nadja 13.03.05, 17:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21602107 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.priv Re: na forum uroda ... 13.03.05, 18:51 Moze mnie ktos uswiadomi co to jest Adipex?????:) Czytam: mroczki, bezdech, bol serca, suchosc, goryczy w ustach, rozkojarzenie... co to jest!!!?????????????? Odpowiedz Link
zielona_slomka Re: na forum uroda ... 14.03.05, 13:05 Pochodna amfetaminy, jak bierzesz to nie chce ci się jeść Odpowiedz Link
zielona_slomka Re: na forum uroda ... 14.03.05, 14:33 oglądałyście film "Requiem for a dream"? Właśnie coś takiego brała ta pani w dzień, a że powoduje on, że cię roznosi, to na noc dostawała tabletki nasenne. Strasznie wyniszcza organizm. W Polsce jest stosowany tylko na receptę, u osób z bardzo dużą nadwagą i pod ścisłą kontrolą lekarza. Przedawkowanie: Przy ostrym przedawkowaniu może dojść do nerwowego niepokoju,dreszczy, podwyższonych refleksów, gorączki, przyśpieszonego oddechu, zawrotów głowy, halucynacji , wahań ciśnienia krwi,zaburzeń rytmu serca, nudności, wymiotów, biegunki, do zaniku oddechu i krążenia, kurczy, senności i śpiączki. W takich przypadkach konieczna jest natychmiastowa pomoc lekarska. Działanie niepożądane: Działania niepożądane w obrębie ośrodkowego układu nerwowego: podczas dłuższego leczenia tą substancją może dojść do powstania tolerancji, a za tym zmniejszenia skuteczności stosowania, stąd też przy długoterminowym leczeniu należy poważnie podchodzić do przerw w podawaniu leku. Mogą także wystąpić depresje, nerwowość, niepokój, zakłócenia snu i zawroty głowy. Niepożądane działanie w obszarze układu sercowo-kr±żeniowego: Najczęściej pojawia się przyśpieszenie czynności serca, przy której puls przekracza 90 na minutę (tachykardia), kołatanie serca, wysokie ciśnienie krwi i bóle w klatce piersiowej. W niektórych przypadkach pojawić się uboczne działania powodujące: ból głowy, podrażnienie,zaburzenia apetytu, suchość w ustach, nudności, wymioty, biegunkę, zatwardzenie; zaburzenia rytmu serca oraz funkcji seksualnych Specjalne zalecenia w celu bezpiecznego stosowania: Uwaga: Ten lek może ograniczyć zdolność do trafnej reakcji i zdolność do prowadzenia pojazdów samochodowych, co w badaniach klinicznych zdarzało się niezwykle rzadko. O pojawieniu się niepożądanych skutków lub o ciąży należy poinformować lekarza. W rzadkich przypadkach odnotowano występowanie przemijających zaburzeń układu krążenia i mózgu, które często wystąpiły po szybkiej stracie masy ciała. U pacjentów z nadwagą, u których występuje ryzyko choroby naczyniowej, należy dbać o wolny i kontrolowany ubytek masy ciała. Lek nie powinien być przepisywany pacjentom z ostrymi lub przebytymi w przeszło¶ci chorobami serca i krążenia lub mózgu. Jak wszystkich regulatorów apetytu Adipexu nie można używać jako długotrwałego środka leczniczego, gdyż przy kontynuowanym długotrwałym stosowaniu nie można wykluczyć niebezpieczeństwa zaburzeń układu krążenia. U pacjentów z epilepsją lek należy stosować ostrożnie. Odpowiedz Link
zielona_slomka przeciwskazania 14.03.05, 14:38 Przeciwwskazania: Adipexu nie wolno używać przy: - nadwrażliwości na substancję aktywną albo leki pokrewne - zwiększonym ciśnieniu płucnym - bardzo wysokim ciśnieniu krwi (ciężkie nadciśnienie) - równoczesnym lub wcześniejszym niedomaganiu układu sercowo-naczyniowego lub mózgu, - nadczynności tarczycy, nowotworach rdzenia nadnercza, jaskrze, - powiększeniu gruczołu krokowego (prostaty) oraz zaburzeniach funkcji nerek, - skłonności do nadużywania leków i istniejącym uzależnieniu od alkoholu - leczeniu dzieci poniżej 12 roku życia i pacjentów w podeszłym wieku Równoczesne używanie innych, ośrodkowo działających leków hamujących łaknienie (np. Meridia) jest zakazane ze względu na zwiększone ryzyko powstania niebezpiecznego dla życia nadciśnienia płucnego. Leku nie wolno używać łącznie z pewnymi lekami przeciwdepresyjnymi (inhibitory MAO, np. Aurorix, Jumex, Mocloxil) lub dwa tygodnie po przerwaniu ich podawania. Odpowiedz Link
ania.priv Re: na forum uroda ... 14.03.05, 16:40 Nie wierzę, że wszystkie kobiety na forum 'odchudzanie' mają tak ogramną nadwagę, żeby brać to świństwo (inaczej nie mogę tego nazwać po tym jak przeczytałam działanie i reakcje organizmu (dzięki zielona_slomka za dokładne wytłumaczenie:))))! Liposukcję to bym sobie jeszcze zrobiła:) ale chyba tak odważna nie jestem, zeby brać Adipex, bo z tego co czytam, to bardziej szkodzi niz pomaga! Odpowiedz Link
zielona_slomka Re: na forum uroda ... 14.03.05, 17:39 Niektórym tak zależy na szybkim efekcie, na tym, żeby tu i teraz wyglądać korzystnie i to wkładając w to jak najmniej pracy, że łapią się każdego sposobu. Całkowicie nie zważając na długofalowe skutki. Moja mama tak robiła <herbalife, spalacze tłuszczu, pęczniejące tabletki, itp świństwa> i teraz ma bardzo duże problemy z układem trawiennym. Wiecznie zgaga, wymioty, biegunka - rozstroiła cały organizm. Dawka jedzenia większa niż wielkości talerzyka deserowego powoduje u niej cofanie się treści żołądkowej, przez ciągłe wymioty straciła przednie zęby, codziennie łykała minimum dwie tabletki przeciwbólowe i jedną rozkurczową <no-spe>. Aktualnie leczy się metodą BSM - pomaga, odstawiła leki, chociaż nie obciąża już wątroby i żołądka. Ale przez to łapanie okazji na szybkie schudnięcie bez wysiłku spaprała sobie życie. Zero alkoholu, słodycze - to ewentualnie batonik czy dwa ciasteczka, budyń, ale tez małą miseczkę. Je mało, ale waży ponad stówę. Dlatego ja nie zwracam uwagi na żadne wspomagacze, za dużo się naoglądałam i z rezerwą podchodzę do wszelkich nowości. Odpowiedz Link