Dodaj do ulubionych

Znowu nas cytują

08.02.06, 19:07
Dziś otrzymałem biuletyn lpr i... znowu nas cytują, no, no stajemy się sławni
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:)
to pewnie sprawka elpr'a
Obserwuj wątek
    • frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 19:54
      Jesteśmy najbardziej uprasowaną gminą w okolicy chyba. Mamy dwie gazety -
      rządową i opozycyjną, dwa biuletyny - jeden ponoć apolityczny, drugi partyjny
      i... kilka stron internetowych. Brakuje rzeczywiście telewizji.
      • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 19:55
        i radia. Kiedyś było Mazowsze, ale się wyniosło z Łomianek.
        • frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 19:56
          szkoda, radio jest fajne.
          • mazowianka Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 21:26
            zamiast radia mazowsze mamy podobno radio rock,
            przynajmniej mówią w nim o Łomiankach.
            • hiuppo Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:38
              Straciło koncesje na rzecz Radia Campus.
      • mwsylwia Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:38
        frags napisał:
        > Jesteśmy najbardziej uprasowaną gminą w okolicy chyba. Mamy dwie gazety -
        > rządową i opozycyjną, dwa biuletyny - jeden ponoć apolityczny, drugi partyjny
        > i... kilka stron internetowych. Brakuje rzeczywiście telewizji.

Chyba uprasowioną. Bo uprasowane to mi sie z czymś gładkim kojarzy, a tu pełno
        nierówności i zagnieceń.
        No a co do tej telewizji - to Frags - masz pole do popisu :))
        • frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:43
          Właśnie, że uprasowaną! )))) Nasza prasa jest sprasowana. Prasa niesprasowana
          ma w sobie np krzyżówkę, coś luźnego itp. Prasa sprasowana prasuje tylko mózg.
          Robi się od tego płaski i gładki. telewizja lokalna to mi się marzy - fakt.
          • randolff Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:46
            Gotów byłbyś powalczyć o widza w porze nadawania "M jak Miłość"? Ciężkie
            wyzwanie.
            • frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:48
              Rand, moim zdaniem o każdej porze mozna walczyć o widza. Nie to ludzie lubią,
              co dobre, tylko to, co się im dobrze zaprezentuje... Weź np Big Brothera, -
              rzecz zupełnie o niczym, nikt ciekawy w tym nie uczestniczył, a sukces
              pierwszych edycji ogromny.
              • randolff Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:58
                Ja tylko głośno myślałem czy lokalna TV dla tak małej grupy docelowej miałaby
                rację bytu (ekonomiczego). Łomianki nie mają nawet gazety lokalnej z
                prawdziwego zdarzenia...
                • mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 09:07
                  Eee - Randolff - tu wszytko ma rację bytu, a jak nie ma to się butem
                  dopchnie ... i ma. Nawet na Pałac Kultury pewnie znaleźlibyśmy zastosowanie :))
                • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:26
                  Rand - nie mają, bo nie chcą. GŁ jest redakcyjnie stosunkowo najlepsza, sle to
                  też chała na potęgę. Teksty słabe, zdarza się kryptoreklama, za dużo o
                  działaniach Urzędu, za mało dziennikarskiej pracy w terenie, czyli "mięcha". NŁ
                  też nudne, podobne do GŁ tylko w drugą polityczną stronę. Mnie politaka
                  Słomianek nie kręci, więc nie rozróżniam. Dwa biuletyny zredagowane jak
                  zredagowane. Chciałoby się powiedzieć dennie, ale to nie prasa łomiankowska,
                  tylko biuletyny branżowe można rzec - LPR-owski to jasne, polityczny, a KOŁ
                  sfrustrowany i nie wiadomo jaki. Niby drukują program, ale w wyborach nie będą
                  startować, jednocześnie jak im się ktoś spodoba to go poprą. Taka panna na
                  wydaniu, ale bardzo zgorzkniała. dobra gazeta lokalna byłaby fajna.
                  • mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:34
                    frags napisał:
                    > Mnie politaka Słomianek nie kręci, więc nie rozróżniam.

Troszkę przesadziłeś drogi Fragsie. Słomianka to bardzo ładna rzeczka niedaleko
                    Sławna - a my mieszkamy w Łomiankach...
                    • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:36
                      Mi się to słowo podoba! Moi znajomi tak nazywają Łomianki w żartach.
                      • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:59
                        frags napisał:
                        > Mi się to słowo podoba! Moi znajomi tak nazywają Łomianki w żartach.

No patrz, nie znająpo prostu genealogii nazwy. Prawdziwa to "łom Janki".
                        • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:00
                          Słomianki ich straszliwie wręcz cieszą. Mi się podoba, bo krótkie i zabawne.
                          • papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:29
                            oj frags chyba juz nikomu na twoje większe i mniejsze prowokacje nie chce się
                            odpisywać.
                            • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:32
                              Prowokują Cię żarty??? Mam nadzieję, że prowokują do żartowania. Pomyśl,
                              wyprowadzasz się z Żoliborza po ponad 30tu latach mieszkania. Zostawiasz wielu
                              przyjaciół, którzy znają CIę jako miłośnika tej dzielnicy i miasta. Lądujesz w
                              Łomiankach. Pozostaje pewna sfera żartu i luzu i w nią własnie wkomponowują się
                              Słomianki - bez żartowania życie jest napuszone.
                              • papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:35
                                Przeciez ja się na żartach nie znam -zapomniałeś
                              • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:50
                                Frags chodzi o to, że wpadłeś na forum i z dużym zaangażowaniem zacząłeś się
                                udzielać w sprawach Łomianek. I to nie tylko politycznych ale i towarzyskich.
                                Mam ci przypomnieć wątki o pomysłach naprawy Ł.? ;) Powódź uważasz za bzdurę a
                                mimo to lecisz się ubezpieczyć. Umawiasz się z ludźmi, organizujesz bardzo fajną
                                akcję Dom Dziecka, zwołujesz ludzi na Sylwestra, wspólne gotowanie itp. a potem
                                się(na wszystkich, również zaprzyjaźnionych) obrażasz. Teraz wracasz i udajesz
                                że nigdy cię sprawy Ł. nie interesowały, bo jesteś związany z Żoliborzem i tam
                                masz przyjaciół. Trochę chwiejna osobowość, nie uważasz?
                                • iod Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:06
                                  czy to wszystko dlatego, że napisał Słomianki??? Bo ja juz siły nie mam. Niech
                                  sobie pisze, jak chce. Ja tez jestem rozchwiana, bo najlepszych przyjaciół
                                  zostawiłam w Poznaniu i Gorzowie, a po 30 jakoś trudniej o nowe.
                                  • papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:17
                                    iod Ty jednak jednostronna jesteś tylko fragsa bronisz, no naprawdę:0
                                    Frags ma na Ciebie olbrzymi wpływ:)
                                    Doskonale wiesz, że on sobie z tym poradzi, a my sie trochę tez oburzamy bo
                                    Łomianki to nasza ojczyzna, a nie słomianki.
                                    • iod Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:05
                                      oj Papi, Twoja to i owszem, ale nie wszystkich chyba???? A tu takie wielkie
                                      oburzenie na Słomianki. Najważniejsze to nie wstydzić się tego czy Łomianki czy
                                      inne Słomianki, bo to chyba najmniej istotne.

A jak chcesz, cobym się i za Tobą ujęła w jakiejś kłótni, to się musisz trochę
                                      postarać ;)
                                      • papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:22
                                        Oj nie!-Ja nie chcę żebyś za mną stawała w obroenie, bo ja tak jak frags sam
                                        potrafię, ale to tak jednostronnie wygląda, co ktoś na fragsa to Ty w obronie,
                                        oczywiście masz takie prawo, możesz go lubić i bronić. Tylko frgsa nie jest
                                        ofiarą a myśliwym, a zazwyczaj staje się w obronie ofiary czyli słabszego:)
                                        • robert_58 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:45
                                          jeszcze i ja, i ja ja !!!
                                          zapewne dla wszystkich to będzie spore zaskoczenie ale ja też chciałbym bronić ...
                                  • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:22
                                    Iod przecież wiesz, że ja się raczej nie czepiam, ale też czasem już nie mam
                                    siły. ;)
                                • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:10
                                  Trochę sanczia masz rację. Z drugiej jednak strony popatrz na to, że ilekroć o
                                  cokolwiek pytam co dotyczy małego zielonego miasteczka, dostaję odpowiedzi, że
                                  się nie znam, itp. No, to na cholerę mam cokolwiek robić? Niech robią ci, co
                                  się znają.
                                  • krzysiom1 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:36
                                    Frags. Zapisz się do PiSu. Tam pełno takich populistów...
                                    • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:45
                                      Myślę o tym. A Ty do Samoobrony. Tam sporo takich, co chyba wiedzą, ale więcej
                                      mówią, niż przeczytali w dokumentach :))
                                      • mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:47
                                        Chłopaki - dajcie sobie na wstrzymanie - co Wy potem zrobicie, jak się
                                        spotkacie przy jeziorku, które (przypominam) chcieliście wiosną oczyszczać???
                                        A do wiosny tuż, tuż
                                        • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:50
                                          Fakt, Sylwia, masz rację. Pozostaje liczyć na powódź, która rozwiąże problem i
                                          miasteczka i jeziorka i spotkania....
                                  • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 17:13
                                    frags napisał:
                                    > Z drugiej jednak strony popatrz na to, że ilekroć o
                                    > cokolwiek pytam co dotyczy małego zielonego miasteczka, dostaję odpowiedzi, że
                                    > się nie znam, itp. No, to na cholerę mam cokolwiek robić? Niech robią ci, co
                                    > się znają.

Frags no to zacznij coś robić, wszystkiego się dowiesz działając i wtedy już nie
                                    będziesz musiał pytać. Wtedy ty powiesz nowym "Co ty mała możesz wiedzieć o
                                    naszym zielonym miasteczku. Ty stara d. jesteś." ;-)
                                    • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 19:31
                                      Sanczia, zaproponowałem pomoc Domowi Dziecka i spotkanie sylwestrowe. Na razie
                                      wystarczy. Poczytaj moją przemiłą pogawędkę z mrs Daisy, ciekawe, czy Tobie by
                                      się cokolwiek chciało robic?
                                      • anna103 monopol Papirusa 09.02.06, 20:16
                                        Czy Papirus ma monopol na racje polityczne ????
                                        • papirus22 Re: monopol Papirusa 09.02.06, 21:01
                                          Anna ponieważ nikt Ci nie odpisuje, a jest o mnie, to ja to zrobię. Pewnie, że
                                          nie mam żadnego monopolu, jak ktoś lubi burmistrza i podziwia jego osiągnięcia,
                                          niech to robi, nie ma sprawy. Przeciez ja nie będe na wyborach stał i patrzył
                                          co ktoś wrzuca do urny, wyrażam tu jedynie swoje zdanie- zazwyczaj w
                                          kontrowersyjny sposób. Jestem pewny siebie, bo na wszystko mam dokumenty i
                                          świadków i tyle, wiem, że się to wszystkim nie podoba, ale czasami prawda jest
                                          okrutna i niewielu chce o niej słyszeć. Wielu popiera Sokołowskiego i to jest
                                          ich problem, ja na pewno poprę każdego innego, kto moim zdaniem będzie działał
                                          na rzecz rozwoju Łomianek- na pewno to nie będzie Sokół.
                                      • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:42
                                        frags napisał:
                                        > Poczytaj moją przemiłą pogawędkę z mrs Daisy, ciekawe, czy Tobie by
                                        > się cokolwiek chciało robic?

Frags myślałam że cię to w gruncie rzeczy śmieszy. Przejmujesz się? Przecież
                                        Daisy wyraźnie bierze cię pod ambichę, a ty zamiast zareagować wg oczekiwań (co,
                                        ja nic nie zrobię?! no to jeszcze zobaczycie!) dołujesz się i wycofujesz. Chyba
                                        musimy się iedyś razem wybrać na terapię, bo mamy podobne problemy. ;-)
                                        • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:44
                                          No, śmieszy mnie. Przecież dlatego rozmawiam, ale branie pod ambichę Jej
                                          wyraźnie nie wychodzi. Brak chemii? :))I się nie wycofuję. Wypocząłem i jestem
                                          silny, jak świerzbowiec.
                                          • kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:45
                                            Ja wypocznę za tydzień, jedziemy do Rabki. (upss, znów "zanieczyściłam" wątek;)
                                            • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:47
                                              To chodź do mojego Pieknego Wątku, który dostałem od Ciebie w prezencie!
                                              • krzysiom1 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:56
                                                Papirus jest trochę natchniony.
                                                W związku z tym wiele można mu wybaczyć...
                                                W przeciwieństwie do wyrachowanych kłamczuchów.
                                                • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:57
                                                  Tak krzysiom, masz rację. Wreszcie się nad sobą zastanowiłeś. Rąsia! Nie kłam
                                                  więcej z wyrachowaniem i będzie OK, ja tam nie jestem pamiętliwy.
                                                  • krzysiom1 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 21:00
                                                    Lekarz kazał przytakiwać.
                                                  • frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 21:01
                                                    Ok, krzysiom, jak lekarz kazał, będę Ci przytakiwał. Medycyna ponad wszystko ma
                                                    dla mnie znaczenie. Masz rację, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka