Dodaj do ulubionych

Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal!

23.01.14, 09:29
Już chyba wiadomo, dlaczego radny M. Etiene dwukrotnie głosował przeciwko wodociągowi (raz przeciwko kontynuacji zadania inwestycyjnego, raz przeciwko zakupowi działki pod wodociąg) w sołectwie Bajkowym?

Zamiast wodociągu na Bajkowym mamy kort, na którym pogrywa sobie pan radny. Kort pomysł pana radnego został wybudowany ze środków publicznych. Tylko czy mieszkańcy wolą kort czy wodociąg?

Czyżby pan radny wybrał za mieszkańców kort tenisowy dla siebie zamiast wodociągu dla mieszkańców całego sołectwa?

Na zdjęciach poniżej zabawy pana radnego, zdjęcia warto zapisać, gdyby pan radny chciał je skasować

www.facebook.com/photo.php?fbid=652004264830599&set=a.652004174830608.1073741826.100000630953993&type=1&permPage=1
www.facebook.com/photo.php?fbid=652004278163931&set=a.652004174830608.1073741826.100000630953993&type=1&permPage=1
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:33
      Ale na czym polega skandal? Że powstał kort? Że radny z kortu korzysta? Że radny wstawił fotki z kortu na facebooka?
      • stefanprawo Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:49
        tutaj kort i to wykonany za publiczne pieniądze w miejscu, o którym większość mieszkańców Łomianek nie wie,że istnieje, w bezpośrednim sąsiedztwie domów jakoś nikomu nie przeszkadzał tymczasem najwyraźniej przeszkadzała KOMUŚ lokalizacja nowoczesnych kortów tenisowych w Łomiankach Dolnych przy Brzegowej, "bo dobijane piłki będą przeszkadzać..." no ale cóż na Bajowym korty "publiczne" nikomu nie przeszkadzają a na Brzegowej korty prywatne już komuś by przeszkadzały...
        Ciekawe ilu z Was mieszkańców Łomianek wie gdzie te korty się znajdują i ilu z Was z tych kortów w położonych przy wąskiej uliczce korzysta lub korzystało...moim zdaniem pomysł z kortami super,ale lokalizacja daje realną możliwość korzystania z nich tym którzy wiedzą bo dotarcie do nich nie jest łatwe gdyż nie znajdują się przy żadnym głównym dostępnym łatwo ciągu komunikacyjnym...daleko jest również przystanek autobusowy...więc dla kogo te korty są i komu służą teraz czyli kto z nich tak naprawdę korzysta...ile osób? ciekawe...
        • stefanprawo Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:51
          aha korty położone są przy tak wąskiej uliczce,że gdyby przyjechało tam samochodami więcej osób to gdzie mieliby parkować?
          • olla1660 Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:55
            Na szczęście na kortach jednocześnie mogą grać dwie, góra cztery osoby. Chyba ta uliczka pomieści tyle samochodów? Na kolejny Orlik potrzeba byłoby więcej miejsc, bo piłka to sport zespołowy ;)
        • drabbu Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 13:16
          stefanprawo napisał:
          > tutaj kort i to wykonany za publiczne pieniądze w miejscu, o którym większość m
          > ieszkańców Łomianek nie wie,że istnieje, w bezpośrednim sąsiedztwie domów jakoś
          > nikomu nie przeszkadzał tymczasem najwyraźniej przeszkadzała KOMUŚ lokalizacja
          > nowoczesnych kortów tenisowych w Łomiankach Dolnych przy Brzegowej

uważasz, Stefan, że kort przy Brzegowej szybciej powstanie, gdy będziesz nastawiał mieszkańców przeciwko sobie wzajemnie? Lepiej nie próbuj takiej polityki, bo jest zwyczajnie głupia. A raczej nadzwyczajnie. I jeszcze jedno, uważasz, że kort przy Brzegowej znajdzie się w miejscu bardzo widocznym, wszystkim powszechnie znanym i będzie przy nim przystanek autobusowy?
    • olla1660 Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:53
      Dla jednych dobre Orliki i boiska do piłki nożnej, bo kochają futbol ponad wszystko. Inni wolą tennis. jeszcze inni marzą o ścieżkach rowerowych, bo rower to ich żywioł. Dlaczego ograniczać Łomianki do boisk do piłki nożnej, których już jest sporo w gminie, jedno nawet całkiem niedaleko Dziekanowa Bajkowego?
      Wynajęcie kortu do droga sprawa, teraz mieszkańcy bajkowego, także dzieci, będą mogły poznawać ten sport za darmo.
      Ja to im nawet zazdroszczę ;)
      • stefanprawo Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 12:59
        Tak tylko nie odpowiedziałaś na moje pytanie: Czy wiesz chociaż gdzie ten kort się znajduje i czy kiedykolwiek byłaś na nim? i dlaczego lokalizacja tego kortu na przeciwko zabudowy mieszkaniowej nikomu nie przeszkadza, a przeszkadzała KOMUŚ w Łomiankach Dolnych lokalizacja prywatnego kortu "bo odgłos odbijanych piłeczek będzie przeszkadzał"? Przecież dotarcie do tego kortu na za pomocą autobusu jest uciążliwe. Lokalizacja przy tak wąskiej uliczce również...ilu mieszkańców odwiedziło ten kort...nie kwestionuję,że to super sprawa lecz lokalizacja w moim przekonaniu nietrafiona, a zwróćmy uwagę,że Radni zabrali większość kasy z modernizacji Wiślanej gdzie niezbędne jest oświetlenie i chodniki oraz jej poszerzenie zanim dojdzie do tragedii....co jest ważniejsze korty tenisowe czy chodniki i oświetlenie? Jak głosował Pan Etienne w sprawie zabrania kasy z modernizacji Wiślanej? ciekawe...ciekawe...
        • olla1660 Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 13:00
          Bo ja nie odpowiadałam na twoje pytanie :)
          Napisałam swoją opinię jedynie.
        • olla1660 Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 23.01.14, 13:06
          Ale teraz Tobie odpiszę: jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził.
          Mieszkam niedaleko Orlika i bardzo przeszkadzają mi mocne światła, które świecą tam do godz. 21 w nocy.
          I co uważasz mam z tym zrobić? Oprotestować Orlik?

Nie znam się na tym, ale podejrzewam, że są określone fundusze na budowę obiektów rekreacyjnych w gminie i nie pochodzą one z tej samej puli co fundusze na modernizację ulic.
          Skoro w innych osiedlach powstały jakies obiekty sportowe, to czemu miały nie powstać tam, skoro tam zawsze było takie miejsce, tyle, że niezagospodarowane. Czy są równi i równiejsi w tym temacie?
          Kort jest chyba nowy, ludzie będą się z czasem o nim dowiadywać i tam jeździć. Ja sama się chętnie wybiorę, choć nie mieszkam w tej okolicy Łomianek.
    • esscort wariant 1 23.01.14, 13:54
      Czyli Stefan wybiera wariant 1 - skandalem jest sam fakt powstania kortu w Dziekanowie Bajkowym (argumenty: bo jest położony przy wąskiej ulicy, z dala od głównych ciągów komunikacyjnych, nie ma dużego parkingu, do mieszkańców Łomianek nie została rozesłana informacja, że taki kort istnieje). Autor uważa, że lepszy dla mieszkańców by był planowany kort prywatny w Łomiankach Dolnych. Nie poruszył kwestii dostępności (odległość, opłaty). Autora dziwi fakt, że mieszkańcy Bajkowego nie narzekają, że mają w pobliżu kort publiczny

Czy są jakieś inne opinie?
      • drabbu Re: wariant 1 23.01.14, 14:25
        O ile wiem (wiadomość od jednego z mieszkańców Bajkowego) w tym roku ma być wybudowany parking i chodnik do tego kortu. Należy się spodziewać, że Stefan uzna to za jeszcze większy skandal :)
        • bondi76 Re: wariant 1 23.01.14, 16:29
          Ale heca :)

Wreszcie coś powstało dla mieszkańców Łomianek i już skandal!!!

Jestem ciekaw, jak sprawdzono, że większość mieszkańców Łomianek nie wie gdzie jest Dziekanów Bajkowy (albo bajkowe ulice, jak kto woli)? Dobre!

Przystanek Graniczka jest jakieś 700-800 m od kortu - to naprawdę daleko??? Dobre! W drugą stronę przy Rolniczej też jest przystanek Biski - to też jakieś 800 m. Daleko?

A brak położenia przy "głównym dostępnym łatwo ciągu komunikacyjnym" - a opaska Kolejowej to nie jest taki ciąg? Dobre!

Proponuję jednak zwracać uwagę na realne braki i zaniedbania, a nie wybrzydzać, że nareszcie coś nowego powstało.
          • bondi76 Re: wariant 1 23.01.14, 16:33
            AAA i jeszcze jedno - ty weź się okle-coś tam po prostu odinteresuj do Radnego E.

Stawianie pytań w ten sposób, że tworzy się sztuczną alternatywę (kort-wodociąg, zabawa radnego - pożytek ogółu) jest starym chwytem erystycznym, no i po prostu populizmem.

Jeszcze trochę kolego i nikt nie będzie reagował na Twoje teksty, bo nic z nich nie wynika.
            • okleoik Komitet Obrony Partii 23.01.14, 16:40
              Jak widać od razu odezwał się Komitet Obrony Partii (KOP) i radnego partyjnego.

Towarzysze partyjni nie idźcie tą drogą, patologie i prywatę trzeba napiętnować a nie bronić
              i to w interesie społecznym.
              • bondi76 Re: Komitet Obrony Partii 23.01.14, 17:01
                A twórz sobie skrótowce, skoro widzisz tylko partie i układziki.

Ja sam nie bronię prywaty, bo jej nie widzę. Dlaczego - już pisałem, wystarczy zrozumieć.

A za wyzywanie od towarzyszy to koleś chętnie bym to załatwił po męsku, gdybym tylko miał pewność że jesteś tym, o którym inni mówią, że jesteś.
                • stefanprawo do bondi76 23.01.14, 19:08
                  Sprecyzuj co to znaczy "po męsku" czy ty czasem nie grozisz?
                  Miej odwagę i powiedz wprost o co Ci chodzi...czekamy czy będziesz taki odważny, raczej wątpię...
                  Poza tym raczej odradzam rozwiązania siłowe, one nie robią żadnego wrażenia a jedynie świadczą o poziomie intelektualnym osoby,która takie teksty puszcza...buahahhahahaha
                  Ośmieszasz się i tyle....
                  • bondi76 Re: do bondi76 23.01.14, 22:37
                    Mistrzu, co zwiesz się dziwacznie...

Otóż precyzować niczego nie trzeba, tak jak i dla okle-coś tam adwokata nie trzeba. Starożytni mówili: sapienti sat, nasi przodkowie: mądrej głowie...

Co do poziomu intelektualnego, to wystarczy go wykazać w dyskusji - czego niestety ani w twoim, ani w okle-coś tam przypadku nie widzę.

A co do ośmieszania - to chyba muszę przyznać ci rację, ośmieszam się wchodząc w nic niewarte polemiki z trollami takimi jak ty i ten okle-coś tam.

Ja bardzo chętnie podyskutowałbym w realu, zobaczylibyśmy, czy jesteście tacy panowie elokwentni i wygadani. Tymczasem niestety żal mnie bierze, że ograniczacie się jedynie do poziomu wyzwisk i insynuacji, stosując tanie chwyty. NIC ZA TYM NIE STOI. I dlatego żałuję, że wdaję się w te dyskusje - nie jesteście w stanie nic zrobić. Szkoda mojego czasu.
                    • nani1916 Re: do bondi76 24.01.14, 01:05
                      zaraz będzie, że jesteś z partyjnego portaliku i się spinasz i im przykro.
                      Ale powiem Ci, że i ja chętnie spotkałbym się z okleoikiem na żywo. Okleoik może spotkanie? pogadamy tak szczerze?
          • burakzlomianek Re: wariant 1 23.01.14, 16:43
            Cieszcie ze pan radny nie lubi wspinaczki bo byście mu gore musieli usypac
      • stefanprawo do esscort ad vocem 23.01.14, 19:04
        Drogi esscorcie proszę nie manipuluj moją wypowiedzią. Nie wkładaj słów w moje usta,których nie wypowiedziałem... Nie twierdzę,że fakt budowy kortów to skandal, nigdzie się tak nie wypowiedziałem, a jeżeli tak to wskaż taką rzekomą moją wypowiedź.

Stwierdziłem wręcz,że to super sprawa taki kort, tyle,że uważam,że lokalizacja jego na tak wąskiej uliczce z dala od komunikacji miejskiej jest niefortunna gdyż kort ten jest publiczny a więc powinien być łatwodostępny. Jednocześnie uznając zasługi Pana Radnego Etienne w zakresie pomysłu budowy kortu, jak ktoś tu napisał na tym forum, chciałem się dowiedzieć jak głosował Pan Radny w sprawie zabrania środków przeznaczonych na niezbędną modernizację jedynego realnego wyjazdu z Łomianek Dolnych. O dziurach w Wiślanej pisałem już wiele lat temu i jak wreszcie po wielu latach zdecydowano o modernizacji Wiślanej to Radni zabrali kasę z tego zadania.
        Pisałem również o prywatnym inwestorze,który chciał budować duże korty tenisowe przy Brzegowej lecz w sąsiedztwie innych prywatnych kortów już istniejących i KOMUŚ przeszkadzał ten pomysł między innymi z powodu rzekomego głośnego odbijania piłek tenisowych.To jak to jest czy piłki tenisowe na kortach w Bajkowym Dziekanowie odbijają się w cicho i nie zakłócają spokoju mieszkańców a te przy Brzegowej miały zakłócać spokój? Jeszcze raz proszę esscorcie o nie manipulowanie moimi wypowiedziami.
        • esscort Re: do esscort ad vocem 23.01.14, 19:58
          Drogi Stefania, staram ci się niczego w usta nie wkładać. Nie wiem, czy z powodu zaangażowania w stowarzyszenie czy z jakiegoś innego powodu straciłeś dystans do siebie i spraw. Ironii nie łapiesz. Mieszasz całkiem różne sprawy.
          Nie wiem, co ma kort w Dzeikanowie do spraw, o których piszesz, wylocie korcie na Brzegowej i w ogóle temacie wątku.
          Ale serdecznie pozdrawiam
          • stefanprawo Re: do esscort ad vocem 23.01.14, 21:34
            Drogi esscorcie hehe dobrze wiesz,że ja nie zmieniam nicków i piszę pod jednym jak Ty i wiesz dobrze,że z dystansem do siebie nie mam problemu wręcz przeciwnie czasem nakręcam innych i mam niezły ubaw, jednak w swoim poście insynuowałeś,że określiłem powstanie kortów jako skandal czyli włożyłes mi w usta słów,których nie powiedziałem...i tylko tyle Pozdrawiam Ciebie również esscorcie...
    • 22_radny wariant 2 23.01.14, 17:13
      okleoik napisał:

> Już chyba wiadomo, dlaczego radny M. Etiene dwukrotnie głosował przeciwko wodoc
      > iągowi (raz przeciwko kontynuacji zadania inwestycyjnego, raz przeciwko zakupow
      > i działki pod wodociąg) w sołectwie Bajkowym?
      >
      > Zamiast wodociągu na Bajkowym mamy kort, na którym pogrywa sobie pan radny. Kor
      > t pomysł pana radnego został wybudowany ze środków publicznych. Tylko czy miesz
      > kańcy wolą kort czy wodociąg?
      >
      > Czyżby pan radny wybrał za mieszkańców kort tenisowy dla siebie zamiast wodocią
      > gu dla mieszkańców całego sołectwa?
      >

O ile wiem radny również wybudował ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE oświetlenie na opasce. Na dodatek się nią porusza. To dopiero jest skandal! :-)
      • behemot.1 Re: wariant 2 23.01.14, 21:56
        Doskonałe podsumowanie:-) A jakby sobie kanalizę podciągnął, to już w ogóle....Niektórzy wymieniają stare lampy na nowe, to jest skandal, a że radny gra w tenisa, to akurat popieram.
        • nani1916 Re: wariant 2 23.01.14, 22:03
          A ja widziałem pana Rusieckiego na orliku grającego w piłkę, skandal!
    • ulawa Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 24.01.14, 11:41
      Tu raczej nie chodzi o sam kort a o "dokopanie" Radnemu !!!!
      Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy we wszystko mieszają politykę !!!

Obok tego kortu jest równiez boisko i plac zabaw i jakoś nik nie narzeka że o tym nie wie.
      Mieszkańcy Bajkowego (jestem jedną z nich) wiedzą gdzie jest kort i raczej chętnie będą z niego korzystać. A reszta sołectw też może pomyśleć o własnych PUBLICZNYCH kortach !!!!

Jeżeli ktoś uważa że PRYWATNY kort jest wazniejszy niż publiczny to chciała bym wiedzieć ile zarobi na tym ???

Najwidoczniej mieszkańcy bajkowego potrafią się poświęcić dla wspólnego dobra bardziej niż mieszkańcy Brzegowej dla dobra PRYWATNEGO inwestora !!!
    • ulawa Re: Dla kogo kort tenisowy na Bajkowym? Skandal! 24.01.14, 11:52
      A co do zabaw radnego na korcie to widziałam go również w ICDS grającego w siatkę, dlaczego nie robimy o to szumu ???

A co do wodociągu to może ktoś doda dlaczego radny nie zgodził sie na wykupienie 1 działki !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka