bajm-mot 23.03.06, 00:35 Osoby zainteresowane proponowanym przebiegiem "Nadwiślańskiej Obwodnicy Łomianek", zapraszam na stronę www.obwodnica.bajm.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junsu Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 10:38 A może zaprpoponujecie coś bardziej konstruktywnego. Zamias obwodnicy wdłuż wał Wiślanego drogę środkiem koryta wisły, a może po Legionowskiej stronie a może jescze coś innego. A najlepiej to Warszawę przeniść gdzieś indziej i to chyba najbardziej konstruktywne. A w ogóle zapraszam na spacer nad Łomiankowskim odcinkiem Wisły, popatrzcie na tłum dzikiego ptactaw, a jak lepiej popatrzycie to zobaczycie i lisa i zwierzynę płową. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 12:16 Popieram "przenieść Warszawę" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 12:17 A co Bea, chcesz mieć dalej do pracy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 12:28 Masz rację, więc postuluję aby moją prace prosze przenieść do Łomianek, z całą kamienicą poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 10:44 Ogłaszam konkurs na pomysły na obwodnicę! Proponuję: wielki most nad Łomiankami, najlepiej przezroczysty, bo nie można odcinać słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 10:58 Większą hipokryzję trudno gdzieś znaleźć. Aż nie chce mi się już pisać na ten temat.. www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:04 Konkurs? To ja startuję. A jakie są przewidziane nagrody? Spacer po obwodnicy w godzinach szczytu? ;) Najbardziej podoba mi się pomysł puszczenia obwodnicy POD Parkiem Kampinoskim, oczywiście kopanie metodą odkrywkową. Pomyślcie ile potem trzeba by było od nowa drzew posadzić, jakaż to ekologia! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:13 Żeby było ekologicznie to trzeba zrobić tak: Drzewa z KPN byłyby wykopywane wraz z bryłą korzeniową i oddawane w depozyt mieszkańcom Łomianek. Każdy mieszkaniec zobowiązany byłby do przyjęcia drzew w depozyt (1 drzewo na 100 mkw działki). Na czas budowy tunelu pod KPN mieskszkańcy zapewnili by drzewom włąściwą pielengnację i podlewanie. Po zakończeniu prac drzewa wróciłyby na swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zima2006 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:17 Żarty, żartami ale najsmutniejsze jest to, że Ci którzy protestują przeciwko obowodnicy w zarezerwowanym korytarzu bardzo poważnie podchodzą do swojego pomysłu ( ale można to zrozumieć grupy interesów itp), zamiast skupić się na problemie, czyli usprawnieniu dojazdu do W-wy. Co do meritum to z utensknieniem oczekuję na chwilę gdy rozpoczną się pracę w zarezerwowanym korzytarzu, a jeżeli nie to w związku z planowanymi terenami pod budową wielorodzinną w okolicy trasy Gdańskiej ( Dziekanów), korki na gdańskiej zaczynać się będą w Kiełpninie, a Wiślana i Radiowa całkowicie się rozsypią. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:24 Zobaczcie jaki ten Sokół spryciarz, najpierw podłapał pomysł budowy trasy po wale, później zarzucił mieszkaców propadangą w GŁ (2004-2005) kilka numerów było temu poświęconych, później robił ankiety i zamieszanie medialne-gdzie się da. A teraz kazał założyć swoim ludziom stow. od powodzi, które nie chce modernizowac wałów tylko trasę budować, ostatni pomysł sokoła to znowu jego ludzie tylko teraz to nazywa się coś z biznesem, kilka osób zamiast zajmowac sie naciskiem na sokoła, żeby obniżac podatki, budowac firmom niezbędną infrastrukturę -organizauje konferencję o... potrzebie budowy trasy po wale- totalne przegięcie, głupota tych ludzi, że dają się tak manewrować. A może nie głupota tylko jakies interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:38 Na ofic. stronie Urzędu MiG mamy komunikat o tym, że 11 kwietnia w auli ICDS o 16.30 odbędzie się k o n f e r e n c j a p r a s o w a "Tak dla nadwiślańskiej obwodnicy". Inicjatywę taką wysunął Tymczasowy Zarząd Gminnego Klubu Biznesu, a poparły ją lokalne organizacje samorządowe (jakie?) i oczywiście burmistrz. Bardzo się obawiam, że głosy, jakie mogą paść w czasie tego spotkania będą zupełnie sprzeczne z wielkim imieniem nadanym wielorybowi. Popatrzyłem pod adresem wskazanym przez Bajmmota i - mimo że mam dobry, duży monitor - nic dobrego o przedstawionym tam rysunku powiedzieć nie mogę, a nazwa "Samorządowa obwodnica" (bo tak jest on podpisany) to po prostu manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 11:45 z jednym mogę się zgodzić (przeciwko trasie przy KPN): społeczne - (Gmina Łomianki zostanie podzielona na izolowane sektory) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 14:51 drabbu napisał: Incjatywę wysunął Tymczasowy Zarząd Gminnego Klubu Biznesu, czy to znaczy że ten klub to Sztab Wyborczy P.Sokołowskiego? a poparły ją lokalne organizacje samorządowe,rozumiem że Stowarzyszenie przed powodzią,czy jak się tam zwie,na czele z P.Krogulcem,bo inne to dowiedziały się dopiero teraz,i nikogo nie popierały,a może już poparły tylko jeszcze o tym nie wiedzą, wcale bym się nie zdziwiła.Szkoda że nie znamy ludzi którzy w tym zarządzie zasiadają,a może się wstydzą?Może się na tym forum przedstawią? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 23.03.06, 18:22 Jak wszystko co powstaje odgórnie, to jest tak samo sterowane. Mętnie, z kantem, i pod prąd. Taki jest klub biznesu. A mnie zapachniało przez chwilę wiosną, by za chwilę wrócić do szarej zasranej przez klan sokoła codzienności. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Izolowane sektory 24.03.06, 23:35 Izolowane sektory? A jakież to sektory Łomianek będą pomiędzy trasą w zarezerwowanym korytarzu, a KPN-em? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Izolowane sektory 25.03.06, 08:31 Robert się chyba pomylił z tymi sekorami. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 24.03.06, 12:06 No to Bajm-mocie wraz z twoją kompanią chwyćcie wreszcie za łopaty i do roboty! Wiosny coraz więcej i dnie coraz dłuższe - ruszajcie na budowę! Wybory też coraz bliżej - nie zdążycie nic zrobić i wasz pupilek Sokołowski przepadnie w głosowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Nadwiślańska Obwodnica Łomianek 26.03.06, 12:13 Nie martw się, napiszą przepięknie. Gdzieś wrzucą wątek papieski, tama podłączą kaczyńskiego, gdzieś indziej wsadą kolejen stołki dla wiernych tych co ciągną całą rzecz do przodu. I bedzie miting nad mitingi. Tak jak na Białorosi na placu czerwonym, a nie w Łomiankach pod Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Inny wariant 27.03.06, 23:42 Do tej zaprezentowanej na stronach wymienionych wcześniej mapki, pozwoliłem sobie dorysować przebieg S7 po wschodniej stronie Wisły. Nie sądzę, aby przebieg naruszał obszary Natura2000 bardziej niż NOŁ. Przebieg jest tańszy od NOŁ. Na sporym odcinku jednak kumuluje się ruch także z DK nr 61. Ponadto w Warszawie wprowadza dodatkowy ruch na most Północny (jakoś S7 trzeba przejechać do S7/S8 (Trasy S-W) i jest zdaje się sprzeczny z przygotowywanym Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m. st. Warszawy www.siskom.waw.pl/temporary/bajm_mapa1.jpg Ale narysować zawsze można... Odpowiedz Link Zgłoś