Dodaj do ulubionych

Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę

16.01.11, 11:50
Ostatni numer "Gazety Łomiankowskiej" ukazał się pod koniec ubiegłego roku. Czyli powinien już w tym roku wyjść przynajmniej jeden. Nie ukazał się. Pod Panów kierownictwem urząd odciął mieszkańców od wiadomości, co dzieje się w mieście, w Domu Kultury, w bibliotece, w sporcie łomiankowskim, jak również od ogłoszeń. Mam zatem kilka pytań do Szanownych Panów.

-czy Panowie uznali, że nie ma o czym pisać? -czy tytuł został zlikwidowany czy tylko zawieszony? -co o tym przesądziło, z jakich powodów to się stało? -czy Panowie konsultowali to z czytelnikami? -jeśli gazeta została zlikwidowana, to dlaczego mieszkańcy nie byli o tym wyraźnie poinformowani? -czy w to miejsce będzie jakaś inna forma drukowanej informacji?
-a jeśli tylko zawieszono wydawanie Gazety, to kiedy ona wróci?

Dużą ufność pokładam co do Szanownych Panów, że pomimo przytłoczenia obowiązkami, któryś z Was znajdzie dziś czas, żeby wyczerpująco i dokładnie odpowiedzieć. W swoim programie wyborczym deklarowali Panowie utrzymanie łączności z obywatelami. Skrzynki pod Gazetę wciąż na ulicach stoją, a mieszkańcy czekają.
Obserwuj wątek
    • swarozyc314 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 11:58
      Niech lepiej wyborcy nie wiedzą co się dzieje w gminie. Mogli by jeszcze skrytykować, lub zacząć kolejną akcję zbieranie podpisów lub przyłączyć się do poprzedniej! I jeszcze jedno sytuacja nad redaktora jest jeszcze niejasna, może będzie z niego radny lub jakiś inny nad śledczy urzędas. Więc kto napisze paszkwile na przeciwników.
      • phalena Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 12:07
        swarozyc314 napisała: > Niech lepiej wyborcy nie wiedzą co się dzieje w gminie. Mogli by jeszcze skrytykować,

Jeżeli nie będą wiedzieli, to tym bardziej skrytykują. Przecież dalsze wydawanie dobrze
        znanej lokalnej gazety jest we wspólnym interesie - Urzędu i mieszkańców. Hasło wyborcze Panów Burmistrzów było: "Łomianki mogą być znowu Twoje", a w praktyce jeden z ważnych elementów został po cichu już odebrany.
        • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 12:59
          ale tu chodziło o TWOJE ŁOMIANKI a nie gaz Łom!

nie dyskutować!
          wydawac bedziemy głos łomianek i twoje lomianki inne gazety sa niepotrzebne

bez dyskusji!
    • tuzimka Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 12:41
      Pytania Phaleny są trafne i jak najbardziej na miejscu. Faktem jest, że gdyby nie "Info",
      nie byłoby wiadomo nawet, co dzieje się na sesjach! Tak źle nie było nawet za Sokołowskiego,
      którego raczej nie sławiliśmy pod tym względem. Początki są bardzo niedobre. Czy burmistrzowie i nasi radni, starzy i nowi, zdają sobie sprawę, że informacja po prostu należy się mieszkańcom i co zamierzają zrobić? Czy radni wiedzieli o likwidacji gazety? Czy pod nowym kierownictwem urząd w ogóle ma jakiś pomysł na politykę informacyjną? Uważam,
      że to ważna rzecz, na tyle ważna, żeby nie odpuszczać tematu.
      • gray_ghost Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 13:01
        Zastanawiam się czy w tym wątku podpuszczacie, czy naprawdę zabrakło zwykłej analizy "na chłopski rozum"?
        Wiadomo, że jedyną słuszną gazetą jest Tuba Łajdaków. Jakakolwiek inna działalność wydawnicza nie będzie miała miejsca jeszcze przez jakiś czas.
        Władza musi pospłacać kredyty u szarych eminencji. Zauważcie, że znacząco podrożały reklamy w tubie, a na ogłoszenia drobne i małe reklamy jest promocja. Jawny skok na przejęcie reklamodawców z GŁ. Ktoś płacił za tego szmatławca, teraz oczekuje zwrotu kosztów i bonusa. Nie wiem jednak, czy jakakolwiek szanująca się firma zechce się reklamować w takim szicie. Będzie kłopot, a sponsorów będzie trzeba spłacić z innej części budżetu. Kogoś się zwolni, kogoś zatrudni i szafa gra. Obrotni ludzie w końcu na vickach obsadzeni, mecenas pomoże. Alleluja i do przodu!
        • tuzimka Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 14:06
          gray_ghost napisał: > Zastanawiam się czy w tym wątku podpuszczacie

Nie podpuszczałam (jeżeli o mnie chodzi). Dla mnie jest to ważne i już. Nieładne świadectwo
          wystawiły sobie nowe władze.
      • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 13:01
        informac
        > ja po prostu należy się mieszkańcom
        i co zamierzają zrobić? Czy radni wiedz
        > ieli o likwidacji gazety? Czy pod nowym kierownictwem urząd w ogóle ma jakiś p
        > omysł na politykę informacyjną? Uważam,
        > że to ważna rzecz, na tyle ważna, żeby nie odpuszczać tematu.

a dobrze zagłosowałaś?
        Bo jak na ose to żle i gazeta nie należy sie tobie
        ale po co ta dyskusja!
        bedziesz potrzebna za 4 lata przy wyborach a teraz do kościoła na modły!
        • ono2008 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 13:03
          Chamstwo zawsze wybije na wierzch.
          • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 14:40
            nie chamstwo tylko gó...!
            za wałem bedziesz miała kanalize!

• biznesmen3535 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 14:13
      No i o co ta afera, można W Twoich Lomiankach dać ogloszenie, ja dałem i jest git. Na pewno tez napiszą co sie dzieje w urzędzie.
      • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 14:42
        biznesmen3535 napisał:

> No i o co ta afera, można W Twoich Lomiankach dać ogloszenie, ja dałem i jest g
        > it. Na pewno tez napiszą co sie dzieje w urzędzie.
        i wałśnie o to chodziło macie dawać ogłoszenia w TŁ - oni mają zarabiać - a łomiankowks anie wyjdzie bo to kojarzy się z Pszczołom kturom wytempiliśmy z łomiankoskiego użendu!
      • phalena Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 15:41
        biznesmen3535 napisał: > No i o co ta afera, można W Twoich Lomiankach dać ogloszenie, ja dałem i jest g
        > it.

Żadne tam "git", bo i Twoje Łomianki nie wychodzą. Nie o to chodzi, gdzie dać
        ogłoszenie, bo i na zwykłym słupie można, chodzi o to, żeby władze liczyły się z informacją dla mieszkańców, przed którymi odpowiadają i za którą odpowiadają.
      • gray_ghost Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 15:47
        biznesmen3535 napisał:

> można W Twoich Lomiankach dać ogloszenie, ja dałem i ...

i dałeś dupy stary, poczytaj artykuły, będziesz z tym pośrednio kojarzony.
        • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 15:58
          bardzo sie ciesze rze pan poparł tom gazete
          ona jest jedynie słuszna - to po to gaz lom nie wychodzi!

popierajcie tfoje łomianki - muwie wam to ja Roberto!
          • ulfednir Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:07
            we wtorek jest 0 17 jest komisja ds. społecznych, na której z pewnością będzie ktoś z kolegium burmistrzowskiego... Idealna okazja by przyjść i zapytać...
            • ulfednir Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:11
              Ale swoją drogą podczas wyborów (jeszcze nie) radny Krystecki mocno akcentował swoją chęć zlikwidowania lub rewolucyjnej zmiany (tylko kilka stron, czarnobiałe, same informacje etc.) w formie GŁ
              • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:18
                ty jósz sie o tadzia nie martf - mamy dla niego waznieszom role!

pytac nie wypada - zamilcz zatem!
                • ulfednir Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:23
                  Ustawa o dostępie do informacji publicznej się kłania.... polecam!
                  • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:38
                    to my prawo ustalamy
                    nie narzucaj nam niczego!
                    • ulfednir Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:40
                      pudło.
                      To Rada ustala prawo, a tam macie 5 osób
            • phalena Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:51
              ulfednir napisał:> Idealna okazja by przyjść i zapytać...

Masz rację. Jest tylko pytanie, czy pewne sprawy nie powinny być dla władzy oczywiste
              bez pytania? Powinno być oczywiste, że o takich zmianach informuje się mieszkańców
              z wyprzedzeniem, że się przeprowadza jakieś konsultacje, wysłuchuje opinii. Powinno być oczywiste, że to należy do władzy, która ma swój mandat z łaski mieszkańców. Dobrze
              - jeżeli władzy nie odpowiada wydawanie takiej gazety, to najpierw niech opracuje
              i przedstawi pod uwagę inny projekt, ale najpierw. To także powinno być oczywiste. Uważałabym, że prędzej komisja społeczna ma z tym wyjść do ludzi niż odwrotnie.
              • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:53
                a zagłosowałas własciwie?
                to moze przez ciebie tylko 119 głosami tomcio wygrał!?
                jak nie oddałas na niego głos to zamilcz!
                mozesz liczyc na dyspense za 4 lata jak zagłosujesz na niego a teraz nie masz prawa głosu zabierac!
                • phalena Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:59
                  roberto19363 napisała: > mozesz liczyc na dyspense za 4 lata jak zagłosujesz na niego a teraz nie masz > prawa głosu zabierac!

mam prawo zabierać głos w kżdej sytuacji, podobno to wolne forum.

• roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 18:18
                    podobno miał wygrac pszczoła i mu pokazalismy gdzie jego miejsce
                    teraz nie dyskutuj jusz!
      • roberto.19633 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 16:45
        biznesmen3535 napisał:
        > No i o co ta afera, można W Twoich Lomiankach dać ogloszenie, ja dałem i jest g
        > it. Na pewno tez napiszą co sie dzieje w urzędzie.
        opiszą wszystko,nawet to gdy mieszkańcy taczkami podjadą po burmistrza
        • netciem Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:23
          opiszą wszystko,nawet to gdy mieszkańcy taczkami podjadą po burmistrza
          Jak się pospieszą, to wystarczą sanki /hi,hi/
          a on zamin zbierze się do odpowiedzi to nastanie wiosna (chyba, że kłodkiewicz mu podpowie co gadać)...
          • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:32
            netciemie - draniu
            jeszcze zobaczysz jak Tomasz pieknie przemawia!

skoncz z oczernianiem tego człowieka - to moze doprowadzic do tragiedji!

• netciem Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:38
              robi- toż to cysta prawda (nie mylić z gó...prawdą)- nie byłeś na debacie? jeden trzymał td za rączkie i głaskał (ale go nie znam - jakiś psycholog czy coś) a potem drugi (klodka) mu podpowiadał...
              • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 17:42
                milcz juz bo tragedija bedzie!

oni wsuplracujo!

oni so najlepsze na polskiej ziemi - docen to w koncu lót ich wybrał!

a błendy robie bom dyslektyk

i juz nie pisz nic niewlasciwego o naszej władzy!

• robeerto19633 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 18:18
                  wsuplracujo, wsuplracujo, szkoda że coraz mocniej cenią nasze gó... w beczce i rurze. I co jeszcze drożej wyceniom i ile razy.
                  • roberto19363 Re: Do Panów Burmistrzów pytanie o Gazetę 16.01.11, 18:22
                    milcz klonie przebrzydły!

podniosom tyle ile trzeba, toć mamy wiecej radnych a i burmistrze mają wieksze uposarzenie!
                    co ty myslisz?!
                    Głosujący teraz musza zapłacic za wybranie ich na stołki!
                    bez dyskusji i nie osieszaj sie klonie - jedynie moj nik jest poprazwny a wy klony to na drzewo spadać!
    • tuzimka Re: A co Rzecznik na to? 16.01.11, 20:00
      Myślałam, że może już nadeszła jakaś odpowiedź na ten problem. A tu nic :(
      Czy nasza gmina ma jeszcze Rzecznika prasowego? Może On coś nam powie?
      • niecugow Re: A co Rzecznik na to? 16.01.11, 22:30
        Droga tuzimko otóż, gdy tylko wróci nasz (wasz) kochany rzecznik wraz z swoją bandą z przedłużanego zwolnienia wtedy burmistrz go wypieprzy na zbity pysk, powoła nowego i będziesz miała gazetę i informacje
      • szmulko Re: A co Rzecznik na to? 16.01.11, 22:48
        Również czekam na gazetę i się doczekać nie mogę..
        jestem tak starym mieszkańcem Łomianek i nie pamiętam takich czasów by nie było mojej ukochanej gazety.
        Ale widocznie może mam sklerozę.. bo może wyszedł już jakiś numer po nowym roku
        tylko mnie nie donieśli...
        Aj dzieje się,dzieje tylko gazety z rzetelnymi informacjami brak
        • jollyroger6 Re: A co Rzecznik na to? 17.01.11, 13:38
          szmulko napisał:

> Również czekam na gazetę i się doczekać nie mogę..
          > jestem tak starym mieszkańcem Łomianek i nie pamiętam takich czasów by nie było
          > mojej ukochanej gazety.
          > Ale widocznie może mam sklerozę.. bo może wyszedł już jakiś numer po nowym roku
          > tylko mnie nie donieśli...
          > Aj dzieje się,dzieje tylko gazety z rzetelnymi informacjami brak

Moją ukachaną gazetą jest i będzie lomianki info. Jedyna zakłamana gazeta/chodzi o Gaz Łom/, niech nigdy więcej nie wychodzi. Ja tam wolę konkrety ,nie ględzenie red.naczelnej i podlizywanie się byłemu burmistrzowi. Gazeta musi być tytułem niezależnym. A skrzynki gazetowe oddać lomianki info.
    • ulfednir Informacje nt. gazety łomiankowskiej 18.01.11, 21:11
      Witam wszystkich zainteresowanych losami GŁ. Występuję na tym gronie pod nickiem ulfednir, ale dla jasności sprawy chciałbym dokonać swoistego ujawnienia się. A więc pod nickiem ulfednir kryje się osoba radnego Miasta i Gminy Łomianki, Jana Mazana. Jeśli ktoś nie wierzy, lub ma jakąkolwiek sprawę proszę o wiadomość na adres jan_mazan@wp.pl.

Ad rem: Dzisiaj na Komisji Społecznej padło zapytanie ze strony radnego K. Wawra oraz ode mnie nt. losów GŁ. Burmistrz Rusiecki odpowiedział następująco:
      1. W projekcie Budżetu na 2011 rok, napisanym przez p. Pszczółkowskiego, nie widnieje pozycja wydawania GŁ
      2. Do momentu rewizji budżetu GŁ będzie wydawana ze środków referatu promocji
      3. GŁ przechodzi metamorfozę. Będzie wydawana w formie biuletynu 8-16 stron, na gorszym jakościowo papierze.
      4. Struktura GŁ: I część - ogólnie rzecz biorąc wiadomości z urzędu i jednostek organizacyjnych (DK, ICDS etc) II część - wiadomości lokalne od organizacji etc.
      5. Całkowity brak reklam, nakład zmniejszony z 10 000 do 3 000 - 4 000
      6. Dystrybucja: nie 'pod wycieraczkę", ale tak jak kiedyś było - do punktów handlowo-usługowych i skrzynek koło urzędu i kościoła.
      • ulfednir Re: Informacje nt. gazety łomiankowskiej 18.01.11, 21:12
        i jeszcze jedno: pierwszy numer odnowionej GŁ, pod nazwą GŁ - biuletyn informacyjny pojawi się w w/w punktach około pierwszego tygodnia lutego
        • 321art Re: Informacje nt. gazety łomiankowskiej 18.01.11, 21:21
          I koniec spekulacji na temat GŁ. Walory użytkowe wzrosły.
          • behemot.1 Re: Informacje nt. gazety łomiankowskiej 19.01.11, 01:45
            A Tadek? Będzie korektorem?A może będzie robił zdjęcia? No, ale na pewno będzie rozwoził za darmo.
            • 321art Re: Informacje nt. gazety łomiankowskiej 19.01.11, 18:21
              Dodał bym jeszcze , czy papier będzie miękki i marszczony, czy raczej sztywny? Może zamiast formy zeszytu , poręczny rulonik? a każda strona zakończona dziurkowanym nacięciem ułatwiającym oderwanie ?Jak dla mnie same zalety. Zapewne wartości przydatności dla mieszkańców Łomianek przyjdzie nam ocenić w przyszłości , oby były jak najlepsze .
      • esscort Brawo Jan Mazan 20.01.11, 14:00
        ulfednir napisał: A więc pod nickiem ulfednir kryje się osoba radnego Miasta i Gminy Łomianki
        > , Jana Mazana
        . Jeśli ktoś nie wierzy, lub ma jakąkolwiek sprawę proszę o wi
        > adomość na adres jan_mazan@wp.pl.

I to się chwali!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka