Dodaj do ulubionych

spotkanie Dąbrowy

05.12.05, 08:26
Gdzieś zapowiadano spotkanie mieszkańców Dąbrowy. Może ktos przypomni
szczegóły
Obserwuj wątek
    • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 05.12.05, 08:43
      Zarząd Osiedla Dąbrowa Leśna zaprasza mieszkańców na zebranie 7.12.2005 r.
      (środa) o godz. 19.00 do klubu przy ul. Akacjowej 20 (budynek przy ogródku
      jordanowskim) Tematem zebrania będzie podział środków finansowych przyznawanych
      Zarządowi Osiedla przez Urząd Miasta i Gminy.

Mamy szansę zapytać nasz Zarząd o sposób wydania srodków w 2005 roku i o plany
      rozdysponowania pieniędzy w 2006 r.
      • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy - przypomnienie 05.12.05, 11:38
        Czy tylko my z Esscortem mieszkamy na osiedlu Dąbrowa Leśna.
        Hej - sąsiedzi - wyjdźcie z podziemia i pokażcie, ze Dąbrowa żyje. Mam
        nadzieję, ze pojawicie się w srode w świetlicy na Akacjowej.
        :)
      • hiuppo Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 12:57
        O ile pamietam to tych środków była zawrotna suma aż coś około 10 000 PLN.
        • esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 12:58
          tyle też trzeba podzielić
        • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:00
          10.000 to wcale nie jest malo. Trzeba tylko madrze je rozdysponowac.
          • krzysiom1 Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:08
            Tak z ciekawości. Jakie macie pomysłyplany?
            • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:26
              My - Dąbrowa to nie mam na razie pojecia. Ale pewnie padną propozycje dotyczące
              rozbudowy ogródka jordanowskiego. Ja bym wysupłała też trochę na remont
              swietlicy przy ogródku bo to jakaś straszna, nieogrzewana rudera. I moze jakieś
              zajecia swietlicowe dla dzieci, ale nie chodzi mi o pana - ciecia, tylko o
              opiekunkę, która by wymyślała jakieś zajecia dla dzieci np. 2 razy w tygodniu.
              ALe obawiam się, ze zostanę zakrzyczana. A nie chcialabym aby te pieniądze
              poszły na jedną imprezę tylko żeby się rzeczywiscie przyłożyć do ich wydania.
              • esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:38
                a może lodowisko? Tylko z tym oswietleniem kłopot. Obecnie małe łomiankowskie
                dzieci to chyba nawet nie umieja na łyzwach jeździć
                • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:40
                  Tez jestem za. Już w ubiegłym roku była taka propozycja ze strony jednego z
                  członków zarzadu osiedla ale nie zrobili tego. Nie wiem dlaczego bo warunki
                  meteo były ok. Ale mam nadzieje, że to nie zjadłoby całej kwoty.
                  • esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:50
                    Pewnie był problem z wodą, bo przecież to "luksusowe" osiedle nie ma wodociągu,
                    więc trzeba by było dowozić.
                    • krzysiom1 Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 22:58
                      Jak do Was dojechać?
                      Od Brukowej.
                      • frags Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:01
                        Przepraszam, mam naiwne pytanie - po co chodzicie na wszystkie spotkania, skoro
                        tam nie mieszkacie? czy nie powinno być tak, że mieszkańcy Kiełpina rozmawiają
                        o części dot. Kiełpina, Dąbrowy o Dąbrowie itp?
                        • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:04
                          Nie wiesz? Bo jesteśmy awanturnikami i wszędzie chcemy porządne spotkanie
                          porządnych ludzi rozwalić. Acha, zapomniałam - chcemy zaistnieć i zbijamy
                          kapitał polityczny.

Na powaznie - osoby z zewnątrz przeważnie tylko obserwują co sie dzieje. Miejsca
                          dużo nie zabieraja a warto żeby usłyszały jakie sa nastroje konkretnego osiedla.
                          Jeśli komuś zależy żeby wiedzieć jak tonaprawdę wygląda, to chce uczestniczyć.
                          To nie jest zabronione.
                          frags napisał:

> Przepraszam, mam naiwne pytanie - po co chodzicie na wszystkie spotkania, skoro
                          >
                          > tam nie mieszkacie? czy nie powinno być tak, że mieszkańcy Kiełpina rozmawiają
                          > o części dot. Kiełpina, Dąbrowy o Dąbrowie itp?
                          • frags Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:06
                            Rozumiem, wiem, że to nie jest zabronione. Martwi mnie to, ż etak mało
                            mieszkańców w ogóle chodzi na takie spotkania, cholera sam na nie zresztą nie
                            chodzę...
                            • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:08
                              Zapraszam. Nasze zebrania sa trochę inne niż te w innych osiedlach i sołectwach.
                              To osiedle burmistrza - on tu mieszka więc ludzie inaczej trochę na niego
                              patrzą. I nie interesują sie tym co się dzieje w dalekich Łomiankach. No i mają
                              nadzieję, ze burmistrz, tak jakobiecał, zabierza trase mszczonowska na wał
                              wiślany. Trochę trywializuję...
                              • esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:16
                                No i nasz przewodniczący rady osiedla to bardzo oryginalny człowiek...
                          • papirus22 Re: spotkanie Dąbrowy 07.12.05, 08:44
                            na spotkania należy chodzić, po to aby Burmistrz nie kłamał, a robi to niemalże
                            na każdym , mamy dostep do nagran. Jego po prostu trzeba korygować na każdym,
                            bo mówi to co chca usłyszeć obecni, wyczuwa atmosferę i zmienia szybko zdanie.
                            Poza tym mamy progam przejrzsyta polska, więc nie rozumiem zdenerwowania. Każdy
                            obywatel ma prawo do "bycia" co więcej powinie równiez uczestniczyw tworzeniu
                            uchwał, no oczywiście u ans niemożliwoe bo nawet głosu nie mamy. Warto
                            poczytwac do czego zobowiązuje program bo gmina zrobiła z tego promocję a teraz
                            żadnego zadania nie robi, ale logo na stornie jest.
                      • esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:01
                        jedziesz cały czas brukową, mijasz nissana, skrzyzowanie z długą, potem ulica
                        lekkim lukiem wchodzi w lasek, potem skręca w prawo i to jest Akacjowa.
                      • mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:02
                        Od brukowej. Za nissanem bedzie skręt w prawo (to ul. Długa) ale Tu nie
                        skrecasz, tylko jedziesz dalej łukiem - droga Cie sama zaprowadzi. Swietlica
                        jest na samym roku skrzyzowanie (Akacjowej i Partyzantów)
              • iod Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:09
                mwsylwia, super pomysły! Lodowisko też OK. Powalczcie, ja nie dam rady
                przyjechać, ale czuję się tak, jakbym prawie z Dąbrowy była (domów na sprzedaż
                to z 15 oglądałam, jeden na Zachodniej nawet już prawie był mój :))
                Poza tym, to taki dobry pomysł jest, naprawdę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka