supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 10:37 Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 10:42 supermauzer napisał: > Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:17 esscort napisał: > supermauzer napisał: > > > Ale nie usuwamy ciasteczek i głosujemy raz, ok?:) > > :)))) Naprawde dobre :D Przypomina mi sie jak był program na WOT nt przebiegu trasy w Łomiankach i mozna było głosowac przez telefon i przez internet. Przez telefon zagłosowało cos z 80 osób a przez internet ze sto tysięcy (oczywiście mieszkańców Łomianek) :D. Odpowiedz Link Zgłoś
supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:21 Ktoś zapamiętale głosował na nie. Ze 40 razy pod rząd:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:28 Nawet wiemy kto. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:32 Ja proponuję sondę na temat przewidywanych wyników tej sondy burmistrzowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:35 Najciekawsze jest to, że jak się robi sondę na tematy neutralne, to głosuje 20 osób, a tu już mamy ponad 200. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:45 Ktoś tu utyskiwał (Krzysiom, Lomek?) że generalnie jedynie zwolennicy PO są bardziej pracowici, reszta to obiboki a tutaj prosze... Samoobrona klika bez opamiętania a chłopaki z PO się lenią. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:08 Znajomy mawia że lubi takie ankiety bo jak mu się nudzi to zawsze wychodzi mu tyle ile powinno wyjść ;-PPP A już ludzie z gazety to nawet nie ograniczają ankiet na forum na zasadzie głos per login więc wogóle żenada ;-PPP Trafi się script kids albo troll z zacięciem do klikania i pozamiatane .. > Najciekawsze jest to, że jak się robi sondę na tematy neutralne, > to głosuje 20 osób, a tu już mamy ponad 200. ;) Eee tam 200 osób co najwyżej 200 kliknięć (nie wróć 400 bo dwa na głosowanie), takie ankiety są tak samo wiarygodne jak prognoza opadów śniegu na Sacharze ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:30 No to jakbyśmy jeszcze od tych 100 tysięcy choć część podatków ściągnęli.. to znowu bylibyśmy jak ongiś:-P najbogatszą gminą... hehhehe. Oceńmy burmistrza po efektach, zresztą czarny Piar to też Piar... Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Dobrze 26.05.10, 16:24 Pozytywnie oceniam dzialania i zaangazowanie Wladz w czasie tej krytycznej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 13:36 w tej sytuacji trzeba powiedzieć że tym razem poradził sobie bardzo dobrze skoro nas nie zalało ! i to wszyscy nawet ci jak najbardziej przeciwni burmistrzowi mogą na własne oczy stwierdzić ! .pozostaje co z w przyszłości zostanie zrobione żebyśmy mogli spokojnie spać . I czy w ogóle coś zostanie zrobione czy od żywiołu do żywiołu a może się uda ? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:12 supermauzer napisał: Jak oceniasz zachowanie burmistrza w czasie akcji przeciwpowodziowej? Naprawdę potrzebujesz do tego sondy? Odpowiedz Link Zgłoś
supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:15 Ale, że dobrze czy źle oceniasz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojnowsk1 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:16 Hmmmm... 223 źle ocenia burmistrza w czasie akcji przeciwpowodziowej 71 dobrze 1 trudno powiedzieć. Jak PełO się ruszy to widzę możliwość zmiany tych proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:21 Yhy, oczywiście, jest nas tu 300 a z peło nawet i więcej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:35 Nie wiem ile nas jest ale sadząc po koszulkach z logiem parti PO stojących przy śluzie to okolo 10-15. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:36 ah,żeby nie było głosowałem na trudno powiedzieć 2 razy i nie wyskoczyło:) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:41 Papirus, muszę Cię zmartwić...Nie wszyscy z PO na wałach mieli niebieskie koszulki, więcej ich znacznie było niestety, na własne oczy widziałam;) Po czym wiem że z PO? No jak to po czym, po zaostrzonych pazurach, długich pokręconych nosach, brwiach krzaczastych i po złym spojrzeniu. Aaaa, i jeszcze po tym, no, jak to się nazywa, hmmm, jakby tu powiedzieć - lenistwie okrutnym. W sensie tym opieraniu się o łopatę - jak kto nie pracował i się opierał albo siedział albo gadał albo pracował za wolno to na pewno był z PO. Fuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
paniaa Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:51 hehehehe dobre :-), Fatycznie dużo było takich złych - zazwyczaj tylko obżerali sie grochówką ... ( a ja myślałam, że to byli "osadzeni" ). Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:54 Ci osadzeni też pewnie z PO, przecież wiadomo, kto w tym kraju kradnie, nie płaci alimentów i jeździ po pijaku, wiele się nie pomyliłaś;) Nie piszę, że zabija, bo zakładam, że takich z więźnia na wały nie brali;) Odpowiedz Link Zgłoś
paniaa Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:11 Podobno osadzeni to byli tylko Ci za lekkie przestępstwa ( a więc gwałty, wymuszenia, rozboje )ale trzeba przyznać dużo nam pomogli. Z całą pewnością byli z PO - zresztą powódź to też wina PO... jakby nie patrzeć. I ciężko mi z tym żyć bo wolę tych "złych" co się promowali w koszulakch na wałach niż tych co się tylko wymądrzali na forum...jakieś Anki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
supermauzer Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:16 Gwałty, wymuszenia, rozboje to lekkie przestępstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:18 Może chodziło o to, że w porównaniu z takimi, co doprowadzają do tego, że człek jest kaput;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:20 Ja słyszałam, że to alimenciarze, chociaż zupełnie nie wyglądali. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:16 A ci więźniowie swoją drogą byli przesympatyczni, naprawdę, zachrzaniali jak małe samochodziki bez przerwy, pełna kultura, ja prawie nawiązałam nowe znajomości:) Odpowiedz Link Zgłoś
aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:30 kundziuk napisała: > ja > prawie nawiązałam nowe znajomości:) Ech no za szybko ta powódź minęła :D I znowu wszystko wskazuje, ze przez tych z PełO, jakby sie nie pchali pomagac, ups. promować na wały to nie obronilibym sie tak szybko przed powodzią i znajomości udałoby sie już całkiem nawiązać :D Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:39 khm... W ostatnich wyborach parlamentarnych w więzieniach zdecydowanie wygrała PO. Nie pokusiłbym się jednak o wnioskowanie, że ciężko pracowali, dlatego iż burmistrz też z PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 14:54 no popatrz myślałem, że po wilczych oczach:) Cieszę się że chłopcy pomogli, bo robili nie powiem ale nadal uważam że skandalem jest, że w trakcie takiej sytuacji nazwijmy ją krytycznej promowali partię. Uważam że chodzi o zwykłą przyzwoitość. Naprawdę szkodzi to wizerunkowi tej partii i moja troska nie jest tylko moim zdaniem, słyszałem podobne opinie od wielu osób-naprawdę. Czy ja się brzydzę PO, dla mnie PO jest taka sama jak PIS, Samoobrona czy PSL. Uważam też że miejsce parti politycznych jest w sejmie, no może w powiecie a nie na wałach, w Sołectwach czy nawet w radach miejskich, gminnych tak niewielkich miejscowści. Wiem, że uważasz inaczej ale to jest nie mój problem. Mamy inne wyobrażenie o sprawach lokalnych i tym co dzieje się oddolnie. Osobiście poza tym incydenetem uważam, że mamy naprawdę wspaniałych mieszkańców. Spotkałem kilkadziesiat osób, jeszcze z lat dzieciństwa których nie widziałem wiele, wiele lat w Łomiankach. Tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:06 Po wilczych oczach byłoby za bardzo zwyczajnie, ja zwyczajności nie lubię;) Ja tylko uważam, że każdy może pokazywać swoją przynależność do grupy, bez względu na to, czy to się innym podoba, czy nie. A grupy mogą być różne, zawodowe, partyjne, koleżeńskie, sąsiedzkie itp. Rozmawiałyśmy z koleżankami, że gdybyśmy miały koszulki z napisem cafe forum łomianki, to też byśmy je zakładały. Łoł, to swoją drogą byłby dopiero wypas... Nie widzę w tym kompletnie nic nieprzyzwoitego, zarzucanie komuś nieprzyzwoitości za to, że nosi koszulki z logo PO, w których w poniedziałki chodzi na siatkówkę jest nieprzyzwoite. >>>>>Osobiście poza tym incydenetem uważam, że mamy naprawdę >>>>>wspaniałych mieszkańców. Ci mieszkańcy od, jak go nazywasz, incydentu, też są wspaniali:) To ja też tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:44 Generalnie to nie ma większego znaczenia, kto był w jakiej koszulce, ale nie wpadajmy w jakąś paranoję. Nie mów Kundziuk, że koledzy z PO przyszli na wał w tych koszulkach, bo akurat leżały na wierzchu po przyjściu w poniedziałek z siatkówki ;) Nie, umówili się, że tak przyjdą. Dlaczego? Po to żeby pokazać, że PO jest na wałach. Po co chcieli to pokazać? Żeby przy okazji powodzi ich partia zapunktowała. Taka jest motywacja. I nie ma co tłumaczyć tego inaczej. Ja jestem zwolennikiem PO, ale uważam, że te koszulki nie były dobrze wymyślone, bo na pewno PO nimi punktów nie złapała. Więc niepotrzebnie to wyciągacie. Przecież już nikt do tego nie wracał. No i wyobraź sobie, co by się działo, gdyby tak na wałach w Warszawie pod kamerami TV w takich koszulkach członkowie jakiejś partii przyszli. Przecież nie chodzi o to, że nie wolno chodzić w koszulce partii, ale nie powinno się wykorzystywać takiej sytuacji. Przyznasz mi rację, gdy to na spokojnie przemyślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:45 zapomniałem dodać, że koszulki cafe forum łomianki to byłoby zupełnie co innego, bo: 1. Nie jest to partia polityczna zaangażowana w rywalizację o władzę w Łomiankach tylko coś w rodzaju niezależnej grupy towarzyskiej 2. Z tego co wiem, cafe forum lominaki to chyba same (?) dziewczyny, więc na pewno w tych koszulkach na wale to by faktycznie był wypas :) I generalnie dajmy spokój koszulkom Odpowiedz Link Zgłoś
aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:51 esscort napisał: > 2. Z tego co wiem, cafe forum lominaki to chyba same (?) dziewczyny, > więc na pewno w tych koszulkach na wale to by faktycznie był wypas :) Możnaby na koniec zrobić wybory miss mokrego podkoszulka :D Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 15:58 Z ust mi to wyjęłaś, ale nie chciałem już tego dodawać, bo atmosfera jakaś mało frywolna Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 16:30 A czy jest kandydat na burmistrza lepszy od obecnego w mniemaniu jego najbliższego otoczenia ? Do tej pory - nie widzę, nie słyszę, nie ma... No to po co ta sonda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
papaduluba Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 17:17 esscort napisał: >, że koledzy z PO > przyszli na wał w tych koszulkach, bo akurat leżały na wierzchu po > przyjściu w poniedziałek z siatkówki ;) > Po to żeby pokazać, że PO > jest na wałach. Bry ja słyszałem, że ulubieniec tłumów, żelazny kandydat na burmistrza - J.G. łaził po wałach z notesem pod pachą i specjalnie do tego celu spreparowanej koszulce. Promował sztab antykryzysowy, którego członkiem nie był. Jak myślisz ess. kogo promował siebie czy sztab. POwcy przynajmniej założyli oryginalne koszulki a tamten oblekł na siebie FALSYFIKAT. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:15 papaduluba napisał: Jak myślisz ess. kogo promował siebie czy sztab. POwcy przynajmniej > założyli oryginalne koszulki a tamten oblekł na siebie > FALSYFIKAT. Co do J.G. to ja nie mam ŻADNYCH złudzeń pozytywnych. Ale to nie jest argument w sprawie koszulek, bo po co się zniżać do takiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:18 Ja też nie widzę żadnego poważnego kontrkandydata, ktory by ujawnił chęć kandydowania. Gdyby wybory były razem z prezydnenckimi, to obecny burmistrz wygrałby w I turze Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:00 To co pisze Papirus i niestety również Esscort to jakaś groteska. Macie za złe ludziom że pracują na rzecz naszej społeczności w koszulkach swojej partii ? I to jest ten skandal ? A nawet jeżeli chcieli pokazać, że łomiankowska platforma wobec zagrożenia jako środowisko potrafi się zorganizować , czy jest w tym coś nagannego ? Zrozumiałbym pretensje , gdyby paradowali po wale w koszulkach i unikali roboty, ale tak nie było !!! Zasuwali równo. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:09 Albo jesteś Guzikiewicz69 tak gruboskórny, że nie rozumiesz o co chodzi, albo uważasz, że PR przede wszystkim... Że PRem można przysłonić fakty. A że pracowali na wale - to się im chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:17 Mi się wydaje że to jest tak i piszę to bez jakiejkolwiek złośliwości, tylko zastanawiam sie nad ludzkimi reakcjami (guzikiewicz mnie natchnął;). Jeżeli ktoś widział tych gości zasuwających na wałach, ale nie raz, tylko w każdy dzień i każdej nocy, to nie ma problemu z tymi koszulkami. Jak ktoś nie widział, tylko przeczytał, że byli, albo zobaczył ich raz to uznał, że to skandal. Dlaczego tak uznał nie wiem, bo naprawdę tego nie rozumiem. Wiem za to na 100%, że gdyby ubrali się tak goście z PISu albo lewicy, to nie miałabym też z tym żadnego problemu, ich prawo. Ale tamci się pewnie wstydzili;) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:36 Fakty są takie że było zagrożenie, i ze 15 ludzi w koszulkach PO pracowało. Fakty też są takie że najwięcej do powiedzenia mają ci których aktywność ograniczas się do udzielania dobrych rad i co ciekawe, to oni najczęściej wytykają błędy i skandale tym, którzy zamiast ględzić coś pożytecznego robią. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:41 Kundziuk też mnie natchnęlaś (;- nie po raz pierwszy. Optyka jest różna. Jeden siedzi w fotelu i ma za złe, a drugi jakoś stara się ochronić swój dobytek. Jeden jest moralnie wrażliwy, a drugi ubłocony. Jeden widzi koszulki , a drugi wyciek spod wału. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:50 Też święta racja. Rany, ale ja się ze wszystkimi zgadzam, chyba jestem chora:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek085 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:58 tylko ja się znów pytam gdzie podziały się koszulki i ich właściciele po wizycie, komorowskiego??? opadli z sił czy nabrali wody w usta ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 18:20 guzikiewicz69 napisał: Jeden jest moralnie wrażliwy, a drugi > ubłocony. Jeden widzi koszulki , a drugi wyciek spod wału. Ale skąd wiesz, że tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 18:37 U nas wielu było ubłoconych i widziało wyciek spod wału, a jak tam było w Kazimierzu, to tego nie wiem. To wiesz ty (;. Nie chcę rozpętywać wojny na zasługi, bo to jest obrzydliwe. Chodzi mi wyłącznie o optykę, czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jakoś nikt z moich sąsiadów nie wspominał o koszulkach i nie miał nikomu kto pracował na wale za złe, że się "lansuje" przy worze z piachem. Jakoś też nie wierzę w te dziesiątki osób porażonych faktem niesienia pomocy przez brygadę PO. Ale my tu na wsi jesteśmy gruboskórni. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 19:16 guzikiewicz69 napisał: > U nas wielu było ubłoconych i widziało wyciek spod wału, a jak tam > było w Kazimierzu, to tego nie wiem. To wiesz ty (;. Nie chcę > rozpętywać wojny na zasługi, bo to jest obrzydliwe. Ale skąd wiesz, co kiedy robiłem? Nie będę ci opowiadał, bo nie widze powodu, żeby jakies kombatanctwo uprawiać. Jakie masz prawo mnie oceniać? Bo widziałeś wyciek?Już taką postawę kilka razy widziałem i słyszałem :( Daje ci to prawo do oceniania innych? A poza tym uważasz, że bycie na wałach daje jakiś kredyt na rację. Tak, to jest obrzydliwe i to właśnie robisz. Ja nie napisałem o tych koszulkach ani złosliwie ani z zarzutem. Napisałem życzliwie, że uważam to za błąd. Ale ok, przyjmuje do wiadomości, że byłeś ubłocony pod wałem i zrobiło ta na tobie takie wrażenie, że chcesz o tym wszystkim opowiadać i uważasz, że możesz więcej. Ale w sumie jest to przykre Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:06 Ess uspokój się, nie musisz uciekać się do wciskania w moje usta czegoś, czego nie powiedziałem. Nie powołuje się na swoje zasługi , ani nawet na ubłocenie . Mówię tylko że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ci co byli zagrożeni, nie przyglądali się w jakich koszulkach pracują ludzie, bo chętnie przyjęli by pomoc nawet od diabła. Tylko tyle. Rozumiem że dla niektórych ludzi, których powódź nie mogła dotkną, niezwykle istotnym zagadnieniem był kolor koszulki ratowników. Czepianie się ludzi że pracowali w koszulkach z nadrukiem jest małostkowe i dziwaczne. O pobycie w Kazimierzu w weekend zdaje się napisałeś ty sam. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:16 Dobra, nie będę tego ciągnął, nie będę cytował, bo albo nie rozumiesz albo udajesz, albo nie jesteś w stanie mieć jakiejś refleksji - co na jedno wychodzi :( Nie jestem niespokojny, bo z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 20:34 I tak będzie najlepiej. Masz rację, to był skandal, przepraszam cię w ich imieniu chłopców że pracowali w koszulkach z nadrukiem, narażając cię na złe doznania emocjonalne. Przepraszam za ciągnięcie tego wątku ponad ludzką wytrzymałośc. To już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:37 Każdy ma prawo do własnej wrażliwości. Jednym koszulki partyjne na wałach nie pasują, inni nie mają z tym problemu. I niech tak zostanie. Pokrytykować można i pochwalić też :) Tak jak już gdzieś odkrywczo pisałem - woda ma w d.... politykę - tak samo zalałaby mnie, kundziuka, papirusa, polityków PO, PSL, SLD, Samoobrony, a nawet członków UPR i partii Jurka (przepraszam, jeśli kogoś pominąłem ;-)). Najważniejsze, że większość piszących na naszym forum ciężko harowała przy zabezpieczaniu wałów, psiocząc jednocześnie na komary, zbyt ciężkie worki, kałuże pochowane w trawie i uśmiechając się do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: ręce opadają 26.05.10, 17:40 Święta racja. Zielonych pominąłeś chyba, ale ich to mogłoby nie dotknąć, a już z pewnością jakby doknęło to byłaby to wielka niesprawiedliwość;) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 16:59 Ess, nie wiem, co chcieli pokazać, może to, że nie są tam, gdzie zomo;) Racja, dajmy spokój rozważaniom o koszulkach, tym bardziej, że nie wygrałabym wyborów miss mokrego, a ja jak nie wygrywam to nie lubię:) Swoją drogą doszłam do wniosku, że muszę być mega bazylem (trochę mi w tym pomogła moja ulubiona koleżanka KM), skoro panowie więźniowie nie chcieli sie ze mną zaprzyjaźnić, ale rozwinę to głębiej w artykule w gazetce chopina. Bój się Polaku bój się;) Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 17:21 To chyba wystarczy za głosowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek085 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:02 i widać to jednak zobowiązuje, jest różnica między człowiekiem , a człowiekiem reklamą, gdyby ten sam człowiek w normalnym stroju przyszedł i wziął się za łopatę, byłby w porządku, a gdy był tylko raz i to na początku, i to w koszulce partii przewodniej, bo akcja była celowa,a potem znika i w ogóle się nie pojawia to jest to dla mnie minusem, znam trzy czwarte tych ludzi i wiem że nie przyszli ze szczerych chęci:) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:07 W mordę, to ja nie wiedziałam, że tam trzeba było wyłącznie ze szczerych chęci, bo bym nie przyszła. Bo ja strachu i z konieczności przyszłam, nie z chęci;) Z chęci to ja inne rzeczy lubię robić. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek085 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:12 hehe ;) no ja ze strachu nie, ale w domu bym nie usiedział, sąsiedzi domy obkładali potem grile robili a tu wariat na wał sobie chodził, już w piatek mieli mnie za frajera ale co tam, dziś mało zawału ze szczęścia nie dostałem jak ktoś korek z tej wanny wyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:37 kundziuk napisała: > W mordę, to ja nie wiedziałam, że tam trzeba było wyłącznie ze > szczerych chęci, bo bym nie przyszła. Bo ja strachu i z konieczności > przyszłam, nie z chęci;) Z chęci to ja inne rzeczy lubię robić. Kundziuk jak ty mądrze gadasz. :D W mordę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 18:13 Oceniam dobrze, na szczęście okazął się "lękliwym pilotem". Nagromadzenie sił i środków dało też mieszkańcom poczucie, że nie są sami w obliczu niebezpieczeństwa. Dziś mój kolega z sandomierskiego opowaiadał mi o tamtejszej akcji na wałach , mieszkańcy i strażacy z OSP zostali podobno pozostawieni sami sobie. Nie było ośrodka decyzyjnego, do tego stopnia że przy próbie rozkopania wału (żeby dać ujście wodzie) okazalo się że wewnątrz wału jest betonowy redzeń, którego łopatą, a nawet koparką nie da się skruszyć). Nikt ich o tym nie uprzedził. Info sprzedaję , za tyle za ilę ją kupiłem (-;. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Jak oceniasz burmistrza? - oceniam dobrze! 26.05.10, 20:13 Mimo że śmiesznie rządził, jeszcze śmieszniej wyglądał w łańcuchu ,,władzy,,.Postarał się chłop, za powódż+. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 18:29 kundziuk napisała: >nie wiem, co chcieli pokazać, może to, że nie są tam, gdzie > zomo;) Naprawdę???? Poszli na wały w proteście przeciw miłośnikowi zwierzątek? Cholera, co to ma do powodzi? Myślisz, że zwolenników PiS-u i innych tam nie było? No ładnie. A była taka zgdoa Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 19:37 To żarcik taki był, ale wybaczam, że nie zrozumiałeś, mi sie też zdarzyło nie zrozumiec viaderka, który mądrze gadał i na ktorego bez sensu napadłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 20:00 jeśli żarcik, to sorry :) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 26.05.10, 20:20 Ja się w ogóle nie gniewam:) Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 09:16 Właściciele agencji towarzyskiej różnią się tym od władzy, że posiadają umiejętność ogarnięcia i totalnej kontroli burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 13:55 Niestety niezbyt dobrze.Nie jest to jednoznacznie negatywna opinia,ale jedno wiem w najbliższych wyborach jeżeli P.Pszczółkowski będzie oczywiście kandydował to na pewno nie będę na niego głosować ani na żadną osobę przez niego "namaszczoną". Jednocześnie nie jestem za powrotem poprzedniego Burmistrza bo jednak co by nie mówić oceniam go gorzej niż obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 15:13 Przeczytałam "nazbyt dobrze" i dostałam zawału serca, ale jak niezbyt to się uspokoiłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 15:28 No Stefano, zdjęcie wyjściowe na forum, wybory niedługo. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 16:48 Tak ładnie piszesz. Rozwiń proszę swoje przemyślenia i napisz nam tu, jaki jest ideał twojego burmistrza? Nie chcesz głosować na tego, tamten jeszcze gorszy. Chyba nie spełnisz w tym roku swojego obywatelskiego obowiązku :( A może pan Grądzki albo Rusiecki? A może pan Perlik? Cały wachlarz aktywistów - z pewnością nie z "namaszczenia" obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 17:18 Siara ,a ty na kogo zagłosujesz?. Chyba widzisz ,że większość to ,,Figury Bojowe,,, które generalnie nic nie zmienią, no z wyjątkiem podwykonawców. Jeżeli ja nie znajdę swojego kandydata ,oddam głos nieważny. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 17:50 przyjaciel_siara napisał: A może pan > Grądzki albo Rusiecki? A może pan Perlik? Cały wachlarz aktywistów - z pewnością nie z "namaszczenia" obecnego. Spoko, przyjacielu, na razie obecny burmistrz nie ma konkurenta. Ale przecież dobrze, jak będą jacyś inni kandydaci, żeby były wybory, a nie plebiscyt. Na tym polega demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 19:04 niee no bez zartow Wieslaw sie nie nadaje i juz litosci Moze i z Komorowskim by znalezli wspolny jezyk obaj jak juz co powiedza to powiedza No co Wieslaw dobrego dla Lomianek zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:02 Kogo Anka proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:11 Pewnie kogoś od trasy po wale. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:17 nie wierze, że ktoś po tej trasie by doszedł do jakiekolwiek urzędu. No ale próbować można Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 20:52 kmsanczia napisała: > Pewnie kogoś od trasy po wale. ..raczej wała od trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
aktualizacja Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:24 kmsanczia napisała: > Pewnie kogoś od trasy po wale To byłaby za proste :D wybierze wojującego przeciwnika trasy po wale. Kto sie zakłada? lolaxyz = aktualizacja Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:26 Gdzie, jak, co, to on kandyduje?? =O Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 23:16 Znaczy, że pisząc o Ance, wpisuję się w kampanię sąsiada ? Heh ! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:25 kmsanczia napisała: Pewnie kogoś od trasy po wale. ..."też prawda" i... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 21:23 esscort napisał: Spoko, przyjacielu, na razie obecny burmistrz nie ma konkurenta. Ale przecież dobrze, jak będą jacyś inni kandydaci, żeby były wybory, a nie plebiscyt. Na tym polega demokracja. Są 3 prawdy... "cała prawda" (w twoim wątku). Idę do innych... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:29 Nie będą się wypowiadał na temat ewentualnych kandydatów bo ich jeszcze nie ma. Jak się pojawią to będziemy dywagować z pewnością na tym forum. Jedno jest wydaje się pewne: moim zdaniem obecnemu Burmistrzowi będzie ciężko wygrać. WASZ STEFANPRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 11:58 Pszczółkowski - moim zdaniem - bez problemu ma w kieszeni drugą kadencję. Po pierwsze - jak napisał Esscort - nie ma już czasu jakiś poważny kandydat na wypromowanie się. Po drugie - jeśli kontrkandydat zacznie od "trasy po wale", wzrostu cen gruntów w związku ze specustawą w/s zapobiegania powodziom, różnych politycznych aluzji, lub podobnych nie merytorycznych zarzutów, to nie ma najmniejszych szans. Musiałby przygotować cały pakiet spójnej negatywnej oceny, nie tylko wyrywkowe zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 12:01 brycezion napisał: Musiałby przygotować cały pakiet spójnej negatywnej oceny, nie tylko wyrywkowe > zarzuty. Może nad tym pracuje i dlatego nie ma czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:35 Bryc. O determinantach sukcesu potencjalnego kontrkandydata : „Musiałby przygotować cały pakiet spójnej negatywnej oceny, nie tylko wyrywkowe zarzuty.” Wolałbym jednak żeby potencjalny kontrkandydat zamiast skupiać się na „spójnym pakiecie negatywnych ocen” , wykazał swój dorobek, kwalifikacje i zdolność do działania oraz wizję, która ma oparcie w cyfrach, a nie w chciejstwie. W przeciwnym wypadku łańcuch burmistrza przyszłoby nam złożyć w ręce Anki, który ma długi staż w tępieniu nieprawości i wskazywaniu drogi do Babic. Dla mnie marną rekomendacją jest sama zdolność do pięknego pojękiwania o ewentualnej nieudolności poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:38 E, czy ja wiem, są tacy co uwierzyli w drugą Irlandię, pewnie jak ktoś obieca drugi Czosnów, albo trzecie Babice to znajdą się chętni. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:45 No i nie zapominajmy, ze w Polsce (a w Łomiankach takie tradycje też są bardzo silne) wygrywa się wybory pokazując błędy i zaniechania poprzednika oraz mówiąc, że zrobi się to znacznie lepiej. Tradycja to tradycja :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:56 Tyle że po 1 kadencji nadal więcej jest niezainteresowanych (tematami lokalnymi) niż niezadowolonych. Dopiero po 2 część niezainteresowanych przekształca się w niezadowolonych, wprost proporcjonalnie do wzrostu parcia na utrzymanie się na stołku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:03 Dlatego mówię, że raczej jest za mało czasu, by ktoś zdołał podkręcić liczbę niezadowolonych ponad liczbę niezainteresowanych. Musiałyby jakieś wyższe siły chyba zadziałać, a powódź przeszła na szczęście bokiem. Może gdyby się okazało, że "dzięki" budowie ronda ludzie wracający z Warszawy stoją w korku za BP.... Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:53 Nie pamiętam czy druga Japonia chwyciała , ale argument fajniejszego ronda jest porażającą bronią wyborczą (;. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 12:59 Przecież napisałem, że po pierwsze kontrkandydat nie ma już czasu na wypromowanie się, a w tym mieści się wszystko o czym piszesz. A z kolei jeśli nie umiałby przedstawić sumy błędów tzn. nie wie co jest ważne. Inna sprawa, że 4 lata temu znana była suma błędów poprzednika, a możliwość 57 mln dotacji na wod-kan. przespano. Bo oprócz burmistrza ważne jest jego "otoczenie" i rada miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:17 Wyczerpujący katalog dramatycznie opisany błędów – i bez obstalowania białej księgi- znajdzie w Twoich Łomiankach. Na przedstawienie się zaś nigdy nie jest za późno. Tylko trzeba mieć amunicję, a wśród potencjalnych kandydatów z tym już trochę gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:25 Guzikiewicz69 jak i paru innych nie może mi darować Białej Księgi, a właściwie -tych małych ludków- skręca zazdrość, że zapłacono mi kilkanaście tysięcy. Bo to ich boli... Ale nie boli ich kilkaset tysięcy wywalone na GIG, SGH i PROEKO. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:34 No bo jak obcy i w dodatku pod dobra nazwą występujący, to pewnie mądrzejszy i może brać kasy, ile chce ;) Przecież najbardziej wkurza, gdy sąsiad sobie dobre auto kupi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:36 1. Nie jestem taki mały, wzrost mam w normie (;. 2. Nigdy w życiu nie czytałem żadnej twojej białej, czerwonej ani żółtej księgi i z nasłuchu wiem, że niczego nie straciłem- mam zaufanie do fachowości Kowalik (; 3. Jeżeli ktoś chce wywalać kilka tysięcy złotych na amatorskie opracowania, to jego sprawa. Rozsądku w tym niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:53 Pewnie, że nie czytałeś, jak i inni, bo Biała Księga zawiera również wnioski i zalecenia na przyszłość, a to już byłoby niebezpieczne przy podsumowaniach z ich wykonania. "Fachowość" Kowalik22 polega wyłącznie na negacji, bo też nie czytała, należy więc do grupy ślepych ludzi rozprawiających o kolorach. Natomiast dr. Sierak z SGH czytał Białą Księgę, nie uznał jej za amatorszczyznę i podziękował mi mailem, że była mu pomocna przy opracowywaniu Strategii dla Łomianek wraz z WPI. Chcesz adres mailowy do dr. Sieraka by to sprawdzić ? Pewnie, "nasłuchy" są wierzytelniejsze. No i co z tymi setkami tysięcy wywalonymi na ekspertyzy GIG, SGH, PROEKO ? Pomijasz to milczeniem, bez komentarza ? Komu zabrakło rozsądku? Burmistrzowi ? Radzie ? "Otoczeniu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:10 Jeżeli doktor ci podziękował, to bardzo się cieszę. Nie wiem czy zauważyłeś ,ale świat idzie do przodu i dziś ekspertyzy piszą fachowcy, profesjonaliści, ludzie z odpowiednim ciągle uzupełnianym wykształceniem i doświadczeniem wynikającym z działania, a nie pisania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:16 Biała Księga nie była napisana na forum, a dane zawierająca też nie pochodzą z forum. A co z tymi setkami tysięcy ? I komu zabrakło rozsądku ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 14:19 Z tymi opracowaniami to chyba jest tak, że ktoś pomyśli "trzeba by coś zrobić, zatrudnię ekspertów oni będą wiedzieli co i jak". Potem dostaje opracowanie i nie wie co z tym zrobić, nikomu się nie chce tego czytać, bo to nudne i nikt się na tym nie zna, więc ląduje w szufladzie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kmsanczia 28.05.10, 18:49 Jest dokładnie tak jak piszesz. Więc po co wogóle zamawiać te opracowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: znowu groteska 28.05.10, 14:38 Może masz rację i tak jak twierdzi Ess , może rzeczywiście gmina zamiast GIG (Głównemu Instytutowi Górnictwa) powinna tobie zlecić opracowania. Oni tam mają tyle wydziałów, zakładów, profesorów i doktorów i są tacy zajęci: www.gig.eu/ Zdolny sąsiad to i w sprawie choroby poradzi i samochód naprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: znowu groteska 28.05.10, 14:52 Guzikiewicz69 - zaczynasz już pleść od rzeczy i do tego wogóle się nie orientujesz co się dzieje. GIG opracował "Wstępne Studium Wykonalności" na wod-kan. i określił proponowany wariant "0" potem uchwalony przez Radę w marcu 2008. Przyszło PROEKO i wariant "0" wyrzucono do kosza, zaczęto kombinować i spóźniono się ze złożeniem wniosku o dotacje. Pojąłeś ? Pieniądze wydane na GIG zostały zmarnowane. Gdybyś przynajmniej czytał uważnie forum, to byś to wiedział, a nie zajmował się nasłuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalski_lomiankowski Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:03 brycezion napisał:> Biała Księga zawiera również wnioski i zalecenia na przyszłość, a to już byłoby niebezpieczne przy podsumowaniach z ich wykonania. Czyli że rządzenie Łomiankami ma polegać na stosowaniu "białej księgi", jak Ewangelii. W takim razie, po co nam burmnistrz, urząd, miejskie spółki, jacyś radni? Wystarczy księga i sekretarka (+woźna). Do diaska, czy biała księga jest aż tak cholernie mądra, aż tak cholernie ważna, że trzeba nam przypominać o niej co parę dni i co parę wątków i o tych "kilkunastu" tysiącach, które się zainkasowało z ciepłej gminnej rączki? Czy nie moglibyśmy już wreszcie odpocząć od białej księgi wyciąganej przy każdej okazji? Brycu tworzył podobne opracowania dla poprzedniego burmistrza. Sokołowski nie był skory żeby się liczyć z nimi. To chyba najlepiej świadczy o wartości tych tworów. Nadają się na podkładkę pod nogę stołka portiera w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:14 No widzisz Bry właśnie o to chodzi, o czym pisze Kowalski. Osobiście wolę żeby gmina kupowała opracowania u EKSPERTÓW, a nie u -nawet bardzo zdolnych i wszechstronnych, tak jak Ty-AMATORÓW. Nie ma w tym niczego obraźliwego, Ty pewnie też zębów już nie leczysz u kowala ? Ten instytut ma też bibliotekę z tysiącem pozycji naukowych, ma laboratoria i korzysta z wymiany międzynarodowej i trudno będzie ci z nim rywalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: znowu groteska - i jeszcze jaka 28.05.10, 15:20 Sorki doczytałem twoją wypowiedż, ten GIG to tylko przykład i ilustarcja że ani Ty , ani ja nie możemy konkurować z profesjonalistami, w dziedzinach w których nie "siedzimy". Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Guzikiewicz69 28.05.10, 18:44 Pisać po polsku umiesz, ale czytać chyba nie. Ten GIG, czy SGH to są "przykłady i ilustracje", że zamawia się za setki tysięcy opracowania profesjonalistów, które potem lądują w koszu. Ale zanim wyrzuci się do kosza, to -co najśmieszniejsze- podejmuje sie uchwały akceptujące te opracowania. Poniał ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kowalski_lomiankowski 28.05.10, 18:35 Nie ja wyciągnąłem Białą Księgę i jej koszt, a Guzikiewicz69, w dodatku nie znający jej, więc odpowiedziałem i będę w przyszłości podobnie postępował, bo widać pamięć niektórych forumowiczów jest bardzo wybiórcza. Chcecie odpocząć od Białej Księgi, to jej nie wyciągajcie. Przypomnę bowiem Wam GIG, SGH i PROEKO, które to opracowania kosztowały nas kilkaset tysięcy i włożyliście je jako "podkładkę pod stołek portiera w gminie". Dowód z Sokołowskim jest świetny. Nie liczył się, no to skończył jak wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Kowalski_lomiankowski 28.05.10, 20:11 1. Mijasz się z prawdą, nieładnie. W poście, który dał początek tej wymianie myśli, ani słowa nie wspomniałem o koszcie księgi, bo go nie znałem. Twoje przychody z tytułu działalności eksperckiej w gminie , nie stanowią dla mnie żadnego problemu. Pisz sobie i zarabiaj, na zdrowie, jeżeli jeszcze po tym cyrku ktoś cię wpuści do swojego gabinetu . 2. Nie mam żadnych interesów w gminie ani w promieniu 10 km, nie pracuję tu , nie pełnie żadnych funkcji, o nic nie zabiegam i twoje białe księgi mnie walą - jak mawia młodzież. 3. Z twoich wypowiedzi wynika, że doradzałeś dwóm kolejnym burmistrzom Panu Sokołowskiemu i Pszczółkowskiemu, zdobyłeś ich zaufanie, a oni zaufali tobie jako człowiekowi i profesjonaliście. Być może byłeś z nimi w relacjach koleżeńskich, zapewne dopuścili cię do różnych informacji, jakich nie powierza się obcym. Pewnie z tych prywatnych, bliskich relacji znasz ich słabości i obawy. A na koniec strzelasz do nich z księgi … That is it. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Guzikiewicz69 28.05.10, 21:37 1. Owszem, napisałeś potem "kilka tysięcy", a ponieważ wysokość zapłaty fascynowała przed paroma miesiącami paru forumowiczów, więc oświeciłem i Ciebie. 2. Wizyt w jakiś gabinetach akurat najmniej mi brakuje, a nie wiem, co Ty rozumiesz jako cyrk ? 3. Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie co sądzisz o wywaleniu kilkuset tysięcy na opracowania wyrzucone potem do kosza ? 4. Skoro Białe Księgi Cię walą, to czemu się ich czepiasz ? 5. Pszczółkowskiego Biała Księga nie dotyczy. Okres Sokołowskiego oceniałem nie z "nasłuchów" i czyichś zwierzeń, a z dokumentów. Więc strzelasz kulą w płot. A tak na przyszłość - jeśli nie znasz podstawowych informacji o Łomiankach (albo rżniesz głupa), o GIGu musisz szukać w internecie, to może lepiej najpierw zapytaj się, zanim zaczniesz wypisywać głupstwa. Na mądre pytania zawsze odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: pakiet negatywnych ocen- tajna broń 28.05.10, 13:47 guzikiewicz69 napisał: > Wyczerpujący katalog dramatycznie opisany błędów > znajdzie w Twoich Łomiankach. TŁ nr 4 powodziowy właśnie się pojawiły. Widzę pozytywną tendencję - reklamy pomału wypierają treść. ;) Jest kilka szokujących momentów: "dzięki zaangażowaniu burmistrza Pszczółkowskiego (...) wał nie jest zagrożony" =O ale dalej już normalnie: "Festyn rodzinny czy zawoalowany początek kampanii?". Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 19:33 stefanprawo napisał: Jedno jest wydaje się pewne: moim zdaniem obecnemu Burmistrzowi będzie ciężko wygrać. esscorcie, czekałem, czekałem i się doczekałem. Tu w odpowiedzi pasuje mi ta "trzecia prawda" :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.jurek Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 27.05.10, 18:52 Bardzo dobrze! Przez cały czas burmistrz był tam gdzie być powinien. Okazał się człowiekiem bardzo operatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 05:20 Jest kilku kandydatow na stolek burmistrza Zapowiada sie ciekawa kampania Politycy zauwazyli ze na poziomie gmin jest realna wladza i duze pieniadze... Nasz samorzad ma w porownaniu z zagranicznymi odpowiednikami dosyc duze kompetencje i budzety Bedziemy zatem mieli przedstawiciela PO - Wieslawa pewnie bedzie tez i ktos z PiS, PSL sie szykuje ale nie wiem czy do rady czy na burmistrza - moze ktos z Was wie? Napewno wystartuje ktos z Forum Samorzadowego. O kontrkandydatow sie nie martwmy - znajda sie Wieslaw w ostatnich wyborach obiecywal "miasto ogrod za unijne pieniadze bo wie jak to zrobic" Ciekawe co teraz wymysli? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 08:57 anka0292 napisała: Zapowiada sie ciekawa kampania (...) > Bedziemy zatem mieli przedstawiciela PO - Wieslawa > pewnie bedzie tez i ktos z PiS, PSL sie szykuje ale nie wiem czy do > rady czy na burmistrza - moze ktos z Was wie? > Napewno wystartuje ktos z Forum Samorzadowego. (...) Wieslaw w ostatnich wyborach obiecywal "miasto ogrod za unijne > pieniadze bo wie jak to zrobic" > Ciekawe co teraz wymysli? Ja jestem innego zdania. Po pierwszy nie zapowiada się ciekawa kampania. Wybory we wrześniu. Już prawie czerwiec, a potem 2 miesiące wakacji. W warunkach łomiankowskich, gdzie nie ma tv, radia, gdzie ludzie są rozproszeni itp., wypromowanie kandydata w tak krotkim czasie to raczej mrzonka. Poza tym w wyborach samorządowych partia, z ktorej jest kandydat to sprawa drugorzędna. Pewnie że fanatyk PiS nie zagłosuje na kandydata kojarzonego z PO (i odwrotnie), ale ile jest fanatykow? No i po trzecie w tych wyborach to nie burmistrz musi coś wymyślać, ale jego konkurenci. Na rzec burmistrza obecnego wymyślano 4 lata temu. I zrobiono to skutecznie. Ale wymyslano prawie rok. Teraz ktoś musi przebić burmistrza. No, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 09:03 esscort napisał: > wypromowanie kandydata w tak krotkim > czasie to raczej mrzonka. Dodajmy, że tajemniczego kandydata, bo jak na razie nikt się nie ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 09:11 Teraz w PiS jest stosowana koncepcja kandydata niemego. Może to obowiązuje nie tylko w wyborach prezydenckich ale na wszystkich szczeblach :) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:22 By Ess: "Teraz w PiS jest stosowana koncepcja kandydata niemego." Nie jest ten kandydat taki niemy. Wysyła sygnały że pomoc w kwocie 6 000 zł na powodzian, to za mało. Oni by dali 12 tysi. Tylko patrzeć jak Leppero zaoferuje 24, a Stan 48 tysi. Taniec polityków wokół powodzi się dopiero rozpędza. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 28.05.10, 10:22 Anka może uchyl rąbka tajemnicy, jacy to kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 29.05.10, 08:34 Ja tylko w temacie kandydatów na burmistrza. Moim zdaniem, ze względu na sytuację finansową państwa i samorządów, nie będzie wielu chętnych do kandydowania. Trudno rządzić gminą bez dostatecznej ilości środków finansowych, a dochody gmin w ostatnim 1,5 roku dość drastycznie się obniżyły. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kowalik22 29.05.10, 21:39 Nie sądzę, żeby spadek dochodów odstraszył jakiegokolwiek kontrkandydata. Takimi sprawami nikt się u nas nie przejmuje. Przeczytaj mój wątek z 19.1.2009 pt. "Początek kryzysu". Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Sonda: Jak oceniasz burmistrza? 29.05.10, 22:12 Ess, pewnie czeka nas lato festynów. Tanie piwo za free, muzuka, pełen czad. Kurdę , tyle lat żyje ale o białej księdze nic nie wiem, czy mógłby ktoś streścić o czym jest ta czysta/blada księga/. Jedno wiem ,przy wyborze będę się patrzył na biżuterię, ma łanćuch-to wykreślam/a co mi tam- z zazdrości-mogę?/ Odpowiedz Link Zgłoś