przodu
              i gorzej się podbija (trzeba nadepnąć nogą) - no i to wszystko. Ale kiedy
              dziecku wieje w buźkę albo świeci słońce w oczka, to co zrobić, jak nie ma
              przekładanej rączki? - ciągnąć wózek za sobą. To chyba jest sto razy bardziej
              niewygodne.
              Mistral ma superbudkę naciąganą do pałąka - na wietrzne dni jak znalazł, dziecku
              nie wieje a latem, jak się odepnie budę i zostaje sama siatka, to robi się
              świetny daszek przeciwsłoneczny. Kupiłam z rozpędu parasolkę przeciwsłoneczną,
              to użyłam jej dwa razy - pierwszy i ostatni ;) Dyndała mi z boku, dziecko tylko
              wierciło się w wózku, bo chciało do niej dosięgnąć a jak świeciło prosto w
              oczka, to musiałam wyginać parasolkę tak, że dziecka w wózku nie widziałam ani
              mały nie widział nic przed sobą. Za to fajna budka w wózku załatwiła sprawę :).
              Generalnie, jeżeli ktoś szuka porządnego wózka, to bardzo polecam. Uważam tylko,
              że powinien być tańszy. Oglądałam jeszcze Jedo Vedi, bo miał też przekładaną
              rączkę (zależało mi na tym) i siedzisko a był o wiele tańszy od Teutonii.
              Napaliłam się strasznie a potem na żywo się rozczarowałam, bo niby funkcja ta
              sama ale wykonanie bez porównania. Teraz na mojego Mistrala czeka już kuzynka -
              będzie woziła nim swojego szkraba :) ale to dopiero, jak skończy pół roczku, bo
              dla noworodka i maluszka, który lubi być bujany, to Mistral nie bardzo - nie
              buja się i lepszy jest jakiś bardziej miękki wózek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka