drabbu 05.03.12, 21:56 www.lomianki.info/document.php?did=2518 Dobrze, że powstał. Ciekaw jestem reakcji urzędu. Miejmy nadzieję, że będzie szybka i konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mezar73 Re: List otwarty do burmistrza w sprawie bloków 05.03.12, 22:25 Burmistrz Pszczółkowski obiecywał Łomianki jako miasto-ogród. A później zafundował bloki Ronsona na Wiślanej + studium wpisujące blokowisko przy Armii Poznań. Niestety nie potrafił wytłumaczyć się z tego. Też jestem przeciwny budowaniu bloków na osiedlach z zabudową jednorodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: List otwarty do burmistrza w sprawie bloków 06.03.12, 00:08 Pieniądze Wiesławowi i jego klakierowi nigdy nie śmierdziały. Obecny Burmistrz powinien rozgonić cały wydział architektury. Pokaże że walczy z patologią i układami oraz lepkimi od miodu rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
refor Re: List otwarty do burmistrza w sprawie bloków 06.03.12, 07:25 Sugerujecie ze Pszczółkowski mogł to i Dąbrowski moze. No ale Pszczółkowski wydawal pozwolnia na budowe blokow w szczerym polu, nikomu to nie wchodzilo w dzialke a Dabrowki wydaje na gestych osiedlach willowych. Ja widze zasadnicza roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: List otwarty do burmistrza w sprawie bloków 06.03.12, 08:30 Przypomnę tylko, że wice burmistrz Kłódkiewicz jest też deweloperem, chwilowo z zawieszoną działalnością. Czy to dziwne, że swój swojemu pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
wentyl_prawdy Kolejna prowokacja i atak na burmistrza 06.03.12, 12:57 > www.lomianki.info/document.php?did=2518 Czy autorzy pytali się czy to można tak sobie puszczać wszędzie. Przecież dostali list i jak będzie czas to się zajmiemy tym. Kolejna prowokacja. List ma swojego adresata. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: Kolejna prowokacja i atak na burmistrza 06.03.12, 13:14 List ma formułę (i tytuł) "listu otwartego", czyli z założenia jest jak najszerzej upowszechniany publicznie, a jego celem jest zainteresowanie opinii publicznej jakimś problemem. Na list otwarty można tez publicznie odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 17:51 GW bodajże wczoraj poruszyła temat braku planów zagospodarowania przestrzennego. To zaczyna być problem ogólnopolski. Totalny bałagan urbanizacyjny. Deweloperzy działają jak mafia. U nas to problem może jeszcze ważniejszy od wod-kan. Nie zajmowałem się pzp, bo nie znam się na urbanizacji. Zdaję sobie jednak sprawę, że wod-kan. można wybudować wcześniej lub później, można płacić kary po 2015 roku, ale wybudowane bloki - to śmierć dla miasta-ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
referendum_lomianki Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 17:53 brycezion napisał: > GW bodajże wczoraj poruszyła temat braku planów zagospodarowania przestrzennego > . To zaczyna być problem ogólnopolski. Totalny bałagan urbanizacyjny. Deweloper > zy działają jak mafia. > U nas to problem może jeszcze ważniejszy od wod-kan. Nie zajmowałem się pzp, bo > nie znam się na urbanizacji. > Zdaję sobie jednak sprawę, że wod-kan. można wybudować wcześniej lub później, m > ożna płacić kary po 2015 roku, ale wybudowane bloki - to śmierć dla miasta-ogro > du. Dosyć biedaków w Łomiankach, blokowiska won - przyjdźmy wszyscy na refrendum. Tylko tak ocalimy nasze miasto - ogród od populistycznej nędzy wspieranej przez obecne władze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 18:05 Szansę na powstrzymanie budowy blokowisk w Łomianakach -miał Pszczólkowski a zrobił wszystko, żeby dobrze zrobić deweloperom. Pracownia kierowana przez Panią Gadomską była w stanie doprowadzić do uchwalenie jak największej ilości Palnów Zagospodarowania. Nikomu- z burmistrzem Pszczółkowskim na czele- jednak to nie pasowało, więc się Panią Gadomską z UM pogoniło. Z całą odpowiedzialnością twierdzę, że to burmistrz Pszczólkowski jest winien zaniedbań, które umozliwiają budowę blokowisk w Łomiankach. Drabbu wtedy powinien rwać włosy z głowy i odsłoniętej piersi -broniącej Pani Gadomskiij a nie teraz załamywać ręce. Teraz już jest pozamiatane..... Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 17:59 brycezion napisał: > GW bodajże wczoraj poruszyła temat braku planów zagospodarowania przestrzennego > . To zaczyna być problem ogólnopolski. Totalny bałagan urbanizacyjny. Deweloper > zy działają jak mafia. > U nas to problem może jeszcze ważniejszy od wod-kan. Nie zajmowałem się pzp, bo > nie znam się na urbanizacji. > Zdaję sobie jednak sprawę, że wod-kan. można wybudować wcześniej lub później, m > ożna płacić kary po 2015 roku, ale wybudowane bloki - to śmierć dla miasta-ogro > du. Bry, Łomianki umierają od kiedy w architekturze siedzi stały skład, nie do ruszenia, tzw beton, choć nazwiska ,,lotne,, .. Bloki?, mogą być i bloki , wszak urzędnicy z architektury myślą na inny temat. Są wszechwładni i nie do ruszenia. Nawet Burmistrz może im.. , no wiecie co zrobić. Państwo w Państwie. No ale może lepiej spaść z wysokiego konia, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 18:12 Neptun6666 - po wyborach w 2006 roku do spraw pzp została zatrudniona jako koordynator p. Dorota. Niestety po roku została zmuszona do odejścia. Szkoda. Teraz pracuje w Piasecznie. Spotkałem Ją niedawno. Pytałem, czy nie wróciłaby do nas. Roześmiała się tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 21:44 Ależ rok czasu to aż nadto, gdyby za sprawę się wziąć i nie dopuścic do powstania bloków!! Ale brak było woli nie tylko do tego. [b][u]Burmistrz woli swary i spory![/[/u]b] Bry szybciej by załatwił dotację do wodkan, ale mu nie dali. A że jak wszytko w Łomiankach ta sprawa ma historie i prehistorię to zapisać to w annałach, a nie pieścić jako miecz w obronie obecnego burmistrza nieroba! Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Nie tylko u nas 06.03.12, 23:37 Ale to Panią Dorotę tak jak tego starszego Pana ostatnio ... Nie krzysiom, raczej nic na ten temat nie słyszałem. Nomen omen rozmawiałem z Panią Dorotą (mieszkanką Dąbrowy - pozdrawiam ), która o ile sobie przypominam powiedziała że sama odeszła z Urzędu. Możliwe że wystąpiły różnice zdań, ale ludzie na pewnym poziomie załatwiają sprawy w sposób kulturalny, dogadując się ze sobą. I tak było prawdopodobnie w tym przypadku. Co do rozpędzenia wydziału architektury to raczej takowy jest w powiecie i odważnego zapraszam do złożenia deklaracji na miejscu razem z wnioskiem na budowę domu. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Nie tylko u nas 07.03.12, 07:51 mezark napisała: > Ależ rok czasu to aż nadto, gdyby za sprawę się wziąć i nie dopuścic do pows > tania bloków!! Ale brak było woli nie tylko do tego. [b][u]Burmistrz woli s > wary i spory![/[/u]b] > Bry szybciej by załatwił dotację do wodkan, ale mu nie dali. > A że jak wszytko w Łomiankach ta sprawa ma historie i prehistorię to zapisać to > w annałach, a nie pieścić jako miecz w obronie obecnego burmistrza nieroba! A KTO ROZLICZY POPRZEDNIKÓW ZA SPRAWĘ DZIAŁKI GALMARU? KTO ODPOWIE ZA BLOKI JEDNE Z PIERWSZYCH ,ORAZ REKLAMĘ W MEDIACH? Czy ty podejmiesz się /mezark / odpowiedzialności za świństwa z poprzedniego układu? Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Nie dla blokowisk! 07.03.12, 14:53 Ktoś zwracał uwagę neptunowi, bryckowi i wielu innym że starają się wekslować aktualne wątki na historyczne tory. I to typowy przykład. Nie obchodzi mnie historia, mnie obchodzi dzień dzisiejszy i obecna kadencja. Nie można całe życie usprawiedliwiać własnego nieróbstwa, nieudolności, braku kompetencji i ostracyzmu historią. A w tym przypadku rok to, aż za wiele na opracowanie planów zagospodarowania i niedopuszczenie do powstawania bloków, tam gdzie społeczność ich nie chce! Precz z blokami w okolicach Lwowskiej! Precz z ekipą nic nie robiącą na rzecz mieszkańców, poza szukaniem historycznych usprawiedliwień! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Nie dla blokowisk! 07.03.12, 15:41 >Nie obchodzi mnie historia, mnie obchodzi dzień dzisiejszy i obecna kadencja. Ale w tej sprawie historia ma niewątpliwy wpływ na dzień dzisiejszy. W dużym stopniu. Natomiast faktem jest, że nie ma co obecnie rozpamiętywać, co i kto się do obecnej sytuacji przyczynił, tylko szukać rozwiaząń problemu tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Nie dla blokowisk! 07.03.12, 17:02 lobotomia-d napisał: > Ktoś zwracał uwagę neptunowi, bryckowi i wielu innym że starają się wekslować a > ktualne wątki na historyczne tory. I to typowy przykład. Nie obchodzi mnie hist > oria, mnie obchodzi dzień dzisiejszy i obecna kadencja. Nie można całe życie us > prawiedliwiać własnego nieróbstwa, nieudolności, braku kompetencji i ostracyzmu > historią. A w tym przypadku rok to, aż za wiele na opracowanie planów zagospo > darowania i niedopuszczenie do powstawania bloków, tam gdzie społeczność ich ni > e chce! > Precz z blokami w okolicach Lwowskiej! Precz z ekipą nic nie robiącą na rzecz m > ieszkańców, poza szukaniem historycznych usprawiedliwień! Precz z Wiesławem i kołem młodych demokratów.Wszak to oni zepchnęli Łomianki z równi pochyłej. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: Nie dla blokowisk! 07.03.12, 17:41 A Dąbrowski przez ponad rok, nie zdział w tej, jak w każdej innej sprawie, nic! Absolutnie nic Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Nie dla blokowisk! 07.03.12, 17:49 11chwilka napisała: > A Dąbrowski przez ponad rok, nie zdział w tej, jak w każdej innej sprawie, n > ic! Absolutnie nic E, tam chwilka potrafisz nawet zmienić kursywę? Sporo się w UM nauczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: Nie dla blokowisk! 09.03.12, 14:04 Tu nie chodzi o czyjeś umiejętności, które dostrzegasz i podziwiasz. Tu chodzi o przeogromne kompleksy blokowisk i braku dizałań ze strony urzędu pzrzez ponad rok! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Nie dla blokowisk! 09.03.12, 14:30 Nie chcę się mieszać do wielkiej polityki i walki buldogów pod dywanem, ale odnosze nieodparte wrażenie, że jedyną wyczuwalną zaletą T. Dąbrowskiego jest, że nie jest Pszczółkowskim. Nie jest Pszczólkowskim juz od ponad roku, teraz nadszedł czas żeby pokazał coś jeszcze ze swoich talentów. Odpowiedz Link Zgłoś
anti-machiavel Re: Nie dla blokowisk! 09.03.12, 16:21 11chwilka napisała: > Jakich talentów? >>>tych które mu pokazywałaś, gdy jeszcze pracowałaś w Urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś