papirus22 08.02.06, 19:07 Dziś otrzymałem biuletyn lpr i... znowu nas cytują, no, no stajemy się sławni Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:) to pewnie sprawka elpr'a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 19:54 Jesteśmy najbardziej uprasowaną gminą w okolicy chyba. Mamy dwie gazety - rządową i opozycyjną, dwa biuletyny - jeden ponoć apolityczny, drugi partyjny i... kilka stron internetowych. Brakuje rzeczywiście telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 19:55 i radia. Kiedyś było Mazowsze, ale się wyniosło z Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 21:26 zamiast radia mazowsze mamy podobno radio rock, przynajmniej mówią w nim o Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:38 Straciło koncesje na rzecz Radia Campus. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:38 frags napisał: > Jesteśmy najbardziej uprasowaną gminą w okolicy chyba. Mamy dwie gazety - > rządową i opozycyjną, dwa biuletyny - jeden ponoć apolityczny, drugi partyjny > i... kilka stron internetowych. Brakuje rzeczywiście telewizji. Chyba uprasowioną. Bo uprasowane to mi sie z czymś gładkim kojarzy, a tu pełno nierówności i zagnieceń. No a co do tej telewizji - to Frags - masz pole do popisu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:43 Właśnie, że uprasowaną! )))) Nasza prasa jest sprasowana. Prasa niesprasowana ma w sobie np krzyżówkę, coś luźnego itp. Prasa sprasowana prasuje tylko mózg. Robi się od tego płaski i gładki. telewizja lokalna to mi się marzy - fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:46 Gotów byłbyś powalczyć o widza w porze nadawania "M jak Miłość"? Ciężkie wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:48 Rand, moim zdaniem o każdej porze mozna walczyć o widza. Nie to ludzie lubią, co dobre, tylko to, co się im dobrze zaprezentuje... Weź np Big Brothera, - rzecz zupełnie o niczym, nikt ciekawy w tym nie uczestniczył, a sukces pierwszych edycji ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Znowu nas cytują 08.02.06, 22:58 Ja tylko głośno myślałem czy lokalna TV dla tak małej grupy docelowej miałaby rację bytu (ekonomiczego). Łomianki nie mają nawet gazety lokalnej z prawdziwego zdarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 09:07 Eee - Randolff - tu wszytko ma rację bytu, a jak nie ma to się butem dopchnie ... i ma. Nawet na Pałac Kultury pewnie znaleźlibyśmy zastosowanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:26 Rand - nie mają, bo nie chcą. GŁ jest redakcyjnie stosunkowo najlepsza, sle to też chała na potęgę. Teksty słabe, zdarza się kryptoreklama, za dużo o działaniach Urzędu, za mało dziennikarskiej pracy w terenie, czyli "mięcha". NŁ też nudne, podobne do GŁ tylko w drugą polityczną stronę. Mnie politaka Słomianek nie kręci, więc nie rozróżniam. Dwa biuletyny zredagowane jak zredagowane. Chciałoby się powiedzieć dennie, ale to nie prasa łomiankowska, tylko biuletyny branżowe można rzec - LPR-owski to jasne, polityczny, a KOŁ sfrustrowany i nie wiadomo jaki. Niby drukują program, ale w wyborach nie będą startować, jednocześnie jak im się ktoś spodoba to go poprą. Taka panna na wydaniu, ale bardzo zgorzkniała. dobra gazeta lokalna byłaby fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:34 frags napisał: > Mnie politaka Słomianek nie kręci, więc nie rozróżniam. Troszkę przesadziłeś drogi Fragsie. Słomianka to bardzo ładna rzeczka niedaleko Sławna - a my mieszkamy w Łomiankach... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:36 Mi się to słowo podoba! Moi znajomi tak nazywają Łomianki w żartach. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 10:59 frags napisał: > Mi się to słowo podoba! Moi znajomi tak nazywają Łomianki w żartach. No patrz, nie znająpo prostu genealogii nazwy. Prawdziwa to "łom Janki". Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:00 Słomianki ich straszliwie wręcz cieszą. Mi się podoba, bo krótkie i zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:29 oj frags chyba juz nikomu na twoje większe i mniejsze prowokacje nie chce się odpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:32 Prowokują Cię żarty??? Mam nadzieję, że prowokują do żartowania. Pomyśl, wyprowadzasz się z Żoliborza po ponad 30tu latach mieszkania. Zostawiasz wielu przyjaciół, którzy znają CIę jako miłośnika tej dzielnicy i miasta. Lądujesz w Łomiankach. Pozostaje pewna sfera żartu i luzu i w nią własnie wkomponowują się Słomianki - bez żartowania życie jest napuszone. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:35 Przeciez ja się na żartach nie znam -zapomniałeś Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 11:50 Frags chodzi o to, że wpadłeś na forum i z dużym zaangażowaniem zacząłeś się udzielać w sprawach Łomianek. I to nie tylko politycznych ale i towarzyskich. Mam ci przypomnieć wątki o pomysłach naprawy Ł.? ;) Powódź uważasz za bzdurę a mimo to lecisz się ubezpieczyć. Umawiasz się z ludźmi, organizujesz bardzo fajną akcję Dom Dziecka, zwołujesz ludzi na Sylwestra, wspólne gotowanie itp. a potem się(na wszystkich, również zaprzyjaźnionych) obrażasz. Teraz wracasz i udajesz że nigdy cię sprawy Ł. nie interesowały, bo jesteś związany z Żoliborzem i tam masz przyjaciół. Trochę chwiejna osobowość, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:06 czy to wszystko dlatego, że napisał Słomianki??? Bo ja juz siły nie mam. Niech sobie pisze, jak chce. Ja tez jestem rozchwiana, bo najlepszych przyjaciół zostawiłam w Poznaniu i Gorzowie, a po 30 jakoś trudniej o nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:17 iod Ty jednak jednostronna jesteś tylko fragsa bronisz, no naprawdę:0 Frags ma na Ciebie olbrzymi wpływ:) Doskonale wiesz, że on sobie z tym poradzi, a my sie trochę tez oburzamy bo Łomianki to nasza ojczyzna, a nie słomianki. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:05 oj Papi, Twoja to i owszem, ale nie wszystkich chyba???? A tu takie wielkie oburzenie na Słomianki. Najważniejsze to nie wstydzić się tego czy Łomianki czy inne Słomianki, bo to chyba najmniej istotne. A jak chcesz, cobym się i za Tobą ujęła w jakiejś kłótni, to się musisz trochę postarać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:22 Oj nie!-Ja nie chcę żebyś za mną stawała w obroenie, bo ja tak jak frags sam potrafię, ale to tak jednostronnie wygląda, co ktoś na fragsa to Ty w obronie, oczywiście masz takie prawo, możesz go lubić i bronić. Tylko frgsa nie jest ofiarą a myśliwym, a zazwyczaj staje się w obronie ofiary czyli słabszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 13:45 jeszcze i ja, i ja ja !!! zapewne dla wszystkich to będzie spore zaskoczenie ale ja też chciałbym bronić ... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 12:22 Iod przecież wiesz, że ja się raczej nie czepiam, ale też czasem już nie mam siły. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:10 Trochę sanczia masz rację. Z drugiej jednak strony popatrz na to, że ilekroć o cokolwiek pytam co dotyczy małego zielonego miasteczka, dostaję odpowiedzi, że się nie znam, itp. No, to na cholerę mam cokolwiek robić? Niech robią ci, co się znają. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:36 Frags. Zapisz się do PiSu. Tam pełno takich populistów... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:45 Myślę o tym. A Ty do Samoobrony. Tam sporo takich, co chyba wiedzą, ale więcej mówią, niż przeczytali w dokumentach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:47 Chłopaki - dajcie sobie na wstrzymanie - co Wy potem zrobicie, jak się spotkacie przy jeziorku, które (przypominam) chcieliście wiosną oczyszczać??? A do wiosny tuż, tuż Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 14:50 Fakt, Sylwia, masz rację. Pozostaje liczyć na powódź, która rozwiąże problem i miasteczka i jeziorka i spotkania.... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 17:13 frags napisał: > Z drugiej jednak strony popatrz na to, że ilekroć o > cokolwiek pytam co dotyczy małego zielonego miasteczka, dostaję odpowiedzi, że > się nie znam, itp. No, to na cholerę mam cokolwiek robić? Niech robią ci, co > się znają. Frags no to zacznij coś robić, wszystkiego się dowiesz działając i wtedy już nie będziesz musiał pytać. Wtedy ty powiesz nowym "Co ty mała możesz wiedzieć o naszym zielonym miasteczku. Ty stara d. jesteś." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 19:31 Sanczia, zaproponowałem pomoc Domowi Dziecka i spotkanie sylwestrowe. Na razie wystarczy. Poczytaj moją przemiłą pogawędkę z mrs Daisy, ciekawe, czy Tobie by się cokolwiek chciało robic? Odpowiedz Link Zgłoś
anna103 monopol Papirusa 09.02.06, 20:16 Czy Papirus ma monopol na racje polityczne ???? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: monopol Papirusa 09.02.06, 21:01 Anna ponieważ nikt Ci nie odpisuje, a jest o mnie, to ja to zrobię. Pewnie, że nie mam żadnego monopolu, jak ktoś lubi burmistrza i podziwia jego osiągnięcia, niech to robi, nie ma sprawy. Przeciez ja nie będe na wyborach stał i patrzył co ktoś wrzuca do urny, wyrażam tu jedynie swoje zdanie- zazwyczaj w kontrowersyjny sposób. Jestem pewny siebie, bo na wszystko mam dokumenty i świadków i tyle, wiem, że się to wszystkim nie podoba, ale czasami prawda jest okrutna i niewielu chce o niej słyszeć. Wielu popiera Sokołowskiego i to jest ich problem, ja na pewno poprę każdego innego, kto moim zdaniem będzie działał na rzecz rozwoju Łomianek- na pewno to nie będzie Sokół. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:42 frags napisał: > Poczytaj moją przemiłą pogawędkę z mrs Daisy, ciekawe, czy Tobie by > się cokolwiek chciało robic? Frags myślałam że cię to w gruncie rzeczy śmieszy. Przejmujesz się? Przecież Daisy wyraźnie bierze cię pod ambichę, a ty zamiast zareagować wg oczekiwań (co, ja nic nie zrobię?! no to jeszcze zobaczycie!) dołujesz się i wycofujesz. Chyba musimy się iedyś razem wybrać na terapię, bo mamy podobne problemy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:44 No, śmieszy mnie. Przecież dlatego rozmawiam, ale branie pod ambichę Jej wyraźnie nie wychodzi. Brak chemii? :))I się nie wycofuję. Wypocząłem i jestem silny, jak świerzbowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:45 Ja wypocznę za tydzień, jedziemy do Rabki. (upss, znów "zanieczyściłam" wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:47 To chodź do mojego Pieknego Wątku, który dostałem od Ciebie w prezencie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:56 Papirus jest trochę natchniony. W związku z tym wiele można mu wybaczyć... W przeciwieństwie do wyrachowanych kłamczuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 20:57 Tak krzysiom, masz rację. Wreszcie się nad sobą zastanowiłeś. Rąsia! Nie kłam więcej z wyrachowaniem i będzie OK, ja tam nie jestem pamiętliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Znowu nas cytują 09.02.06, 21:01 Ok, krzysiom, jak lekarz kazał, będę Ci przytakiwał. Medycyna ponad wszystko ma dla mnie znaczenie. Masz rację, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś