Dodaj do ulubionych

56 zamiast Łom-Piong

14.01.14, 22:44
Teatr Miejsce
„Kolędy z gór”
Dyrektor teatru – Przyszła do mnie przemiła starsza pani z kwiatami, żeby mi podziękować za otwarcie Domu Kultury. Poprosiłem ją by przyszła tu dziś i powiedziała to wszystkim.
Starsza pani – Dziękuję Panu Burmistrzowi za otwarcie Domu Kultury.
Burmistrz – Piękno tych kwiatów… piękno miejsca… kultura i piękno…
Zespół góralski – grają i śpiewają, jak w przeciętnej góralskiej knajpie. Opowiadają dowcip o dwóch członkach, które ma góral i co z nimi robi.
Starsze panie zaśmiewają się do łez
Brawa.
Dyrektor teatru inicjuje owację.
Dyrektor teatru zaprasza na kolejne przedstawienie – Ja… mnie… mojego…mojej…
Dyrektor domu kultury prosi o oklaski i aplauz dla Dyrektora teatru.
Burmistrz zaprasza na ciasteczka i wino.
Przy ciasteczkach przedstawia panią Marczuajtis, która uświetnia wieczór swoją przemową.

Za oknami mrok, w domach mieszkańcy nieświadomi tego, co ich ominęło i jakich wspaniałych dyrektorów i Burmistrzów mają.
Obserwuj wątek
    • cosnikt01 Re: 56 zamiast Łom-Piong 15.01.14, 00:05
      no właśnie "Burmistrz zaprasza na ciasteczka i wino", a międzydorosłymi biegają dzieci, na sali przy ciasteczkach dzieci, na rękach dorosłych dzieci, w ręku burmistrza pod patronatem, gości i widzów kieliszki, w powietrzu zapach alkoholu, a....
      po pierwsze, to jest miejsce publiczne!!!
      po drugie, na ścianie Regulamin Domu Kultury w Łomiankach, a tam punkt 5. "Na terenie obiektu Domu Kultury w Łomiankach obowiązuje całkowity zakaz: palenia tytoniu, posiadania i spożywania napojów alkoholowych..." Podpisany przez MM!!!

Brawo Panie Dyrektorze, aby tak dalej...

lomianki.info jest ok
      • 11chwilka Re: 56 zamiast Łom-Piong 15.01.14, 11:37
        Porażające. Raz alkohol, dwa oklaski dla dyrektora który nie zrobił nic poza wynajęciem zespołu, trzy za darmową kiepską sztukę i wyżerkę!
        • burakzlomianek Re: 56 zamiast Łom-Piong 15.01.14, 12:43
          Przypomnimy wam przed wyborami ile wywalaliście na wasze wyżerki bez obaw, nic dziwnego, tak rządziliście że spółki miały milionowe straty, a wiadukt czekał 9 lat na decyzję o budowie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka