Dodaj do ulubionych

Sonda: Jak oceniasz burmistrza?

26.05.10, 10:32
Obserwuj wątek
    • supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 10:37
      Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:)
      • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 10:42
        supermauzer napisał:

> Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:)

:))))
        • aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:17
          esscort napisał:

> supermauzer napisał:
          >
          > > Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:)
          >
          > :))))

Naprawde dobre :D
          Przypomina mi sie jak był program na WOT nt przebiegu trasy w
          Łomiankach i mozna było głosowac przez telefon i przez internet.
          Przez telefon zagłosowało cos z 80 osób a przez internet ze sto
          tysięcy (oczywiście mieszkańców Łomianek) :D.
          • supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:21
            Ktoś zapamiętale głosował na nie. Ze 40 razy pod rząd:)
            • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:28
              Nawet wiemy kto. ;)
              • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:32
                Ja proponuję sondę na temat przewidywanych wyników tej sondy
                burmistrzowskiej.
                • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:35
                  Najciekawsze jest to, że jak się robi sondę na tematy neutralne, to głosuje 20
                  osób, a tu już mamy ponad 200. ;)
                  • aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:45
                    Ktoś tu utyskiwał (Krzysiom, Lomek?) że generalnie jedynie
                    zwolennicy PO są bardziej pracowici, reszta to obiboki a tutaj
                    prosze... Samoobrona klika bez opamiętania a chłopaki z PO się
                    lenią.
                  • raash Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:08
                    Znajomy mawia że lubi takie ankiety bo jak mu się nudzi to zawsze wychodzi mu tyle ile powinno wyjść ;-PPP
                    A już ludzie z gazety to nawet nie ograniczają ankiet na forum na zasadzie głos per login więc wogóle żenada ;-PPP
                    Trafi się script kids albo troll z zacięciem do klikania i pozamiatane ..

> Najciekawsze jest to, że jak się robi sondę na tematy neutralne,
                    > to głosuje 20 osób, a tu już mamy ponad 200. ;)

Eee tam 200 osób co najwyżej 200 kliknięć (nie wróć 400 bo dwa na głosowanie), takie ankiety są tak samo wiarygodne jak prognoza opadów śniegu na Sacharze ;-PP
            • nii-dea Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:30
              No to jakbyśmy jeszcze od tych 100 tysięcy choć część podatków ściągnęli.. to znowu bylibyśmy jak ongiś:-P najbogatszą gminą... hehhehe.
              Oceńmy burmistrza po efektach, zresztą czarny Piar to też Piar...
      • mmc_lomianki Dobrze 26.05.10, 16:24
        Pozytywnie oceniam dzialania i zaangazowanie Wladz w czasie tej krytycznej akcji.
    • was2000 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:36
      w tej sytuacji trzeba powiedzieć że tym razem poradził sobie bardzo dobrze
      skoro nas nie zalało ! i to wszyscy nawet ci jak najbardziej przeciwni
      burmistrzowi mogą na własne oczy stwierdzić ! .pozostaje co z w przyszłości
      zostanie zrobione żebyśmy mogli spokojnie spać .
      I czy w ogóle coś zostanie zrobione czy od żywiołu do żywiołu a może się uda ?
    • przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:12
      supermauzer napisał:

Jak oceniasz zachowanie burmistrza w czasie akcji przeciwpowodziowej?

Naprawdę potrzebujesz do tego sondy?
      • supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:15
        Ale, że dobrze czy źle oceniasz?:)
    • wojnowsk1 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:16
      Hmmmm...
      223 źle ocenia burmistrza w czasie akcji przeciwpowodziowej
      71 dobrze
      1 trudno powiedzieć.

Jak PełO się ruszy to widzę możliwość zmiany tych proporcji.
      • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:21
        Yhy, oczywiście, jest nas tu 300 a z peło nawet i więcej. ;)
        • papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:35
          Nie wiem ile nas jest ale sadząc po koszulkach z logiem parti PO
          stojących przy śluzie to okolo 10-15.
          • papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:36
            ah,żeby nie było głosowałem na trudno powiedzieć 2 razy i nie
            wyskoczyło:)
          • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:41
            Papirus, muszę Cię zmartwić...Nie wszyscy z PO na wałach mieli
            niebieskie koszulki, więcej ich znacznie było niestety, na własne
            oczy widziałam;) Po czym wiem że z PO? No jak to po czym, po
            zaostrzonych pazurach, długich pokręconych nosach, brwiach
            krzaczastych i po złym spojrzeniu. Aaaa, i jeszcze po tym, no, jak
            to się nazywa, hmmm, jakby tu powiedzieć - lenistwie okrutnym. W
            sensie tym opieraniu się o łopatę - jak kto nie pracował i się
            opierał albo siedział albo gadał albo pracował za wolno to na pewno
            był z PO. Fuj:)
            • paniaa Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:51
              hehehehe dobre :-), Fatycznie dużo było takich złych - zazwyczaj
              tylko obżerali sie grochówką ... ( a ja myślałam, że to
              byli "osadzeni" ).
              • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:54
                Ci osadzeni też pewnie z PO, przecież wiadomo, kto w tym kraju
                kradnie, nie płaci alimentów i jeździ po pijaku, wiele się nie
                pomyliłaś;) Nie piszę, że zabija, bo zakładam, że takich z więźnia
                na wały nie brali;)
                • paniaa Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:11
                  Podobno osadzeni to byli tylko Ci za lekkie przestępstwa ( a więc
                  gwałty, wymuszenia, rozboje )ale trzeba przyznać dużo nam pomogli.
                  Z całą pewnością byli z PO - zresztą powódź to też wina PO... jakby
                  nie patrzeć. I ciężko mi z tym żyć bo wolę tych "złych" co się
                  promowali w koszulakch na wałach niż tych co się tylko wymądrzali
                  na forum...jakieś Anki itp.
                  • supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:16
                    Gwałty, wymuszenia, rozboje to lekkie przestępstwa???
                    • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:18
                      Może chodziło o to, że w porównaniu z takimi, co doprowadzają do
                      tego, że człek jest kaput;)
                      • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:20
                        Ja słyszałam, że to alimenciarze, chociaż zupełnie nie wyglądali. :D
                  • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:16
                    A ci więźniowie swoją drogą byli przesympatyczni, naprawdę,
                    zachrzaniali jak małe samochodziki bez przerwy, pełna kultura, ja
                    prawie nawiązałam nowe znajomości:)
                    • aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:30
                      kundziuk napisała:

> ja
                      > prawie nawiązałam nowe znajomości:)

Ech no za szybko ta powódź minęła :D I znowu wszystko wskazuje, ze
                      przez tych z PełO, jakby sie nie pchali pomagac, ups. promować na
                      wały to nie obronilibym sie tak szybko przed powodzią i znajomości
                      udałoby sie już całkiem nawiązać :D
                • mezar73 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:39
                  khm... W ostatnich wyborach parlamentarnych w więzieniach
                  zdecydowanie wygrała PO. Nie pokusiłbym się jednak o wnioskowanie,
                  że ciężko pracowali, dlatego iż burmistrz też z PO :)
            • papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:54
              no popatrz myślałem, że po wilczych oczach:)

Cieszę się że chłopcy pomogli, bo robili nie powiem ale nadal uważam
              że skandalem jest, że w trakcie takiej sytuacji nazwijmy ją
              krytycznej promowali partię. Uważam że chodzi o zwykłą przyzwoitość.
              Naprawdę szkodzi to wizerunkowi tej partii i moja troska nie jest
              tylko moim zdaniem, słyszałem podobne opinie od wielu osób-naprawdę.

Czy ja się brzydzę PO, dla mnie PO jest taka sama jak PIS,
              Samoobrona czy PSL. Uważam też że miejsce parti politycznych jest w
              sejmie, no może w powiecie a nie na wałach, w Sołectwach czy nawet w
              radach miejskich, gminnych tak niewielkich miejscowści. Wiem, że
              uważasz inaczej ale to jest nie mój problem. Mamy inne wyobrażenie o
              sprawach lokalnych i tym co dzieje się oddolnie. Osobiście poza tym
              incydenetem uważam, że mamy naprawdę wspaniałych mieszkańców.
              Spotkałem kilkadziesiat osób, jeszcze z lat dzieciństwa których nie
              widziałem wiele, wiele lat w Łomiankach. Tyle!
              • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:06
                Po wilczych oczach byłoby za bardzo zwyczajnie, ja zwyczajności nie
                lubię;)
                Ja tylko uważam, że każdy może pokazywać swoją przynależność do
                grupy, bez względu na to, czy to się innym podoba, czy nie. A grupy
                mogą być różne, zawodowe, partyjne, koleżeńskie, sąsiedzkie itp.
                Rozmawiałyśmy z koleżankami, że gdybyśmy miały koszulki z napisem
                cafe forum łomianki, to też byśmy je zakładały. Łoł, to swoją drogą
                byłby dopiero wypas...
                Nie widzę w tym kompletnie nic nieprzyzwoitego, zarzucanie komuś
                nieprzyzwoitości za to, że nosi koszulki z logo PO, w których w
                poniedziałki chodzi na siatkówkę jest nieprzyzwoite.

>>>>>Osobiście poza tym incydenetem uważam, że mamy naprawdę
                >>>>>wspaniałych mieszkańców.

Ci mieszkańcy od, jak go nazywasz, incydentu, też są wspaniali:)
                To ja też tyle.
                • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:44
                  Generalnie to nie ma większego znaczenia, kto był w jakiej koszulce,
                  ale nie wpadajmy w jakąś paranoję. Nie mów Kundziuk, że koledzy z PO
                  przyszli na wał w tych koszulkach, bo akurat leżały na wierzchu po
                  przyjściu w poniedziałek z siatkówki ;)
                  Nie, umówili się, że tak przyjdą. Dlaczego? Po to żeby pokazać, że PO
                  jest na wałach. Po co chcieli to pokazać? Żeby przy okazji powodzi
                  ich partia zapunktowała. Taka jest motywacja. I nie ma co tłumaczyć
                  tego inaczej. Ja jestem zwolennikiem PO, ale uważam, że te koszulki
                  nie były dobrze wymyślone, bo na pewno PO nimi punktów nie złapała.
                  Więc niepotrzebnie to wyciągacie. Przecież już nikt do tego nie
                  wracał.
                  No i wyobraź sobie, co by się działo, gdyby tak na wałach w Warszawie
                  pod kamerami TV w takich koszulkach członkowie jakiejś partii
                  przyszli. Przecież nie chodzi o to, że nie wolno chodzić w koszulce
                  partii, ale nie powinno się wykorzystywać takiej sytuacji. Przyznasz
                  mi rację, gdy to na spokojnie przemyślisz.
                  • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:45
                    zapomniałem dodać, że koszulki cafe forum łomianki to byłoby zupełnie
                    co innego, bo:
                    1. Nie jest to partia polityczna zaangażowana w rywalizację o władzę
                    w Łomiankach tylko coś w rodzaju niezależnej grupy towarzyskiej
                    2. Z tego co wiem, cafe forum lominaki to chyba same (?) dziewczyny,
                    więc na pewno w tych koszulkach na wale to by faktycznie był wypas :)

I generalnie dajmy spokój koszulkom
                    • aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:51
                      esscort napisał:

> 2. Z tego co wiem, cafe forum lominaki to chyba same (?)
                      dziewczyny,
                      > więc na pewno w tych koszulkach na wale to by faktycznie był
                      wypas :)

Możnaby na koniec zrobić wybory miss mokrego podkoszulka :D
                      • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:58
                        Z ust mi to wyjęłaś, ale nie chciałem już tego dodawać, bo atmosfera
                        jakaś mało frywolna
                        • brycezion Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 16:30
                          A czy jest kandydat na burmistrza lepszy od obecnego w mniemaniu jego
                          najbliższego otoczenia ?
                          Do tej pory - nie widzę, nie słyszę, nie ma...
                          No to po co ta sonda ???
                          • papaduluba Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 17:17
                            esscort napisał:
                            >, że koledzy z PO
                            > przyszli na wał w tych koszulkach, bo akurat leżały na wierzchu po
                            > przyjściu w poniedziałek z siatkówki ;)
                            > Po to żeby pokazać, że PO
                            > jest na wałach.

Bry ja słyszałem, że ulubieniec tłumów, żelazny kandydat na
                            burmistrza - J.G. łaził po wałach z notesem pod pachą i specjalnie
                            do tego celu spreparowanej koszulce.
                            Promował sztab antykryzysowy, którego członkiem nie był. Jak
                            myślisz ess. kogo promował siebie czy sztab. POwcy przynajmniej
                            założyli oryginalne koszulki a tamten oblekł na siebie
                            FALSYFIKAT.
                            • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:15
                              papaduluba napisał:

Jak myślisz ess. kogo promował siebie czy sztab. POwcy przynajmniej
                              > założyli oryginalne koszulki a tamten oblekł na siebie
                              > FALSYFIKAT.

Co do J.G. to ja nie mam ŻADNYCH złudzeń pozytywnych.
                              Ale to nie jest argument w sprawie koszulek, bo po co się zniżać do
                              takiego poziomu.

• esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:18
                            Ja też nie widzę żadnego poważnego kontrkandydata, ktory by ujawnił
                            chęć kandydowania. Gdyby wybory były razem z prezydnenckimi, to obecny
                            burmistrz wygrałby w I turze
                        • guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:00
                          To co pisze Papirus i niestety również Esscort to jakaś groteska.
                          Macie za złe ludziom że pracują na rzecz naszej społeczności w
                          koszulkach swojej partii ? I to jest ten skandal ? A nawet jeżeli
                          chcieli pokazać, że łomiankowska platforma wobec zagrożenia jako
                          środowisko potrafi się zorganizować , czy jest w tym coś nagannego ?
                          Zrozumiałbym pretensje , gdyby paradowali po wale w koszulkach i
                          unikali roboty, ale tak nie było !!! Zasuwali równo.
                          • brycezion Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:09
                            Albo jesteś Guzikiewicz69 tak gruboskórny, że nie rozumiesz o co chodzi, albo
                            uważasz, że PR przede wszystkim...
                            Że PRem można przysłonić fakty.

A że pracowali na wale - to się im chwali.
                          • kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:17
                            Mi się wydaje że to jest tak i piszę to bez jakiejkolwiek
                            złośliwości, tylko zastanawiam sie nad ludzkimi reakcjami
                            (guzikiewicz mnie natchnął;). Jeżeli ktoś widział tych gości
                            zasuwających na wałach, ale nie raz, tylko w każdy dzień i każdej
                            nocy, to nie ma problemu z tymi koszulkami. Jak ktoś nie widział,
                            tylko przeczytał, że byli, albo zobaczył ich raz to uznał, że to
                            skandal. Dlaczego tak uznał nie wiem, bo naprawdę tego nie rozumiem.
                            Wiem za to na 100%, że gdyby ubrali się tak goście z PISu albo
                            lewicy, to nie miałabym też z tym żadnego problemu, ich prawo. Ale
                            tamci się pewnie wstydzili;)
                            • guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:36
                              Fakty są takie że było zagrożenie, i ze 15 ludzi w koszulkach PO
                              pracowało. Fakty też są takie że najwięcej do powiedzenia mają ci
                              których aktywność ograniczas się do udzielania dobrych rad i co
                              ciekawe, to oni najczęściej wytykają błędy i skandale tym, którzy
                              zamiast ględzić coś pożytecznego robią.
                              • guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:41
                                Kundziuk też mnie natchnęlaś (;- nie po raz pierwszy. Optyka jest
                                różna. Jeden siedzi w fotelu i ma za złe, a drugi jakoś stara się
                                ochronić swój dobytek. Jeden jest moralnie wrażliwy, a drugi
                                ubłocony. Jeden widzi koszulki , a drugi wyciek spod wału.
                                • kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:50
                                  Też święta racja. Rany, ale ja się ze wszystkimi zgadzam, chyba
                                  jestem chora:)
                                  • tomek085 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:58
                                    tylko ja się znów pytam gdzie podziały się koszulki i ich właściciele
                                    po wizycie, komorowskiego??? opadli z sił czy nabrali wody w usta ?? ;)
                                • esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 18:20
                                  guzikiewicz69 napisał: Jeden jest moralnie wrażliwy, a drugi
                                  > ubłocony. Jeden widzi koszulki , a drugi wyciek spod wału.

Ale skąd wiesz, że tak jest?
                                  • guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 18:37
                                    U nas wielu było ubłoconych i widziało wyciek spod wału, a jak tam
                                    było w Kazimierzu, to tego nie wiem. To wiesz ty (;. Nie chcę
                                    rozpętywać wojny na zasługi, bo to jest obrzydliwe. Chodzi mi
                                    wyłącznie o optykę, czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                                    Jakoś nikt z moich sąsiadów nie wspominał o koszulkach i nie miał
                                    nikomu kto pracował na wale za złe, że się "lansuje" przy worze z
                                    piachem. Jakoś też nie wierzę w te dziesiątki osób porażonych faktem
                                    niesienia pomocy przez brygadę PO. Ale my tu na wsi jesteśmy
                                    gruboskórni.
                                    • esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 19:16
                                      guzikiewicz69 napisał:

> U nas wielu było ubłoconych i widziało wyciek spod wału, a jak tam
                                      > było w Kazimierzu, to tego nie wiem. To wiesz ty (;. Nie chcę
                                      > rozpętywać wojny na zasługi, bo to jest obrzydliwe.

Ale skąd wiesz, co kiedy robiłem? Nie będę ci opowiadał, bo nie widze
                                      powodu, żeby jakies kombatanctwo uprawiać. Jakie masz prawo mnie
                                      oceniać? Bo widziałeś wyciek?Już taką postawę kilka razy widziałem i
                                      słyszałem :( Daje ci to prawo do oceniania innych? A poza tym
                                      uważasz, że bycie na wałach daje jakiś kredyt na rację. Tak, to jest
                                      obrzydliwe i to właśnie robisz.
                                      Ja nie napisałem o tych koszulkach ani złosliwie ani z zarzutem.
                                      Napisałem życzliwie, że uważam to za błąd. Ale ok, przyjmuje do
                                      wiadomości, że byłeś ubłocony pod wałem i zrobiło ta na tobie takie
                                      wrażenie, że chcesz o tym wszystkim opowiadać i uważasz, że możesz
                                      więcej.
                                      Ale w sumie jest to przykre

• guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:06
                                        Ess uspokój się, nie musisz uciekać się do wciskania w moje usta
                                        czegoś, czego nie powiedziałem. Nie powołuje się na swoje zasługi ,
                                        ani nawet na ubłocenie . Mówię tylko że punkt widzenia zależy od
                                        punktu siedzenia. Ci co byli zagrożeni, nie przyglądali się w jakich
                                        koszulkach pracują ludzie, bo chętnie przyjęli by pomoc nawet od
                                        diabła. Tylko tyle. Rozumiem że dla niektórych ludzi, których powódź
                                        nie mogła dotkną, niezwykle istotnym zagadnieniem był kolor koszulki
                                        ratowników. Czepianie się ludzi że pracowali w koszulkach z
                                        nadrukiem jest małostkowe i dziwaczne. O pobycie w Kazimierzu w
                                        weekend zdaje się napisałeś ty sam.
                                        • esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:16
                                          Dobra, nie będę tego ciągnął, nie będę cytował, bo albo nie rozumiesz
                                          albo udajesz, albo nie jesteś w stanie mieć jakiejś refleksji - co na
                                          jedno wychodzi :(

Nie jestem niespokojny, bo z jakiego powodu?

• guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:34
                                            I tak będzie najlepiej. Masz rację, to był skandal, przepraszam cię
                                            w ich imieniu chłopców że pracowali w koszulkach z nadrukiem,
                                            narażając cię na złe doznania emocjonalne. Przepraszam za ciągnięcie
                                            tego wątku ponad ludzką wytrzymałośc. To już koniec.
                            • mezar73 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:37
                              Każdy ma prawo do własnej wrażliwości. Jednym koszulki partyjne na
                              wałach nie pasują, inni nie mają z tym problemu. I niech tak
                              zostanie. Pokrytykować można i pochwalić też :)
                              Tak jak już gdzieś odkrywczo pisałem - woda ma w d.... politykę -
                              tak samo zalałaby mnie, kundziuka, papirusa, polityków PO, PSL, SLD,
                              Samoobrony, a nawet członków UPR i partii Jurka (przepraszam, jeśli
                              kogoś pominąłem ;-)). Najważniejsze, że większość piszących na
                              naszym forum ciężko harowała przy zabezpieczaniu wałów, psiocząc
                              jednocześnie na komary, zbyt ciężkie worki, kałuże pochowane w
                              trawie i uśmiechając się do siebie.
                              • kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:40
                                Święta racja.
                                Zielonych pominąłeś chyba, ale ich to mogłoby nie dotknąć, a już z
                                pewnością jakby doknęło to byłaby to wielka niesprawiedliwość;)
                                • a.zablocka Re: Sonda: ręce opadają 27.05.10, 09:30
                                  NARESZCIE ROZSĄDNY GŁOS
                  • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 16:59
                    Ess, nie wiem, co chcieli pokazać, może to, że nie są tam, gdzie
                    zomo;)
                    Racja, dajmy spokój rozważaniom o koszulkach, tym bardziej, że nie
                    wygrałabym wyborów miss mokrego, a ja jak nie wygrywam to nie
                    lubię:) Swoją drogą doszłam do wniosku, że muszę być mega bazylem
                    (trochę mi w tym pomogła moja ulubiona koleżanka KM), skoro panowie
                    więźniowie nie chcieli sie ze mną zaprzyjaźnić, ale rozwinę to
                    głębiej w artykule w gazetce chopina. Bój się Polaku bój się;)
                    • tuzimka Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 17:21
                      To chyba wystarczy za głosowanie?
                      • tomek085 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:02
                        i widać to jednak zobowiązuje, jest różnica między człowiekiem , a
                        człowiekiem reklamą, gdyby ten sam człowiek w normalnym stroju
                        przyszedł i wziął się za łopatę, byłby w porządku, a gdy był tylko raz
                        i to na początku, i to w koszulce partii przewodniej, bo akcja była
                        celowa,a potem znika i w ogóle się nie pojawia to jest to dla mnie
                        minusem, znam trzy czwarte tych ludzi i wiem że nie przyszli ze
                        szczerych chęci:)
                        • kundziuk Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:07
                          W mordę, to ja nie wiedziałam, że tam trzeba było wyłącznie ze
                          szczerych chęci, bo bym nie przyszła. Bo ja strachu i z konieczności
                          przyszłam, nie z chęci;) Z chęci to ja inne rzeczy lubię robić.
                          • tomek085 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:12
                            hehe ;) no ja ze strachu nie, ale w domu bym nie usiedział, sąsiedzi
                            domy obkładali potem grile robili a tu wariat na wał sobie chodził, już
                            w piatek mieli mnie za frajera ale co tam, dziś mało zawału ze
                            szczęścia nie dostałem jak ktoś korek z tej wanny wyjął.
                          • kmsanczia Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:37
                            kundziuk napisała:
                            > W mordę, to ja nie wiedziałam, że tam trzeba było wyłącznie ze
                            > szczerych chęci, bo bym nie przyszła. Bo ja strachu i z konieczności
                            > przyszłam, nie z chęci;) Z chęci to ja inne rzeczy lubię robić.

Kundziuk jak ty mądrze gadasz. :D
                            W mordę. ;)
                      • guzikiewicz69 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:13
                        Oceniam dobrze, na szczęście okazął się "lękliwym pilotem".
                        Nagromadzenie sił i środków dało też mieszkańcom poczucie, że nie są
                        sami w obliczu niebezpieczeństwa. Dziś mój kolega z sandomierskiego
                        opowaiadał mi o tamtejszej akcji na wałach , mieszkańcy i strażacy z
                        OSP zostali podobno pozostawieni sami sobie. Nie było ośrodka
                        decyzyjnego, do tego stopnia że przy próbie rozkopania wału (żeby
                        dać ujście wodzie) okazalo się że wewnątrz wału jest betonowy
                        redzeń, którego łopatą, a nawet koparką nie da się skruszyć). Nikt
                        ich o tym nie uprzedził. Info sprzedaję , za tyle za ilę ją kupiłem
                        (-;.
                        • roberto19633 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 20:13
                          Mimo że śmiesznie rządził, jeszcze śmieszniej wyglądał w
                          łańcuchu ,,władzy,,.Postarał się chłop, za powódż+.

• j.urek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:29
                      kundziuk napisała:

>nie wiem, co chcieli pokazać, może to, że nie są tam, gdzie
                      > zomo;)

Naprawdę???? Poszli na wały w proteście przeciw miłośnikowi zwierzątek?
                      Cholera, co to ma do powodzi? Myślisz, że zwolenników PiS-u i innych
                      tam nie było? No ładnie. A była taka zgdoa
                      • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 19:37
                        To żarcik taki był, ale wybaczam, że nie zrozumiałeś, mi sie też
                        zdarzyło nie zrozumiec viaderka, który mądrze gadał i na ktorego bez
                        sensu napadłam:)
                        • j.urek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 20:00
                          jeśli żarcik, to sorry :)
                          • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 20:20
                            Ja się w ogóle nie gniewam:)
    • was2000 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 09:16
      Właściciele agencji towarzyskiej różnią się tym od władzy, że posiadają
      umiejętność ogarnięcia i totalnej kontroli burdelu.
    • stefanprawo Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 13:55
      Niestety niezbyt dobrze.Nie jest to jednoznacznie negatywna opinia,ale jedno
      wiem w najbliższych wyborach jeżeli P.Pszczółkowski będzie oczywiście kandydował
      to na pewno nie będę na niego głosować ani na żadną osobę przez niego
      "namaszczoną". Jednocześnie nie jestem za powrotem poprzedniego Burmistrza bo
      jednak co by nie mówić oceniam go gorzej niż obecnego.
      • kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 15:13
        Przeczytałam "nazbyt dobrze" i dostałam zawału serca, ale jak
        niezbyt to się uspokoiłam;)
        • roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 15:28
          No Stefano, zdjęcie wyjściowe na forum, wybory niedługo.
          Kto wie?
      • przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 16:48
        Tak ładnie piszesz. Rozwiń proszę swoje przemyślenia i napisz nam tu, jaki jest
        ideał twojego burmistrza? Nie chcesz głosować na tego, tamten jeszcze gorszy.
        Chyba nie spełnisz w tym roku swojego obywatelskiego obowiązku :( A może pan
        Grądzki albo Rusiecki? A może pan Perlik? Cały wachlarz aktywistów - z pewnością
        nie z "namaszczenia" obecnego.
        • roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 17:18
          Siara ,a ty na kogo zagłosujesz?. Chyba widzisz ,że
          większość to ,,Figury Bojowe,,, które generalnie nic nie
          zmienią, no z wyjątkiem podwykonawców.
          Jeżeli ja nie znajdę swojego kandydata ,oddam głos nieważny.
        • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 17:50
          przyjaciel_siara napisał: A może pan
          > Grądzki albo Rusiecki? A może pan Perlik? Cały wachlarz aktywistów -
          z pewnością nie z "namaszczenia" obecnego.

Spoko, przyjacielu, na razie obecny burmistrz nie ma konkurenta. Ale
          przecież dobrze, jak będą jacyś inni kandydaci, żeby były wybory, a nie
          plebiscyt. Na tym polega demokracja.
          • anka0292 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 19:04
            niee no bez zartow
            Wieslaw sie nie nadaje i juz
            litosci
            Moze i z Komorowskim by znalezli wspolny jezyk
            obaj jak juz co powiedza to powiedza
            No co Wieslaw dobrego dla Lomianek zrobil?
            • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:02
              Kogo Anka proponujesz?
              • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:11
                Pewnie kogoś od trasy po wale.
                • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:17
                  nie wierze, że ktoś po tej trasie by doszedł do jakiekolwiek urzędu. No
                  ale próbować można
                • roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:52
                  kmsanczia napisała:

> Pewnie kogoś od trasy po wale.
                  ..raczej wała od trasy.
                • aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:24
                  kmsanczia napisała:

> Pewnie kogoś od trasy po wale

To byłaby za proste :D wybierze wojującego przeciwnika trasy po
                  wale. Kto sie zakłada?

lolaxyz = aktualizacja
                  • kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:26
                    Gdzie, jak, co, to on kandyduje?? =O
                  • mezar73 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 23:16
                    Znaczy, że pisząc o Ance, wpisuję się w kampanię sąsiada ? Heh !
                • przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:25
                  kmsanczia napisała:

Pewnie kogoś od trasy po wale.

..."też prawda" i...
          • przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:23
            esscort napisał:

Spoko, przyjacielu, na razie obecny burmistrz nie ma konkurenta. Ale przecież dobrze, jak będą jacyś inni kandydaci, żeby były wybory, a nie plebiscyt. Na tym polega demokracja.
            Są 3 prawdy... "cała prawda" (w twoim wątku). Idę do innych...
        • stefanprawo Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:29
          Nie będą się wypowiadał na temat ewentualnych kandydatów bo ich jeszcze nie ma.
          Jak się pojawią to będziemy dywagować z pewnością na tym forum.
          Jedno jest wydaje się pewne: moim zdaniem obecnemu Burmistrzowi będzie ciężko
          wygrać.
          WASZ STEFANPRAWO
          • brycezion Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 11:58
            Pszczółkowski - moim zdaniem - bez problemu ma w kieszeni drugą kadencję.
            Po pierwsze - jak napisał Esscort - nie ma już czasu jakiś poważny kandydat na
            wypromowanie się.
            Po drugie - jeśli kontrkandydat zacznie od "trasy po wale", wzrostu cen gruntów
            w związku ze specustawą w/s zapobiegania powodziom, różnych politycznych aluzji,
            lub podobnych nie merytorycznych zarzutów, to nie ma najmniejszych szans.
            Musiałby przygotować cały pakiet spójnej negatywnej oceny, nie tylko wyrywkowe
            zarzuty.
            • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 12:01
              brycezion napisał: Musiałby przygotować cały pakiet spójnej negatywnej
              oceny, nie tylko wyrywkowe
              > zarzuty.

Może nad tym pracuje i dlatego nie ma czasu :)
              • guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:35
                Bryc. O determinantach sukcesu potencjalnego
                kontrkandydata : „Musiałby przygotować cały pakiet spójnej
                negatywnej oceny, nie tylko wyrywkowe zarzuty.” Wolałbym jednak
                żeby potencjalny kontrkandydat zamiast skupiać się na „spójnym
                pakiecie negatywnych ocen” , wykazał swój dorobek, kwalifikacje i
                zdolność do działania oraz wizję, która ma oparcie w cyfrach, a nie
                w chciejstwie. W przeciwnym wypadku łańcuch burmistrza przyszłoby
                nam złożyć w ręce Anki, który ma długi staż w tępieniu nieprawości i
                wskazywaniu drogi do Babic. Dla mnie marną rekomendacją jest sama
                zdolność do pięknego pojękiwania o ewentualnej nieudolności
                poprzedników.
                • kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:38
                  E, czy ja wiem, są tacy co uwierzyli w drugą Irlandię, pewnie jak ktoś obieca
                  drugi Czosnów, albo trzecie Babice to znajdą się chętni. ;)
                  • esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:45
                    No i nie zapominajmy, ze w Polsce (a w Łomiankach takie tradycje też są
                    bardzo silne) wygrywa się wybory pokazując błędy i zaniechania
                    poprzednika oraz mówiąc, że zrobi się to znacznie lepiej.
                    Tradycja to tradycja :)
                    • kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:56
                      Tyle że po 1 kadencji nadal więcej jest niezainteresowanych (tematami lokalnymi)
                      niż niezadowolonych. Dopiero po 2 część niezainteresowanych przekształca się w
                      niezadowolonych, wprost proporcjonalnie do wzrostu parcia na utrzymanie się na
                      stołku. ;)
                      • esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:03
                        Dlatego mówię, że raczej jest za mało czasu, by ktoś zdołał podkręcić
                        liczbę niezadowolonych ponad liczbę niezainteresowanych.
                        Musiałyby jakieś wyższe siły chyba zadziałać, a powódź przeszła na
                        szczęście bokiem. Może gdyby się okazało, że "dzięki" budowie ronda
                        ludzie wracający z Warszawy stoją w korku za BP....
                  • guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:53
                    Nie pamiętam czy druga Japonia chwyciała , ale argument fajniejszego
                    ronda jest porażającą bronią wyborczą (;.
                • brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:59
                  Przecież napisałem, że po pierwsze kontrkandydat nie ma już czasu na
                  wypromowanie się, a w tym mieści się wszystko o czym piszesz.
                  A z kolei jeśli nie umiałby przedstawić sumy błędów tzn. nie wie co jest ważne.
                  Inna sprawa, że 4 lata temu znana była suma błędów poprzednika, a możliwość 57
                  mln dotacji na wod-kan. przespano. Bo oprócz burmistrza ważne jest jego
                  "otoczenie" i rada miasta.
                  • guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:17
                    Wyczerpujący katalog dramatycznie opisany błędów – i bez
                    obstalowania białej księgi- znajdzie w Twoich Łomiankach. Na
                    przedstawienie się zaś nigdy nie jest za późno. Tylko trzeba mieć
                    amunicję, a wśród potencjalnych kandydatów z tym już trochę gorzej.
                    • brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:25
                      Guzikiewicz69 jak i paru innych nie może mi darować Białej Księgi, a właściwie
                      -tych małych ludków- skręca zazdrość, że zapłacono mi kilkanaście tysięcy. Bo to
                      ich boli...
                      Ale nie boli ich kilkaset tysięcy wywalone na GIG, SGH i PROEKO.
                      • esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:34
                        No bo jak obcy i w dodatku pod dobra nazwą występujący, to pewnie
                        mądrzejszy i może brać kasy, ile chce ;)
                        Przecież najbardziej wkurza, gdy sąsiad sobie dobre auto kupi :))
                      • guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:36
                        1. Nie jestem taki mały, wzrost mam w normie (;.
                        2. Nigdy w życiu nie czytałem żadnej twojej białej, czerwonej ani
                        żółtej księgi i z nasłuchu wiem, że niczego nie straciłem- mam
                        zaufanie do fachowości Kowalik (;
                        3. Jeżeli ktoś chce wywalać kilka tysięcy złotych na amatorskie
                        opracowania, to jego sprawa. Rozsądku w tym niewiele.
                        • brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:53
                          Pewnie, że nie czytałeś, jak i inni, bo Biała Księga zawiera również wnioski i
                          zalecenia na przyszłość, a to już byłoby niebezpieczne przy podsumowaniach z ich
                          wykonania.
                          "Fachowość" Kowalik22 polega wyłącznie na negacji, bo też nie czytała, należy
                          więc do grupy ślepych ludzi rozprawiających o kolorach.
                          Natomiast dr. Sierak z SGH czytał Białą Księgę, nie uznał jej za amatorszczyznę
                          i podziękował mi mailem, że była mu pomocna przy opracowywaniu Strategii dla
                          Łomianek wraz z WPI. Chcesz adres mailowy do dr. Sieraka by to sprawdzić ?
                          Pewnie, "nasłuchy" są wierzytelniejsze.

No i co z tymi setkami tysięcy wywalonymi na ekspertyzy GIG, SGH, PROEKO ?
                          Pomijasz to milczeniem, bez komentarza ?
                          Komu zabrakło rozsądku? Burmistrzowi ? Radzie ? "Otoczeniu" ?
                          • guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:10
                            Jeżeli doktor ci podziękował, to bardzo się cieszę. Nie wiem czy
                            zauważyłeś ,ale świat idzie do przodu i dziś ekspertyzy piszą
                            fachowcy, profesjonaliści, ludzie z odpowiednim ciągle uzupełnianym
                            wykształceniem i doświadczeniem wynikającym z działania, a nie
                            pisania na forum.
                            • brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:16
                              Biała Księga nie była napisana na forum, a dane zawierająca też nie pochodzą z
                              forum.
                              A co z tymi setkami tysięcy ? I komu zabrakło rozsądku ?
                              • kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:19
                                Z tymi opracowaniami to chyba jest tak, że ktoś pomyśli "trzeba by coś zrobić, zatrudnię ekspertów oni będą wiedzieli co i jak". Potem dostaje opracowanie i nie wie co z tym zrobić, nikomu się nie chce tego czytać, bo to nudne i nikt się na tym nie zna, więc ląduje w szufladzie. :P
                                • brycezion Re: Kmsanczia 28.05.10, 18:49
                                  Jest dokładnie tak jak piszesz. Więc po co wogóle zamawiać te opracowania ?
                              • guzikiewicz69 Re: znowu groteska 28.05.10, 14:38
                                Może masz rację i tak jak twierdzi Ess , może rzeczywiście gmina
                                zamiast GIG (Głównemu Instytutowi Górnictwa) powinna tobie zlecić
                                opracowania. Oni tam mają tyle wydziałów, zakładów, profesorów i
                                doktorów i są tacy zajęci: www.gig.eu/
                                Zdolny sąsiad to i w sprawie choroby poradzi i samochód naprawi.
                                • brycezion Re: znowu groteska 28.05.10, 14:52
                                  Guzikiewicz69 - zaczynasz już pleść od rzeczy i do tego wogóle się nie
                                  orientujesz co się dzieje.
                                  GIG opracował "Wstępne Studium Wykonalności" na wod-kan. i określił proponowany
                                  wariant "0" potem uchwalony przez Radę w marcu 2008.
                                  Przyszło PROEKO i wariant "0" wyrzucono do kosza, zaczęto kombinować i spóźniono
                                  się ze złożeniem wniosku o dotacje.
                                  Pojąłeś ? Pieniądze wydane na GIG zostały zmarnowane.
                                  Gdybyś przynajmniej czytał uważnie forum, to byś to wiedział, a nie zajmował się
                                  nasłuchami.
                                • kowalski_lomiankowski Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:03
                                  brycezion napisał:> Biała Księga zawiera również wnioski i
                                  zalecenia na przyszłość, a to już byłoby niebezpieczne przy
                                  podsumowaniach z ich
                                  wykonania.

Czyli że rządzenie Łomiankami ma polegać na stosowaniu "białej
                                  księgi", jak Ewangelii. W takim razie, po co nam burmnistrz, urząd,
                                  miejskie spółki, jacyś radni? Wystarczy księga i sekretarka (+woźna).

Do diaska, czy biała księga jest aż tak cholernie mądra, aż tak
                                  cholernie ważna, że trzeba nam przypominać o niej co parę dni i co
                                  parę wątków i o tych "kilkunastu" tysiącach, które się zainkasowało
                                  z ciepłej gminnej rączki? Czy nie moglibyśmy już wreszcie odpocząć
                                  od białej księgi wyciąganej przy każdej okazji?

Brycu tworzył podobne opracowania dla poprzedniego burmistrza.
                                  Sokołowski nie był skory żeby się liczyć z nimi. To chyba najlepiej
                                  świadczy o wartości tych tworów. Nadają się na podkładkę pod nogę
                                  stołka portiera w gminie.
                                  • guzikiewicz69 Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:14
                                    No widzisz Bry właśnie o to chodzi, o czym pisze Kowalski. Osobiście
                                    wolę żeby gmina kupowała opracowania u EKSPERTÓW, a nie u -nawet
                                    bardzo zdolnych i wszechstronnych, tak jak Ty-AMATORÓW. Nie ma w tym
                                    niczego obraźliwego, Ty pewnie też zębów już nie leczysz u kowala ?
                                    Ten instytut ma też bibliotekę z tysiącem pozycji naukowych, ma
                                    laboratoria i korzysta z wymiany międzynarodowej i trudno będzie ci
                                    z nim rywalizować.
                                    • guzikiewicz69 Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:20
                                      Sorki doczytałem twoją wypowiedż, ten GIG to tylko przykład i
                                      ilustarcja że ani Ty , ani ja nie możemy konkurować z
                                      profesjonalistami, w dziedzinach w których nie "siedzimy".
                                      • brycezion Re: Guzikiewicz69 28.05.10, 18:44
                                        Pisać po polsku umiesz, ale czytać chyba nie.
                                        Ten GIG, czy SGH to są "przykłady i ilustracje", że zamawia się za setki tysięcy
                                        opracowania profesjonalistów, które potem lądują w koszu. Ale zanim wyrzuci się
                                        do kosza, to -co najśmieszniejsze- podejmuje sie uchwały akceptujące te opracowania.

Poniał ?
                                  • brycezion Re: Kowalski_lomiankowski 28.05.10, 18:35
                                    Nie ja wyciągnąłem Białą Księgę i jej koszt, a Guzikiewicz69, w dodatku nie
                                    znający jej, więc odpowiedziałem i będę w przyszłości podobnie postępował, bo
                                    widać pamięć niektórych forumowiczów jest bardzo wybiórcza.
                                    Chcecie odpocząć od Białej Księgi, to jej nie wyciągajcie. Przypomnę bowiem Wam
                                    GIG, SGH i PROEKO, które to opracowania kosztowały nas kilkaset tysięcy i
                                    włożyliście je jako "podkładkę pod stołek portiera w gminie".
                                    Dowód z Sokołowskim jest świetny. Nie liczył się, no to skończył jak wiadomo.
                                    • guzikiewicz69 Re: Kowalski_lomiankowski 28.05.10, 20:11
                                      1. Mijasz się z prawdą, nieładnie. W poście, który dał początek tej
                                      wymianie myśli, ani słowa nie wspomniałem o koszcie księgi, bo go
                                      nie znałem. Twoje przychody z tytułu działalności eksperckiej w
                                      gminie , nie stanowią dla mnie żadnego problemu. Pisz sobie i
                                      zarabiaj, na zdrowie, jeżeli jeszcze po tym cyrku ktoś cię wpuści do
                                      swojego gabinetu .
                                      2. Nie mam żadnych interesów w gminie ani w promieniu 10 km, nie
                                      pracuję tu , nie pełnie żadnych funkcji, o nic nie zabiegam i twoje
                                      białe księgi mnie walą - jak mawia młodzież.
                                      3. Z twoich wypowiedzi wynika, że doradzałeś dwóm kolejnym
                                      burmistrzom Panu Sokołowskiemu i Pszczółkowskiemu, zdobyłeś ich
                                      zaufanie, a oni zaufali tobie jako człowiekowi i profesjonaliście.
                                      Być może byłeś z nimi w relacjach koleżeńskich, zapewne dopuścili
                                      cię do różnych informacji, jakich nie powierza się obcym. Pewnie z
                                      tych prywatnych, bliskich relacji znasz ich słabości i obawy. A na
                                      koniec strzelasz do nich z księgi … That is it.
                                      • brycezion Re: Guzikiewicz69 28.05.10, 21:37
                                        1. Owszem, napisałeś potem "kilka tysięcy", a ponieważ wysokość zapłaty
                                        fascynowała przed paroma miesiącami paru forumowiczów, więc oświeciłem i Ciebie.
                                        2. Wizyt w jakiś gabinetach akurat najmniej mi brakuje, a nie wiem, co Ty
                                        rozumiesz jako cyrk ?
                                        3. Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie co sądzisz o wywaleniu kilkuset
                                        tysięcy na opracowania wyrzucone potem do kosza ?
                                        4. Skoro Białe Księgi Cię walą, to czemu się ich czepiasz ?
                                        5. Pszczółkowskiego Biała Księga nie dotyczy.
                                        Okres Sokołowskiego oceniałem nie z "nasłuchów" i czyichś zwierzeń, a z
                                        dokumentów. Więc strzelasz kulą w płot.

A tak na przyszłość - jeśli nie znasz podstawowych informacji o Łomiankach (albo
                                        rżniesz głupa), o GIGu musisz szukać w internecie, to może lepiej najpierw
                                        zapytaj się, zanim zaczniesz wypisywać głupstwa.
                                        Na mądre pytania zawsze odpowiadam.
                    • kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:47
                      guzikiewicz69 napisał:
                      > Wyczerpujący katalog dramatycznie opisany błędów
                      > znajdzie w Twoich Łomiankach.

TŁ nr 4 powodziowy właśnie się pojawiły. Widzę pozytywną tendencję - reklamy pomału wypierają treść. ;)
                      Jest kilka szokujących momentów: "dzięki zaangażowaniu burmistrza Pszczółkowskiego (...) wał nie jest zagrożony" =O
                      ale dalej już normalnie: "Festyn rodzinny czy zawoalowany początek kampanii?".
          • przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 19:33
            stefanprawo napisał:

Jedno jest wydaje się pewne: moim zdaniem obecnemu Burmistrzowi będzie ciężko wygrać.

esscorcie, czekałem, czekałem i się doczekałem. Tu w odpowiedzi pasuje mi ta
            "trzecia prawda" :)
    • k.jurek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 18:52
      Bardzo dobrze! Przez cały czas burmistrz był tam gdzie być powinien. Okazał się człowiekiem bardzo operatywnym.
    • lomek2 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 19:50
      Ale w związku że co?
      • anka0292 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 05:20
        Jest kilku kandydatow na stolek burmistrza
        Zapowiada sie ciekawa kampania
        Politycy zauwazyli ze na poziomie gmin jest realna wladza i duze
        pieniadze... Nasz samorzad ma w porownaniu z zagranicznymi
        odpowiednikami dosyc duze kompetencje i budzety
        Bedziemy zatem mieli przedstawiciela PO - Wieslawa
        pewnie bedzie tez i ktos z PiS, PSL sie szykuje ale nie wiem czy do
        rady czy na burmistrza - moze ktos z Was wie?
        Napewno wystartuje ktos z Forum Samorzadowego.
        O kontrkandydatow sie nie martwmy - znajda sie
        Wieslaw w ostatnich wyborach obiecywal "miasto ogrod za unijne
        pieniadze bo wie jak to zrobic"
        Ciekawe co teraz wymysli?
        • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 08:57
          anka0292 napisała:
          Zapowiada sie ciekawa kampania
          (...)
          > Bedziemy zatem mieli przedstawiciela PO - Wieslawa
          > pewnie bedzie tez i ktos z PiS, PSL sie szykuje ale nie wiem czy do
          > rady czy na burmistrza - moze ktos z Was wie?
          > Napewno wystartuje ktos z Forum Samorzadowego.
          (...)
          Wieslaw w ostatnich wyborach obiecywal "miasto ogrod za unijne
          > pieniadze bo wie jak to zrobic"
          > Ciekawe co teraz wymysli?

Ja jestem innego zdania. Po pierwszy nie zapowiada się ciekawa
          kampania. Wybory we wrześniu. Już prawie czerwiec, a potem 2 miesiące
          wakacji. W warunkach łomiankowskich, gdzie nie ma tv, radia, gdzie
          ludzie są rozproszeni itp., wypromowanie kandydata w tak krotkim
          czasie to raczej mrzonka.
          Poza tym w wyborach samorządowych partia, z ktorej jest kandydat to
          sprawa drugorzędna. Pewnie że fanatyk PiS nie zagłosuje na kandydata
          kojarzonego z PO (i odwrotnie), ale ile jest fanatykow?
          No i po trzecie w tych wyborach to nie burmistrz musi coś wymyślać,
          ale jego konkurenci. Na rzec burmistrza obecnego wymyślano 4 lata
          temu. I zrobiono to skutecznie. Ale wymyslano prawie rok. Teraz ktoś
          musi przebić burmistrza.
          No, zobaczymy.

• kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 09:03
            esscort napisał:
            > wypromowanie kandydata w tak krotkim
            > czasie to raczej mrzonka.

Dodajmy, że tajemniczego kandydata, bo jak na razie nikt się nie ujawnił.
            • esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 09:11
              Teraz w PiS jest stosowana koncepcja kandydata niemego. Może to
              obowiązuje nie tylko w wyborach prezydenckich ale na wszystkich
              szczeblach :)
              • guzikiewicz69 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:22
                By Ess: "Teraz w PiS jest stosowana koncepcja kandydata niemego."
                Nie jest ten kandydat taki niemy. Wysyła sygnały że pomoc w kwocie 6
                000 zł na powodzian, to za mało. Oni by dali 12 tysi. Tylko patrzeć
                jak Leppero zaoferuje 24, a Stan 48 tysi. Taniec polityków wokół
                powodzi się dopiero rozpędza.
              • woynowski1 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:22
                Anka może uchyl rąbka tajemnicy, jacy to kandydaci?
              • nii-dea Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 13:06
                Nieme kino.
                • kowalik22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 29.05.10, 08:34
                  Ja tylko w temacie kandydatów na burmistrza.
                  Moim zdaniem, ze względu na sytuację finansową państwa i samorządów, nie będzie
                  wielu chętnych do kandydowania.
                  Trudno rządzić gminą bez dostatecznej ilości środków finansowych, a dochody
                  gmin w ostatnim 1,5 roku dość drastycznie się obniżyły.
                  • brycezion Re: Kowalik22 29.05.10, 21:39
                    Nie sądzę, żeby spadek dochodów odstraszył jakiegokolwiek kontrkandydata. Takimi
                    sprawami nikt się u nas nie przejmuje.
                    Przeczytaj mój wątek z 19.1.2009 pt. "Początek kryzysu".
          • roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 29.05.10, 22:12
            Ess, pewnie czeka nas lato festynów. Tanie piwo za free,
            muzuka, pełen czad.
            Kurdę , tyle lat żyje ale o białej księdze nic nie wiem,
            czy mógłby ktoś streścić o czym jest ta czysta/blada
            księga/.
            Jedno wiem ,przy wyborze będę się patrzył na biżuterię,
            ma łanćuch-to wykreślam/a co mi tam- z zazdrości-mogę?/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka