esscort 05.12.05, 08:26 Gdzieś zapowiadano spotkanie mieszkańców Dąbrowy. Może ktos przypomni szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 05.12.05, 08:43 Zarząd Osiedla Dąbrowa Leśna zaprasza mieszkańców na zebranie 7.12.2005 r. (środa) o godz. 19.00 do klubu przy ul. Akacjowej 20 (budynek przy ogródku jordanowskim) Tematem zebrania będzie podział środków finansowych przyznawanych Zarządowi Osiedla przez Urząd Miasta i Gminy. Mamy szansę zapytać nasz Zarząd o sposób wydania srodków w 2005 roku i o plany rozdysponowania pieniędzy w 2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy - przypomnienie 05.12.05, 11:38 Czy tylko my z Esscortem mieszkamy na osiedlu Dąbrowa Leśna. Hej - sąsiedzi - wyjdźcie z podziemia i pokażcie, ze Dąbrowa żyje. Mam nadzieję, ze pojawicie się w srode w świetlicy na Akacjowej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 12:57 O ile pamietam to tych środków była zawrotna suma aż coś około 10 000 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:00 10.000 to wcale nie jest malo. Trzeba tylko madrze je rozdysponowac. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:08 Tak z ciekawości. Jakie macie pomysłyplany? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:26 My - Dąbrowa to nie mam na razie pojecia. Ale pewnie padną propozycje dotyczące rozbudowy ogródka jordanowskiego. Ja bym wysupłała też trochę na remont swietlicy przy ogródku bo to jakaś straszna, nieogrzewana rudera. I moze jakieś zajecia swietlicowe dla dzieci, ale nie chodzi mi o pana - ciecia, tylko o opiekunkę, która by wymyślała jakieś zajecia dla dzieci np. 2 razy w tygodniu. ALe obawiam się, ze zostanę zakrzyczana. A nie chcialabym aby te pieniądze poszły na jedną imprezę tylko żeby się rzeczywiscie przyłożyć do ich wydania. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:38 a może lodowisko? Tylko z tym oswietleniem kłopot. Obecnie małe łomiankowskie dzieci to chyba nawet nie umieja na łyzwach jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:40 Tez jestem za. Już w ubiegłym roku była taka propozycja ze strony jednego z członków zarzadu osiedla ale nie zrobili tego. Nie wiem dlaczego bo warunki meteo były ok. Ale mam nadzieje, że to nie zjadłoby całej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 13:50 Pewnie był problem z wodą, bo przecież to "luksusowe" osiedle nie ma wodociągu, więc trzeba by było dowozić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 22:58 Jak do Was dojechać? Od Brukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:01 Przepraszam, mam naiwne pytanie - po co chodzicie na wszystkie spotkania, skoro tam nie mieszkacie? czy nie powinno być tak, że mieszkańcy Kiełpina rozmawiają o części dot. Kiełpina, Dąbrowy o Dąbrowie itp? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:04 Nie wiesz? Bo jesteśmy awanturnikami i wszędzie chcemy porządne spotkanie porządnych ludzi rozwalić. Acha, zapomniałam - chcemy zaistnieć i zbijamy kapitał polityczny. Na powaznie - osoby z zewnątrz przeważnie tylko obserwują co sie dzieje. Miejsca dużo nie zabieraja a warto żeby usłyszały jakie sa nastroje konkretnego osiedla. Jeśli komuś zależy żeby wiedzieć jak tonaprawdę wygląda, to chce uczestniczyć. To nie jest zabronione. frags napisał: > Przepraszam, mam naiwne pytanie - po co chodzicie na wszystkie spotkania, skoro > > tam nie mieszkacie? czy nie powinno być tak, że mieszkańcy Kiełpina rozmawiają > o części dot. Kiełpina, Dąbrowy o Dąbrowie itp? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:06 Rozumiem, wiem, że to nie jest zabronione. Martwi mnie to, ż etak mało mieszkańców w ogóle chodzi na takie spotkania, cholera sam na nie zresztą nie chodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:08 Zapraszam. Nasze zebrania sa trochę inne niż te w innych osiedlach i sołectwach. To osiedle burmistrza - on tu mieszka więc ludzie inaczej trochę na niego patrzą. I nie interesują sie tym co się dzieje w dalekich Łomiankach. No i mają nadzieję, ze burmistrz, tak jakobiecał, zabierza trase mszczonowska na wał wiślany. Trochę trywializuję... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:16 No i nasz przewodniczący rady osiedla to bardzo oryginalny człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: spotkanie Dąbrowy 07.12.05, 08:44 na spotkania należy chodzić, po to aby Burmistrz nie kłamał, a robi to niemalże na każdym , mamy dostep do nagran. Jego po prostu trzeba korygować na każdym, bo mówi to co chca usłyszeć obecni, wyczuwa atmosferę i zmienia szybko zdanie. Poza tym mamy progam przejrzsyta polska, więc nie rozumiem zdenerwowania. Każdy obywatel ma prawo do "bycia" co więcej powinie równiez uczestniczyw tworzeniu uchwał, no oczywiście u ans niemożliwoe bo nawet głosu nie mamy. Warto poczytwac do czego zobowiązuje program bo gmina zrobiła z tego promocję a teraz żadnego zadania nie robi, ale logo na stornie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:01 jedziesz cały czas brukową, mijasz nissana, skrzyzowanie z długą, potem ulica lekkim lukiem wchodzi w lasek, potem skręca w prawo i to jest Akacjowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:02 Od brukowej. Za nissanem bedzie skręt w prawo (to ul. Długa) ale Tu nie skrecasz, tylko jedziesz dalej łukiem - droga Cie sama zaprowadzi. Swietlica jest na samym roku skrzyzowanie (Akacjowej i Partyzantów) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: spotkanie Dąbrowy 06.12.05, 23:09 mwsylwia, super pomysły! Lodowisko też OK. Powalczcie, ja nie dam rady przyjechać, ale czuję się tak, jakbym prawie z Dąbrowy była (domów na sprzedaż to z 15 oglądałam, jeden na Zachodniej nawet już prawie był mój :)) Poza tym, to taki dobry pomysł jest, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś