Dodaj do ulubionych

Nastula popiera Platformę Obywatelską!

17.11.10, 13:22
Przecież to jakiś skandal! W Łomiankach Nastula startuje do rady z KWW Twoje Łomianki, a na Bielanach popiera kandydatkę PO!

www.magdalenalerczak.pl/?q=o-mnie (na samymy dole strony)

Ojj nie ładnie Panie Nastula... Po raz kolejny ludzie związani z KWW Twoje Łomianki, pokazują, że nie są godni zaufania.

Jak dla mnie cały KWW Twoje Łomianki to pomyłka, Ci ludzie za wszelką cenę chcą się dorwać do władzy, nie dysponując żadnymi rzeczowymi argumentami, a ich kandydaci... Ech, sami z resztą widzicie...
Obserwuj wątek
    • pwz90 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 13:42
      Cały problem polega na tym, że PO w Łomiankach w mojej opinii swoim zachowaniem pokazuje, że nie ma nic wspólnego z PO krajową czy warszawską.
      Wystarczy poczytać. Prasa ogólnopolska donosi że PO walczy z nepoztymem na swoich listach a w Łomiankach odwronie, córka pana burmistrza do powiatu, szwagier do rady, nazwiska na listach do gminy i powiatu się powtarzają i nie jest to zbieżność nazwisk. Zielski- Zielska, Wójcicka, Wójcicka itd. Wiceburmistrzem siostra żony burmistrza... Możnaby tak dalej wymieniać.
      • qaz2510 Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 13:52
        Nie wiem co chcesz powiedzieć PWZ90 ?
        Czy Twoje Łomianki to samoistny odłam PO?

Rozumiem, że TŁ popierają Gronkiewicz-Waltz?
        Może jakaś deklaracja, bo moim zdaniem to trochę chore jak kontrkandydat(Nastula) PO POPIERA PO.

Wczoraj w TVN24 słuchałem wypowiedzi Poncyliusza, ktory jest w pis a popiera kogos z PO (niezła analogia co?:) )

Może Nastula wytłumaczy się z tego posunięcia?
        Czym się kierował ?
        • esscort Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 13:59
          Nie sądzę, by Nastula się z czegokolwiek komukolwiek kiedykolwiek zamierzał tłumaczyć.
          • qaz2510 Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 14:11
            esscort napisał:

> Nie sądzę, by Nastula się z czegokolwiek komukolwiek kiedykolwiek zamierzał tłu
            > maczyć.

no jasne TŁ nie musza sie z niczego tłumaczyc
            Bo po co durny lud ma pytania zadawac
            Tylko tł maja rację a reszta mordy w kubeł !
            • esscort Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 15:10
              ale przecież o Nastuli mówiliśmy
              • qaz2510 Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 15:22
                esscort napisał:

> ale przecież o Nastuli mówiliśmy
                no właśnie Ess

Nie uważasz, że należą się jakiekolwiek wyjasnienia ludziom chcącym zagłosować na niego?
                Nie ukrywam, że to trochę żałosny widok, jak "jedynka" tak daje ciała.
                Nie mi bo dla mnie to troche żałosne jak widzę osobę dwulicową.
                • kmsanczia Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 15:32
                  Czy ja wiem. Nastula popiera ładną babkę z PO. ;)

• qaz2510 Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 15:39
                    ok ale co dalej?
                    nie wiedział ze to wypłynie?
                    Aż tak jest otrzaskany na macie, że przestawione klepki nie pozwalają mu zestawić tych dwóch wątków i przewidzieć, że to będzie kompromitacja?
                • esscort Re: Nastula łomiankowskim Poncyliuszem 17.11.10, 15:33
                  Chyba trochę naiwnie na to patrzysz. Kto w łomiankach zauważy, że Nastula poparł jakiegoś kandydata PO. To może znajomy albo go po prostu poprosił. Kto będzie to łączył z komitetem wyborczym w łomiankach. Ty wiesz, bo się interesujesz. Nastula to po prostu znane nazwisko, które może troche pociągnąć listę (sam jestem ciekawy, czy tak się stanie).
                  Większość osób się nie interesuje loklanymi układami "politycznymi" i zdecyduje się na kogo głosować w niedzielę, gdy wyjdzie z domu.
                  Tak na marginesie, to jestem przekonany, że co najmniej 30-50% mieszkańców (zwłaszcza z krótszym stażem w łomiankach/ zupełnie nie rozróżnia TŁ i ŁnŁ. Oba komitety skupiły się bowiem na podgryzaniu PO (czemu trudno się dziwić, skoro chcą zdobyć głosy), ale zapomniały, że ludziom się zlewają w jedno. Ja już kilku osobom wyjaśniałem, że TŁ nie mają nic wspólnego z PiS, bo były one przekonane, że jak atakują platformę, to pewnie PiS.
      • aneta_kuro Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 13:58
        pwz90 ale to, że startują Zielski-Zielska, Wójcicka, czy córka Burmistrza to nie jest nepotyzm.
        Proponuję nie używać słów, których znaczenia się nie zna.
        Oni nie są obsadzani na stanowiska tylko startują w demokratycznych wyborach.
        • romek501 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:02
          tym bardziej, że jest też Perlik-Perlik (ale to na listach innego komitetu)
          Czyli przyganiał kocioł garnkowi.
          • qaz2510 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:12
            romek501 napisał:

> tym bardziej, że jest też Perlik-Perlik (ale to na listach innego komitetu)
            > Czyli przyganiał kocioł garnkowi.
            >
            oj PWZ90 wpadł we własne sidła i co teraz?!

jakieś wyjaśnienia?
            • pwz90 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:20
              Skala zjawiska jest nieporównywalna. To PO w Polsce wykreśla rodziny i deklaruje że tak będzie działać a w Łomiankach po staremu...
              www.tvn24.pl/12690,1680354,1,1,platforma-skresla-rodziny,wiadomosc.html
              Platforma skreśla rodziny

• kmsanczia Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:28
                Zasadniczo uważam, że jeżeli już to starsi powinni ustąpić młodszym. Albo młodsi jeszcze poczekać i wspinać się po szczebelkach kariery politycznej.
              • romek501 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:36
                pwz90 napisał:

> Skala zjawiska jest nieporównywalna.

Kapitalne!!!!
                Czyli krzyczysz: łap złodzieja!
                Ale gdy cię przyłapano, że też kradniesz, to mówisz, że owszem, ale trochę mniej:)
                Kapitalna filozofia!

No i może zaczniemy dalszą rodzinę (z innymi nazwiskami) analizować?
                • pwz90 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:44
                  Nie rozumiem? Obejrzyj reportaż jeszcze raz.
                  To nie ja powiedziałem tylko PO w TV jak widzisz w TVN.
                  Ja tylko napisałem, że PO w Łomiankach w mojej ocenie nie ma nic wspólnego z tą krajową-co potwierdził flim. Nie możecie mieć pretensji do mnie tylko do TVN, może załatwicie dla TVN hienę roku za ten reportaż:)

• qaz2510 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 14:48
                    pwz90 napisał:

> Nie rozumiem? Obejrzyj reportaż jeszcze raz.
                    > To nie ja powiedziałem tylko PO w TV jak widzisz w TVN.
                    > Ja tylko napisałem, że PO w Łomiankach w mojej ocenie nie ma nic wspólnego z tą
                    > krajową-co potwierdził flim. Nie możecie mieć pretensji do mnie tylko do TVN,
                    > może załatwicie dla TVN hienę roku za ten reportaż:)
                    >

a co z Perlikami?
                    • romek501 Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 15:03
                      perlą się na listach. Ale to - wicie, rozumicie - oczywiście inna skala :)
                      • brycezion Re: Nastula popiera rozsądek... 17.11.10, 16:32
                        Jakieś chyba totalne nieporozumienie. Zgodnie z ordynacją wyborczą mam prawo głosować na 1 osobę z list do gminy, powiatu itd. Że mój głos trafi raz do puli jednego ugrupowania, a raz drugiego, to już sprawa ordynacji wyborczej.
                        I tak np. do powiatu mogę głosować na Magdę Wójcicką z PO, którą -przy okazji muszę powiedzieć- szanuję za to, że nigdy nie zabiera głosu w sprawach na których się nie zna. A do gminy np. na Porowskiego z ŁnŁ. Mam prawo tak głosować i nie jest to żadna dwulicowość.
                        Przy okazji dla przypomnienia podciągam wątek "Ordynacja wyborcza".
    • jwc3 Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 10:02
      Szanowni Państwo,
      nie ma w tym nic dziwnego. Łomiankowska PO oczywiście "wsadziła" swoich do wszystkich komitetów wyborczych i to na czołowe miejsca. To jest oczywiste. Dlatego wygra wybory z dużą przewagą. Całe szczęście, że w Łomiankach będzie tylko jedna tura. Łomianki zaoszczędzą dużo pieniędzy z budżetu.
      Inna sprawa to powiązania rodzinne i towarzyskie kandydatów. KWW TŁ przebija tu wszystkie inne komitety. Nie zapomnijcie, że oprócz rodziny Perlik-Perlik z tego komitetu startuje też kilka innych par. Mają co prawda inne nazwiska, ale to jest właśnie nepotyzm do kwadratu!!! Jeszcze gorzej, bo część kandydatów startujących z listy KWW TŁ to ludzie Jana G. Jak widać wszyscy myśleli, oprócz KWW TŁ.
      • pwz90 Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 10:09
        Jozef czołowy działacz Po w powiecie zaczął się zabawiać w pomawianie. Z drugiej strony czego tu się spodziewać? Niewiele zdziałał przez całą kadencję....
        • sparrow.jack Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 12:38
          Prawda jest taka - we wszystkich komitetach są ludzie ze sobą powiązani, bo jak w takiej małej gminie znaleźć osoby zainteresowane pracą w samorządzie, które nie mają ze sobą żadnych powiązań? Powtarzam - w każdym komitecie są rodziny kandydatów, rodziny byłych radnych, mężowie, żony, dzieci etc. Więc to akurat nie jest nic dziwnego. Zwłaszcza, że bycie czyjąś rodziną nie powinno od razu odbierać tej osobie szans na mandat.

Patrzmy na ludzi z innej strony - to są często nasi sąsiedzi, których znamy; nie raz rozmawialiśmy, więc wiemy, co o nich myśleć. Ja tam daję szansę nowym twarzom, młodym, z wykształceniem i energią, bo niektórym się wydaje, że jak 20 lat jest w samorządzie, to wie wszystko. Właśnie guzik, myśli stereotypowo i nie jest otwarty na nowe pomysły.

Ale każdy kieruje się skreślając konkretne nazwisko własnymi pobudkami. Najważniejsze, żeby to były jego własne przemyślenia, a nie np. nakaz księdza . Ale to już inna sprawa..w końcu demokracja nie jest ustrojem idealnym, prawda?
          • bolo889 Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 12:49
            Sparrow pewnie masz trochę rację ale córka burmistrza Pszczółkowska to początek oligarchi i zaczyn do monarchii. Po się po prostu sama skrzywdziła z tym nepotyzmem i pędem do władzy za wszelką cenę:(
            • 2hestia Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 15:21
              bolo889 Tobie rozumm odebrało. Co ma nepotyzm z demokratycznymi wyborami. Burmistrz tę córkę zatrudnił czy być może wyborcy ją wybiorą lub nie.
        • vox.populi666 Re: Nastula popiera Platformę Obywatelską! 18.11.10, 15:31
          pwz90 napisał:

> Jozef czołowy działacz Po w powiecie zaczął się zabawiać w pomawianie. Z drugie
          > j strony czego tu się spodziewać? Niewiele zdziałał przez całą kadencję....
          Ja mu się wcale nie dziwię.Zawisło nad P.O. łomianki widmo klęski, niepewność losu jest najgorsza ze wszystkiego. Jak sobie poradzi gdy przejdzie do historii.
          Nie ma co się dziwić działacze wiedzą widać o co idzie gra. Teraz i przeciętny obywatel dowiaduje się gdzie leżą konfitury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka