Dodaj do ulubionych

Rzygać się chce

14.06.12, 12:11
Tym referendum i tymi propagandowymi wpisami, wrzutami, mieszkam tutaj niedługo od około roku i od tego czasu śledzę to forum ale to jakaś pomyłka to nie jest forum Łomianek tylko forum pracowników burmistrza i jego przeciwników może zróbcie sobie jakiś przemarsz środkiem Łomianek dajcie sobie po razie a zostawcie to forum w spokoju ...zauważyłem że wiele osób które pisało rok temu teraz po prostu olało to forum i mieli rację bo jak tu żyć!
24 już niedługo później jeszcze z miesiąc analizy tych co byli za odwołaniem i tych co byli przeciwko, znowu trochę wrzutek i mam nadzieję nastanie normalność....
pozdrawiam Wszystkich normalnych "czytaczy" forum.....
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Rzygać się chce 14.06.12, 12:14
      Trochę normalnych jest na FB i tam jest spokój, jak trzeba się podpisać i pokazać twarz to od razu mniejsza odwaga do rzucania mięsem. :P
      • lomianki_live Re: Rzygać się chce 14.06.12, 15:20
        kmsanczia napisała:

> Trochę normalnych jest na FB i tam jest spokój, jak trzeba się podpisać i pokaz
        > ać twarz to od razu mniejsza odwaga do rzucania mięsem. :P

Fakt - tłusta kita, synowa i PRON-ówa udają kulturalnych na FB. Słabo im to idzie, ale zawsze można próbować się uczłowieczyć:-)
        • ofelia89 Re: Rzygać się chce 14.06.12, 15:27
          Skoro nie wstydzą się pokazać twarzy to widocznie nic na sumieniu nie mają. A tak z ciekawości ile masz na FB kont bo tutaj to chyba w setki?
          Ciekawi mnie ilu jest na FB zwolenników burmistrza, nich zgadnę, trzech?
        • kmsanczia Re: Rzygać się chce 14.06.12, 15:32
          lomianki_live napisał:
          fakt - tłusta kita, synowa i PRON-ówa udają kulturalnych na FB. Słabo im to i
          > dzie, ale zawsze można próbować się uczłowieczyć:-)

Coraz gorzej z wami, co wam to daje? Liczycie na to, że przekonacie do siebie najbardziej prymitywny elektorat w rodzaju kiboli? Każdego można obelżywie nawyzywać, ale właśnie to, że ta druga strona umie się od tego powstrzymać świadczy o tym, że przynajmniej 'udaje' kulturę.

ps. kto to jest partyzant?
          • gazlomianki Re: Rzygać się chce 14.06.12, 16:00
            kmsanczia napisała:

> lomianki_live napisał:
            > fakt - tłusta kita, synowa i PRON-ówa udają kulturalnych na FB. Słabo im to i
            > > dzie, ale zawsze można próbować się uczłowieczyć:-)
            >
            > Coraz gorzej z wami, co wam to daje? Liczycie na to, że przekonacie do siebie n
            > ajbardziej prymitywny elektorat w rodzaju kiboli? Każdego można obelżywie nawyz
            > ywać, ale właśnie to, że ta druga strona umie się od tego powstrzymać świadczy
            > o tym, że przynajmniej 'udaje' kulturę.

Jak marzenia o piłkarzach?

>
            > ps. kto to jest partyzant?

O partyzancie i synowej?
            www.facebook.com/pages/Gazeta-%C5%81omianki/208056055961769
            • ofelia89 Re: Rzygać się chce 14.06.12, 16:06
              Aż 3 osoby lubią to! Nieźle trafiłam, że jest was zwolenników burmistrza 3 :) Chociaz z tymi "zwolennikami burmistrza" to też przesada, powinnam napisać "zwolennikami utrzymania się na stołkach".
          • kasia.buczkie Re: Rzygać się chce 14.06.12, 16:05
            Człowiek o mentalności kibola adresuje swoje teksty do takich samych jak on kiboli. Teksty zwolenników burmistrza wywierają skutek odwrotny do zamierzonego. Skoro burmistrz (przynajmniej na forum) ma taaaakich zwolenników , posługujących się takimi bagiennymi metodami, to znaczy że jednak coś w gminie jest nie tak.
            • sinon111 Re: Rzygać się chce 15.06.12, 09:22
              I tu się zgodzę bo jako postronny obserwator forum postawa zwolenników burmistrza skłoniła mnie do tego że pójdę i zagłosuję za odwołaniem go, sami jesteście sobie winni, zero merytorycznej informacji jedynie wrzuty.
              • conrad.walenrod Re: Rzygać się chce gdy wróci to samo 15.06.12, 09:37
                To prawda , faktem jest sinon powinieneś iść . Powinieneś wytatuować sobie nad brwiami:
                kocham wielką radę oraz wszystkie pszczoły. Za kilka lat ten napis tak się zdewaluuje że będziesz chodził w kapeluszu.
                Plus jest jeden /kapelusza/ będziesz wyższy, na pewno nie mądrzejszy.
                Na referendum nie idę, bo po co?
    • mmc_lomianki Nahalna kampania przed-referendalna nie działa 15.06.12, 10:45
      ... lecz daje odwrotny efekt. Im więcej tu o tym referendum tym rzadziej zaglądam i tym bardziej jestem przekonany, że nie pójdę.
      • kasia.buczkie Re: Myślę samodzielnie :) 15.06.12, 11:48
        Nie pójdziesz dlatego, że pisze się na forum o referendum (nie zawsze mądrze- to prawda) ?
        Miałam nadzieję, że Twoje motywacje są bardziej racjonalne np:
        - burmistrz dobrze wykonuje swoje obowiązki, lub
        - burmistrz słabo wykonuje swoje obowiązki, ale trzeba mu jeszcze zostawić czas na poprawę do końca kadencji, lub
        - nie mieszkam w Łomiankach i jest mi obojętne co się tu dzieje.
      • ofelia89 Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 12:20
        mmc_lomianki napisał:

> ... lecz daje odwrotny efekt. Im więcej tu o tym referendum tym rzadziej zagląd
        > am i tym bardziej jestem przekonany, że nie pójdę.

Tym, którzy robią bydło zależy żeby ludzie nie poszli, walą we wszystkich naokoło żeby zrobić wrażenie, że walą się wszyscy ze wszystkimi. Dałeś się złapać kolego na ich kampanię. Dokładnie o to chodzi, żeby nie iść.
        • kmsanczia Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 12:23
          Ja nie idę, bo mnie zastraszyli. :P
          • kasia.buczkie Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 13:23
            Ja się nie boję, ale nie idę, bo mam daleko ;).
            • drabbu Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 13:26
              Ja nie idę, bo jeszcze wyjdę na frustrata :)
              • kasia.buczkie Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 13:40
                Wyjdziesz za frustrata ! Zwrot "wyjść na frustrata" jest bez sensu ;). Oczywiście Twój powód nie pójścia na referendum jest bardzo istony. Nikt nie chce wyjść za frustrata/tkę.
                • kmsanczia Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 13:50
                  Ewentualnie Drabbu może iść i wEjść na frustrata.
                  • ofelia89 Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 16:12
                    A ja myślę, że nie może wyjść za frustrata bo jest facetem, co najwyżej mógłby orzenić się z frustratką.
              • pele-zlomianek Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 15:23
                drabbu napisał:

> Ja nie idę, bo jeszcze wyjdę na frustrata :)

Ależ pójdziesz, tylko się przekomarzasz. Pójdziesz, bo twój idol od ciebie tego oczekuje.
                Przecież nie odmówisz wielkiej pszczole.
                Tylko uważaj by nie zostać zapylonym.
                • be-cacy Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 18:25
                  A ja idę na referendum z całą rodziną i znajomymi.
                  Zapraszam do udziału w referendum. Dość kłamstwa ,dokuczania,pomawiania ,zastraszania i wszelkiego chamstwa dość.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Posiedzenia Rady,to nie miejsce dla nawiedzonych.
                  Pan Zastępca niech uwolni stołek i opanuje nerwy,przestanie wypisywać bzdety.

REFERENDUM w dniu 24 czerwca br. ''TAK"
                • drabbu Re: Kampania burmistrza działa świetnie 15.06.12, 19:23
                  pele-zlomianek napisał(a): > Ależ pójdziesz, tylko się przekomarzasz. Pójdziesz, bo twój idol od cie
                  > bie tego oczekuje.

Pójdę, bo sam od siebie tego oczekuję. Będę uważał.
                  • sinon111 Nie wytrzymałem rzygnełem.... 18.06.12, 10:31
                    ale i tak pójdę....
                    • kasia.buczkie Re: Nie wytrzymałem rzygnełem.... 18.06.12, 10:46
                      Postry zwolenników burmistrza na tym forum pokazują z wielką wyrazistością z kim mają do czynienia mieszkańcy Łomianek. Wystarczy uważnie przecztać o czym i jak piszą postacie ukryte pod tymi dziesiątkami ników- obrażanie ludzi, zaczepki personalne -"burdna kita", teściowa itp. i jednocześnie brak jakichkolwiek merytorycznych wypowiedzi , zrobiłyby więcej, niż cała kampania organizatrów referendalna. Zrobiłyby , gdyby mieszkańcy czytali forum :).
                      • lomianki_live Re: Nie wytrzymałem rzygnełem.... 18.06.12, 13:57
                        Nie idziemy na referendum, dosyć zwiększania diet przez bezradnych! Nie chcemy wyrzucania pieniędzy na nowe etaty dla urzędników!
                        • kasia.buczkie Re: Można narzekac i można działać 18.06.12, 14:09
                          lomikanki to mozesz spokojnie iśc na referendum, nie ma żadnego związku przyczynowego między referendum a wyrzucaniem kasy, zwiększaniem etatów i tego typu hasełkami. Referendum daje szanse na usunięcie słabo wykonującego swoje obowiązki burmistrza i jednocześnie będzie ostrzeżenim dla jego następcy. Przekona też mieszkańców, że poza narzekaniem mają skuteczniejszą broń w walce o swoje interesy - wpływ na władzę. Z mieszkańcami trzeba się też liczyć nie tylko w dniu wyborów. Mieszkańcy muszą się przekonać sami że jeżeli jest źle, to jest to też ich wina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka