Dodaj do ulubionych

ŁomPiong ripostuje

29.11.13, 20:25
Umiłowany Przywódca jest zmęczony i zniesmaczony ciągłymi atakami na jego osobę. - Czy nie może im ktoś wytłumaczyć, jak dużo dla nich robię – rozmyślał rysując na kartce różne ozdobne literki.. R…O… Z...
- Co ja piszę? - zgniótł ze złością kartkę - apage, Satanas!
- Piotrek – wykręcił szybko numer telefonu do swojego zastępcy – miałeś coś szybko zrobić z tym przeklętym Rozumem. Trzy tygodnie minęły a my jak te d… wołowe tylko to czytamy.
- Szefie – zabrzmiał spokojny i grzeczny głos w słuchawce – wszystko jest pod kontrolą. Rozmowa dyscyplinująca z Prochownią przeprowadzona…
- A daj mi spokój z tym półgłówkiem. Tu musi być ktoś dynamiczny, szybki, rozumiesz?
- Rozumiem, i tak robimy. Prochownia jest na prostych ludzi, JoRo jest na tych co więcej rozumieją…
- No i co ta twoja gwiazda wymyśliła?
- Właśnie startujemy z konkurencyjnym projektem na Facebooku. Będzie odpowiedzią na wygłupy tego Rozuma.
-No wreszcie. Jak to wygląda?
- Grądzki w koronie, przekreślone ryby – super śmieszne.
- Ryby, mówisz…- zawahał się Umiłowany Przywódca - A jak się nazywa?
- Wolne Łom...
- Co? Czy wyście powariowali? Ile razy mówiłem, że ma być szybkie, dynamiczne a nie jakieś rozlazłe i powolne. Zmienić mi to natychmiast.
- Szefie, niestety już poszło w świat. Towarzysze z bratnich krajów już gratulowali.
Zapadło długie milczenie, tak długie, że stojący za drzwiami z przyłożonym do szpary uchem TaKry upuścił szklankę.
- Oj strasznie przepraszam, ja tylko tak… właśnie chciałem…
- Nie zawracaj mi głowy – rzucił ponuro Umiłowany Przywódca i pogrążył się w niewesołych myślach mimo leżącej na stole słuchawki.
Obserwuj wątek
    • lomianki_rozum Re: ŁomPiong ripostuje 29.11.13, 21:00
      Dziękuję za kolejne polubienia na Facebook Łomianki Rozum.
      Polubić profil na Facebooku - to nic takiego.
      Polubić taki, który zwalcza władza - to może być znacząca deklaracja.
      Tym bardziej dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka