Dodaj do ulubionych

Radny Etiene-PO

27.12.11, 21:45
Coraz więcej słychać o negatywnej działalności radnego PO Etiena. Jeżeli naprawdę zagłosował przeciwko wodociągowi na osiedlu Dziekanów Bajkowy, burmistrz powinien jak najszybciej zorganizować spotkanie z mieszkańcami tego osiedla i szczegółowo wyjaśnić przeciwko czemu zagłosował "ich" radny i jednocześnie Sołtys. Mam nadzieję że wtedy objawi się prawdziwe obliczego tego pana. Tylko do czego ta prowokacyjna działalność zaprowadzi, na pewno pozbawił siebie i sąsiadów wodociągu na długie lata!
Burmistrz powinien teraz przesunąć pieniądze na inne zadania, tam gdzie ludzie chcą wodociągu.
Obserwuj wątek
    • obserwatorka1982 Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:05
      beznii2 -ja słyszę coraz więcej pochwał o działalności naszego pana radnego M.Etienne.
      Cenię jego inicjatywę pomocy dla Szpitala Dziecięcego w Dziekanowie , a także doceniam to,co chciałby zrobić w swoim sołectwie.
      Proponuję zapoznanie się ze strona internetową Dziekanowa Bajkowego .
      Radny nie zagłosował przeciwko wodociągowi, bo takiej pozycji w budżecie nie było.Budżet przygotowuje burmistrz.
      Ponadto o podjęciu lub nie podjęciu uchwały decyduje cała rada,a nie jeden radny.
      Mieszkańcom Dziekaniowa powinno zależeć na budowie wodociągu i powinni wyrazić zgodę na jego przebieg.Większość domów w całym Dziekanowie w latach wcześniejszych pobudowano bez zezwoleń, na działkach zakupowanych na prywatne umowy.Domy powstawały w nocy.Żeby nie wydawać decyzji na rozbiórki zdecydowano o zalegalizowaniu takiego stanu,z drogami nie przygotowanymi dla obsługi osiedla.Mieszkańcy pamiętają jak było i powinni przekazać grunt pod przebieg wodociągu.
      Proszę bezpodstawnie nie wydawać ocen odnośnie działalności P.radnego M.Etienne.
    • soltys-bajkowego Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:15
      beznii2 napisał:

> Coraz więcej słychać o negatywnej działalności radnego PO Etiena. Jeżeli napraw
      > dę zagłosował przeciwko wodociągowi na osiedlu Dziekanów Bajkowy, burmistrz pow
      > inien jak najszybciej zorganizować spotkanie z mieszkańcami tego osiedla i szcz
      > egółowo wyjaśnić przeciwko czemu zagłosował "ich" radny i jednocześnie Sołtys.
      > Mam nadzieję że wtedy objawi się prawdziwe obliczego tego pana. Tylko do czego
      > ta prowokacyjna działalność zaprowadzi, na pewno pozbawił siebie i sąsiadów wod
      > ociągu na długie lata!
      > Burmistrz powinien teraz przesunąć pieniądze na inne zadania, tam gdzie ludzie
      > chcą wodociągu.

Mieszkańcy Dziekanowa Bajkowego będą ogromnie wdzięczni za zorganizowanie spotkania z p. burmistrzem. Z ostatniego naszego zaproszenia niestety nie skorzystali ani p. Tomasz Dąbrowski ani p. Piotr Rusiecki. W tym czasie wybrali rodzinną wycieczkę rowerową. Wielka szkoda, bo Mieszkańcy mają do nich wiele pytań. Tak więc korzystając z okazji w imieniu Mieszkańców zachęcam do zorganizowania spotkania z p. burmistrzem Tomaszem Dąbrowskim. Osobiście rozwiozę Mieszkańcom naszym zaproszenia (door-to-door). Zamieszczę zaproszenie na naszej stronie internetowej i na facebook'u. Wyślę do Mieszkańców newsletter'a (u mnie działa). Do dyspozycji pozostawiam 3 gminne gabloty. Już się cieszę na spotkanie... :)
    • obserwatorka1947 Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:30
      benzii2 podaje dalej swoją wersję mimo,że w poście" radni przeciwko wodociągowi "sołtys Dziekanowa wyjaśniał sprawę.Czemu ma służyć takie stanowisko pytam benzii2.

Pan Marcin Etienne-sołtys napisał:
      Oczekuję informacji z urzędu - ile gmina podpisała aktów notarialnych z mieszkańcami, którzy przekazali w tym roku gminie NIEODPŁATNIE grunty pod drogę. Oświadczeń takich złożonych zostało kilkanaście. W sprawie tej blisko 2 tygodnie temu złożyłem interpelację.

Sprawa wodociągu. Kłamiesz bratku i manipulujesz. Zawsze byłem za wodociągiem. Przypomnij sobie sesje z wiosny tego roku (tu masz materiały video: Lomianki.Info) kto domagał się przekazania ZWiK zagrabionych przez urząd 850 tys. na budowę kanalizacji na odcinku Dziekanów Polski - Ogrodowa. Jestem za zdjęciem tego zadania z listy wydatków niewygasających z upływem roku budżetowego 2011 i za wpisaniem zadania od razu do budżetu na rok 2012. Na stronie internetowej znajdziesz do mnie adres mailowy. Zapraszam do dyskusji na priv, dlaczego akurat moja propozycja jest taka, a nie inna :)
      • beznii2 Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:35
        Co wyjaśnił? ŻE POZBAWIŁ BAJKOWEGO wodociągu na 2 lata, bo pewnie tyle trwa przygotowanie dokumentacji i uzgodnienia. Gratuluję.
        Możecie dalej tkwić w zachwycie dla takiej działalności. Burmistrz koniecznie powinien zrobić w tej konkretnej sprawie spotkanie.
        • roberto16933 benzii2 pytanko 27.12.11, 22:43
          beznii2 napisał:

> Co wyjaśnił? ŻE POZBAWIŁ BAJKOWEGO wodociągu na 2 lata, bo pewnie tyle trwa prz
          > ygotowanie dokumentacji i uzgodnienia. Gratuluję.
          > Możecie dalej tkwić w zachwycie dla takiej działalności. Burmistrz koniecznie p
          > owinien zrobić w tej konkretnej sprawie spotkanie.

Wytłumacz mi jedna rzecz. Z tego co czytalem tam chyba 2 rodziny złożyly protest? Jak wyglądały by sprawy, gdyby te zadania nie wygasły? Czy w przyszłym roku (do czerwca) burmistrz wykupił by te grunty od mieszkańców?

Pytam z ciekawości, bo chyba ty wiesz.
          • beznii2 Re: benzii2 pytanko 28.12.11, 19:37
            Ja nie wiem, spytaj sołtysa wodzireja, który zagłosował przeciwko wodociągowi na swoim własnym osiedlu Bajkowym. Niech się tłumaczy ludziom z osiedla.
        • neptun666 Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:47
          > Co wyjaśnił? Że POZBAWIŁ BAJKOWEGO wodociągu na 2 lata, bo pewnie tyle trwa prz
          > ygotowanie dokumentacji i uzgodnienia. Gratuluję.
          > Możecie dalej tkwić w zachwycie dla takiej działalności. Burmistrz koniecznie p
          > owinien zrobić w tej konkretnej sprawie spotkanie.

Ja też mówię że koniecznie powinien zrobić spotkanie jak najszybciej, tylko niech przyjdzie
          SAM bez nadburmistrza Krysteckiego i mądrali Rusieckiego wtedy dopiero się dowiecie co ma do powiedzenia nasz komandos!!! Jeśli wydobędzie z siebie głos.
          Aha proszę zabezpieczyć dużo wody bo się udławi tymi wiadomościami co będzie przekazywał. Miłego słuchania:)
        • dr_sztrosmajer1 Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 22:54
          Pozbawił to burmistrz, na kolejne dłuuuuuuuugie lata wodociągu, nie Bajkowego, a wielu innych sołectw, które w najbliższych dniach ma się usunąć z aglomeracji miejskiej, bo nieudacznicy nie znaleźli obiecywanych 20 milionów złotych rocznie na wodociąg i kanalizację. Strach zajrzał do du.y i jedyne co potrafili zrobić to ograniczyć aglomerację. Ponadto jestem przekonany, że i tej okrojonej już powierzchni miasta i tak nie uda się skanalizować w stopniu gwarantującym uniknięcie kar w roku 2015. Chyba, że jakieś obligacje siekną. Chociaż nie, obligacje przeżrą, jak te tegoroczne. Konkluzja: WODOCIĄGU NIE BĘDZIE.
    • esscort Re: Radny Etiene-PO 27.12.11, 23:07
      beznii2 napisał:
      > Mam nadzieję że wtedy objawi się prawdziwe obliczego tego pana.

Naprawdę uważasz, że zadaniem burmistrza jest "objawianie prawdziwego oblicza" radnego? Do tego chcesz go "używać"? Po co? Ja mam inną nadzieję - że burmistrz inaczej pojmuje swoją rolę.
      • neptun6666 Re: Radny Etiene-PO 28.12.11, 17:43
        esscort napisał:

> beznii2 napisał:
        > > Mam nadzieję że wtedy objawi się prawdziwe obliczego tego pana.
        >
        > Naprawdę uważasz, że zadaniem burmistrza jest "objawianie prawdziwego oblicza"
        > radnego? Do tego chcesz go "używać"? Po co? Ja mam inną nadzieję - że burmistrz
        > inaczej pojmuje swoją rolę.

Też mam taką pewność co do Burmistrza. Natomiast wodzirej z bajkowego sam objawił swoje oblicze.
        • lomianki2011 Re: Radny Etiene-PO 29.12.11, 07:56
          I jeszcze dostaje za to 1600 zeta bez podatku z naszej kasy jako radny-bezradny.....
          • 2hestia Re: Radny Etiene-PO 29.12.11, 08:06
            Ale się nakręcacie. Mogłeś kandydować na radnego. Jak by cię mieszkańct wybrali to nie ujadał byś jak ... Chyba, że by cię nie wybrali bo z takim złośliwym charakterkiem to mógłby być problem z poparciem.
            • behemot.1 Re: Radny Etiene-PO 29.12.11, 09:25
              Powtórzę raz jeszcze - straszne kompleksy macie. Wciąż ten jeden radny. A innych nie ma? Chyba, że za tym zainteresowaniem coś się kryje...
              • sindaco2006 Re: Radny Etiene-PO 29.12.11, 09:41
                behemot.1 napisała:

> Powtórzę raz jeszcze - straszne kompleksy macie. Wciąż ten jeden radny. A innyc
                > h nie ma? Chyba, że za tym zainteresowaniem coś się kryje...

Oj kryje się, kryje... Burmistrz od radnego niezły prezent dostał ;)
            • neptun666 Re: Radny Etiene-PO 29.12.11, 09:33
              2hestia napisała:

>Ale się nakręcacie. Mogłeś kandydować na radnego. Jak by cię mieszkańct wybrali
              > to nie ujadał byś jak ... Chyba, że by cię nie wybrali bo z takim złośliwym ch
              > arakterkiem to mógłby być problem z poparciem.

Ależ lomianki2011 był radnym ino wybrał lepszy stołek! więcej płatny.
              Oszukał mieszkańców bo w zamyśle od początku wiedział że jak by chciał startować na
              stołek burmistrza to był bez szans, popytaj mieszkańców co sądzą o nim to uszy Ci opadną.
              Teraz wszystko w rękach wyborców.
              • neptun6666 Re: Radny Etiene-PO 30.12.11, 11:34
                No to jak z tym wykształceniem.
                ,,Jak Prezydent Kwaśniewski? lub Jaskiernia stróż prawości?,,
                By startować na Burmistrza trzeba by jakieś papiery zrobić?
                /jakieś malusienieńkie magisterium/
                • dr_sztrosmajer1 Re: Radny Etiene-PO 30.12.11, 15:10
                  Doprawdy? Żeby śmiać się z burmistrza trzeba mieć wyższe wykształcenie?
                  • neptun6666 Re: Radny Etiene-PO 30.12.11, 18:01
                    dr_sztrosmajer1 napisał:

> Doprawdy? Żeby śmiać się z burmistrza trzeba mieć wyższe wykształcenie?

Doprawdy żeby zrozumieć wasze dowcipy oraz kierunek działania ,należy mieć doktorat

z psychologii.
                    • obserwatorka1947 Re: Radny M.Etienne - to kuluralny Pan 30.12.11, 18:34
                      Panie Marcinie dla mnie i ludzi,którzy Pana znają jest Pan kulturalnym,kompetentnym radnym i sołtysem.
                      Proszę przyjąć życzenia noworoczne.
                      Życzę Panu i Pana Rodzinie szczęśliwego Nowego Roku i wszelkiej pomyślności w życiu osobistym , zawodowym i społecznym. Pozdrawiam.

Natomiast napastliwym tu ludziom życzę opanowania emocji i zazdrości.
                      • neptun6666 Re: Radny M.Etienne - to kuluralny Pan 31.12.11, 02:13
                        obserwatorka1947 napisała:

> Panie Marcinie dla mnie i ludzi,którzy Pana znają jest Pan kulturalnym,kompete
                        > ntnym radnym i sołtysem.
                        > Proszę przyjąć życzenia noworoczne.
                        > Życzę Panu i Pana Rodzinie szczęśliwego Nowego Roku i wszelkiej pomyślności w ż
                        > yciu osobistym , zawodowym i społecznym. Pozdrawiam.
                        >
                        > Natomiast napastliwym tu ludziom życzę opanowania emocji i zazdrości.
                        >
                        >>>>>>>>>Jeżeli taki kulturalny to zaproś go do siebie na sylwestra, powieś na choince i bawcie się dobrze.
                        Zazdroszczę mu ,słabego wzroku gdy chodzi o samoocenę.

• 2hestia Re: Radny M.Etienne - to kuluralny Pan 31.12.11, 15:58
                          Jeżeli taki kulturalny to zaproś go do siebie na sylwestra, powieś na choince i bawcie się dobrze.
                          Jesteś bezczelny i zawistny neptunie6666. Jestem przekonana, że Pan Marcin ma z kim spędzić sylwestra i nie musisz organizować Mu zabawy.
                    • dr_sztrosmajer1 Re: Radny Etiene-PO 30.12.11, 23:09
                      Wszystko jasne. Już wiesz dlaczego nie rozumiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka