07.05.06, 09:18
Szanowni państwo przeczytajcie linki:
cbsonline.pl/inwestycje.php?id=36
www.lomianki.friko.pl/informacje.htm
www.icds.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=91Endomo.
I cytat ?”/ krzysiom1 05.05.06, 17:41 / „Endomo. Popadasz w paranoję apropo
tych krzesełek.
Może te głupie krzesełka są dobrym przykładem polityki informacyjnej naszej
gminy? Normalny człowiek widzi ich 343, UG z burmistrzem 559 bo za tyle
zapłacili a
prasa zależna od burmistrza 540”.
Przecież spór rozniecony przez Ciebie powstał nie mniej ni więcej, dlatego że
byliśmy systematycznie dezinformowani, co do ilości krzeseł na basenie. A
sprawa nie jest zbyt istotna, bo i tak widownia jest zbyt duża a jej
utrzymanie i wybudowanie, co nieco kosztowało i kosztuje.
I cytat /edoma 05.05.06, 21:33 + odpowiedz „Co do krzesełek, - z niczego
się nie wycofuję, poza ostatnim postem.
Pani Jadzia mnie trochę zmyliła, a ja zadałam otwarcie pytanie.” Czytałem,
czytałem i w świetle następnego postu nic nie zrozumiałem:
Cytat /edoma 05.05.06, 22:20/ „ Dalej to ja czekam jeszcze kilka dni na to,
aż Panowie przyznacie się , że
nieprawdziwymi faktami operujecie. Zwłaszcza łatwa do sprawdzenia jest
kwestia "zakrótkości" i braku homologacji.”
Choć prawdę mówiąc w całej tej dyskusji widzę kawał o słoniu. Uczeń z biologii
umiał tylko materiał o słoniu. Gdy nauczycielka zapytała się o węża
odpowiedział... no węże...są dłucie i ...cienkie, .. no takie długie i
cienkie jak trąba słonia, a słonie to.../ i tu już dobrze temat znał – pisze
to w nawiasie dla osób miej doświadczonych jak Pani E/ . Myślę, że słabiutko
wykonałaś zadanie, nie sprawdziłaś wszystkiego. By stwierdzić, co jest grane
sprawdź dokumentację projektową, zmiany w tej dokumentacji, materiały
dotyczące sporu i policz jeszcze raz krzesełka. Bo wiedz, że materiały,
którymi ja operuję są tak sprawdzane, ba mają w dodatku jeszcze potwierdzoną
wiarygodność. No więc młoda staruszko do roboty... i przestań mieszać.
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: 343 edomy 07.05.06, 09:51
      Tak to właśnie jest z ludźmi wspierającymi władzę, zazwyczaj mijają się z
      prawdą- smutne ale prawdziwe:(
      --
      Nasze Forum Łomianki
      OIOM-Leć Sokole
      Sokołowski musi odejść!
      • j46 Re: 343 edomy 07.05.06, 10:41
        Ja to od dana na łamach forum nazywam demagogią, można też jak edoma nazwać
        populizmem. Za czasów komuny nazywano to też temetem zastępczym.
        • edoma Re: 343 edomy 07.05.06, 21:44
          Dziękuję za komplementy Panowie.
          Właśnie odpowiadałam na wątku podstawowym w sprawie krzesełek.
          Przypominam, że :
          - papi na siłę robi ze mnie zwolenniczkę b.
          - uparcie podnosiliście Panowie bzdurne argumenty i wymyślone fakty
          - nie chcecie się przyznać do tego
          - jak sprawdziłam basen homologację ma i mogą na nim odbywać się zawody
          - temat bzdurnych krzesełek wywołałam zadając pytanie ile ich właściwie jest a
          co z tego wyszło, każdy widzi.
          - nie twierdziłam , że jest ich tyle ile wyszło w obliczeniach Pani Jadzi, ja
          pytałam czy to prawda (od czego są 3 znaki zaptrania ???)

Pozdrawiam, czekam aż ktoś na forym potwierdzi, że homologacja była od początku
          i że zawody się już odbywały.
          Pozdrawiam, życzę wiele spokoju i mniej zaciętości.
          • kmsanczia Re: 343 edomy 07.05.06, 21:52
            Co to za jakaś słynna pani Jadzia, która przewija się w ostatnich wątkach?
            ;)
            • edoma Re: 343 edomy 07.05.06, 22:04
              Proszę przeczytaj watek o krzesłach cholernych od początku, za długo powtarzać.
              To moja sąsiadka, niestety.
              Miłej lektury.
              Pamiętaj , ja tylko pytałam ile ich jest naprawdę.
              Panowie mi teraz wmawiają niewiadomo co, jek to możliwe, że publikuje się tak
              rozbieżne dane a jak ja skromna mieszkanka Łomianek proponuję aby np. papi
              poszedł i policzył, to nie , to tylko się namnie wścieka.
              Pewnie dlatego, że zaznaczyłam iż Pani Jadzia jest w przeciwieństwie do mnie
              zwolenniczką b.
              Powodzenia,
              dobranoc jutro wstaję znowu o 5.30
              • mama.restauracyjna Re: 343 edomy-krzesla wg Ionesco 07.05.06, 22:25
                edomo trzymaj sie mocno i cieplo i ciagle nie odpowiadaj bo wpadniesz w obled!
                Ionesco sie klania i jego "Krzesla"-slomiankowy teatr absurdu-dawno nie mialam
                czasu tu wpasc-ale sa coraz bardziej zacietrzewieni,nudni,uciekajmy.....
              • papirus22 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:29
                edoma ja sie nie wściekam. Nie lubie jedynie kłamców i populistów-do których
                się zaliczasz, wprowadziłas p. Jadzię, której nie ma aby nikt nie mógł Tobie
                niczego nie zarzucić. Jak masz odrobine honoru to napisz po prostu, tak jestem
                kłamczuchem, tak lubie burmistrza, tak homologacja to duperel.
                Tak burmistrz mnie oszukał, ale nie przyznam się bo go b.lubie:)))
                • flash3 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:40
                  papirus22 napisał:

> Nie lubie jedynie kłamców i populistów-do których
                  > się zaliczasz

Przyganiał kocioł garnkowi ;-)
                  • papirus22 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:42
                    Flash napisz gdzie skłamałem i na czym polega mój populizm.
                    Czy chęc zmiany Łomianek na lepsze jest złe z samego załozenia?
                    • flash3 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:48
                      papirus22 napisał:

> Czy chęc zmiany Łomianek na lepsze jest złe z samego załozenia?

Raczej nie mieści się w moim światopoglądzie opluwanie ludzi nawet w szczytnych
                      celach. Bo jak na razie to zachowujecie się jak taka sfrustrowana dziewica –
                      która by bardzo chciała, ale się boi.

Jest takie mądre powiedzenie: Krowa która dużo ryczy mało mleka daje.
                      • krzysiom1 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:49
                        Wytykanie błędów to opluwanie?
                      • papirus22 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:50
                        flash przypominam w markach na same wodociagi i kanalizacje wydacie 9 mln zł w
                        łomiankach na wszystkie inwestycje to ok.3,5 mln zł. widzisz różnicę?
                        • flash3 Re: 343 edomy 07.05.06, 22:57
                          papirus22 napisał:

> flash przypominam w markach na same wodociagi i kanalizacje wydacie 9 mln zł
                          w
                          > łomiankach na wszystkie inwestycje to ok.3,5 mln zł. widzisz różnicę?

Ale zostaw na boku te argumenty, bo one nie mają nic do rzeczy.
                          Gdybyś chciał wiedzieć to 4 mln z 7,5 która są przeznaczone na inwestycje
                          wodociągowo-kanalizacyjne to środki z UE wydane w zeszłym roku, ale które
                          przyszły dopiero w styczniu 2006 i dlatego są w tegorocznym budżecie.

A wracając do tematu to jak już kiedyś napisałem nie rozumiem waszego
                          zachowania.
                          Skoro macie takie niezbite dowody to dlaczego nie zorganizujecie jakiegoś
                          ogólnomiejskiego zebrania i nie wstanie któryś z was, i powie publicznie
                          np. „Nazywam się Jan Kowalski, mieszkam na ulicy... i oskarżam burmistrza o...”
                          Czy to tak wiele?
                          A może boicie się że burmistrz wytoczy proces cywilny o zniesławienie, i
                          będziecie się musieli tłumaczyć przed sądem z tego co piszecie na forum?

Jak jesteście tacy odważni to stańcie do walki z otwartą przyłbicą, a nie
                          chowajcie się za jakimiś anonimowymi nickami na forum.

• krzysiom1 Re: 343 edomy 07.05.06, 23:02
                            Przecież my to robimy na wszystkich spotakaniach z burmistrzem i posiedzeniach
                            Komisji Rady Miasta!
                            Na sesjach się nie da bo odebrano głos mieszkańcom.
                          • papirus22 Re: 343 edomy 07.05.06, 23:04
                            po kolei Sokołowski nie załatwił nawet 1 euro przez 8 lat z UE, tego Wam też
                            zazdroszczę, bo nasz b.jest nieudolny, mnie doskonale znaja nie tylko na forum,
                            ale na każdym zebraniu, przedstwaiam sie zawsze z imienia i nazwiska.
                            Proponowąłem po viceburmistrzowi Grądzkiemu po jednym ze spotkań, że jak ma
                            zastrzeżenia to niech skieruje sprawę do sądu, ale się wystraszył i uciekł,
                            nikt z nas się niczego nie boi, a juz na pewno ja.
                            Flash mam propozycję zapoznaj się nad sytuacją chocby finansowa Łomianek, jak
                            już będziesz wiedział to wróc pogadamy merytorycznie. Czekam na te kłamstwa
                            które mi zarzucasz, napisz gdzie one są.
                            Oj kolego, czy ktos w markach wypychał i bił niezalezną prasę na sesji, u nas
                            to standard:(
                            • robert_58 Re: 343 edomy 08.05.06, 01:38
                              Flash,
                              oskarżenia każdy rzucić może pod anonimowy nickiem. Na tym forum było już ich
                              wiele wobec obecnych władz wraz z jakimiś groźbami o prokuratorze i "... nawet
                              dalej..." (cokolwiek się pod tym kryje).

I ja czekam....
                              na prokuratora....
                              na coś więcej ....
                      • kmsanczia Re: 343 edomy 07.05.06, 22:51
                        I znów pijemy do obsadzania stołków i parcia na władzę. Jak powiesz, że chcesz
                        być burmistrzem/radnym no to wiadomo, pcha się do żłobu, dla kasy itp. Jak
                        mówisz, że chcesz coś zrobić, ale do władzy się nie pchasz, to znów
                        niezdecydowana rycząca dziewica. I tak źle i tak niedobrze, wszystkim się nie
                        dogodzi. ;)
                        • athlon_linux Re: 343 edomy 08.05.06, 10:35
                          Wszystkim się nie dogodzi, masz rację.
                          Ale co przyjdzie z wylewania pomyj na burmistrza. Tylko kompromitacja Łomianek.
                          Jak ktoś obcy przeczyta to nasze forum to złapie sie za głowę.
                          Jeżeli ktoś posiada jakieś dokumenty świadczące o łamaniu prawa przez władzę to
                          powinno się to zgłsić do prokuratury.

Demokracja polega na rządach WIEKSZOŚCI a nie wszystkich.
                          Trzeba SZANOWAĆ wybranych demokratycznie, a jeśli ich wizja nam nie odpowiada to
                          wybierzmy innych. Wybory pokażą kto ma rację.
                          Myślę, że działania typu lecsokole źle wpływają na opozycje i umacniają pozycje
                          Sokołowskiego.

Uważam, że działanie TAK, plucie i to anonimowe NIE.
                          • kmsanczia Re: 343 edomy 08.05.06, 11:36
                            Masz rację - plucie NIE, anonimowe - kompletnie mi to nie przeszkadza.
                            Anonimowość to na razie jedyny argument przeciwko Leć Sokole, wiecznie
                            wałkowany, czyli jednak wychodzi na to, że mają rację ale posługują się (wg
                            niektórych) "niemoralnymi" zasadami działania. Przynajmniej ja to tak widzę i
                            rozumiem.
                            Nie wydaje mi się, żeby Sokół personalnie i jednoosobowo odpowiadał za całe zło
                            świata, ale zarzuty które można przeczytać na LS odnoszę ogólnie do zarządzania
                            gminą całej obecnej ekipy. Z pewnością poprzednie ekipy nie były święte, ale po
                            1 były to inne czasy, po 2 (mimo wszystko) Łomianki były bogatą gminą, a po 3
                            nie było dostępu do internetu i LS pewnie nie miało szansy zaistnieć w tej
                            formie. ;)
                            • dziekanoszczak Re: 343 edomy 10.05.06, 22:24
                              kmsanczia napisała:

jednak wychodzi na to, że mają rację.wiecej ,wiecej tego typu periodyków

• j46 Re: 343 edomy 10.05.06, 22:14
                            A czyż nie jest pluciem nam w twarz cenzurowanie prasy wydawanej za nasze
                            pieniądze. I obojętne kto jest cenzorem, czy redaktor, czy kierownik komórki
                            nadzorujacej, czy ktoś ze sztabu burmistrza czy wreszcie sam burmistrz.
                            On sam poprostu aż się prosi by na wolnym forum wylać mu na łeb te pomyje. A
                            wylać należy na łeb sprawcy i wylać należy na łeb osoby, która dopuszcza do tego
                            osobę a jest nią niewatpilwie burmistrz. Wielki to dla nas wstyd, że tak jest.
                            Natomiast wizję inną nam przedstawiono a inną się realizuje. Choćby sprawa
                            kiełbaski wyborczej w postaci supermaketu. I jak tu szanować demokratycznie
                            wybranych łgarzy.
                          • dziekanoszczak Re: 343 edomy 10.05.06, 22:20
                            athlon_linux napisał:

> Myślę, że działania typu lecsokole źle wpływają na opozycje i umacniają
                            pozycje
                            > Sokołowskiego.
                            >
                            > Uważam, że działanie TAK, plucie i to anonimowe NIE.

cześc celeronie ziemia ci się usówa koniec konekji czas się pakować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka