Dodaj do ulubionych

Auchan-kto tam robi zakupy

25.01.06, 15:21
Może inaczej zamaist pisać o kompromitującej dla Łomianek umowie, proponuję
napisac, kto choć raz w tygodniu robi zakupy w Auchan Modlińska to najbliższy
hipermarket od Łomianek, ma najszybszy dojazd. prosze o szczerość, bo na
dzień dzisiejszy duzo osób jest za hipermarketem, Sokół go tutaj zrobi, a
póxiej będzie służył mieszkańcom Warszawy.
To tak kto kupuje w Auchan Modlińska?
Ja nie , frags pisał, że tez tam nie jeżdzi, to kto jeżdzi wpisujmy się
Obserwuj wątek
    • frags Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:23
      cześć papirus. Ale powiem, że jeśli będzie blisko, to będę jeździł. Auchan mi
      odpowiada, na Modlińską mi sie nie chce po prostu. jakoś nie lubie tego mostu,
      trasy itp.
    • mwsylwia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:24
      Ja już pisałam, ze jeżdżę i lubię. Najlepszy dojazd, najszybsze panie w kasach.
      Znam rozkład sklepu na pamięć.
      Lubię.

Za to nie cierpię Geanta, Tesco i Caerfurra (czy jak to się tam pisze).
      • randolff Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:28
        Ja nie robię. Na Modlińskiej byłem jednak kilka razy. Nie lubię tam wiecznie
        zamknietych alejek po których jeżdżą widlaki i klejącej się podłogi w dziale z
        piwem.
      • iod Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:30
        nie robię zakupów w Auchan, choć lubię brak słodyczy przy kasie. Zakupy w
        hipermarketach robię przy okazji, jak muszę kupić dzieciakom buty, spodnie,
        kurtki itp; jadę wtedy do Arkadii, i przy okazji kupuję również w
        Carrefour'rze. Mam wtedy dzień do tyłu i jestem zmęczona
        Nie traktuję sklepów tego typu w kategoriach lubię/nie lubię. Nie lubię tłumu
        ludzi robiących zakupy.
        • kmsanczia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:33
          iod napisała:
          > nie robię zakupów w Auchan, choć lubię brak słodyczy przy kasie.

Iod co z tymi słodyczami? Bo ja np. lubię jak leży guma orbitka i proszki od
          bólu głowy. ;)
          • iod Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:57
            no moje dziecko wszystko wtedy bierze - i gumę i mentosy i jajko i dla taty i
            dla mamy itd...
    • kmsanczia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:25
      Najszybszy dojazd? Przez most? Chyba Papi w ciągu dnia jak nie ma korków, moim
      zdaniem najszybciej do Wola Parku. Ale są też przecież inne supermarkety bliżej.
      Mnie bardziej ciekawi czy jeśli postanie dowolny supermarket w Ł. to będziemy
      jeżdzić wyłącznie do niego, bo najbliżej. Ja na pewno nie bo jeżdżę do różnych,
      najczęściej do Leclerca bo najmniejszy, a w innych zwiedzam przeważnie galerię
      sklepów z ciuchami.
      • mwsylwia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:28
        Nie - zdecydowanie szybciej jest na Modlińską (do Wola Parku mam 15 km a na
        Moflińską jakieś 6).
        Tak jak szybciej wychodzi mi rano stać w korku na E7 niż jechać obiazdem przez
        Wólkę - sprawdziłam :)
      • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:29
        no wlasnie, a Auchan nie ma galerii z ciuchami (przynajmniej ten na
        Modlinskiej). za to nie lubie jezdzic do Arkadii (na ciuchy, łeeee, glupia
        nazwa) bo jest za duzo ludzi i za dlugo sie tam czlowiek paleta. a ja nie umiem
        przejsc kolo sklepu nie sprawdzajac czy ma lepsze promocje od poprzedniego :)
        • frags Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:31
          Byłaś mortimer w factory?
          • kmsanczia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:32
            Ja byłam w Factory - rozmiarówka albo dla 13-latek albo dla średniej wielkości
            mamuta. ;)
          • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:32
            o ile masz na mysli ten sklep (czy raczej hangar z opowiesci) ktory jest gdzies
            po drugiej stronie Wa-wy (ursus? czy cos takiego) to niestety nie. jakos nie po
            drodze mi do niego :(
            • frags Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:34
              Ja też byłem - hangar rzeczywiście. Ale mam niezłe spodne stamtąd i generalnie
              jakby ktoś miał sporo czasu - bo hangar duży, to w tygodniu warto pojechać na
              owe "ciuchy".
              • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:35
                a czy ona faktycznie jest gdzies w ursusie?
                • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:35
                  przepraszam: on
                  • frags Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:36
                    Tak gdzieś w Ursusie. jedzie się za drogowskazami są wszędzie ustawione i
                    nieźle prowadzą.
                    • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:40
                      cholerka, to jednak strasznie daleko.
                      • kmsanczia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:42
                        www.factory-warszawa.pl/
      • randolff Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:33
        Ale jakby łomiankowski Aucham miał taką wypasioną galerię jak Wola Park to
        byłoby fajnie. Co jak co, ale nie mówcie, że ubrania też kupujecie w Łomiankch
        bo nie uwierzę.
        • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:34
          jak to nie!! ostatnio kupilam corce rajstopy na bazarze a wczesniej fajne
          rozciagliwe jeansy. tanio i jeszcze sie nie popruly :)
        • kmsanczia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:35
          No ja bym łyknęła (jak już by się nie dało protestować;) połącznie Leclerca z
          galerią Wola Parku - i żeby samochodziko-wózek dla dziecka wypożyczali za darmo,
          a nie jak w Arkadii 5 zł/h złodzieje. ;-))
          • mortimerr Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:36
            i chyba tam nawet jakas hula-kula dla dzieci jest? czy mi sie pomylilo :)
            • esscort Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:41
              W auchanie byłem z 10 razy. Jakoś mam zakodowane, że tam jest tani alkohol (ale
              ni9e mam pojecia, czy to prawda), więc czasem tam wpadam kupić co nieco. Raz
              zagrałem tam w totka i trafiłem 4.
              • mwsylwia Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:48
                No tak - "bogatemu to nawet byk..." :) - to apropo tej 4
                Jest tani alkohol - mój mąż tylko tam się zaopatruje (dlaczego ja męża z
                alkoholem kojarze?? ... hmn...)
              • papirus22 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 15:55
                no właśnie finał będzie taki jak z tym basem. Kupiłem tu dom bo jest basem
                mieszkam kilka lat i nieuczęszczam, a dług został. Z marktem będzie tak samo,
                wybudują, my staniemy w korkach szczególnie w piatek, a później wszysyc będa
                psioczyć, że drogo, że syf, że wędliny śmierdzą. Proponuję jednak skoncetrować
                uwagę na rozliczeniu Sokoła dlaczego jednym podmiotom ułatwia życie za piniądze
                publiczne a innym wprost przeciwnie. No i zobaczymy ile firm Łomiankowckich
                przestanie płacić podatki, z biedy albo z bankructwa, ile staci gmina dochodów
                z koncesji za alkochol, z pitu, i z podatku od powierzchni i samochodów. Bo
                hipermarket zapłaci tylko jedna koncesję za alkohol, pitu nie zapłaci, za
                samochody nie zapłaci, a czytając umowę to jeszcze Sokół gotów im umorzyć
                podatek od gruntu.
                • randolff Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:06
                  Jeśli już ten market ma powstać to niech powstanie w najlepszych warunkach.
                  Niech będzie odpowiednio odizolowany od sąsiedztwa domów mieszkalnych z
                  odpowiednią bezkolizyjną infrastrukturą komunikacyjną. Przecież to jeszcze nie
                  jest przesądzone jak zostanie rozwiązana komunikacja i otoczenie marketu. Ja
                  wiem, że z tym Burmistrzem nie ma co liczyć na twarde negocjacje w interesie
                  gminy. I znowu wszystko zmierza do jednego punktu wspólnego: Sokół musi odejść.
                  • drabbu Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:23
                    randolff napisał: Jeśli już ten market ma powstać ...

Randolffie, to BARDZO TRAFNE ujęcie sprawy.
    • vivi22 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:00
      ja czasem jeźdze ale czasem. Bardzo rzadko. Mam nadzieje, ze nie zbijecie mnie
      za to...?
      • papirus22 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:06
        nikt nikogo nie bije, ale dyskusja zeszła na tor boczny, bo tu chodzi o umowę
        i niekorzystne dla gminy zapisy, i w końcu rozliczenie Sokoła,z tej umowy też!
      • drabbu Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:20
        vivi22 napisała: czasem jeźdze ale czasem. Bardzo rzadko.

Ja - podobnie jak Vivi, bardzo rzadko (co dotyczy i innych takich miejsc). I
        zwracam się z taką samą prośbą...
        • bilex74 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:49
          Jeździłem dawno temu - jak jeszcze mieszkałem na Żoliborzu, potem przerzuciłem
          się do Auchan w Wola Parku (jakoś czyściej tam było)a już od dłuższego czasu
          zamawiamy zakupy z Leclerc'a. W związku z tym jeżdżę do Arkadii jak musze kupić
          coś bardziej skomplkowanego (typu ciuchy czy sprzęt RTV). Bierzące braki
          lodówkowe uzupełniamy na bazarku i w Marc Polu.
        • vivi22 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 20:52
          a zakupy najczesnmiej robie w Bumerangu... Drogim sklepie. I czy dobrze na tym
          wychodze? Myśle, ze konkrensja jest wskazana ale druga strona medalu to
          pracujace niedziele, ludzie goniazy po hipermarketach w niedziele calymi
          rodzinami miast do kosciola no i uzystulowanie takiego sklepu...
    • glupik1 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 16:44
      Sporadycznie. Ale w moje ocenie sz supermarketem są trzy podstawoe problemy
      - infrastuktura komunikacyjna której nie ma. A ta o której się mówi /wezeł
      brukowa/ to tylko część z tego co potrzebne. Ludzie bedeą pzryjeżdżali również
      od strony wólki. Zadepczą i zatrują spalinami Dąbrowę, mam uniemożliwia jadę
      trasą na mościska. A wszystko dzięki slepocie, a może głupocie władz.
      - uciążliwość obiektu dla otoczenia. Okoliczni mieszkańcy nie będą mieć spokoju
      ani w dzień aniw nocy.
      - utarata wielu miejsc pracy w lokalnym handlu. Często miejsc będących jedynymi
      żródłami dochodu.
      A zyski to:
      - Jak ktoś lubi zakupy w supermakecie.
      - Czasem okazyjny tańszy zakup, przy równoczesnym wzroście wydatków na zakup
      różnych fidryguszek.
      • papirus22 Re: Auchan-wyjazd 25.01.06, 16:58
        a wiec dla nas mieszkańców jest najważniejsze, aby walczyć o wyjazd na brukowej
        zbudowany dla mieszkańców i uzytkowników e-7. Burmistrz proponował roziwązanie
        korzytsne dla hipermarketu. Nalżey zabiegac, aby GDDKiA wybudowała wiadukt dla
        nas, a Auchan niech sam sobie wybuduje wiadukt, tak jak jest w całej polsce,
        np. Częstochowie, Katowiach, Warszawie i wielu innych miastach. Zobaczymy ilu
        forumowiczów przyjdzie na spotkanie w tej sprawie, które obiecał Sokół. Uważam,
        że jako mieszkańcy powinniśmy się domagać budowy tego skrzyżowania z
        uwzględnieniem naszych potrzeb, a nacikać na Sokoła, aby wymusił na Auchan
        budowę dodatkowych wyjazdów na koszt Auchan!!!
        • bilex74 Re: Auchan-wyjazd 25.01.06, 17:20
          bieżący to przez "ż" chyba jednak, po głębszym namyśle i korekcie małżonki...
          widzisz iod: każdemu, co chwila, na każdym kroku...damn...
          • iod Re: Auchan-wyjazd 25.01.06, 17:31
            pisz in English, będzie bez błędów (chyba - na pewno bez rz i ż, ó i u)
    • hiuppo Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 18:56
      Ja robie zakupy w Auchan Wola Park - przynajmniej raz w miesiacu.

Nie mam czasu na lazenie po sklepach, mam po drodze, na miejscu jest kino,
      parking (krzyzyk na drog eparkujacym samochody tej zimy w L.) i galeria
      sklepow, a na dodatek ilosc jogurtow/serow jest lepsza niz w innych sklepach
      (co domownicy skrupulatnie wykorzystuja).

A generalnie mieszkalem dosc dlugo przy ratuszu na Bemowie i zwiekszenie ruchu
      w tamtej okolicy nie wiaze sie z marketami, a ze zwiekszona iloscia
      dojezdzajacych z rejonu Leszno - Blizne - Stare Babice.
      • krzysiom1 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 25.01.06, 19:05
        Nie robię i pewnie nawet jak będzie w Ł. nie będę robił bo nie lubimy.
        Bardzo rzadko zdarza mi się niechcący trafić do Wola Park może na tej zasadzie
        ze dwa razy w roku do Auchan w Ł. uda nam sie zajrzeć.
      • j46 Re: Auchan-kto tam robi zakupy 26.01.06, 13:44
        Jak ktoś nie chce widzieć problemu zwiększonego ruchu to go nie widzi. Byłem
        tam niedawno i widziałem że mniejwiecej co 5 samochód tam skręcał. Ale jest
        bardziej widoczny przykład. Rądo Babka, czy jak je obecnie zwa Zrupowania
        Radosław. Unikam go od chwili wybudowania supermarketu. Proszę przeje się tam
        jadąc od centrum i skręć w Stołeczną /Popieluszki/. Sam ocenisz co spowodowal
        supermarket.
        • drabbu Re: Auchan-kto tam robi zakupy 26.01.06, 14:09
          j46 napisał:

Sam ocenisz co spowodowal
          > supermarket.

Sprzeciwiam się! bo czy na pewno spowodował to sam supermarket? Raczej
          krótkowzroczność albo bezmyślność urbanistów miejsko-warszawskich (którzy
          pewnie założyli, że "jakoś to będzie"). Lokalizacja dla takiego centrum jest
          rewelacyjna, ale czemu uprzednio nie pomyślano o ruchu i przejściach dla
          pieszych, które mogłyby być przecież podziemne, nie tamujące ruchu? także
          przejścia z przystanków tramwajowych? Proszę zobaczyć, że przy centrum na
          Wileńskiej, gdzie takie przejścia są, jest znacznie lepiej.

Forum Łomianki
          • iod Re: Auchan-kto tam robi zakupy 26.01.06, 14:20
            fakt, to nie kwestia lokalizacji, tylko kompletnie idiotycznej organizacji
            ruchu/czy też brak tejże.
          • randolff Re: Auchan-kto tam robi zakupy 26.01.06, 14:20
            Sam hipermarket nigdy nie jest winiem korków. Łomiankowski hipermarket też nie
            byłby uciżliwy dla mieszkańców gdyby inwestor zbudował o bezkolizyjny zjazd i
            wyjazd z ul. kolejowej i to nie z ul. Brukowej tylko od strony lasku
            młocinskiego. Wtedy ruch z Warszawy zjeżdzałby estakadą do marketu 1 km przed
            skrzyżowaniem z Brukową. Wystarczyłoby jeszcze wzdłuż Brukowej postawić ekrany
            dźwiękoszczelne obsadzone roślinnością aby odizolować okolicznych mieszkańców
            od widoku i hałasu parkingu i po sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka