chopina_polnoc 14.06.10, 12:31 forum.gazeta.pl/forum/0,78083,3837772.html?f=98525 Jak w temacie. Forum OTWARTE dla każdego. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marmit1 Już jest jedno forum Łomianki Chopina 14.06.10, 12:37 Już jest jedno forum Łomianki Chopina. Po co drugie ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 12:39 Fajne - Chopina-Północ. To jest forum Chopina środek, Chopina-Południe? ;)Może jeszcze większy podział. Wyjdzie na to, że tylko z mężem/żoną będziecie tam przez forum mogli pogadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 12:41 Też jestem ciekawa co to i gdzie przebiega granica. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chopina_polnoc Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 12:51 No tak, tylko poprzednie jest zamknięte, i nie każdy ma tam wejście... forum.gazeta.pl/forum/f,48563,Osiedle_Chopina_Lomianki.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 12:57 chopina_polnoc napisał: > No tak, tylko poprzednie jest zamknięte, i nie każdy ma tam wejście... > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/f,48563,Osiedle_Chopina_Lomianki .html Admin nie wie gdzie jest północ to nie wpuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:04 po mchu na drzewach może sprawdzić... albo busolę zakupić... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:51 nii-dea napisała: po mchu na drzewach może sprawdzić... albo busolę zakupić... Podobno na północy w przeciwieństwie do południa ludzie są bogatsi, ale za to mniej spontaniczni, a kobiety mniej przystępne. No ale nie wiem, czy ta prawidłowość dotyczy także osiedla Chopina Łomiankach Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:55 esscort napisał: > Podobno na północy w przeciwieństwie do południa ludzie są bogatsi, ale > za to mniej spontaniczni, a kobiety mniej przystępne. > No ale nie wiem, czy ta prawidłowość dotyczy także osiedla Chopina > Łomiankach Piękne. :D Odpowiedz Link Zgłoś
zmiletu Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 17:44 jestem pewna, że tak: można sprawdzić po numeracji domów... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:03 O wszystkim bez cenzury to można tu pogadać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:24 Km, my to chyba jesteśmy chopina centrum, zgodnie z tym, co pisze ess, ja co prawda nie jestem biegła w zakładaniu forów, bo pewnie nie umiem, ale jak mi pomożesz to może kolejne założymy, a co tam, kto bogatemu zabroni żyć skromnie i mieć 10 forów w ramach jednego osiedla. Pomysł totalnie od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:27 Phi, ja sobie sama założę centralny-wschód, co sobie będę żałować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toyara Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:34 Dla mnie zostawcie "Chopina Południe", będzie otwarcie i z cenzurą, dla odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 13:39 Ty to raczej centralno-południowy-zachód, nie wiem czy ci z południa cię przyjmą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 16:54 Ja chyba jestem z bardziej południowego południa w porównaniu z toyarą (choć są u nas jeszcze bardziej południowi...). Za tego grilla niedzielnego, toyarę i jej męża przyjmiemy bez jakichkolwiek wątpliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zmiletu Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 21:48 No i patrzcie Państwo! Jaki skład! Tylko pani o seksownym loginie brak…(ups.! ostatnio zaktualizowanym!). No, i co za tym idzie, kilku panów, rzecz jasna. Ale, to chyba oczywiste ;) Nie musicie się tak pastwić nad biednym założycielem niniejszego forum. To nie ja. Acz, przyznam rozbawia mnie ten słodki zbieg okoliczności. Niestety, to zbyt proste jak dla mnie. Ja mogę spotkać się z mężem kochanki mojego męża i go zagaić żeby żony pilnował (może znowu login zmieni?), ale żeby konkurencyjne forum???… eee tam. Banał. Nuda. To nie byłoby wystarczająco pikantne. Wiadomo przecież, że je zbojkotujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkamieszka Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 22:57 zmiletu napisała: Ja mogę spotkać się z mężem > kochanki mojego męża i go zagaić żeby żony pilnował (może znowu > login zmieni?), ty ale jak?..to oni tak tu..no wiesz...razem tak...w osobnych wątkach...??? No daj spokój! Ewidentnie brak tutaj moderatoratora... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 23:14 ale o co ci Zmiletu chodzi? Aleś się naprężyła Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 23:31 zmiletu napisała: Wiadomo przecież, że je zbojkotujecie! Ale jak to zbojkotujecie? Ja nie jestem z Chopina - ani z północnego ani z jakiegkolwiek innego, więc nie widzę powodu wypowiadania się na forum ludzi tam mieszkających. Skoro jest już forum Chopina, to na pewno wielu osobom to w zupełności wystarcza i nie mają ochoty się angażować w inne. A kto będzie chciał, to będzie pisał Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 15.06.10, 20:51 Proszę szerzej o tym mężu kochanki , etc,pogubiłem się. Ale ostra jazda na tej północy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkamieszka Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 15.06.10, 21:09 roberto19633 napisał: > Proszę szerzej o tym mężu kochanki , etc,pogubiłem się. Ale > ostra jazda na tej północy. A co tu rozwijać? Kobitka z piosenką "to nie ja..." na ustach męża szuka (z tego co zrozumiałam może być zajęty) i chce za gaik bo jej życie jest banalne i nudne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 18:28 kmsanczia napisała: > O wszystkim bez cenzury to można tu pogadać. ;) >> Ostatnio czytałem o sołectwie Chopina, i tam było sprawozdanie bodajże z zebrania. Mówiono że przydałby się strażnik w mundurze/dla spokoju/. Oraz że po wyjściu paru ,,krzykaczy,, nastąpił błogi spokój. Mam pytanie? -Oni reprezentuję Północ, a reszta Południe. A może to serial Północ-Południe. Ja tam nie chcę komuś pchać się z butami w wewnętrzne sprawy osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 13:49 chopina_polnoc napisał: > No tak, tylko poprzednie jest zamknięte, i nie każdy ma tam wejście... > forum.gazeta.pl/forum/f,48563,Osiedle_Chopina_Lomianki.html Trzeba podać imię i adres i już po kilku dniach jesteś zapisany (- a). Ja tak zrobiłem i zadziałało. Generalnie jestem przeciwnikiem anonimowych forów. Kultura mówi, żeby się przedstawić, gdy się z kimś rozmawia. Tego uczymy naszych dzieci. Internet powoduje zdziczenie obyczajów, bo można bezkarnie atakować nieznane osoby. Moderator słabo działa na tym forum i spora część wypowiedzi to ataki osobiste zamiast dyskusji na jakiś temat. Dyskusja na temat polega na tym, że mówię np. "uważam, że obwodnica Łomianek powinna przebiegać ul. Chopina. Dlatego bo wtedy szybciej zrobią tam asfalt", albo "Obwodnica Łomianek nie powinna przebiegać prze Puszczę Kampinowską, bo wtedy wytnie się 20 tysięcy drzew. Moim zdaniem każde drzewo to tlen, a tlen jest potrzebny człowiekowi i zwierzętom.". Często wypowiedzi zawierają uwagi na temat czyjejś inteligencji, a wtedy jest to najczęściej atak osobisty. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
creativ2 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 14:01 Skąd w Was tyle ironii i jadu w stylu Palikota ... ? Nikt z nas tam nie musi wchodzić i pisać. Zniknie samo jak nikt nie będzie tam pisał. Przeszkadza Wam to że ktoś sobie otwiera nowe forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 14:05 ale jakiego jadu? Przecież żartujemy. Wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 14:06 Emotikony służą do odczytywania emocji, jakby ktoś zapomniał albo był wyzuty z poczucia humoru. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 14:10 creativ2 napisał: > Skąd w Was tyle ironii i jadu w stylu Palikota ... ? Jeśli chodzi o moją wypowiedź, to zawierała ona informację jak można się zapisać na forum "Łomianki Chopina" oraz ogólne dywagacje na temat internetowych forum (nie wiem jak się to odmienia). Tudzież zawarłem krytyczną opinię na temat tego forum. Czy była gdzieś "ironia lub jad" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 14:53 Marmit, nie martw się, ani jadu ani ironii nie było, ani w Twoim ani w żadnym innym. Za to ten post o jadzie był z jadem;) Ja też nie lubię anonimowego forum, o wiele lepsze niż nasze ogólne (bez urazy, chodzi mi wyłącznie o kontrolowanie kultury wypowiedzi) jest właśnie to osiedlowe, na którym się przedstawiamy. Ja akurat czasami podpisuję się imieniem i nazwiskiem również pod postami na forum ogólnym, też swoją drogą możesz, a co tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 15:59 Jeśli o mnie chodzi, to jestem w stanie powiedzieć komuś, że chrzani głupoty, również w świecie rzeczywistym i przy świadkach. Tyle że w świecie rzeczywistym nikt się tak ochoczo o to nie naprasza, jak niektórzy na forum. Zdziczenie? Nie wiem. Po prostu tacy jesteśmy. Po co ukrywać prawdziwa naturę? Wolę gdy ktoś mi mówi co myśli, nawet jeśli jest to nie miłe, niż mieć do czynienia z zamaskowanym chamem, z którego wyjdzie zaskakujące prawdziwe "ja" w sytuacji ekstremalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 17:31 A to tak Lomek w związku z czym? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 19:33 "Generalnie jestem przeciwnikiem anonimowych forów. Kultura mówi, żeby się przedstawić, gdy się z kimś rozmawia. Tego uczymy naszych dzieci. Internet powoduje zdziczenie obyczajów, bo można bezkarnie atakować nieznane osoby. Moderator słabo działa na tym forum i spora część wypowiedzi to ataki osobiste zamiast dyskusji na jakiś temat." Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 16.06.10, 14:52 > Generalnie jestem przeciwnikiem anonimowych forów. Kultura mówi, > żeby się przedstawić, gdy się z kimś rozmawia. A ja jestem przeciwnikiem wpisywania swoich danych na ogromnej ilości stron na każde życzenie domorosłego admina ;-)) Swoją drogą zawsze się przedstawiasz np: Dzień Dobry !! Jan Kowalski mieszkam w Łomiankach na Błotnej 13a PESEL też podajesz ?? ;-PPP > Tego uczymy naszych dzieci. znane jest Ci pojęcie netetykieta ? > Internet powoduje zdziczenie obyczajów, bo można bezkarnie > atakować nieznane osoby. Zdziczenie obyczajów to powoduje chamstwo dyskutujących, powszechny dostęp do netu i wysyp nastolatków oraz ludzi do prowadzenie dyskusji (czyli wymiany argumentów, a nie obrażania innych) kompletnie nienawykłych - czyli jakieś circa 60% społeczeństwa ;-PPP Lat temu kilkanaście i więcej przez zalewem "dzieci neostrady" i wysypem forów obsługiwanych z użyciem przeglądarki wymyślono kilka całkiem skutecznych sposobów pacyfikowania uczestników forów dyskusyjnych - poszukasz, poczytasz, znajdziesz ... Jak pamięć mnie nie zawodzi to przez przez ostatnie ponad 20 lat nigdy do czasów jakichś "portali" <lol> imienia i nazwiska podawać obowiązku nie było, to argumenty miały przekonać innych do mojego punktu widzenia, a nie adres zamieszkania. I taki drobny fakt, prawdopodobnie wpisać można jakikolwiek adres i nikt tego nie jest w stanie zweryfikować. > Moderator słabo działa na tym forum i spora > część wypowiedzi to ataki osobiste zamiast dyskusji na jakiś > temat. Powiedziałbym większość, co nie zmienia faktu, że w naszym "pięknym kraju" podanie na forum zamiast loginu, imienia nazwiska i adresu skończyło by się przeniesieniem dyskusji z netu do mniej wirtualnej rzeczywistości. Jakim cudem wierzysz, że w społeczeństwie nie nawykłym do dyskusji anonimowej, kulturalna stała by się dyskusja w pełni jawna i uszanowano by Twoje i Twojej rodziny miejsce zamieszkania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 16.06.10, 15:32 Chyba nie ma odwrotu, raczej jesteśmy skazani na taką formę, jaka jest. Chamstwu nalezy się przeciwstawiać "godnościom osobistom" :) Nie załatwi to sprawy, ale to chyba jedyna (obok pracy admina) forma. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 16.06.10, 19:28 No tak, wystarczy wejść na forum Dziekanowa Bajkowego. Czasami wydaje mi się , że dane logującego mogą zostać wykorzystane w kampanii reklamowej firm ubezpieczeniowych,/ dla przykładu/. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Fora internetowe 17.06.10, 17:53 Zawsze mam problem z forami internetowymi. Chyba nie wiem dobrze, co to netetykieta. Chętnie posłucham wyjaśnień. Mam tendencje, żeby za dużo mówić o sobie na forach internetowych. Jakoś nie lubię tak anonimowo. Czy obawiasz się podania adresu, bo ktoś przyjdzie i Cię zwymyśla przez płot, jako kontynuacja wątku na forum ? Forum sąsiedzkie ma to do siebie, że jest sprzeczność, bo niby sąsiedzi wymieniają się informacją, a ma być anonimowo. Ja pochodzę ze wsi, więc nie przyzwyczaiłem się jeszcze do miejskiej anonimowości. Na Żoliborzu mieszkałem na klatce z sąsiadem - starszym człowiekiem, który jak mówiłem mu "dzień dobry", to uciekał ode mnie. Przez siedem lat mieszkania wymieniłem z nim może w sumie 10 zdań. Nie mogę tego zrozumieć. Ja to lubię pogadać z sąsiadem przez płot. Ale to nie z każdym się da. Pozdrawiam, Sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Fora internetowe 17.06.10, 18:29 Marmit tu się da pogadać przez płot. Może jakiś mecz po wyborach. Malkontenci - kontra szaleni optymiści Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Fora internetowe 17.06.10, 18:34 Dobry pomysł. Czy rezerwować Orlika ? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiletu Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 17:47 A MNIE WCZORAJ WYWALILI! Słowo! z hukiem i petardami :)))) Bo prawda nie jest wygodna. Szczególnie dla administratorów, prawda??? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 18:17 zmiletu napisała: > A MNIE WCZORAJ WYWALILI! > Słowo! z hukiem i petardami :)))) > Bo prawda nie jest wygodna. Szczególnie dla administratorów, prawda??? > ;D > A skądże to szanowną Sąsiadkę wywalili ? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiletu Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 21:55 Zostałam usunięta dyscyplinarnie w trybie natychmiastowym z forum prywatnego "Osiedle Chopina". Taka karma widocznie… Nie zgadzałam się z jedną z administratorek w kwestiach moralnych - najdelikatniej rzecz ujmując. No i mnie na taczce wywieźli… ;) Serio! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kto ma wejście na forum Łomianki Chopina 14.06.10, 23:15 ale takie jest prawo administratora prywatnego forum. Możesz mieć swoje forum i też będziesz kogo chcesz wywalać Odpowiedz Link Zgłoś
zmiletu Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 17:43 Bosssko! Może z tego nikt mnie nie wyrzuci i będę mogła pisać bolesną prawdę??? Już się cieszę! :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 18:10 Tales, wal śmiało, tu nawet możesz filozofować. Najwyżej cie nikt nie będzie czytał :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 18:33 zmiletu napisała: > Bosssko! Może z tego nikt mnie nie wyrzuci i będę mogła pisać bolesną prawdę??? > Już się cieszę! > :DDDD >> Przepraszam, czy wywalili Cię z restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 14.06.10, 20:18 Eeeeeeeeeeeee,tam chcę wejść , a jest napisane że nie mam praw do edycji. Chyba to takie bardziej komercyjne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszgroszak Re: Zapraszamy na nowe forum Łomianki Chopina Pół 03.02.16, 18:04 ZAPRASZAMY NA PIŁKARSKIE PRZEDSZKOLA LEGII W ŁOMIANKACH TRENINGI W CZOSNOWIE ZAPISY RUSZYŁY ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!! www.lomianki.legiasoccerschools.pl/ www.facebook.com/events/1053261361404989/ www.facebook.com/Bartek-Groszek-775015892631010/ Odpowiedz Link Zgłoś