Dodaj do ulubionych

Papuga odleciała?

09.04.11, 17:10
Na ostatniej sesji u boku burmistrza nie było mec. Czarneckiego. Czy to oznacza, że burmistrz odprawił swojego papugę i będzie więcej kasy w budżecie na bardziej sensowne wydatki? Miejmy nadzieję, że tak
Obserwuj wątek
    • wardecka78 Re: Papuga odleciała? 09.04.11, 17:15
      też mnie to zdziwiło

może Tomek choć o ciupine zmądrzał
      • tfoje_lom Re: Papuga odleciała? 09.04.11, 17:46
        Asz mi was szkoda;). Papagaj wzbił się tylko w powietrze, a jak już uchwalono poprawki w budżecie, to w odpowiedniej rubryce znalazły się środki i dla niego. Pewnie nowa umowa już podpisana. Obym się mylił.
        • was2000 Re: Papuga odleciała? 09.04.11, 19:08
          gdy nie wiadomo zbytnio o co chodzi to na pewno chodzi o pieniądze .
        • esscort Re: Papuga odleciała? 11.04.11, 10:45
          tfoje_lom napisał:
          > Pewnie nowa umowa już podpisana.

A ja nie wykluczam, że burmistrz się już pewniej poczuł, w dodatku przy okazji ustalania budżetu zobaczył, że każdy grosz się liczy, więc osobista papuga mu już nie wydaje się tak niezbędna. Zresztą na nagraniach z sesji wyraźnie widać, że w razie jakichś problemów burmistrz zwracał się do innego radcy prawnego, a wybitny działacz samoobrony siedział i się nudził
          • tfoje_lom Re: Papuga odleciała? 11.04.11, 12:40
            Właśnie przejeżdżałem obok UM. Na parkingu lśni BMW mec. Czarneckiego...
            • tfoje_lom Re: Papuga odleciała? 11.04.11, 12:42
              Przejmując Twój optymizm Ess, mam nadzieję, że pakuje swoje zabawki. Poczucie rzeczywistości podpowiada mi coś zupełnie innego.
              • robeerto19633 Re: Papuga odleciała? 11.04.11, 19:12
                Może to będzie tak jak z papuga karolińska której ostatni egzemplarz zginął w 1918 r.
                • elba10 Re: Papuga odleciała? 13.04.11, 23:17
                  Żeby odlecieć trzeba umieć fruwać
                  a w tym przypadku kojarzy to sie z czeską gołębicą dr Sztrosmajera.
                  • dr_sztrosmajer1 Re: Papuga odleciała? 14.04.11, 08:10
                    Zgodnie z Twoim skojarzeniem, to wszyscy burmistrzowie winni furgać po naszym niebie.
                    • marcin-gruszka Re: Papuga odleciała? 14.04.11, 08:39
                      Ale przecież to nieloty pospolite... :)
                      • dr_sztrosmajer1 Re: Papuga odleciała? 14.04.11, 09:54
                        A Ty nie wiesz spiskowcu z ICDS-u, co dawało skrzydła nielotom wg dr. Sztrosmajera?
                        ;) :) ;)
                        • marcin-gruszka Re: Papuga odleciała? 14.04.11, 13:52
                          Wypraszam sobie, nie jestem żadnym spiskowcem :)
                          • roberto19633 Re: Papuga odleciała? 14.04.11, 15:22
                            marcin-gruszka napisał:

> Wypraszam sobie, nie jestem żadnym spiskowcem :)

I poszybował ku stratosferze.
                            • papaduluba Re: Papuga odleciała? 16.04.11, 20:48
                              I przyleciała!
                              • neptun666 Re: Papuga odleciała? 16.04.11, 22:06
                                Przyleciała bo bez niej nasz Tomcio boi się chodzić po urzędzie.
                                Ciekawe czy do kościoła tez chodzą razem?
                                • hornet-lom Re: Papuga odleciała? 17.04.11, 16:17
                                  neptun666 napisał:

> Przyleciała bo bez niej nasz Tomcio boi się chodzić po urzędzie.
                                  > Ciekawe czy do kościoła tez chodzą razem?
                                  Gdyby U.M. nie był pełen zastawionych pułapek , to pewnie i taka papuga by nie była potrzebna.
                                  To tylko reakcja na wasze neptunie chwyty , te poniżej pasa oczywiście.
                                  Sam przecież masz nadzieję na referendum. PO prostu Burmistrz ma reakcje obronną
                                  na wasze numerki. Ciesz się że nie ma na twój widok alergii.
                                  • esscort Re: Papuga odleciała? 18.04.11, 11:31
                                    hornet-lom napisała:

> Gdyby U.M. nie był pełen zastawionych pułapek

Czyli działacz samoobrony w roli sapera. Niezłe połączenie. Tym z samoobrony to najlepiej zawsze wychodziło grabienie do siebie no i figle z działaczkami.
                                    • hornet-lom Re: Papuga odleciała? 18.04.11, 15:26
                                      Tym z P.O najlepiej natomiast wychodziły ustawy hazardowe. No i przyjmowanie korzyści majątkowych/ Posłanka Sawicka/-czyli krokodyle łzy. Drogi Esscort lub Esscort owa........
                                      jak kto woli.
                                      • tfoje_lom Re: Papuga odleciała? 19.04.11, 00:58
                                        Samoobrona była i jest w Łomiankach, jak koparko-ładowarka. Za-się-bierna. Bo za sobą ma doradców i jast wobec ich decyzji bierna. I przed-się-biorcza, bo bierze dla sie wszystko, co widzi.
                                      • esscort Re: Papuga odleciała? 19.04.11, 09:37
                                        Ale co ma PO do papugi? O hazardzie to lepiej nie piszmy, bo zaraz ktoś tu wrzuci nazwisko głównego łomiankowskiego bossa od jednorękich bandytów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka