Dodaj do ulubionych

CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE?

27.07.05, 20:53
Mój orto zaproponował mi metalowy aparat.ja oczywiście powiedziałam,że to nie
wchodzi w gre bo chcę przezroczysty,a on powiedział,że takie żółkną.Jaka jest
więc różnica mięczy aparatem ceramicznym,z kosmetycznym.Ja po prostu chcę
taki,że tylko widać na zębach cieniutką kresdeczkę(drucik) więc jaki to
jest???prosze odp.dzięki.
Obserwuj wątek
    • banioszka Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 27.07.05, 21:20
      ja polecam przezroczysty!!!!! tylko i wylacznie:)) hihi

to prawda ze zolknie, ale to zolkna gumeczki, ktore sie zmienia co miesiac wiec
      pozniej jest znowu sliczny.
      Po 2 jezeli nie bedziesz pic codziennie sokow marchewkowych itp to mysle ze az
      tak bardzo nie zzolknie:)

Po 3 ostatnio spotkalam kolege, ktory tez sobie zalozyl przezroczysty i ja-
      ponad roczna aparatka nie zauwazylam na poczatq jego aparaciku :)

Ogolnie jest super- moj to widac bo ja sie smieje szerokooo ostatnio strasznie
      i dlatego :D

ale jak mialam sama gore przezroczysta to malo osob sie skapnelo:) ze cos mam
      na zabkach
      • songor Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 00:35
        swoj krysztalowy mam 4 miesiace i nie widze zeby zolkl :) tym bardziej ze
        zamiast gumek mam biale druciki :) słyszlalam ze ceramiczne zolkna
    • kwiacia1 Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 09:21
      Mój ceramiczny nie żółknie. Po ok. dwóch tygodnia żółkną gumki. Może skonsultuj
      się z innym ortodontą? Jeśli ten boi się ceramicznych, to może nie ma z nimi
      doświadczenia?
      • ortodonta Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 10:03
        zamki kryształowe/inspire nie żółkną, zamki porcelanowe ze względu na matową i
        porowatą powierzchnię szarzeją co dobrze widać, gdy po jakimś czasie odkleji
        się zamek i przykleja się nowy.
        • kwiacia1 Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 12:07
          Ja noszę rok ceramiczny i nie widzę różnicy, ale może faktycznie, gdybym miała
          zmieniony zamek... W każdym bądź razie kryształowe są najdroższe, więc niezbyt
          konkurencyjne - przynajmniej dla mnie.
        • ulakoszula Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 29.07.05, 06:57
          Czy aparat kompozytowy też zmienia kolor? Może są różne rodzaje kompozytu?
    • mela1 Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 11:27
      Moja kolezanka ma ceramiczny i zamki nie sa biale, tylko takie hmm w kolorze
      zebow. Ostatnio ortodontka pokazala mi nowe zamki ceramiczne - biale i
      powiedziala, ze nie zolkna, ze zolknie kompozytowy. W to, ze nie widac, to
      specjalnie nie wierze, tak jak widac okulary nawet bez ramek. Inna sprawa czy
      widac cos ladniejszego czy mneij ladnego. Ale co kto lubi, w czasie wizyty
      widzialam mloda dziewczyne z aparatem metalowym, kolorowymi gumkami i przy
      wyprostowanych juz zebach i ladnym usmiechu wygladal naprawde ladnie.
    • banioszka Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 28.07.05, 12:02
      a wlasnie - mi ortodontka zalozyla na gore tylko przezroczysty a na dole
      metalowy , mimo ze tez chcialam przezroczysty , ale powiedziala ze do mojej
      wady nie mozna takiego zalozyc (tzn nie poleca) bo metalowy jest ponoc
      mocniejszy itd itd.

• karoolcia89 Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 09.08.05, 14:33
        Co do postu to nie wiem czy zółknie.
        Mi podobnie jak poprzedniczce pani orto odmówiła założenia przezroczystego
        aparatu-niestety na górze również:( gdyż mam coś tam poważną wadę i
        przezroczysty by po prostu nie wytrzymał tego napięcia ;P
        Noo i jutro stane sie posiadaczką metalowego zwyklego aparatu :p z czego sie
        zbytnio nie ciesze;D
    • kujonek15 Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 03.08.05, 14:54
      Ja mam aparat ceramiczny i zolkna mi gumki, ale je sie wymienia co miesiac:)
      gorsza sprawa jest to, ze zżółkł mi klej pod zamkami i tego nie da sie usunac:/
      Jest to dosc widoczne! No ale gdy mam wymienione gumki to to sie nie rzuca tak
      w oczy:) ale po dwoch tygodniach mam zolte i gumki i klej i ogolnie wtedy
      aparat sprawia wrazenie zoltego:) zamki jednak nie zolkna:)i tak jetsem
      zadowolona bo mimo ze aparat po dwoch tygodniach wyglada na zolty to i tak jest
      malo widoczny:D
    • kaptan Re: CZY TO PRAWDA,ŻE PRZEZROCZYSTY APARAT ŻÓŁKNIE 07.08.05, 22:10
      aparaty nie zolkna, zolkna niestety zeby pod nimi.... pomimo wszystkich tych
      zabiegow higenicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka