Dodaj do ulubionych

Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać

23.07.09, 14:29
Doradźcie jaki wózek wybrać dla 1,5 dziecka, które jeszcze śpi w
wózku. Zależy mi, aby miał szerokie i wygodne siedzisko, no i aby
zajmował mało miejsca po złożeniu (do przewozu samochodem). Dobrze
by było, aby nie był też zbyt drogi ok 500, 600 zł. Będę wdzięczna
za wasze porady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 14:43
      zooper twist, zooper hula, chicco multiway

ewentualnie

peg perego aria lub mamas and papas aria, ale ten model nie ma rozkładanego podnóżka
      • zabka11 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 14:50
        Buggster:)
        fotoforum.gazeta.pl/a/32912.html
        Mój synek ma teraz 23msc i miejsca do spania, nawet z rękami pod
        głową full;)

A tu masz na Allegro dwa do licytacji, myślę, że pójdą po dość
        niskiej cenie, sama sie zastanawiam czy nie licytować tego
        czerwonego S. Sama kupiłam z takiej licytacji, u nich tego swojego.

www.allegro.pl/item687438716_spacerowka_tfk_buggster_sl_red_czerwony_nowy_bcm.html

www.allegro.pl/item687449348_spacerowka_tfk_buggster_s_czerwony_bcm_nowy.html

Pozdrawiam
        • marsupilami25 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 16:58
          Jako znana fanka Buggstera, polecam dla malucha lubiacego sie zdrzemnac na spacerze. Super opcja dwoch podnozkow (ten z plastikowej tasmy i ten rozkladany). Rozklada sie do wygodnej pozycji. Moj syn laduje sie zawsze do Buggstera, jak tylko widzi ze szykuje sie dluzszy spacer (wie od razu jak biore akcesoria plazowe). Wydatek wiekszy, ale jesli nie szukasz mikro parasolki bedziesz zadowolona, bo wystarczy chyba do konca okresu wozkowego.
      • malwi_31 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 15:03
        Mnie podoba się ten wózek: dino.sklep.pl/nowy/wozek-sprint-
        baby-design-2009-kurier-gratis-p-3688.html ponieważ siedzisko
        wygląda naprawdę na wygodne (jak poducha :) ma duże koła, oparcie
        można rozłożyć na płasko, tyle, że chyba nie jest taki mały po
        złożeniu. Zależy mi, aby koła były w miarę duże, kosz na zakupy
        również, siedzisko podobne do tego i aby rączka była w całości.
        Dziękuję za propozycje i czekam na kolejne :)
        • malwi_31 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 15:05
          dino.sklep.pl/nowy/wozek-sprint-baby-design-2009-kurier-gratis-p-3688.html
          coś mi się ten link w całości nie wkleił
          • mamaly Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 15:09
            Poszukaj opinii w wyszukiwarce nt tego wózka. Mały po złożeniu napewno nie jest.
            Poza tym siedzisko wygląda na bardzo krótkie.

A.

• zabka11 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 15:42
              To są spore wózki, jeżeli chcesz w tym stylu to juz lepiej Jane
              Nomad, ale cena niestety dużo wyższa, można pomyślec o używanym.
              allegro.pl/search.php?string=jane+nomad&order=p&change_view=1
              Ale zapytam, czemu taki duży wózek dla 1,5 rocznego dziecka?
              To, że lubi spać, to nie przeszkoda, bo jest wiele wózków, w których
              sie spokojnie wyśpi np. Peg Perego Si, Maclaren czy choćby właśnie
              Buggster. A ten Sprint to naprawdę spory wózek,...a może Peg Perego
              Aria Oh, bardzo zachwalany. Mój synek też spioch wózkowy, ale można
              pogodzić wagę wózka, jego lekkość właśnie z potrzebą snu:)
              Pozdrawiam
      • elmo34 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 16:26
        mamaly napisała:

>
        >
        > peg perego aria lub mamas and papas aria, ale ten model nie ma
        rozkładanego pod
        > nóżka

Jaka jest roznica pomiedzy tymi dwoma wozkami? bo dla mnie to jest
        jeden i ten sam peg perego aria tylko sprzedawany przez sklep
        "Mamas&papas" i u nich na stronie figuruje po prostu jako Aria.
        Juz kilka razy widzialam tu na forum informacje o wozku mamas&papas
        aria i tak sie tylko chcialam dopytac....
    • kpg81 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 23.07.09, 15:45
      A może
      taki:www.90n.pl/sklep/product/p/742/silver,cross,dazzle.html
      Albo zooper waltz: esklep.babyfant.pl/index.php?
      main_page=product_info&products_id=1270
      • mgnienieoka Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 13:00
        ja na twoim miejscu upiłabym parasolke z opuszczanym oparciem i rozkładanym
        podnóżkiem, dziecko szybko rośnie i bedziesz chciała za chwilę coś lżejszego.A
        taką parasolką to do końca pojeździsz. Troche tego jest, np. Maclareny xt i
        mniejszy quest ale do większy wydatek, inglesina trip, abc giro, zooper hula (
        ok 500 zł) czy mamas papas beat lub następca pulse. Te na allegro mozesz juz
        spotkać za ok 200 zł lekko używane, a tu mają dobre opinie. Powodzenia
        • malwi_31 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 14:26
          Dziękuję wam za pomoc, jednak to co zauważyłam, to niektóre są do 15
          kg, a moje dziecko już teraz waży 14 kg. Poza tym ten wózek z Baby
          Design po prostu wydaje mi się wygodny ze względu na tę poduchę,no i
          oparcie rozkłąda się prawie na płasko. Niestety nie mogę znaleźć w
          wyszukiwarce opinii na jego temat, bo wyświetla mi się "error 500".
          te inne wyglądają na takie proste i mało wygodne, ale to tylko moja
          opinia, mogę się mylić. Zauważyłam też, że te wózki które polecacie
          mają bardzo małe koła, to chyba nie jest zbyt wygodne? nadal czekam
          na wasze propozycje :) to wcale nie jest takie łatwe wybrać
          odpowiedni wózek, a jest przecież w czym wybierać :)
          • mamaly Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 15:40
            Zauważyłam też, że te wózki które polecacie
            > mają bardzo małe koła, to chyba nie jest zbyt wygodne?

Wiesz , czasami jak wózek ma dobrze zrobioną amortyzację, nawet małych kółek to
            może być wygodniejszy niż wózek bez amortyzacji na średniej wielkości kołach
            piankowych.
            Poza tym dziewczyny mają rację, że Twoje dziecko za chwilę będzie za duże do
            tego wózka, nie bedzie mu wygodnie do niego wsiadać i wysiadać. Oparcie wygląda
            na krótkie (obstawiałabym 43 cm), Twoje dziecko za chwilę nie bedzie miało o co
            oprzeć głowy. Powierzchnia spania też krótka, więc będą dziecku wisiały nogi.
            Poducha to nie wszystko. POmyśl też o tym, że latem na tej poduszce bedzie mu
            koszmarnie gorąco, a zimą, może być ciężko upchnąć śpiwór. Budka też do
            największych nie należy.
            Jeżeli masz możliwość obejrzyj wózek w sklepie i przymierz dziecko. Jak Ci się
            podoba to po prostu sobie kup.
            Ja tego wózka nigdy na żywo nie widziałam, więc moja opinia na podstawie zdjęcia
            może być błędna.
            A.
            • mamaly Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 15:41
              PS. Dodam tylko, że miałam wózek tej firmy dla starszej córki (inny model) i
              miał swoje zalety, ale miał również wiele wad i nigdy więcej bym go nie kupiła.
              • olivereczka Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 16:26
                ja ci polecam chicco ct 0.4, musialam go sprzedac tylko dlatego ze
                kupilismy maly samochod i sie nie miscił :( jest duży i wygodny dla
                dziecka do spania, pewnie też jest do 15 kg jak wiekszosc wózków ale
                ja w nim wozilam córke 10 kg + zakupy 10 kg :) w koszu, na jden
                rączce i na drugiej :) i sie nie przewrócił, a ni nie trzeszczał i
                jechał jak po maśle :)
                • matylda07_2007 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 20:05
                  Ja też nie lubię tych kruchych z wyglądu wózeczków na mini kółeczkach ;) Ale buggster mi się podoba.
                  Z tych wszystkich tutaj proponowanych pewnie na niego jak już bym się zdecydowała. Tyle, że kosztuje więcej, niż Ty chcesz przeznaczyć.
                  A ten wózek z Twojego linka, to faktycznie najlepiej by było, gdybyś miała szanse obejrzeć go na żywo. Wygląda "pozrądniej", ale czy faktycznie nie ma krótkiego oparcia?
                  Jeszcze chiico multiway ma takie większe kółka, rozkładane oparcie i regulowany podnóżek. Też bardzo mi się podoba.
                  • matylda07_2007 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 20:07
                    www.allegro.pl/search.php?string=chicco+multiway&from_showcat=1&category=11844&country=1
                    • matylda07_2007 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 24.07.09, 21:53
                      www.allegro.pl/item691745526_chicco_wozek_ct_0_4_kolor_hawaii_super_cena.html
                      I ten też jest fajny :)
                      • malwi_31 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 25.07.09, 00:45
                        O tym nie pomyślałam, że oparcie i podnóżek mogą być za krótkie.
                        Słuszna uwaga. Widziałam ten wózek w sklepie, tyle, że w niebieskim
                        kolorze i z wyglądu mnie zachwycił.Jednak może faktycznie podnóżek
                        będzie za krótki. A możecie polecić jeszcze jakieś wózki powyżej
                        15kg?
                        • leila78 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 25.07.09, 09:32
                          powyżej 15 w Polsce to jest chyba tylko maclaren xlr i któraś emma. to wynika z
                          jakiś tam norm. a np już w stanach wózek, który my mamy (pp aria) jest już do
                          wyższej wagi a w polsce dalej do 15;)
    • nissanmicra Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 25.07.09, 09:42
      Maclaren Quest wg UK jest do 25 kg a Maclaren XT lub XLR do 29kg.
      Ja woziłam w swoim Quescie 7 latka o wadze 22kg,i nic się z
      wózeczkiem nie działo.
      • maja3333 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 25.07.09, 11:42
        nie ma zupelnie znaczenia jaka wage podaje producent - to sa tylko ustalone normy
        wazniejsze jest to jak jaki wozek znosi wiekszy ciezar.
        Ja mam duze i ciezkie dziecko i jak dotad nie znalazlam lepszego wozka od
        Maclarena (kazdy model) lub Arii, z ktorym dobrze by sie mlodego pchalo (te
        wozki plyna)
        Arie jednak ciezko sie z wiekszym ciezarem podbija pod krawezniki i to jest jej
        JEDYNA wada jaka znalazlam (a jestem bardzo wybredna w wozkach i mialam ich
        wiele, srednio co tydzien mam inny)

obecnie czekam na taki wozek :
        www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_16174_10001?cm_sp=search-_-search_suggestion-_-product_suggestion
        nie mialam jeszcze prawdziwego joggera w domu (z 3-kolowych tylko Baby Jogger
        City Mini) wiec sprobuje, moze ten bedzie ok. Jest bardzo lekki jak na joggera z
        pomowanymi kolami i ma swietne opinie - ponoc super sie go prowadzi nawet z
        duzym obciazeniem.

a pisze to po to, bo moze Tobie tez jakis 3-kolowiec przypadnie do gustu ?;)
    • kiniak22 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 25.07.09, 12:02
      ten sprint to maly wcale nie jest, poruwnywalny bylby z nomadem ktorego mam i
      moge szczerze polecic :) moja cora wazy 16kg i wozek pieknie sie prowadzi,
      czasem upycham obie cory i tez jest ok :) tylko ze cena jednak wysoka, chyba ze
      poszukasz uzywanego, no i on maly po z lozeniu nie jest, ale jednak jak na wozek
      tej wielkosci to jest calkeim lekki bo wazy 9kg :)
      • malwi_31 Re: Wózek dla 1,5 lubiącego jeszcze spać 27.07.09, 22:47
        Dziękuję za wasze propozycje. Gdyby ktoś chciał jeszcze coś dopisać
        to zapraszam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka