maciej.typek 17.01.06, 22:13 Witam, czy ktoś z Was może wie czy jest w planach budowa nawierzchni utwardzonej na ulicy Kiepury. Pod koniec 2005 nawieźli tylko źwiru i na tym koniec. Po deszczu samochód i buty są całe w błocie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randolff Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:16 Jak na Łomianki to Kiepury ma całkiem przyzwoitą "nawierzchnię", mało dziur a że trochę budzi... Nie bądźmy małostkowi ;) A poważnie to tym roku w budżecie nie ma asfaltu na Kiepury. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.typek Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:21 Kiepsko. Po deszczu i nie tylko każdy samochód wywozi kilogram błota i kamieni na Fabryczną lub inne uliczki - zależy którędy jeździ. Generalnie jest syf, jak to w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:23 Wiem coś o tym. Moja ulica przez jakiś czas nie miała nawet żwiru i to był dopiero syf przez duże "S". Po deszczu błoto po kolana na całej szerokosci. Teraz inaczej patrzę na żwirowe nawierzchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej504 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:36 A może coś zaczną robić jak wybudują osiedla za jeziorkiem Pawłowskim. Ciężarówki cały czas coś tam wożą, ostatnio poszedłem zobaczyć i pną się dwa nowe osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:24 Własnie widzę. Witam sąsiada. Wg moich informacji nawierzchnia ul. Kiepury wraz z miejscami parkingowymi przy osiedlu Mannicy miała wykonać Mennica Inw. Dlaczego gmina tego niewyegzekwowała i dała zgodę na zasiedlenie osiedla pozostanie pewnie tajemnicą. I tak nie jest żle. Z drugiej strony gdyby zebrać mieszkańców do kupy to dałoby się zrobiĆ zrzutkę na coś przyzwoitszego ale czarno to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej504 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:32 Właśnie, właśnie. Mieszkam na osiedlu szeregowców Kiepury/Fabryczna i przypomina mi się chyba nawet zabuliłem za budowe tej ulicy, tylko jakoś nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:21 Ja myslę, że maciej pyta, bo planuje sam sobie polozyc na ulicy kostkę i obawia się, czy go burmistrz nie ubiegnie. Macieju, spoko. Na pewno zdązysz Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:25 Esscort - Ty masz doświadczenie. U Ciebie kostka jak ta lala. A u mnie dziury :( Ktos mógłby te pieniązki przysłac to już bym sie i na pocztę po nie pofatygowała... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:26 no właśnie mwsylwia - jakby sobie każdy tak jak esscort, to Wasza ulica nazwę musiałaby zmienić, np. na Gładziutką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:28 Z sąsiadem trzeba się dogadać, do bieliźniarki sięgnąć (albo do skarbonki dziecka) i ulica będzie jak trzeba. No, ale nie wiesz, co tu się jakieś 8-10 lat temu dzialo. W sezonie jesienno-wiosennym samochody grzęzły, wyciąganie sie nalinkach, wypychanie bylo na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:30 Tak coś mi się zdaje że w tym roku też to będziecie przerabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:36 No tak, tylko z tymi sąsiadami problem. Jeden jest chętny a drugi nie jest na razie chętny (żadnego wezwania z poczty nie dostał :(( ) A jak wiesz u mnie tej ulicy to całkiem dużo do kostkowania jest. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:42 mwsylwia napisała: jak wiesz u mnie tej > ulicy to całkiem dużo do kostkowania jest. O, to fakt. Dopiero teraz sobie to uswiadomiłem. No nie, nie dasz rady. Raczej zanieś fotkę do burmistrza... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:49 U nas jest innaczej w jedna bramę wjeżdża kilka osób. Koszty zupełnie innaczej wyglądają. Tylko połozysz kostkę na swój koszt a TIR pomimo zakazu ją rozjeździ. Ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:53 Jak to było w pisence? "Kochać nie warto,tęsknić nie warto. Upić się warto-czystą perlistą zaprawić się na śmierć!" Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ulica Kiepury 17.01.06, 22:53 jeżeli przejedzie raz na jakiś czas, to nic się nie dzieje, ale gdyby jeździł częściej, to obawiam się, że musiałyby byc jakieś specjalne technologie kładzenia tej kostki. W koncu na wielu placach manewrowych jest kostak i sie trzyma. Ale pewnie to koszty duuuużo większe. czyli: albo kostka, albo tiry Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 10:56 Cześć, chcieliśmy z sąsiadami z osiedla poprawić jakośc Jeziornej tam, gdzie są straszliwe wyboje. Jeden z moich sąsiadów poszedł do gminy i umówił się, że jak na swój koszt nawieziemy tłucznia, to gmina przyśle następnego ranka walec i to ubije. Sąsiad naiwny, bo honorowy nie wziął tych ustaleń na piśmie. W nocy żeby nie hamować dziennego ruchu przyjechał z dwoma mywrotkami tłucznia. Natychmiast pojawił się pan mieszkaniec narożnego domu na Kiepury (vis a vis krzysioma, jakaś chyba hutrownia) z synem i patrolem policji. Oświadczył, że się nie zgadza, bo tłuczeń mu pyli. Policja spisała mojego sąsiada, a na wyjaśnienie, że umówił się w gminie wyśmiała go bo nie miał żadnego dokumentu. Walec rano oczywiście nie rpzyjechał, bo nie miał po co. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:06 Oj frags uważaj na słowa, szef może czytać i poleci po premii, ze firme krytykujesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:13 od Sokoła tylko na piśmie, choć to może tez być za mało, może się wyprzeć że nie jego podpis. No i jak ktos idzie do sokoła (ta uwaga do kobiet), to w krótkim rękawku, bo całuje od palców, aż po ramię. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:14 No to teraz się chłopina nie opędzi od interesantek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:15 jaką firmę, nie pracuję w hurtowni na rogu Jeziornej i Kiepury ))) Cholerka jakoś mi dzisiaj siada komputer... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:27 Frags masz niepełny obraz sytuacji. Ktoś od Was dał w łapę komuś w gminie za przymknięcie oka na wysypywanie destruktu asfaltowego na Jeziorną bez jakichkolwiek uzgodnień. Podczas tych prac podniesiono na tym odcinku poziom Jeziornej o dobre 0,5m, zasypując przy okazji dwie studzienki które jako tako odwadniały Jeziorną i Kiepury. Jedną studzienke udało mi się odnależć dzięki ekipie czyszczącej kilka lat temu kanalizację burzową i ją regularnie odkopywałem. Po tej "inwestycji" na skrzyżowaniu Jeziorna/Kiepury po każdym deszczu powstawało małe morze w którym zresztą Wy się topiliście jadąc do domu a raz widziałem dzieciaka który jak się poślizgnął to zniknął na moment pod wodą. Gmina twierdziła że nie wie o jakiejkolwiek inwestycji ale chłopaki wiedzieli że wysypano destrukt asfaltu. W tym roku za ciężkie pieniądze podniesiono poziom tego skrzyżowania, kładąc asfalt na juz istniejący asfalt żeby wyrównać poziom z ta samowolką. Podobno Wasz wykonawca osiedla ma bardzo dobre układy w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:33 Tego nie wiem, jak było z wjazdem, więm że ten nasz tłuczeń mieliśmy sypać nie na wjeździe w wyboje, tylko dalej - mniej więcej tam, dokąd teraz sięga asfalt. Co do układów w gminie nie mam pojęcia, ale nie sądzę, bo gdyby je miał, to by mu pewnie wyasfaltowali ten kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:37 tutaj nawet znajomości nie pomogą, w Łomiankach jest ok. 250 ulic z czego ok. 40 ma asfalt, rocznie asfaltują 6-7 ulic. Powód spłata długów, w roku 2005 wydatki miały byc na pzoiomie ok.48 mln a wyszło 55mln, niestety nie poszło to na drogi ośiwetlenie, ale na długi które z każdym rokiem rosną , 2004 wzięto (znaczy b. wział) kredyt 8 mln, w 2005 5mln, zobaczymy ile w tym roku jeszcze dobiorą. Na ulice bym nie liczył, mimo znajomości, on wszystkim obiecuję, że zrobi nie mówi niestety kiedy to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:38 ja też już nie liczę na asfalt. Przyzwyczaiłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:40 chciałem napisac 40% jest asfaltowych Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:48 Frags-prosze nie narzekaj. Strzel sobie przejeżdzkę po Dąbrowie, Chopina-zaraz sie dowartościujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:50 Ja nie narzekam! Mi jest dobrze, tak jak jest. Hipermarket tylko by się cholerka przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:52 ee, chyba łatwiej by było wysiedlić stąd fragsa:) Jak już na wątku okupacyjnym jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:53 papi, znowu zaczynasz??? Jak mnie wysiedlisz, nie pokonasz Pruszkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:54 fragles nie mart się nie ma ludzi niezastąpionych Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:55 Przypuszczam, że dla pokonania Pruszkowa jesteś w stanie kłócić się sam ze sobą. Cel uświęca środki... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: ulica Kiepury 18.01.06, 11:31 Panowie z tym utwardzaniem to bardzo ostrożnie. Bo nie wiadomo czyją własnością jest ulica. Bo jeżeli wybrukujecie to wlepią wam oplatę adiacencką. Z sokołem załatwiajcie wszystko na piśmie a najlepiej w formie umowy notarialnej, bo się wszystkiego wyprze, a w ogóle to umowa nie ważna bo brak zgodnie z przepisami czegoś np nie wykonaliście np ścieżki rowerowej albo krawęzni za nisko. Strzeżcie się panowie bo jeżeli mimo wszysto Wam się to uda tao sokół weżmie wszelkie splendory i nagrody,a jak się uda to może po raz drugi pieniądze za wykonanie bruku. Patrz casus odmowa wydania dokumentów finasowych gminy do wglądu radnym. Odpowiedz Link Zgłoś