19.08.04, 11:52
Dziewczyny, pomocy! Jak odzyskać motywację do odchudzania. Ostatnio udało mi
się pozbyć około 4 kg, a od wczoraj mam taką nieprzepartą ochotę na słodycze,
że nie mogę się po prostu opanować. Heeelp. Chce jeszcze pozbyć sie kolejnych
4 kg, a jak tak dalej pójdzie, to cały mój wysiłek diabli wezmą : ((
Obserwuj wątek
    • nikanik Re: Motywacja 19.08.04, 11:59
      mnie bardzo pomogło/pomaga wsparcie genialnej Moniki_l i rady pozostałych
      forumowiczek. Poza ttym głośno powiedziałam w domu i znajomym, że się odchudzam
      i koniec! Niektórzy skwitowali kpiącym uśmiechem ale co mi tam. Teraz nie mogę
      się wycofać bo wstyd będzie...
      Za mną 6 kg, na mnie 10 których baaardzo nie chcę....
      • moonika_l Re: Motywacja 19.08.04, 13:06
        primavera, jak masz nieprzepartą chęć na słodkie, to zjedz coś słodkiego, ale:
        niech to nie będzie nic tłustego (torty, kremówki itp. zabronione), niech to
        będzie mała porcja - kup sobie np. jedną gałkę lodów albo taki lód z soku
        mrożonego. Może trochę przejdzie ci ta chcica. A potem bez wyrzutów sumienia
        wracaj do diety.
        Pamiętaj - nic na siłę. Mnie często syn pyta - mamo, a możesz jeść tort? Mogę -
        odpowiadam. Ale nie chcę. Bo to o to chodzi, żebyś ty decydowała o tym, co
        chcesz ze sobą robić, a nie jakieś nawyki, czy nałogi (ja jestem nałogowym
        słodyczożercą).
        pozdrawiam i życzę powodzenia. Może ochota na słodkie ci przejdzie?
        M.
        • primavera5 Re: Motywacja 19.08.04, 14:21
          Dziewczyny, dzięki za rady. Teoretycznie to ja to wszystko wiem, niestety
          praktyka szwankuje. No ale staram się. Jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie na urlop
          na Węgry i do CHorwacji i już się zastanawiam co jeśc żeby nie popełnić za dużo
          grzechów. Nastawiam się na owoce, no ale wiadomo jak to na
          wakacjach...Trzymajcie za mnie kciuki, a jak wrócę to zdam relację czy będzie
          mnie więcej czy mniej. Mam nadzieję, że to drugie.
          • moonika_l Re: Motywacja 19.08.04, 15:08
            słuchaj - zrezygnuj na urlopie z pieczywa i ziemniakow, co będzie łatwe
            zwlaszcza w Chorwacji. I najadaj się mięsem, owocami, warzywami. Jedz wszystko
            oprocz tego. I powinno byc ok. Ja w ten sposob chudne :) A jeśli chodzi o
            mięso - jedz je, odwalaj tylko najtłustsze kawałki :))
            Pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu!
            M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka