Dodaj do ulubionych

Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromitacja

03.11.10, 22:33
Dziś odbyło się spotkanie kandydatów na radnych z PO tych od burmistrza. Całe spotkanie przyćmił jakiś czarny piesek, z którym przyszła kandydatka do powiatu z PO i trzymała na rękach- taka jasne włosy. Pies na zebraniu z mieszkańcami to zwykłe lekceważenie mieszkańców i ich problemów. Zaprezentowano też panią z pieskiem, chyba to jakaś rodzina pana burmistrza, ale nie zrozumiałem nazwiska coś na psz... Po zaprezentowaniu kandydatów jeden z ludzi zaczął zadawać pytania. Pan burmistrz zaczął się tłumaczyć ale nie potrafił za bardzo odpowiedzieć zwalając odpowiedzialność na innych. Gdy ten pan przymierzał się do zadania pytania, pani Wójcicka ta co ma kandydować chyba do powiatu która prowadziła spotkanie chciała mu przerwac. Na co ten pan oświadczył, że w takim razie może wyjść jak mamy tylko mówić mowy pochwalne o burmistrzu. Pani Wojcicka mówiła coś o tym, że jej gdzieś tam ludzie nie lubią, ale nie wiem o co jej chodziło i po co to mówiła, chyba już ze zmęczenia. Ten gościu zadał też pytanie czy pan burmistrz jechał ul. Dolną pan burmistrz powiedział, że jechał więc pan spytał czy przejechał? w tym momencie burmistrz zaczął zwalać winę na dyrekcję autostradową od dróg. W pewnym momencie burmistrz wyszedł zza stołu a na jego miejsce przy stole prezydialnym wskoczyła ta pani z psem. Pan burmistrz się „produkował” i gdy już chciał wrócić na miejsce, siedziała pani z pieskiem, więc nie miał gdzie usiąść. Dostawiono krzesło, przy stole siedział wielki gościu, pani Wojcicka, pan burmistrz i pani z psem. Nie wiem ta pani była taka pewna siebie, że to może być i rodzina burmistrza. Oczywiście głównym punktem programu pana burmistrza ma być UWAGA UWAGA budowa wodociągów i kanalizacji, czyli znowu to samo co 4 lata temu. Jak można obiecać coś czego się nie robiło znowu. Pytano też jednego z kandydatów na radnych powiatowych z PO co chce robić w powiecie ? Powiedział, że oświetlenie na Wiślanej-…ale już jest oświetlenie-padło z sali. Ale na tym odcinku do Wisły kontynuował kandydat. No ale ten odcinek nie jest już powiatowy tylko gminny, ktoś słusznie powiedział. ale jest tam niebezpiecznie- skończył kandydat. Nie znam gościa z nazwiska, ale taki młody blondyn, słabo zorientowany w sprawach samorządowych. Kogo ta PO nam podsyła na kandydatów, znowu jakiś figurantów i jakąś rodzinę burmistrza z pieskiem. Pod koniec zebrania prowadzącą powiedziała, że teraz już zaczyna się spotkanie wewnętrzne PO i że mieszkańcom już dziękujemy. I tak się skończyło. Jest jednak postęp, oprócz ludzi od burmistrza naliczyłem ok. 15 które nie były z komitetu pana burmistrza. Ostatnio było 10, teraz jest jakieś 15. Czyli mamy kolejny sukces w gminie, wzrost aż o 50%!!! Warto o tym osiądnieciu napisać w GŁ.
Lepiej już niech pan burmistrz nie robi więcej takich spotkań, po co mu się kompromitować i ten pies…
Obserwuj wątek
    • lomlive Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 22:54
      Ja pierdziu, Ty ciągle marudzisz, aż żałuje, że przeczytałem cały Twoj post. Jeżeli pies dla Ciebie to lekceważenie mieszkańców to rozumiem, że jeśli ja bede miał psa koło siebie to lekceważe osoby znajdujące sie w moim otoczeniu??. Facet, daj sobie spokój, już jeden temat stworzyłeś podobny o spotkaniu z burmistrzem. Zajmij sie czymś pożytecznym. Zaraz mi pewnie wytkniesz koalicje z burmistrzem i to, że jestem urzędasem, ale zdziwie Cie, tak sobie czasem coś tu skrobie jak mi sie zachce, bo niestety uczelnia nie pozwala na częstsze udzielanie się:). Piesek ładny chociaż dla Ciebie był?..Doceń chociaż jego, jak tak wszyscy się kompromitują w Twojej obecności :(
      • k.jurek Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 05.11.10, 19:48
        Jeśli pies był czysty, zaszczepiony i odrobaczony to ja nic w tym złego nie widzę - być może właściciel nie miał psiny z kim zostawić.
    • goongol Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:00
      ODPIER DOL SIE OD PSA!
      • walnijsete Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:20
        Brawo goongo pies tez jest nasz. Jest najlepszy bo nie łańcuchu i w budzie go juz nie trzymamy. Odczepta się od Wieśka i od psa naszego.
    • trekkie Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:00
      @boruta24, LOL, ten młody przystojny blondyn to byłem ja ;) …resztę spotkania jakoś strasznie poprzekręcałeś :P

A pamiętasz czym prócz oświetlenia na ul.Wiślanej się zajmę?
      • papaduluba Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:27
        trekkie napisał:

> @boruta24, LOL
        >
        Spokojnie, żółć mu mózg intensywnie zalewa i takie są tego efekty.
        Jest to jadowity objaw skrajnie krytycznej formy upośledzenia.
    • mazowianka Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:08
      boruta24 napisał:

Gdy ten pan przymierzał się do zadania pytan
      > ia, pani Wójcicka ta co ma kandydować chyba do powiatu która prowadziła spotkan
      > ie chciała mu przerwac. Na co ten pan oświadczył, że w takim razie może wyjść
      > jak mamy tylko mówić mowy pochwalne o burmistrzu. Pani Wojcicka mówiła coś o ty
      > m, że jej gdzieś tam ludzie nie lubią, ale nie wiem o co jej chodziło i po co to, chyba już ze zmęczenia.

Szanowny Panie boruta, niech Pan pisze jaśniej bo w przeciwieństwie do pana wiem o czym mówiliśmy na spotkaniu, ponieważ to ja je prowadziłam nie odbierałam nikomu głosu natomiast jako prowadząca nie mogłam dopuścić do awantury między mieszkańcami.
      Oświadczam Panu że nie jestem zmęczona. Nikt nie oczekuje hymnów pochwalnych spotykamy się z wyborcami tak jak robiliśmy to 4 lata temu, ponieważ uważamy ze mieszkańcom się to po prostu należy.
      Już po pierwszym spotkaniu napisałam że nawet dla jednego mieszkańca takie spotkanie się odbędzie.
      Drogi Panie coś zupełnie się Panu pokręciło, nikt nie dostawiał żadnego krzesła ja nie siedziałam tylko stałam, burmistrz stał również, jeśli Pan nie wie to taka postawa jest wyrazem szacunku dla osoby z którą się rozmawia

Pisze Pan dalej:

.Pod koniec
      > zebrania prowadzącą powiedziała, że teraz już zaczyna się spotkanie wewnętrzne
      > PO i że mieszkańcom już dziękujemy.

Drogi Panie, dwa razy zapytałam czy macie państwo jeszcze pytania do kandydatów lub burmistrza,nie było chętnych więc podziękowałam wszystkim za przybycie i poprosiłam o pozostanie kandydatów na sali.
      Nie wiedziałam że tak się Panu podobało to spotkanie iż chętnie pozostałby Pan z nami dłużej.
      Życzę Panu spokojnej nocy, wypoczynek bardzo się Panu przyda.
      Pozdrawiam Magda Wójcicka
    • esscort Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:14
      Boruta, ja rozumiem, że można nie lubić burmistrza, a jeszcze lepiej rozumiem, ze można coś złośliwie napisać, ale kompletnie dałeś ciała.
      Byłem na spotkaniu (mój okręg)
      Piesek nikomu nie przeszkadzał. Przeciwnie. Jego wizyta była sympatyczna. Z takim pieskiem to można do teatru chodzić i żaden aktor się nie obrazi. Jak ci piesek przeszkadzał, to idź się leczyć.
      Pana zadającego pytania po pewnej chwili wszyscy mieli dosyć. Pytania dotyczyły np skrzyżowania drogi krajowej przy Sadowej - że niby burmistrz coś tam źle wybudował. Ale nie wciskaj ludziom kitu, że ktoś panu zadającemu pytania nie pozwalał mówić. Dopóki trzeci raz nie zaczął powtarzać tego samego, przy czym były to ogólne problemy typu, że znaki drogowe są bez sensu, "ale nie umiem teraz powiedzieć dokładnie które" itp. Ponieważ wyglądało to na celowe zagadywanie spotkania, grzecznie poproszono go o zakończenie wypowiedzi, co zebrani przyjęli z ulgą.
      Pytania do burmistrza, czy jechał Dolną, nie było. Było pytanie o Długą. Burmistrz nie tłumaczył dziur na Długiej "dyrekcją autostradową". O dyrekcji autostradowej mówił przy okazji tłumaczenia, dlaczego nie może doprowadzić budowy Brukowej od ronda do samego skrzyżowania z Kolejową.
      Pani z pieskiem nie zajęła krzesła burmistrzowi. Miał swoje. Burmistrz wstał, bo mówił. Pani z pieskiem nie była pewna siebie, przeciwnie.
      Nie wiem, co jest kompromitującego w tym, że przy stole siedział "wielki gościu" (przewodniczący PO), pani Wójcicka (prowadziła spotkanie), pani z psem (przyszła w trakcie spotkanie i nie było wolnych krzeseł na sali), burmistrz (w końcu z nim spotkanie było).
      Burmistrz faktycznie mówił o wod.-kan. - trudno, żeby nie mówił.
      W sprawie oświetlenia na Wiślanej kompletnie ci się Boruta pomyliło, bo chodziło o oświetlenie na wiślanej w stronę wisły, gdzie faktycznie z oświetleniem marnie, a jest bardzo potrzebne.
      Przewodnicząca zakończyła spotkanie, gdy już nikt o nic nie pytał. Chciałeś, Boruto, jeszcze posiedzieć w milczeniu?
      Podsumowując - kłamiesz, manipulujesz. Rozumiem, że można być przeciwnikiem burmistrza (sam w wiele spraw z ostatniej nkadencji oceniam negatywnie), ale trzeba to robić przynajmniej w miarę inteligentnie, bo w takim wykonaniu kompromituje się opozycje i efekt jest przeciwny do zamiaru.
      • krzysiom1 Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 09:04
        Zaraz, zaraz.. Z tym oświetleniem Wiślanej to boruta ma chyba rację...
        • esscort Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 09:11
          Na pewno "pomyliły" mu się fakty ze spotkania.
          Kandydat na radnego z łomianek dolnych mówił o konieczności zrobienia oświetlenia w kierunku ul. Brzegowej. Natomiast jakoś to przerzucono na rozmowę w sprawie odcinka w kierunku płyt, o czym kandydat nie wspominał
    • walnijsete Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:18
      Odczepta się od Wieśka już wam pisałem. On i tak wygra wybory, bo jest nasz i najlepszy jest. Boruta ty spadaj lepiej, po co tu mącisz. Co z tego że ktoś tam się pomylił. Pewnie się zdenerwował tyle ludu naszło. Piszesz tylko co chcesz a innych spraw nie opisałeś. Tera kanalize bedziem budować wszedzie tylko jak wybierzeta Wieśka. On jest dla nas najlepszy. Nasza partia jest jak rodzina i dlatego wygramy.
      • boruta24 Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:28
        Zaraz mi wmówicie, że nie było psa?
        • esscort Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:29
          Był, był
          • kmsanczia Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 03.11.10, 23:51
            Ess zajrzyj na pocztę.
    • jeser Re: Spotkanie z burmistrzem 04.11.10, 08:42
      boruta24 napisał:

> Dziś odbyło się spotkanie kandydatów na radnych z PO tych od burmistrza. Całe s
      > potkanie przyćmił jakiś czarny piesek, …

Tak to widziałeś. Rzetelność i obiektywizm nie są Twymi najmocniejszymi cechami. Współczuję.
      JS
    • tefalfm Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 08:53
      Boruta czy naprawde uważasz ze nie ma nic do zarzucenia Pszczółkowskiemu, a najgorsze co zrobił w czasiew swojej kadencji to to ze pozwolił pryzyjść jakierjś cizi na spotkanie z pieskiem? Na dodatek jak sie okazuje ten piesek ludziom sie podobał.
    • esscort uwaga ogólna 04.11.10, 10:05
      W związku ze spotkaniem mam taką uwagę: czemu o takich spotkaniach nie ma informacji w lominaki.info, czy na tym forum? Wiem, że są jakieś ogłoszenia na tablicach ogłoszeń, ale teraz szybko ciemno się robi, ziemnej jest, czasem brzydka pogoda. Rzadziej się spaceruje.
      Organizatorom nie zależy na jak najszerszym rozpropagowaniu takich spotkań?

• jwc3 Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 11:13
      Szanowny panie Wołyński!
      pan się kompromituje. Siedział pan pod oknem zły i cały czerwony zastanawiając się co zrobić w sytuacji, kiedy wali się wasz misternie ułożony plan wyborczy. To pan doprowadził do takiej sytuacji jaka jest teraz w gminie. Rada, pod pana przewodnictwem, pod koniec kadencji w 2002 podjęła słynną uchwałę w sprawie budowy ICDS. Konsekwencje decyzji pana, Krysteckiego i innych odbijają się wszystkim czkawką do dzisiaj. Burmistrz Pszczółkowski naprawia to 4 lata. Nie czepiaj się pan młodego człowieka. On ma częściowo rację (np. odcinek pomiędzy Kolejową i Zachodnią). Komitet Wyborczy PO RP przygotował program zrównoważonego rozwoju na lata 2010-2014. Młody człowiek pomagał również w jego tworzeniu. Program będziemy realizować jako zespół, z Burmistrzem Pszczółkowskim, który wygra te wybory w pierwszej turze. Pan niech się natomiast dobrze zastanowi co zrobicie jak inny kandydat na burmistrza Jan G. zgłosi wniosek o wykreślenie Forum Samorządowego z KRS. Pan załatwił Jana G. on może załatwić pana. Na razie opuścił was pełnomocnik Baś. Do wyborów daleko, mogą was opuścić również inni.
      POzdrowienia.
      • kiix Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 16:16
        tefalfm napisał:

> Boruta czy naprawde uważasz ze nie ma nic
        >

Daj spokój Borucie . Ma takie zadanie, a nawet można określić, że ważną misję do spełnienia. Jest etatowym „donosicielem” sprefabrykowanych informacji dla TŁ. Brak im cywilnej odwagi i odpowiedzialności za swoje słowa. Chcą coś nakłamać bez ponoszenia odpowiedzialności za słowa. Piszą najpierw na Forum jakieś wymioty a następnie powołując się na źródło www.Forum.gazeta zamieszczają u siebie przedruk. Ano właśnie jak często piszą „ nie polityka a merytoryczne działanie” tak właśnie merytorycznie działają. I kto to robi. Jak zacne autorytety wspierające się hasłami „służyłem i zawsze będę służył” czy „ważne jest co ludzi łączy nie dzieli” i słowa kandydata „potrafię skutecznie działać korzystając z wiedzy i doświadczenia innych osób”. Faktycznie dobrał sobie kolektyw z zasadami walki prezentowanym zarówno na forum jak i w TŁ. Wstyd ponowie. Żadnych skrupułów. Usta pełne frazesów a pod surdutem fałsz i obłuda.
        • brycezion Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 16:30
          A nam "Żyje się lepiej. Wszystkim". Z szambami i w błocie po kostki.
        • kmsanczia Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 16:34
          kiix napisał:
          > Piszą najpierw na Forum jakieś wymioty a następnie powołując się na źródło www.Forum
          > .gazeta zamieszczają u siebie przedruk.

Dobre. ;)
      • roberto19633 Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 16:36
        jwc3 napisał:

> Szanowny panie Wołyński!
        > pan się kompromituje. Siedział pan pod oknem zły i cały czerwony zastanawiając
        > się co zrobić w sytuacji, kiedy wali się wasz misternie ułożony plan wyborczy.
        > To pan doprowadził do takiej sytuacji jaka jest teraz w gminie. Rada, pod pana
        > przewodnictwem, pod koniec kadencji w 2002 podjęła słynną uchwałę w sprawie bud
        > owy ICDS. Konsekwencje decyzji pana, Krysteckiego i innych odbijają się wszystk
        > im czkawką do dzisiaj. Burmistrz Pszczółkowski naprawia to 4 lata. Nie czepiaj
        > się pan młodego człowieka. On ma częściowo rację (np. odcinek pomiędzy Kolejową
        > i Zachodnią). Komitet Wyborczy PO RP przygotował program zrównoważonego rozwoj
        > u na lata 2010-2014. Młody człowiek pomagał również w jego tworzeniu. Program b
        > ędziemy realizować jako zespół, z Burmistrzem Pszczółkowskim, który wygra te wy
        > bory w pierwszej turze.
        >
        >>>jwc,amigo nie byłem na spotkaniu, ale. Irytuje mnie sposób w który opisujesz jakim to dopustem Bożym był ICDS, jakim to wysiłkiem Pszczółkowski przez 4 lata
        musiał z tym żyć i to naprawiać. Informuję Pana że niezwykle miło jest pójść czasami i sobie popływać- jest to znacznie milsze doznanie niż chodzenie po Warszawskiej i liczenie betonowych latarń oraz przemarzniętych kwiatów.

A co do odbijania czkawką oby się Panu kanalizacja i wodociągi nie czkały.
    • boruta24 Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 04.11.10, 18:05
      Hmmmyh. Zrobiłem sobie mały test.

Zarzucacie mi brak obiektywizmu w relacji ze spotkania, że coś przekręciłem, że manipuluję. Piszą to zwolennicy PO i władz, choć z tym obiektywizmem jest róźnie także w waszym wykonaniu. Zobaczcie jak zrealacjonowaliście spotkanie z Janem Grądzkim z 20.09.10
      Zwolennik PO i obecnych władz pisze:
      "Poproszono zebranych o wpisanie się na listę obecności o którą potem była awantura,..."
      "Od tej chwili były tylko awantury ponieważ nie było to spotkanie o tym co zamierza zdziałać stowarzyszenie tylko walenie w burmistrza na co nie zgadzała się część zebranych.
      Na zakończenie spotkania część osób wykreśliła się z listy,część co tam wpisywała.
      Na zadane pytanie z sali czy P. Jan zamierza startować na burmistrza nie było odpowiedzi.
      Straciłem prawie dwie godziny i więcej na spotkanie organizowane przez to stowarzyszenie nie pójdę."
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,116686549,116716972,Re_Lacza_nas_Lomianki_nowe_Stowarzyszenie.html

Mieszkaniec obecny na spotkaniu pod wątkiem "PO co piszecie takie bzdury"
      "Byłem na tym spotkaniu. Brałem udział w dyskusji
      . Słuchałem i uważam że było ciekawie."" Postanowiliśmy więc napisac w tej sprawie pismo do burmistrza by uwzględnił taką rezerwę. Pojazd szynowy to bardzo dobry pomysl i ułatwiłby nam wszystkim komunikację z Warszawą."

forum.gazeta.pl/forum/w,229,116686549,116788052,Po_co_piszecie_takie_bzdury_.html

i jeszcze jedna relacja tym razem z pełnym oczernianiem

"Dziwię się w ogóle, po co tam poszedłeś? Spotkanie z Grądzkim? To jest człowiek chory z nienawiści. Taka nędzna kopia Kaczyńskiego. Opluć, pomówić, powiedzieć pół prawdy, słuszne rzeczy zanegować. Z ulotki od razu śmierdziało, że to będzie wiec z pochodniami. Nie zdziwię się jeśli wśród "apolitycznych mieszkańców" - członków stowarzyszenia, na wiecu zjawili się Wołyński albo Sokołowski..."
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,116686549,116748629,Re_Lacza_nas_Lomianki_nowe_Stowarzyszenie.html

Przeczytajcie te 3 relacje, wszystkie z tego samego spotkania. To jak to jest z tym PObiektywizmem. Jak o nas napiszą źle to trzeba wyzwać piszącego, jak napiszą źle o innych to jeszcze się mu dołoży. Jeszcze raz zachęcam do przeczytania jak PO w Łomiankach wpadło na spotkanie i zrobiło zadymę, pokłóciło się z przewodniczącym oraz jak obiektywne jest w swoich opiniach.

To jak to jest? Wy jesteście zawsze obiektywni a inni już nie? A może tak jak napisałem to z boku wyglądało i tyle tylko zapamiętałem? Można być zwolennikiem PO tylko po co to udawanie obiektywizmu? Po co ten fałsz i fasada w promowaniu ludzi "dorady" :)))
      • dr_sztrosmajer1 Edzio i mu podobni 04.11.10, 18:32
        Niektórych już próbowałem diagnozować, jednak na borutę24 nie mogę znaleźć żadnej jednostki chorobowej. To bezmózg!
        • brycezion Re: Edzio i mu podobni 04.11.10, 18:52
          To co powiedzieć o tych, co doprowadzili do nie złożenia wniosku o dotacje z UE na wod-kan. ?
          Trochę większe konsekwencje!
          • brycezion Re: Kiix 04.11.10, 19:08
            Zwracam uprzejmie uwagę, że gdy NŁ były pismem prywatnym i opozycyjnym, na forum nie pojawiały się wpisy zwolenników Sokołowskiego jak np. "wymioty".
            Strasznie chamstwo się rozpleniło w mediach i stało wręcz modne. Wątpię, by czarny PR był skuteczny. Lepsze efekty sądzę dają fakty, byle rzetelnie cytowane.
            Chcesz by pisano merytorycznie, to pisz merytorycznie o TŁ.

Nie ma się więc co zachwycać Kmsanchia figurami retorycznymi Kiixa.
            • kmsanczia Re: Kiix 04.11.10, 19:16
              brycezion napisał:
              > Nie ma się więc co zachwycać Kmsanchia figurami retorycznymi Kiixa.

Kmsanczia, jeżeli chodzi o ścisłość.
              Nie zachwycam się figurami, tylko po prostu trafił w sedno. Tak było chyba z karolkowskim, o ile pamiętam.
              • brycezion Re: Neptun666 04.11.10, 19:46
                Gdy napisałem o chamstwie w internecie, zaraz dla ilustracji zaprodukował się Neptun666.
                • brycezion Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:16
                  Trafił w sedno ? "Wymiotami". Czemu Kiix formą zniża sie do poziomu np.Neptuna666, stać Go na znacznie wyższy.
                  Treść zawierają tylko 2 pierwsze zdania. Reszta to pyskówka.
                  • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:19
                    Chodzi o treść, a nie o czepianie się słówek. On to nazwał po swojemu, dla mnie to oznacza to samo - brednie.
                    A czemu kiix nie trzyma jakiegoś poziomu? Nie wiem, nie znam go, nie do mnie pytanie.
                    • brycezion Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:27
                      Dla świty Sokołowskiego NŁ też pisały brednie.
                      • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:30
                        Może. Tyle, że kiedyś trzeba z tym skończyć. Ile lat można traktować ludzi jak idiotów? To jest sztuka na raz. Kto tego nie rozumie będzie zbierał bęcki. ;)
                        • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:53
                          kmsanczia napisała :
                          "Może. Tyle, że kiedyś trzeba z tym skończyć. Ile lat można traktować ludzi jak idiotów? To jest sztuka na raz. Kto tego nie rozumie będzie zbierał bęcki. ;)"

Dawno się tak nie uśmiałem, czytam i niedowierzam. Jest takie przysłowie "zapomniał wół jak cielęciem był".

Km zapomniałaś o pewnym periodyku w którym brałaś czynny udział (nie tylko ty) w trakcie poprzedniej kadencji? Ja ci chętnie przypomnę i nie tylko tobie:)

Ja się tego nie wstydzę, ba jestem dumny ale ty chyba masz problem z pamięcią. I od kiedy jesteś przeciwnikiem niezależnej prasy? To jakaś nowość czy zaślepienie w jedynie słusznej partii. Czasem to co piszesz wygląda naprawdę fajnie :)))))))

pozdrawiam zwolnniczkę cenzurowanej GŁ -:)

Nie wiesz przypadkiem kto brał udział w produkcji i kolportażu podróbki TŁ? :)
                          • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 20:58
                            Czynny udział w periodyku? Chyba coś ci się pomyliło. A poza tym czytaj ze zrozumieniem. To była sztuka na raz.
                            • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 21:15
                              Kasiu
                              Jaka raz, po co zmyślasz. Jak najbardziej czynny nie tylko w tym:)

Pamięć krótka, dotyczy to nie tylko ciebie, ja pamiętam i na pewno nie zapomnę...
                              • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 21:34
                                Nie wiem o co ci chodzi, jak zwykle puszczasz rybkę i myślisz, że ktoś się na to złapie. Jak jesteś taki dumny to podpisuj się w TŁ. Do LS nic nie pisałam. Parodii TŁ nawet nie widziałam na oczy, więc nie wiem nawet czy mam być dumna z tego, że mnie o nią podejrzewasz.
                                • lomlive Re:Kmsanczia 04.11.10, 21:43
                                  > jak zwykle puszczasz rybkę i myślisz, że ktoś się na t
                                  > o złapie. Jak jesteś taki dumny to podpisuj się w TŁ.

To nie jest możliwe:). Przecież by sie wydało, że nie jest taki idealny za jakiego sie podaje i uważa gdyby ludzie wiedzieli, że to Pan Piotr pisze niektóre artykuły - czasami treścią rodem z kosmosu. :)
                                  • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 22:01
                                    Jaki jestem wiecie dobrze, na pewno nie jestem aniołem, ale kto nim jest,nie jestem najgorszy. A o który artykuł z kosmosu mnie posądzacie?

Ciągle mnie przeceniacie...
                                • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 21:52
                                  Kasiu naprawdę czy ty masz jakieś ostatnio problemy, starsznie dużo agresji, jadu, insynuacji pod moim adresem, zapewniam ciebie niesłusznych. Gdzie mam się podpisywać? Pod jakim artykułem się nie podpisałem a wg. ciebie pisałem? Dlaczego wszyscy wszystko przypisują mi, nie rozumiem? Ja się napisałem w życiu:)

Naprawdę jest tyle osób zaangażowanych w sprawy gminy, więszkości nie znasz, wiele osób wspiera TŁ, wiele pisze, wiele działa, roznosi, pomaga, sami przychodzą itd. Są to dziesiątki anonimowych osób, nie są osobami publicznymi i nie chcą się afiszować, po co im problemy ze strony gminy. To że ludzie się zebrali wokół problemów gminy to chyba dobrze, że piszą też dobrze, że ci się to nie podoba-to nie mój problem. Napiszę jeszcze raz "Zapomniał wół jak cielęciem był":)

Ja wiem swoje i świetnie pamiętam. Wiem też czym zajmujesz się obecnie i kilka miesięcy temu. Mi się nie musisz tłumaczyć nie jestem prokuratorem i nie będę:)
                                  poza tym pozdrawiam gorąco.
                                  • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 21:59
                                    Nie manipuluj, bo wiesz że i tak cię lubię. :> Z kim bym się droczyła na tematy feministyczne? ;)

papirus22 napisał:
                                    > Dlaczego wszyscy wszystko przypisują mi, nie rozumiem?

No popatrz, to samo bym mogła powiedzieć. Tak, wiem, TŁ to masa ludzi, a te inne gazetki to wszystko ja. Pomyliło ci się z gazetką osiedlową, kompletnie niezwiązaną z polityką.
                                    Napisz mi koniecznie na priv czym się zajmuję obecnie i to co tak świetnie pamiętasz. :)
                                    W sumie to chyba powinnam czuć się doceniona. ;)
                                    • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 22:21
                                      Po co mam ci pisać. Teraz do podróbki nikt się nie chce przyznać, ale powoli spokojnie:)

Obecnie kilka osób zostało pomówionych i mam nadzieje ze zostanie to wyjaśnione, piszę choćby o wpisie jedej osoby o radnym. To nie są już żarty, za to jest odpowiedzialność karna, ale chyba każdy ma świadomość swoich czynów i wie że anonimowości nie ma. Wcale nie chodzi mi o straszenie ale ostatnio zrobiło się na prawdę za ostro. Możesz się czepiać do gazety ale ona jest zaresestrowana, tam jest wydawca, adres redakcji, red naczelny itd. Myślę, że powoli się wyjaśniają sprawy zaszłe i czy teraz czy po wyborach będzie wszystko jasne. Ja się raczej nie gniewam na ludzi peło, bo macie swoje słabości, ja też mam ale jest granica.
                                      • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 22:29
                                        Nie jestem w peło i nie robiłam parodii TŁ, więc po co w to brnąć? Ale jak ją masz to podrzuć skan, zobaczę czy chociaż zerżnęli mój styl z kuriera osiedlowego. Bo jeżeli nawet to nie, to już zupełnie nie rozumiem skąd te podejrzenia.
                                        Czekam na priv na te moje dawne grzechy. :>
                                        • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 22:57
                                          Miałaś mi napisać które to ja artykuły piszę w TŁ? Śmiało strzelaj.

No wiadomo ja jestem wszystkiemu winny bo krytykuję władzę.
                                          Dobra władza krytyki się nie boi a słaba zamiast walczyć z problemami walczy z opozycją:)
                                          • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:02
                                            Nic takiego nie obiecywałam. Sam wiesz najlepiej kto się za ciebie podpisuje. Albo przynajmniej komu dyktujesz. ;) Ja mam swoje podejrzenia, a ty swoje.
                                            • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:14
                                              Co znowu dyktuję?
                                              Km ty masz jakiś problem mojej osoby? Tak ogólnie się pytam? Bo ciągle mnie o coś podejrzewasz. Czy naprawdę uważasz, że ludzie nie potrafią sami napisać. Przy tylu osobach naprawdę nie ma problemu z pisaniem. Nie podoba się tobie ? Czy wszystkim podobało się ls czy strony www, inne gazetki?
                                              Skoro TŁ cytuję "szmatławiec", to dlaczego ciągle się o niego pytacie i boicie.
                                              • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:21
                                                Przecież to ty zacząłeś z podejrzeniami. W dodatku grozisz mi prokuraturą za coś, czego nie widziałam na oczy i sugerujesz w każdym poście, że jestem w peło albo u władzy. Po co te kłamstwa i manipulacje? Najwyżej ktoś na forum przeczyta i się uśmieje. Ani na tym nie zyskasz, ani ja nie stracę. Ale oczywiście możesz sobie mnie podejrzewać do upojenia, tak jak ja ciebie. Nie mamy na to żadnego wpływu. ;)
                                                • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:29
                                                  Niczym nie grożę, nie muszę. Każdy jest dorosły i bierze odpowiedzialność za czyny. Śmieje się z krótkiej pamięci, tego co robiłaś w poprzedniej kampani. Nie ma się czego wstydzić.
                                                  • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:33
                                                    Nadal czekam na to na priv. Przypomnij mi, bo może rzeczywiście czegoś nie pamiętam.
                                                    To nie o wstyd chodzi, tylko o przechwałki.
                                                  • papirus22 Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:47
                                                    Wiesz co, nie bardzo mam ochotę do ciebie pisać, jakoś tak po tych kilku dniach dziwnych testów z twojej, jakiś dziwnych oskarżeń straciłem ochotę. Ile można tego znosić?
                                                    Z drugiej strony przyjdzie czas i może się coś więcej skrobnie.

Czasem się zastanawiam skąd się w ludziach bierze tyle nienawiści do innych? Skąd ludzie czerpią tyle negatywnych emocji?
                                                  • kmsanczia Re:Kmsanczia 04.11.10, 23:56
                                                    Nie rozumiem cię, ja piszę coś tam o TŁ, a ty to bierzesz do siebie.
                                                    Poza tym po co te teksty, że coś wiesz, ale nie powiesz. Odpowiadam w twoim stylu. Nienawiść jest ode mnie odległa o lata świetlne. Po prostu jak coś mi zarzucasz to udowodnij, a wtedy przyznam ci rację. Bądźmy dorośli.
                                                  • papirus22 Re:Kmsanczia 05.11.10, 00:07
                                                    poczytaj ostatnie kilka dni, może wtedy zrozumiesz, nie dotyczy to tylko mnie.
                                                  • kmsanczia Re:Kmsanczia 05.11.10, 00:14
                                                    OK, ale ty poczytaj swoje ostatnie kilka lat. ;)
                                                    Chora jestem, to sobie piszę, może i jestem upierdliwa, ale nie ja jedna. O TŁ od początku pisałam co najmniej źle, więc nie wiem czemu ostatnie kilka dni. Czasem trzeba zaognić sytuację, żeby się przekonać jacy ludzie za tym stoją.
                                                    Nadal to tylko pisanina na forum, a inne zarzuty są kompletnie zmyślone.
                                                    I kogo jeszcze oprócz siebie masz na myśli?
              • krzysiom1 Re: Kiix 04.11.10, 20:36
                kmsanczia napisała:
                "Psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie."

Uwielbiam te Twoje górnolotne, wyszukiwane w necie frazesy, umieszczane w podpisie ale z tym przegiełaś. Może Twój kundel patrzy na Ciebie z szacunkiem.
                Mój na pewno nie....
                • kmsanczia Re: Kiix 04.11.10, 20:52
                  To jest cytat z Winstona Churchill'a. :D
                  Coraz bardziej się pogrążasz ze swoimi prostackimi odzywkami, zwłaszcza do kobiet. Słoma wyłazi.
                  • krzysiom1 Re: Kiix 06.11.10, 19:52
                    kmsanczia napisała:

> To jest cytat z Winstona Churchill'a. :D

Co nie zmienia faktu, że jest głupi i dęty. Na dokładkę nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
                    Naprawdę musisz się cały czas dowartościowywać cytując takie brednie?

> Coraz bardziej się pogrążasz ze swoimi prostackimi odzywkami, zwłaszcza do kobi
                    > et. Słoma wyłazi.
                    Najpierw trzeba gdzies tą słomę znależć. W przeciwieństwie do Ciebie nie mam skąd jej brać . Po prostu nazywam sprawy po imieniu. Jak ktos zachowuje się jak idiotka to dlaczego jej tego nie powiedzieć?
                    • kmsanczia Re: Kiix 06.11.10, 20:13
                      :D dalej, jedziesz!!

Dawno się tak nie ubawiłam. W przeciwieństwie do ciebie ja nie muszę mówić, że zachowujesz się jak idiota, bo nim jesteś. ;)
          • neptun666 Re: Edzio i mu podobni 04.11.10, 19:13
            brycezion jak zwykle swoje, my o zupie bry o dupie.
            • cormer111 Re: Edzio i mu podobni 04.11.10, 21:49
              Bo jedyne na czym się zna to na promowanie nowego i piętnowaniu starego, którego uprzedni sam promował. Ale wiek i księgi obciążają na tyle jego szare komórki że o niczym rozsądnie pisać nie potrafi. A swoją drogą niektórzy na starość stają się religijni. Co może prowadzić do despotyzmu, a stamtąd do dewotyzmu bliziutko, oj bliziutko.
              • papaduluba Re: Kiix-kmsanczia 04.11.10, 22:12
                kmsanczia napisała:
                > Coraz bardziej się pogrążasz ze swoimi prostackimi odzywkami, zwłaszcza do kobi
                > et. Słoma wyłazi.

Wcześniej czy później.
                W danym przypadku od dłuższego czasu coraz częściej, pasjami systematycznie i stabilnie.
                Można to nazwać jako genetyczny powrót do korzeni.
                • corner111 Re: Kiix-kmsanczia 05.11.10, 10:13
                  A kto ma inne? Jak nie po mieczu, to po kądzieli!
                  • corner111 Re: Kiix-kmsanczia 05.11.10, 10:13
                    I znów pojawił się klon!
    • k.jurek Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 05.11.10, 22:20
      Cały świat oszalał. Kiedy brałem ze schroniska dla zwierząt psa musiałem podpisać umowę adopcyjną, w której jasno jest napisane, że będę traktował psa jak członka rodziny i w związku z tym jakbym wybierał się na spotkanie przedwyborcze (obojętnie jakiego kandydata) również zabiorę ze sobą psa. Pies też człowiek.
      • aneta_kuro Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 06.11.10, 11:10
        Z tym psem to było przegięcie. Wręcz żenujące. Pan Burmistrz powinien dać córce naganę.
        Uwielbiam zwierzaki, ale nie mieszajmy ich do polityki (przypominam Ludwika Dorna i Sabę)
        Zwłaszcza, że spotkanie było w stołówce a pies momentami łapy i pysk trzymał na stole.

• k.jurek Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 06.11.10, 14:09
          A ja myślałem, że od czasu Dorna i Saby obecność psa stała się dobrym obyczajem, ale okazuje się, że się pomyliłem :(
          Pozdrawiam
    • k.jurek Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 06.11.10, 14:04
      Za czasów pani Dulskiej skandalem była karetka pogotowia pod kamienicą. Jak widać w obecnej chwili skandalem jest pies na spotkaniu wyborczym.
      • kaczusio Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 06.11.10, 18:51
        I tak powoli wszystko staje się skandalem lub nie w zależności od punktu widzenia. A jeżeli jest to piesek z plakatu to i owszem sympatyczny.
        • k.jurek Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 07.11.10, 14:28
          Poza tym psy są znakomitymi psychologami, więc obecność ich powinna być nieodzowna przy jakichkolwiek wyborach.
    • lomlive Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 07.11.10, 18:20

Boruto możesz czuć się sławny...TŁ zamieściły Twój post, który rozpoczyna ten wątek w swojej gazetce w rubryce "z sieci"...
      A ja mam pytanie do redaktorów, bądź też osób związanych z TŁ - czy sądzicie, że forum jest na tyle wiarygodne żeby umieszczać za przeproszeniem wygodne dla Was posty i wypowiedzi? Nie oszukujmy się, każdy wie, że na tutaj jedna osoba może pisać używając przy tym wielu nicków. Nie uważam żeby to forum było wiarygodne i oddawało rzeczywisty pogląd mieszkańców na to co się dzieje w lokalnej polityce. Na miejscu redaktorów TŁ radziłbym sprawdzać czy dane informacje rzeczywiście są prawdziwe, a dopiero potem zamieszczać je w gazetce, która przeczyta wiele osób...
      • corner111 Tomasz Dąbrowski skompromitowany pzrez TŁ 07.11.10, 19:01
        W numerze 13 na stronie pierwszej w drugiej rubryce od góry sławetna jedynie prawdomówna gazeta pisze: Tomasz dąbrowski otrzymał Syzyfa Roku obok wielu znakomitych postaci... A ten Syzyf wygląda tak www.jopek.pl/ Ocenę zostawiam Wam.
        • amigo465 Re: Tomasz Dąbrowski skompromitowany pzrez TŁ 07.11.10, 20:01
          Ach ten Syzyf, ilu ludom nabruździł!
      • kmsanczia Re: Spotkanie z burmistrzem i ...znowu kompromita 07.11.10, 20:09
        Po prostu poruta. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka